Vazeni. Neda mi nereagovat na vase pocity a skusenosti. Treba si hlavne zistit, ci je zubny lekar zmluvny s poistovnami (a hlavne s tou Vasou) , alebo s poistovnami zmluvy uzavrete nema. Pokial zmluvy nema, tak platite “na drevo” za vsetky ukony vratane tej ciastky, ktoru by mu inak preplacala poistovna + doplatok pacienta. V kazdom pripade treba zohladnit nehorazne peniaze, ktore musi on vrazit jednak do vybavenia ambulancie, zariadenia, vysokych cien za hmoty, dezinfekcne prostriedky, striekacky, sterilizatory, vrtacky a vsetkych ostatnych veci, ktore k praci potrebuje. Su to serepeticky, ale mega drahe! Zubar je “zdierany” firmami, ktore mu poskytuju spotrebny material… tie ceny si neviete predstavit… takze dakde sa to musi potom naratat. Navyse plat sestry, priestor, dentalna hygienicka… Samozrejme, platba za 1 vypln 100 eur je uz teda riadna palka. Ale ruku na srdce - pokial nie ste spokojni, tak nik vam nezakazuje si od svojho zubara kartu zobrat a ist inam ! A navyse, kadernicka za strih si vie tiez vypytat aj 50 eur, a vlasy dorastu o niekolko tyzdnov a ma vystudovanu tak strednu skolu. Cest praci tym zubarom, ktori robia tak, aby sa za svoju pracu nemuseli hanbit a po vykone si povedia, ze tak by to chceli mat urobene v ustach aj oni sami s ohladom na cenu vykonu.
No ja som bola teraz na preventívke, za tú som neplatila, ale dva zuby mi blombovala na novo-neboleli ma, ale vraj som tam mala kaz-obidva predtým blombované amalgánovou blombou. Ešte som sa nestihla nič opýtať a už mi rovno hovorila, že tam musí byť biela-obe horné 6-tky. Ani neviem prečo biela, lebo som už mala plné ústa… Je nejaký dôvod prečo nesmie byť amalgánová ale biela? Bol tam nával - 20. 12. , ale ani som nestihla nič povedať a už som bola vonku a som objednaná na január na rekonštrukciu ďalšieho zuba. Ani neviem čo to bude stáť. Pri tom prvom zube tam nebol taký nával a tak som sa stihla opýtať aj na odstránenie zub. kameňa a blombu za ten druhý, tak ten kameň bude vraj za 45€ (v cene má aj fluoridáciu) a blomby ma vyšli 60e a 55€, obe trojlôžkové (vŕtala dlho, aj to trochu bolelo, ale dalo sa vydržať). Pri druhej sa aj opýtala, či chcem inekciu proti bolesti - nepovedala čo bude stáť ale z cenníku som vedela, že 10€ - takže som nechcela. Prístup musím povedať, že až na ten zhon druhý krát dobrý. Sestrička aj doktorka boli milé.
Ale kamoška, čo je tiež u nej mi povedala, že jej našla kaz priamo vo vnútri zuba - akože bez toho aby sa dostal z vonku. Aby ste boli v obraze, tak ona má bezchybný chrup, má 28r. a nemá blombu, ani jednu, ani bielu, proste nič! A zubárka jej povie, že má malý kaz, ale nemá ho z vonku, ale vo vnútri a chce jej rozvŕtať zub… Tak neviem čo si o tom myslieť, lebo ako inak sa jej kaz dostane DO zuba ak nie z vonku… Čo sa tam teleportoval?
Ja som u tejto zubárky len 3roky, totižto prebrala ordináciu mojej starej zubárky, keď tá išla do dôchodku… U nej som platila za blombu max. do 15€. A teraz fakt neviem, či ostať, či nie… Lebo človek nevie, či si tá zubárka proste hľadá prácu, aby zarobila pred vianocami, či čo… : ( Najviac sa bojím, že neskoro zistím, že nie je dobrá a budem mať zuby už tak, že mi ich ani dobrý zubár nedá dokopy… : ( Inak zubárka je z BA-Ružinovská poniklinika.
Chcela by som sa Vas opytat, ci mi viete poradit (ak existuje) nejake pracovisko, kde robia rontgen zubov zdarma- v BA (? )
Bo vraj keby mam Doveru, snimok by mi urobili zdarma, no kedze mam VŠZP - doplaca sa cca 25-30€.
Ci vela by som chcela?
Ano presne toto je dnešná doba. Za to, že má niekto zuby aj vzadu platí nadštandard!
Dobrý deň pani Alenka. Chcem sa spýtať, či ten pán doktor robí aj chirurgickú extrakciu zubov múdrosti? Majú mi týmto spôsobom vytrhnúť päť zubov (štyri osmičky, jedna sedmička). No keď vidím sumy, ktoré za to zubári pýtajú, tak ma až otáča. Ešte podotýkam, že tie zuby musia ísť von z dôvodu zdravotného. Mám tam fokusy, ktoré mi spôsobujú zdravotné problémy, momentálne som aj pn. Ďakujem
Som z Ružomberka. Zmluvný lekár mi nahradil starú plombu za novú a platila som 32 euráčov. Myslím že dosť. Vlani za plombu účtoval 24 euráčov.
Prosim ta das mi kontakt na zubara. ja mam strasne drahu zubarku a potrebujem robit 6zubou a vyratala mi cenu na 6000e. dakujem
Jozef a kde mas zubara? ja som zo Zvolena a potrebujem zubara… pomozes?
Evka posli mi na mail kontakt na to madarsko dik
Milá pani doktorka. som velmi prekvapená, že posudzujete prácu kolegu- že odfláknutá práca. A v čom ju odflákol. Zub vytrhol, ranu zašil. a určite to nebola jednoduchá extrakcia. Mali ste tam zápal, teda bolo treba íst na druhý den na ošetrenie zapálenej rany. Vy ako lekárka neviete, že analgetika sa nepredpisujú, kupujú sa. Lekár ich može iba doporuči, ale každý pacient už sám vie, aké analgetiká mu zaberú- A antibiotika sa nepredpisujú paušálne, pokial nie je teplota a nevyžaduje to obj. stav pacienta. moj manžel mal hnisavú anginu, mal predpísané ant. stav sa mu síce mierne zlepšil, ale musel dobrat dalšie ant. A určite by nebolo objektívne tvrdit, že lekárka si odflákla prácu. práve naopak, je to velmi skúsená lekárka. I bežná chrípka sa može skompúlikovat. Netreba posudzovat prácu, ktorej nerozumiete, pani doktorka. Zaujímalo by ma, akú máte špecializáciu.
Za prvu preventivku som zaplatil 20Eur, za dalsie uz neplatim… Cistenie zubov (zubny kamen) tiez nehradim a za jedene odvrtany kaz a obycajnu plombu som zaplatil 35Eur. Mam zubaza na Strecnianskej ulici (Petrzalka) a zmluvne viazaneho s mojou poistovnou VZP.
Vážená pani Janka. Nie som zubárka, ale sedliacky rozum hovorí, zlý zub musí von a záleží len na tom, kto ho odstráni a čo to bude stáť. Mne trhal Môj Pán zubár už len koreň, čo zostal po stoličke a za darmo. Navrtal, čosi tam strčil, zakrútil až to prasklo a povyťahoval to. Samozrejme s injekciou - bez bolestne. Poďakovala som a do videnia.
S pozdravom Alenka
Dr. Martin----- sestra by mala byť pri p-Doktor. , chýbajúca sestra čistiaca zanedbané prístroje je ako… p. doktorka si musí miešať kompoziot sama… ô.
Táto práca nerobí dobrý dojem…
Dobry den
Som z Michaloviec a hladam surne dobreho zubara… mozte mi napisat meno toho vasho? velmi by ste mi pomohli… dakujem
Hlavne keď počujem ako skončila zdravotná poisťovňa so ziskom cca 30-40 mil. eur mi je na gr… z tohto systému…
Hlavne keď počujem ako skončila zdravotná poisťovňa so ziskom cca 30-40 mil. eur mi je na gr… z tohto systému…
Niektorí zubári nedávajú pacientom žiadne informácie, ani aký materiál použijú ani čo to bude stáť. Nereagujú ani na reklamáciu plomby po pol roku, veď oni vedia čo si vymyslieť, aj ako zub urobiť tak aby mohli onedlho znovu opravovať. Žiaľ ziskuchtivosť, chamtivosť sa prejavuje aj u iných lekárov, napr. očný ak má svoju optiku, sú mu milší pacienti, ktorí mu dajú zarobiť na okuliaroch. Zrušené boli poplatky 20-korunáčky a teraz platíte všade, či už v nemocniciach, v ordináciach za objednávky, aj keď vás objedná lekár nie pacient, ktorý chce sa čo najrýchlejšie sa vybaviť a preto si priplatí. Je možné že pacient je objednaný za 2-3 mesiace a musí si platiť za objednanie? Treba si dávať aj ozaj pozor na niektorých zubárov, ktorí za každú cenu chcúsú zarobiť a nájdu aj kaz, ktorý možno kazom nie je. Na slovenské platy sú zubári drahí, to by mali riešiť kompetentní. A netreba veriť toum že prevenciou chcú dobro pre pacienta. Nie, hlavne pre seba, pretože ľudia ktorí ledva prežívajú tak zubára odkladajú. Mnoho z nich dá len zdrap papiera, koľko platíte a nič viac, aký zub akým materiálom sa robil, aby ste si nemohli prípadne uplatniť reklamáciu, inak to zaprú a vkarte sestričky sa to tiež dá opraviť. Žiaľ v niektorých regionoch je nemožné si vybrať zubára, je ich nedostatok. A pohotovosť? Tú musíte hľadať až v okruhu 100 km, keď vám napr. v piatok zubár urobí zákrok a zub sa príšerne rozbolí a treba ho znovu ošetriť. Vyštudovali za peniaze daňových poplatníkov, zaviedol by som spoplatnenie štúdia zubných lekárov a potom nech si pýtajú niekedy nehorázne platby za výkony. V tom by musel ale urobiť niečo štát a ak nie tak nech ľudia na Slovensku zarábajú toľko aby si drahých zubárov mohli dovoliť.
Česť ale lekárom, sú takí, ktorých povolanie je ozaj povolaním lekára a nie podnikateľa.
Ahojte, mohli by ste mi prosím vás povedať, ze koľko by stalo take vyberanie a zabǒmbovanie predného vrchneho zuba? A či by to bolelo a ešte čo by s tým zubár asi tak robil, ked tam mam kaz? Ďakujem vopred za info… !
Tak mna nema co zaujimat jej naklady na ambulanciu, to kde sme. za PP sa neplati na to su zakony! Ja som dnes bola u zubara v bb kraji, mlady korektny sympaticky. mam problem so zubom mudrosti-musel mi urobit RTG, vycisit, anesteza k tomu, potom narezanie dasna. plaila som 16, - dokopy. tak pozeram ze to mam este super cenu
Dobry den Alenka. Velmi ma zaujal vas prispevok pretoze tiez pochadzam z Hlohovca ae zijem v Cechach. Mam problemy so. zubami. Po napadnuti sa mi kyve predny zub, zachvilu mi vypadne, som z toho na nervy. Mam 19 rokov a nechcem vyzerat ako strasidlo: (hladam dobreho a hlavne lacneho zubara ktory by mi dal zuby doporiadku. Aspon ten predny… mohli by ste mi do emailu napisat meno toho pana zubara, prosim. Velmi by mi to pomohlo. Dakujem za Vasu skoru odpoved.