Neviete mi prosim povedat co stoji v Kosiciach brusenie zubov? dakujem
Co stoji nemam ponatia (tipujem cca 30eur? ) ale viem ze ak tam je kaz zubar to odvrta alebo obrusi a potom tam da blombu ak mizem odporucit pytat si injekciu
Dobrý deň, veľmi pekne prosím o meno, prípadne kontakt na tohto zubného lekára? Som nezamestnaná a nemám veľa peňazí na drahých lekárov. Ďakujem. Jana
Prosím kontrolné organy pre zdravotnú starostlivosť aby sa konečne zobudili a dôsledne kontrolovali stomatologov. Beru rep. kradnu peniaze od pacientov.
Chcem aj ja opísať moje skśenosti. Po rokoch poctivého platenia poistného a práci v chemickom labáku, som si musela dať zhotoviť zubnú náhradu. Moj zubár mi zhotovil podĺa dohody šesť porcelánových náhrad v cene 1400 euro, pri platení vysvitlo, že pán doktor v tom roku nepodpísal zmluvu s poisťovňou, pritom za neho som zmenila poisťovňu VZP za Union, preto musím platiť plnú sumu. Keďže ja som človek, ktorý si chce všetko overiť, vypýtala som si cenu za výkon a poslala som to so žiadosťou o preplatenie, alikvotnej čiastky, svojej poisťovni. Dozvedela som sa, že nezáleží, že ja poctivo prispievam, ale podstatné je, že pán doktor nemá zmluvu. V prípade, že by mal, mohli by mi preplatiť cca 8o% (okrem nadštandardu) takto mi možu preplatiť len cca 190euro. Napísala som sťažnosť na poisťovňu na dohľad nad zdr. poisťovňami aj odtiaľ som dostala potvrdenie, že poisťovňa postupovala správne. Tak si utvorte názor sami ako sú prepojené ZP, štát i ostatok zdravotníctva. Veď keď dovolia, aby si lekár mohol určiť či bude zazmluvnený alebo nie tak automaticky pripúšťajú ľubovolné ceny u stomatológov a aj inde. A pacient ten má akurát možnosť behať možno aj ročne od jedného zubára k druhému, hľadajúc kvalitu za rozumnú cenu, nevadí, že lekár má jeho snímky (ktoré sú lekárovým majetkom, hoci ste si to zaplatili) , že pozná jeho diagnóza atď. Pacient je vedľajší. Tu ide o zisky. Ten kto je v núdzi sa dá ľahšie ošklbať.
Ešte dodatok. Kto určuje ceny jednotlivých zákrokov? Stomatológovia každý sám, podľa zahraničných cien? Poisťovne majú zrejme cenník ešte z hlbokého socializmu, pretože, čo mi poslali vyčíslenie zákrokov, ktoré oni preplácajú, tak to som bola v šoku.
Zdravím, dnes som volala do Dôvery, vraj oni nemajú právomoc kontrolovať im ceny, na to vraj slúžia VÚC-čka. na ich stránke som sa nedozvedela žiadne bližšie info, a pochybujem že ak tam zavolám, niečo viac sa dozviem. Je to zúfalé. Hľadám si zubára, ktorý bude mať normálne ceny, ale je to ťažké.
Mám 86 ročnú mamu. Dnes jej zubár zaplomboval bielymi plombami dva dolné predné zuby. Nemala preventívnu prehliadku a za tie dve malé plomby zaplatila 104 €.
Neviem načo je v jej veku potrebná preventívka, keď má len 5 zubov a má problém s chodením.
6ijem a pracujem v Ba. Poradte mi lacného zubara ktorý má dobré srdce som vdova-nejdem pre tie velké platby. Potrebujem takého čo má zmluvu zo vzp, aj mna a dceru klamal zubár aj v ZM aj v Nr. Kontakt pošlite do e-mailu prosím
Píšete, že za to všetko môže Štát, ved Štát to zme predsa my všichni, čo tu žijeme a platíme dane. Treba, aby sa písalo menom, ktorý je za daný úkon v spoločnosti zodpovedný. A to že si niektori lékari-stomatologovia robia z povolania nehorazný byznis na úkor človeka zasa je zodpovedný nie Štát ale jedinec tzv. Minister s pravomocemi.
Hovorí sa že aj lekári a hlavne zubári by mali mať registračné pokladnice. Bolo by načase ich zaviesť, hlavne u zubárov.
Dnes uz nenajdeme statneho lekara a ked ano tak mame somolu… nemame spravnu poistovnu ani bydlisko sla som k zubárovi s poskodenou plombou no tan zmenil pracovisko a tak som sla o dvere dalej… zaplatila som 20e a na druhy den sa mi cely zub vylomil… 3 dni som hladala zubara ktory by ma osetril kedze ten doticny mal dovolenku… v okrese nikoho a tak so sla dalej ale poviem vam ta korunka ma stala 500 e (1) co je najhorsie pri osetreni mi poskodila 3 zuby… dnes som tam bola zas a robila mi plombu stolicky s tym ze ak bede boliet vytiahne nerv… pritom som chcela aby mi ju vytrhla aj tak mi tem kaz ostal. podla mna vam jeden opravia a dva pokazia
Ja som volala do poisťovne Dôvera, lebo som sa chcela dostať k nejakému cenníku, podľa čoho si vytvárajú ceny za jednotlivé úkony. Niekto ma lacnejšie, niekto drahšie. A oni to vôbec nemajú v kompetencii, ale určuje im to VÚC.
Presne takto to je, ja mám tiež podobnú skúsenosť, len “moja” zdravotná poisťovňa je Dôvera a keď som tam prišla so žiadosťou o preplatenie výkonov u nich nezazmluvneného zubára bolo mi povedané, že to musím prísť predtým ako môj pán doktor vôbec začne niečo s mojimi zubami robiť, napíšem si žiadosť-do ktorej mi môj pán doktor napíše čo mi chce robiť a ako to chce robiť a s akými materiálmi to chce robiť, donesiem naspäť na ZP ich pán doktor-revízny posúdi či je to tak treba a v takom rozsahu a s takými materiálmi, potom mi dajú vyjadrenie a až potom môže môj pán doktor začať práce, a nakoniec mi možno niečo preplatia… No neviem si predstaviť koľko by takýto postup trval, a mať tak bolestivý zub, či už máme byť na takej mentálnej úrovni, že aspoň
3 mesiace dopredu treba vedieť ktorý zub a kedy nás rozbolí… ďakujem pekne za takúto zdravotnú starostlivosť! ty človeče si dobrý len keď platíš a potom si poraď
Neviem, či si moju reakciu ešte niekto prečíta, ale asi ste všetci zabudli, že v našom štáte neexistuje štátny zubár, aj keď to tak možno u niektorých vyzerá, všetci musia byť alebo zamestnancami firmy, nemocnice, s. r. o, alebo sú súkromní. Súkromný zubár musí zarobiť na každú tú miniatúrnu blbosť, ktorú pri práci používa, na materiály-… a to všetko vo svetových cenách- Slovensko nevyrába nič!.
Ale najväčším paradoxom je to, čo pacienti nevedia, a to, že každá zmluva so zdrav. poisťovňou je robená nie v prospech lekára, alebo pacienta, ale podľa toho, koľko peňazí vyčlení poisťovňa. keď poisťovňa ponúkne lekárovi zmvuvu, ale na mesiac mu dá limit napr. 300 EUR a lekár má asi 100 pac. z danej poisťovne, koho má za tie peniaze ošetriť? Keď sa mu chce robiť, tak tie peniaze vyrobí za 3 dni a čo má robiť potom ? Tak ho aspoň nebuzerujú kontroly z poisťovne a pacienti by sa mali skôr zamyslieť nad tým, prečo sú u nás také platy ako sú a ceny v obchodoch. Ale na to sa sťažujeme ?
Dobrý deň prajem
Nedá mi to nenapísať, takže vraj po novom, keď navštívite lekára na pohotovosti, mimo adresy svojho bydliska / kde sú hlavne cez prázdniny deti / musíte zaplatiť len za vstup do ambulanccie 10+2€. +3€ za konzultáciu s lekárom a konečne vysnívaná liečivá vložka ktorú dostaneme za sumu 2, 30€. Podotýkam, že sa jedná o maloleté dieťa a má sebou aj kartičku poistenca
Dobrý deň pani Alenka
Chcem Vás poprosiť mohli gy ste mi prosím Vás hodiť do e- mailu meno toho lekára, ja som z Nitry a nedávno mi vytrhli jednu stoličku chcedla by som si dať zubný implantát nakoľko kvôli mostíku by museli obrúsiť dva susedné zuby a to nechcem. Lebo tu v Nitre nevedia čo za to pýtať. dakujem pekne
Dobry den mohli by ste mi dat adresu toho zubara. uz tri txzdne msm bolesti zubu a zatial nemam v mi zzubara. dakujem bopref ak sa da tak na email
Chudaci zubari, preto sa vozia na najdrahsich autach a stavaju si vily a palace.
Marek 9. 08. 2014.
Zubari uctuje 100 procent na to co dostanu od poistovni co by bolo ak by to uctovali vsetci lekari. Ak podniky sa zdruzia a dohodnu na cenach platia velke pokuty zubarom to neplati co nata pani ministry.