my sme im v rodine celili minuly rok na jesen brat mal problemy so zubami, bolesti, vela mi vyplakaval ked sme spolu telefonovali a bolo mi ho velmi luto nevedela som co robit ako mu pomoct tak som zacala hladat moznosti, sukromnych zubarov kto by bol vobec ochotny hó vziat a zacat liecit a riesit jeho problem a nastastie sa mi to podarilo super je, ze v BA je dost moznosti
Mas pravdu, v BA je viacero stomatologov, viacero ma clovek moznosti ale aj to nechce kazdy brat novych pacientov. Alebo nejakych nazvem to, ze problemovych, ktori maju problemy s kazmi a pod. Aspon taka je moja skusenost. Mne nastastie kamoska odporucila dr. Banasovu, sice je to sukromna zubarka, ale aspon nemala problem mi dat termin a pozriet sa na mna, ze o co ide, co ma vlastne trapi a zacat to riesit
Toto je to podstatné, že nemá lekár problém ti dať termín a vyšetriť ťa!
Podľa mňa dnes je to málokde vidieť, že by sa doktor venoval, ozaj venoval pacientovi, čo je škoda
To ano. Pre mna to bolo tiez dolezite. Esteze som s kamoskou bola a ze sme sa o tom bavili. Lebo neviem kde by som hladala kdekoho a ci vobec by sa mi to podarilo
podarit myslim, ze by sa ti to podarilo - ale asi by to trvalo ovela dlhsie a prave niekedy pri zuboch je to beh o preteky s casom, cim dlhsie nejaky problem mame, tak tym tazsie sa nasledne z neho dostava
ale je podla mna velmi dobra sprava to, ze si nasla stomatologicku, ktora nemala problem, ze ti dala aj terminik aj ta vysetrila a pomohla ti, uz asi aj u nej ostanes nie? nebudes hladat niekoho ineho na beznu starostlivost, ci??
myslim, ze by dost riskovala, teda ani nie ze riskovala, ale zbytocne by to robila, ze by menila. Najst v dnesnej dobe dobreho zubara, ktory je ochotny vziat este niekoho noveho je problem. Preto ked sa jej to podarilo tak myslim, ze by bolo dobre u nej aj ostat.
Je dobre vediet, ze ked pridu dake pripadne problemy, ze sa mas na koho obratit. Ja som bola nedavno u mojej obvodnej doktorky a hned vedla nej je jedna zubarka a prisiel tam pan a vysla doktorka von, ze ako si to predstavuje, ze zacne k nim chodit ked predtym uz chodil inde, ku dvom inym. A on len kukal, ze a co mal robit, ked sa uz dvakrat stahoval a teda cestovat stovky kilometrov sa mu nechce tak menil lekarov? A len ocami prevratila. Tak akoze s niektorymi je to fakt pestre
tak len on zrejme mal problemy a bol rad, ze sa niekam dostal. Vies ako to je v dnesnej dobe, ze problem dostat sa k doktorovi. Preto ja som rada, ze mame sukromnu doktorku, pri ktorej sa s niecim takymto nemusim trapit. Ze by ma neotocila hned medzi dverami
//nie je to jednoduche niekedy ani s nami, s pacientmi. viem ako napriklad je to aj s mojim svokrom, ten pravidelne k doktorovi nechodi, nema problemy tak naco chodit, naco veci tyrit a potom ked problemy pridu a nemoze sa dostat k lekarovi hned akoby chcel tak uz je nahnevany na cely svet//
Naco tyrit, lenze to neni o tyreni, ale o tom, ze predist problemom. Ale chapem, niektorym ludom sa to proste vysvetlit neda. Takze asi zbytocne o tom pisat.
Ale tak asi je podstatne to ako my sa o seba starame. Keby sa kazdy o seba dokladne staral bolo by to super, predsa len zdravie a zuby mame len jedny
//to, ze to neni o tyreni to ja sama viem. len jemu to neviem nejako vysvetlit, ze je to prevencia. aby tie problemy neprisli. ale tak vies jak sa hovori, ze komu neni rady, tomu neni pomoci. uz aj tete som dohovarala, ze aby mu povedala na to nieco, ale tiez len hodila rukou, ze na nu v tychto veciach neda. on ma este vela svojich zubov, len tiez hovorim, ze tozvie dokedy s takymto pristupom//
Ahojte, @ellenita co ti poviem, viem si sama predstavit jak je to. Mozes sa snazit kolko chces a niekedy to proste nevysvetlis. V takom pripade asi len nechat cloveka, nech na to pride sam. Tak co sa tyka toho, ze ma vela svojich zubov, to je super.
Lenze nemusi to tak byt aj nadalej ak sa bude takto k veciam stavat
to nie si sama, ked som si to precitala tak tiez som si tak v duchu povedala, ze toto je cele zle, ze nieco take sa deje
ze si nieco take lekari vobec dovolia
Ked kazdy lekar inak pristupuje k pacientom, aj preto ja ked uz nieco tak vyhladavam predovsetkym sukromnych. Lebo je to pre mna uz akoby taka istota, ze dostanem taku starostlivost aku aj ocakavam. Sak uz je to nieco cez rok co chodim do Perly Ruzinova, k sukromnej stomatologicke Banasovej aj so segrou a teda nemala som problem A som rada, ze som sa dockala fajn zaujmu a starostlivosti zo strany doktorky
Ano obe, najskor tam zacala chodit sestra, ked mala problemy so zubami, ked musela zacat riesit korunky. A potom neskor som aj ja k nej presla, ked som pocula od nej, ze je fajn a ked som videla ako dobre urobila zuby segre
Takto na pohlad vobec nie je vidiet, ze su to zuby robene, ze nie su original jej a to je podla mna znak dobrej robotky
je dobre, ze takto cez niekoho si sa vedela dostat, ze na zaklade niekoho skusenosti, ze ti sestra vlastne istym sposobom aj poradila
ako dlho trvalo kym jej korunky urobili? vyhotovili? predsa len to je asi dlhodobejsi proces nie?
Tak k tym korunkam musi clovek najskor nejako dospiet, su aj ine varianty, da sa aj mostik urobit v niektorych pripadoch, len casto je to o tom, co povazuje za lepsiu variantu aj pacient a aj lekar. Ja by som si v tychto veciach zakazdym dala radsej poradit od odbornika. Predsa len ma skusenosti a vie, co bude najlepsie aj z pohladu estetiky a tiez aj funkcnosti
Aby clovek potom v praxi pri jedeni nepocitoval nejake problemy, aby nemal obavu, ze to nevydrzi napriklad nejake jablko
Myslim, ze ale vela ludi si da od lekara poradit v tomto smere, predsa len ked ma roky praxe, tak sam najlepsie vie, co v ktorom pripade bude vhodnejsou volbou
Sak to je presne to, co som aj ja pisala, ze tieto veci by som nechala zakazdym na zubara, predsa ma skusenosti, vie co a ako, co je vhodne, co my o tom myslim, ze mnohokrat nemame ani len paru