K tomuto sa priklanam lebo to ked sa zapali potom moze byt problem aj s vytrhnutim, potom ti ani umrtvenie nepomoze, kedze telo vtedy inak reaguje na injekciu. Cize je to fakt lepsie ako si ty napisala, ze proste cim skor!
to moj byvaly mal taky problem… - viem ze si platil aj dve injekcie ked mu isli trhat a teda vobec mu to nepomohlo… bolest to bola stale a teda aj slzy mu vysli… to vtedy som ho aj dlho v cakarni cakala… takze to neprajem ozaj nikomu…
No to tak byva, ono zapal dokaze vela veci skomplikovat, preto ja dnes uz radsej pri prvych nejakych naznakoch bolesti idem. Alebo ked jazykom si prejdem po zuboch a ze citim dierku niekde kde nema byt alebo nieco take, tak to hned sa objednavam.
Cim skor tym lepsie, radsej nech mi urobia ten maly kaz ako potom nejaky velky a aby musel ist cely zub von alebo cosi, to ee.
mam kamaratku ktora velakrat mi spominala ze ved aj tak nie je stotoznena so svojimi zubami a aspon si da urobit nove ked sa jej tieto jej pokazia, ale teda podla mna si to ani nevie predstavit ake je to neprijemne, lebo teda dobru zubnu nahradu to tiez treba vediet urobit
To je fakt, moja mamina si davala robit korunky, ale teda kym si urobila nejaky ten prehlad, ze kde ake, ku komu si ich dat urobit tak to dalo zabrat.
Lebo dnes uz aj v tomto smere dost nastal pokrok a teda myslim, ze dnes uz vsetci si zakladame na tom aby rozdiel medzi korunkami a zubami nebol vobec ziadny
aké si dávala nakoniec robiť? kedysi si myslím, že si veľa ľudí dávalo robiť kovokeramické, len pri tých je podľa mňa problém po estetickej stránke, že sú typy, čo aj krajšie ukážu
dakujem, ze si mi napisala ako to teba vyslo, hej chapem, ze je to rozne, len aspon nejaku sumu som chcela vediet aby som si to vedela tak nejako predstavit aby to pre mna nebolo prekvapenim a teda ty chodis do tej ambulancie aj normalne? ci si tam bola len na rtg?
Davala si robit zirkonove, tie jej aj dr. Banasova odporucila, ze v jej pripade by boli najvhodnejsie a ze teda ma to na roky rokuce a bude mat klud. Toto su take veci na ktorych sa setrit neoplati, predsa len musia byt kvalitne a dobre urobene aby sedeli.
Presne a toto si ale niektori akoby neuvedomuju, ze ked nebudu mat dobre urobene, tak nemusi sa im s nimi dobre jest, fungovat a pritom by mali dobre sediet aby sa dalo s nimi jest vsetko, aby ani rezen, ani jablko ani nic take nebolo problemom.
To je fakt, ale tiez vela to urobi tieto veci na nalade cloveka, na tom kolko sa usmieva. Lebo ked mame zuby v poriadku, ked sme s nimi v pohode tak myslim, ze nemame problem usmievat sa ozaj dosiroka
to potom by som radsej nemala nic ako mat nejake zle urobene, to ti poviem, ze to by som z toho bola na nervy, ako jasne, ze u kazdeho pride ten cas kedy bude treba nejaku nahradu alebo korunky, ale teda ja budem rada, ked sa tomu budem vyhybat co najdlhsie, ze nebudem musiet tomu celit najblizsie roky, predsa len svoje je svoje, to je darmo
No len nie kazdy sa na to tak pozera. Mam susedu ktora vyberala podla toho co ju to bude stat a tak to potom aj dopadlo, nehovorim, ze vsetko drahsie je akoze aj lepsie, ale tak predsa len to pri takychto veciach treba preciznost, cit a to nieco stoji.
ale to aj ja som taka bola, lebo som furt na ine chcela peniaze a potom raz mi tak nejako doslo, ze kam inam by som ich mala davat ked nie do seba? Do svojho zdravia?
ale to asi treba si niecim prejst aby si to uvedomil clovek, ze? kiezby sme si to vazili aj bez problemov!
Baby to sa stava, ale teda ja napriklad som rada, ze chodim do Pearl Dental, sice mi trvalo kym som sa dostala k dobremu lekarovi, ale sa mi to podarilo. Uz aspon nepanikarim ked idem na preventivku, lebo viem, ze dostanem dobru starostlivost a nemusim sa nicoho bat.
Keby bolo keby, ako píšeš. Ale tak podstatné je aby sme si urobili nejaký ten návyk čo sa týka zubov, mne to tiež trvalo, ale dnes preventívka, dentálna hygiena aj bielenie to je proste pre mňa základ a neviem si predstaviť žeby som to pravidelne neabsolvovala. Pekné zuby sú základ
Tam chodim aj ja, oslovilo ma to, ze sa mozem presne na cas objednat, ze nemusim dlho cakat v cakarni kym pridem na radu. Lebo u mojho zubara kde som kedysi chodila to bolo tak, ze som musela zavcasu ist a do poradia ak som nieco chcela. Objednavali len na preventivky a aj to nebrali tak ako objednaju.
Takze to bolo k nicomu a zakazdym ma to vytocilo do nepricetna. Ale teda tiez trvalo kym som sa odhodlala na zmenu.
Aj si hľadala nejaké ambulancie štátne? Či by ťa niekam nevzali? Ako je to s takými v BA?
S tym je velky problem a nielen v Bratislave, mam kamosku na strednom Slovensku a teda aj tam, aby sa niekam dostala, takze ja som rada, ze mam moju Banasovu a nemusim kade tade chodit a zhanat, kde ma kto osetri keby som mala aj nejake bolesti alebo co.
To hladat kde ta statny alebo teda zmluvny vezme, tak to je utopia, to ta prestane bavit skoro hned. Mam kamosku, co nedavno sa dala na take patranie, chcela menit a hned som jej vravela, ze to ani nemusi robit a bola tvrdohlava, chodila kade tade, kazdy den vela telefonatov, viacere neprijemne sestricky, tak bola z toho taka znechutena, ze dovidenia.