ahojte. ja som uz tiez rozhodnuty ze idem na tu operaciu. len este nisom celkom rozhodnuty ze kde. rozmyslam nad tym ruzomberkom, alebo nad kosicami. kto uz bol na tu operaciu, neviete mi povedat ako to je so soferovanim v noci? niekto vravi, ze ma problem v noci soferovat, lebo slabo vidi. dakujem za pripadne odpovede.
ahojte. ja som uz tiez rozhodnuty ze idem na tu operaciu. len este nisom celkom rozhodnuty ze kde. rozmyslam nad tym ruzomberkom, alebo nad kosicami. kto uz bol na tu operaciu, neviete mi povedat ako to je so soferovanim v noci? niekto vravi, ze ma problem v noci soferovat, lebo slabo vidi. dakujem za pripadne odpovede.
Ahoj. Ja nepocitujem nijake neprijemne veci po tme a soferujem denne niekolko sto kilometrov, scasti po tme. Ale uz som sa aj ja stretla s tymto nazorom, ale je to vraj pri starsich laserovych pristrojoch
a kde si bola ty na operaciu?
Bola som v Spinne v RK.
Ahojte. Uvazujem o tejto operacii. Mam po 40-ke. Viem, ze sa to operuje uz vela rokov, ale mala som obavy. Technika a pristroje sa urcite vylepsili. Pracujem v IT a denne pozeram do PC minimalne 8 hodin. Systematicky sa mi zhorsuje zrak. Teraz mam 4 dioptrie + cylindre. Zaujimalo by ma, ako sa hoji rana ludom vo vyssom veku. Aka je uspesnost tychto operacii? Nenasla som prispevok, ak niekomu poskodili zrak.
Teraz nevidim do dialky. Obavam sa, ze po operacii nebudem vidiet citat. Ale hrozim sa toho, ze raz budem potrebovat bifokalne skla.
ahojte v piatok som objednana pod laser (epi-lasik) do kosic…oftum KE…ma prosim vas niekto skusenosti s tymto strediskom?lebo tu kazdy toci iba o ruzomberku a zacinam mat blby pocit zleho rozhodnutia…poradte pliiiiz
Oftum v Kosiciach a Bratislave ma rychlejsi laser 400 Hz, Ruzomberok iba 200 HZ, rozhodla si sa dobre, je to objektivne lepsia kvalita.
O laseroch moc neviem, ale logika z fyziky mi hovori, ze bude asi len rychlejsi, ked ma viac Hz. Ale z diskusii v cechach je to zanedbatelne vraj…
Kamaratka bola v Oftume v BA a musela platit za kazdu pooperacnu kontrolu dalsich 20EUR, ktore nikde neuvadzaju v cennikoch. Povedia Ti to az ked prides na kontrolu. To len pre tych, ktori porovnavaju pracoviska s epi lasikom podla ceny…
tak uz mam po…piatok bol v pohode, na podiv aj sobota ale nedela bola dost zla-oci boleli, slzili, stipali, rezali…no asi vsetko co sa len da…prakticky cely den som som prelezala a prespala ale dnes som uz ok len mam take suche oci a vidim dost hmlisto. zajtra idem vyberat sosovky tak som zvedava co dalej.zatial cafte
ano to je pravda ze za kontroly sa plati navyse ale na to upozornuju vopred.teda tie priamo pooperacne su v cene ale plati sa za tie po 3mesiacoch roku a roku a pol ale tie vam moze spravit aj vas ocny lekar. to vam tam tiez povedia vsetko uz pri vstupnom vysetreni.takze mate vlastne na vyber
ahoj
som z RK - čiže k očnému chodím do ÚVN v RK.
keď som bola zvedavá na laser.oper.očí tak mi bola odporučená poliklinika v ZA (nachádza sa niekde pri Dubni lidli a baumaxe)
odporučili mi to v máji tohto roka (2009)
neodporučili ti dobre, ZA robí lasek s alkoholom, sú po tom suché oči, problémy s hojením. veď v Rbk máš výborné centrum a seriózny prístup, lekár čo ti to odporučil má určite za teba províziu.
ahojte vsetci.Dnes som bola na predoperacnom vysetreni v CMO v BA.Dost som z toho vyburana ked mi pan primar povedal co to vsetko obnasa a ake su tam rizika.Pred operaciou musim podpisat papiere ktore som teraz citala no neviem neviem.Ziadna slava…nie je tam zarucene ze sa operacia podari zatial som objednana na jul ale velmi budem nad tym premyslat.
Moze mi niekto napisat kto bol v tomto centre CMO ake ma skusenosti?
mna by mal operaovat Mudr. F.Vesely kto ma skusenosti?
ahojte, mam zaujem o ten zakrok, ale docitala som sa na stranke Spinn - u, ze ak ma niekto atopicky ekzem nie je vhodny na to. Ma s tym niekto skusenosti?diky
… ja som bola operová pred 10 rokmi, dioptrie mínus 6,5 + mínus 8,5. Doteraz vidím výborne bez okuliarov! Odporúčam.
ahojte 26teho somm bola na vysetreni vRK a rovno mi aj operovali oci. Naozaj aj ja odporucam, ten pocit stoji zato…
ale davam jedno minus RK-spinn… Davaju na konci balicek s liekmi, a moj nazor na taku bolest je tych tabletiek malo. Ja som mala statie ze mam sestru v zdravotnictve.ale inac odporucam. Ak ma niekto nejake otazky rada odpoviem mimusik19@azet.sk