Caute. Ja som bol vo stvrtok 25teho na operacii tiez v RK. Mne na tu bolest nepomohli ziadne tabletky. Musel som si to asi 30 hodin pretrpiet. Ale od soboty je vsetko absolutne v poriadku. Dnes mi vybrali ochranne sosovky a uz po 4 dnoch mam na pravom oku 0 dioptrii. Je to neuveritelny pocit Chcel som tu operaciu odlozit na buduce leto, ale som strasne rad, ze som siel uz teraz. Kamarat bol na laseku, tak mozem porovnat a jednoznacne odporucam epi-lasik.
Ahojki,
ja som bola v decembri v Prvom zilinskom ocnom centre a mozem ti to tam len a len odporucit.Pani Dr. Skrovinova je velmi mila a prijemna osobka,vysvetli cely priebeh operacie.Najskor ti spravia vsetky potrebne vysetrenia a potom ta objednaju na operaciu.v den operacie je dobre prist aj s doprovodom aj ked ja som v pohode odisla a nikto ma nemusel chytat:-)) znecitliveju ti oko,potom sa pozeras na svetielko ,doktorka ti zoskrabka kusok z rohovky a potom layser…vooobec to neboli a po samotnom zakroku vidis na 100% potom sa ti zacne menit zrat sem tam vidis lepsie sem tam horsie zalezi od organizmu,mne sa to tak cca do 1 mesiaca upravilo…prvy vecer ma to bolelo ale potom uz nie len sem tam…je to vyborna vec…touto cestou chcem aj podakovat Deniske Skrovinovej…je velmi mila ustretova a hlavne 24 hodin na telefone,keby sa nieco dialo…som veeelmi spokojna:-)
Odporcam ti zilinske ocne centrum,tam ti daju vsetky potrebne informacie… www.vikom.sk bola som u nich a velkaaa spokojnost:-))
pre mna nekonecna radost po operacii som 7 mesiacov a uplannnaa spokojnost dokonca na jedno oko vidim takmer na 125%…je to super urcite odporucam
z toho si nerob starosti…to si asi od nich niekto zaplatil…ja som bola v Ziline ale odporucam…uzasny pristup…
to nieje pravda…bola som tam osobne a nerobia len alkoholom…to je sproste ohovaranie…ze sa nehanbite…ja som bola pekne krasne na excimer a ziadny alkohol nic podobre…vobec som nemala napr.suche oci ako tu pisete,naopak skor mi stale slzili co bolo dobre…a nemyslim,ze je to o proviziach ale o tom ze sa tu snazi niekto robit inym zlu reklamu…je to nechutne…JEdnoznacne odporucam ZA je to pri kauflande poliklinika Zilpo…pani doktorka ma dve atestacie a neskutocne mnozstvo operacii za sebou…
Odporucam ZA…vyborny pristup…som s nimi spokojna:-)
Odporucam ZA…bola som osobne a vyborny pristup…lekarka 24 hodin na telefone v pripade komplikacii…mily pristup:-)
Som trosku smutna z toho ako si tu niektore centra robia naprieky…no myslim,ze niesom sama,ktora sa mysli,ze je tu az prilis vela Ruzomberku…kazdi z nas co sa bol dat operovat si vybral hlavne podla odporucany…internet je silna zbran,tak neverte vsetkemu co tu citate…ja osobne som na operacii bola a som velmi spokojna:-) ale RUzomberok to teda nebol
nemyslim si ze totoje nejaky reklama na rk, len sem proste pise vbiac ludi ktory boli operovani tam, resp. sa viacerim ce zapojit do tejto diskusie(:. a ako tak citam su tu aj ine miesta zilina, blava aj kosice…a ked je to centrum dobre, preco si to nechat pre seba…len piste ludkovia vsetci co ste na tom boli nezavisle od toho kde(: papa
Ahojte vsetci,
Kto ma diagnostikovane ochorenie keratokonus, tak v centre Mikrochirurgie oka uz vykonavaju metodu CXL - Corneal Cross Linking, ja som to podstupila ale v tom case ten pristroj este nemali v Bratislave, tak mi pan MUDr. Palo Vesely navrhol operaciu na klinike v Prahe kde tiez posobi. Info najdete na www.cmo.sk, aktualne informacie…mozem velmi doporucit…
akú metódu operácie ti robili? PRK, Epilasik, Lasek?
pokiaľ ti majú robiť lasek tak sa tomu radšej vyhni, najideálnejší je epilasik
odporúčam RK, výborný prístup, som s nimi spokojný, som 6 mesiacov po operácii a nemám žiadne problémy
určite je potrebné tieto veci zvažovať individuálne asi najlepšie urobíš keď sa obrátiš priamo na odborníkov a to na laserové pracovisko, ale nemusí to byť iba ZA ako doporučila jarka, všade ti ochotne poradia
Cafte … pred mesiacom som bol na operacii v Ruzomberku na epi-laseku. Sice som Zilincan a kliniku mam tu pod nosom, tak som sa radsej rozhodol po dlhom citani roznych for a diskusii pre Ruzomberok. A vobec nelutujem. Objednany som bol na 9:00 na zakrok a 9:40 som uz sedel v aute na ceste domov … inac zozente si doprovod … ak ste z dalej ako pol hodky cesty, lebo ked prestane zaberat umrtvenie, tak nemate sancu mat otvorene oci … po prichode domov mi asi 15-20 minut trvala husta bolest, kym zabrali lieky, ale potom to uz bola brnkacka … najhorsie na tom celom procese rekonvalescencie bola ta nuda a jedine co sa dalo robit bolo pocuvat radio :)) … momentalne mam mesiac po zakroku a vidim vyrazne lepsie … na lavom oku mam pol dioptrie a na pravom stvrt s tym, ze doktor povedal, ze pojdem v pohodke na nuly … pred zakrokom som mal 2,5 dioptrie + 3/4 cylindra na kazde oko … personal je v Spinne prijemny a mily, takze vrelo odporucam ;)) …
ahojky, dobre ze si napisal, cim viac pozitvneho citam tym viac sa na to tesim((. idem za dva tyzdne… a inac mas liecbu za 12OO0SK oko, alebo tu za 16OOO s dozivotnoou zarukou? ja rpzmyslam…
Ahoj,ja sa chystam tiez na zakrok do ZA,robia to na vlcincoch,ale z toho co tu citam,ze strasne bolesti,strata zraku ,tak mam hrozny strach,lebo je to predsa to najcennejsie.Ja mam dioptrie+1,00 a 1,25,mam velky rozdiel medzi ocami.Mozem zistit podrobnosti ako to tam prebieha a ako je to po zakroku?Dakujem za info. Mima
Ahojte,aj ja nad tym rozmyslam,ci Zilina alebo Ruzomberok.Ja nemam ani velke dioptrie,ale rozdiel medzi lavym a pravym je dost velky a lave mi dost zabieha.A je tu niekto ,kto tiez ide na operaciu +?
Ahoj ja som objednaná do Spinnu na budúci týždeň, čím je to bližšie, tým sa viac bojím. Koľko dní trvali bolesti? Musíš nosiť aj tie polarizačné okuliare? A opaľovanie asi nehrozí, však?