Excimer - operacia oci

Ja som bola na excimeri a po 3 tyzdnoch som bola pri mori. Opatrnejsie a hlavne SPICKOVE slnecne okuliare. Mam dva mesiace po zakroku a mam ciste nulky. Mala som -4,5 na obidvoch ociach. A tiez sa pridavam k (ex)pacientom spinnu.:slight_smile: odporucam

Ani ja si nemyslim,ze je to nejaka reklama spinnu.Je tu vela aj prof.Veseleho v BA, aj vela Vikomu. Je to podla mna otvorena diskusia, ktora pomohla uz mnohym z nas sa rozhodnut. Aj mne. A som vdacna za teketo diskusie, aj ked si niekto mysli, ze su zaujate…:slight_smile:

Ahojte. No ja som mal ten lacnejsi zakrok, ale nepytal som sa doktora, ze v com je rozdiel, tak sa ak chces spytaj jeho :slight_smile: … co sa tyka bolesti, tak to je silno individualne … mna v den zakroku hrozne palili a skrabali oci asi len tych 15 minut kym zabrali lieky po umrtveni … potom sa to uz dalo s prehladom vydrzat … vecer som si dal 2 Rohypnoli a zapil poldeci hrusky (nie som troska, ale doktor odporucil ;)) )… zaspal som nasledne ako babatko aj s bolestami … na druhy den to uz bolo este slabsia bolest na na 3. den bez bolesti (no majitel spinnu povedal, ze som muzska vynimka, ze to muzi zvladaju horsie:)) … ale ze zeny to zvladaju v pohodicke:) )… ale bol som velmi svetloplachy a nedokazal som otvorit oci ani v pritmi … ale po 4 dnoch mi uz nevadilo ani slnko … akurat mi hodne prekazali tie kontaktne sosovky, nakolko som to nikdy nenosil a celkom ma rezali :slight_smile: … ale na piaty den mi ich vytiahli a bolo vsetko super :slight_smile: (akurat par hodin som videl horsie) … po tych 5. dnoch co som siel na kontrolu, tak som siel vlakom a sam … som uz doprovod nepotreboval :slight_smile: … pokial mate este nejake otazky, tak v pohode piste ;)) … rad pomozem :)) …

Ahoj, no ja som tie okuliare polarizacne nosil len chvilku … doktor povedal, ze pokial mi nevadi slnko, tak nie je problem :)… s opalovanim neviem ako, lebo som sa zacal opalovat az teraz :)… ale je tam mesiac co nemozes sportovat, tak ti neviem povedat … inac naozaj sa nemas coho obavat :slight_smile: … hlavne si vsetky otazky spis na papier a popytaj sa doktora:) … a nie ako ja, ze polovicu som pozabudal a potom som tam este vyvolaval :slight_smile:

no ja som bola tiez pred mesiacom ale v Oftum KE a v stredu idem na mesacnu kontrolu. videnie mi stale kolise raz vidim ako jastrab a inokedy stale trochu zahmlene alebo jemne zdvojene videnie ale v globale fungujem normalne a som spokojna. doktor vravel ze s tym mam ratat ze to bude kolisat ale nejak extra mi to neprekaza a pomalicky sa to zlepsuje a ustaluje.co sa tyka pooperacnej bolesti tak na zakrok som bola v piatok a ten den ani sobotu som nemala ziadne bolesti!! az v nedelu to udrelo. ale nic co by 2 ibalginy a 1 dithiaden nespravil. prespala som a prelezala cely den a v pondelok rano zase pohodka bez bolesti. takze s tym som bola nadmieru spokojna lebo pocula som i o omnoho horsich reakciach. ale to je velmi individualne takze sa to neda predpovedat. tak to je moj zazitok.

ahoj tina…pises ze si mala -4,5 na oboch ociach ja som mala podobne a chcem sa ta opytat ako to bolo po tyzdni , dvoch, mesiaci…s videnim ked vravis ze teraz po dvoch mesiacoch mas ciste nulky.dufam ze aj ja sa toho dockam lebo stale (som mesiac po operacii) to nie je 100% stale sa mi trochu zahmlieva alebo zdvojuje videnie. ako fungujem normalne ale trochu mi to prekaza

Ahojte, chcem sa niekoho s podobnou skúsenosťou spýtať…totiž mám 3,5 ročného syna, ktorému diagnostikovali astigmatizmus a zhoršené videnie do dialky 4 dioptrie, dostal okuliare 1,5 diop na obe očká s 1 cylindrami. neviete mi niekto povedať, či ak by nosenie okuliarikov nepomohlo, dá sa táto vada operovať? A čo vlastne cylinder je??? Veľmi ma trápi, že už taký maličký má takéto problémy. Prosím, napíšte, ak niekto viete, ďakujem.

Ahoj. Cylinder znamena, ze ma kusok vychylenu os … cize vidi rozmazanejsie … pokial ide o operaciu alebo ine moznosti, tak s tym ti nepomozem :frowning: … mozno ak napises na nejaku kliniku, tak ti poradia viacej …

No astigmatizmus nie je až taká vada, ako si myslíš, spočíva v trošku rozmazanom videní. To je práve ten cylinder, ktorý spomínaš. Ja sama mám astigmatizmus,/alebo som mala/ mám 31 rokov, 23. 7. som bola na laserovej operácii, ktorá je vhodná práve na krátkozrakosť a spomínaný astigmatizmus. Synček je ešte maličký, je možné že sa mu to upraví aj okuliarkami, no keď mu budú v dospelosti prekážať, môže si to dať opraviť laserom. A ktovie čo ešte vymyslia v priebehu toľkých rokov.

A kde si bola na zakroku a akou metodou? mne sa to hned vyrazne vylepsilo, a potom postupne uz len nebadatelne zlepsovalo. Nic som neregistrovala ale pristroje este ano:-) Uz sa mam konecne super, bez okuliarov , prve leto… pa

Môjmu synovi minulý týždeň diagnostikovali kerakotonus na ľ.oko /má 18/ a som z informácii o tejto chorobe veľmi zdesená…prosím Vás o nejaké info…akékoľvek…bud.týžden máme ísť po tvrdu šošovku a lekár p.mudrPeško mu doporučil x-linking…je to táto operácia CXL?? a Vám sa zlepšil zrak??prosím…pozastaví to progredovanie choroby?

AHoj
Mne diagnostikovali minuly rok keratokonus v Centre Mikrochirurgie oka v Bratislave. Mala som ho na oboch ociach. Zistil mi ho pan MUDr. Pavol Vesely, ktory posobi v tomto centre a sucasne pracuje aj v nemocnici v Prahe. Tiez mi odporucal metodu CXL tak som sa jej zucastnila. V tom case tuto metodu nevykonavali este v cmo pretoze nemali este pristroj a zhanat ine centrum v Bratislave som moc nechcela tak mi tento pan doktor navrhol operaciu v Prahe tak som tam za nim prisla, vykonal zakrok, ktory je bezbolestny a isla som domov. Potom som chodila na pravidelne kontroly a uzivala kvapky a teraz mam pol roka po operacii a na jednom oku mam 0% keratokonus teda ziaden a na druhom 10% este ale to je uz skoro nic. V decembri sa chystam na laserovu operaciu, na ktoru uz vdaka velmi dobrym vysledkom mozem ist. Tato metoda zastavi toto ochorenie ako u koho, podla toho v akom stadiu to ma ale ked pisete ze 18% tak to mu urcite pomoze. Ja som mala viac percent a na oboch ociach. Odporucam zucastnit sa metody CXL. A tu tvrdu sosovku to by som si ani nedavala, ludia sa na to stazuju ze to je dost neprijeme, hrozne to zatazuje oko a vobec to nepomaha. Mne to ani neodporucil nosit hned mi navrhol tuto metodu CXL. Snad som Vam nejake info zaujimave poskytla. A drzim palce.

Dobry deň p.Andrea,prosim Vás o kontakt na Vás,chcela by som Vám zavolať,ak by ste si našli trochu času na mojich pár otázok.môj e-mail juliakutisova@gmail.sk, jkutisova@vub.sk ďakujem Vám i za Váš príspevok.Julia

ahoj zuzi, chcem sa ťa opýtať, ako je to teraz s tvojím zrakom, nakoľko mám ten istý problém ako ty. ja som bola operovaná 23. 7. no stále sa mi zahmlieva videnie, som z toho dosť nešťastná. čakala so, že to bude hneď ok, no zrejme musím byť trpezlivá.

zdravim, moja zena bola minuly tzden v CMO na laseku, mala -6 a -6, zattial sa to hoji v poriadku, viete mi napisat po akom casi priblizne uvidi normalne?

Barney, do 4 dní a bude sa to stále lepšiť, to jej ale asi povedal primár Veselý.

Zlatičko
a plati sa za operáciu astigmatizmu?, ak ano kolko približne? Šedy zakal hradí poisťovňa, tak si myslim, že aj astigmatizmus by mohla, alebo aspoň časť sumy. dakujem.

Ahojte, ak chcem isť na vyšetrenie do nejakeho očneho centra v BA, tak si musim priniesť aj odporučanku od svojej očnej lekarky? (bez diagnózy?)Ja vlastne ani presne neviem čo mi je, moja očna mi povedala, že mam šedy zakal (mam 25 rokov,)ale keď som si prečitala o astigmatizme tak všetky príznaky na mna sedeli, aj to slabe a rozmazane videnie do dialky aj do blízka.
Kebyže mam iba ten zakal ,tak som našla jedno centrum ,kde to preplaca poisťovna, je to centrum dr. Bohma v ružinove, ale tam ak mam podla mna aj astigmatizmus nemôžem isť, keď tam robia iba zakal.
To by som asi mala zmeniť očnu lekarku však? Aby som vedela čo mi presne je a podla toho si najsť centrum.
V CMO sa tušim plati aj za zakal?

Ahoj ja som bola na LASEKU v CMO v Blave pred 2 týždňami a už vidím úplne perfektne, dioptrie som mala -4 a -5, 75. Sem tam sa mi ešte láme svetlo, ale inak je to už úplne v poriadku…takže do takého týždňa uvidí už do pohody, ale kým sa to úplne zahojí trvá pol roka…

Katarínka platí sa aj za astigmatizmus, ja som mala krátkozrakosť + astigmatizmus. Bola som na epi-lasik.