Genitálny herpes

I ja som zazila herpes na genitaliach, dolu mi to vsetko opuchlo, nemohla som ani chodit, sadnut nie to este lahnut, bola som s tym aj u gynekologa a ten mi predpisal Zovirax a B Kompelx Forte a zabralo to. Mala som oslabenu imunitu, co mam este aj teraz a tym padom musim brat B komplex, ked ho vysadim, hned sa mi to vrati. Ked som mala problem, tiez som tu hladala pomoc, tak ja ju posielam dalej. Vela stastia.

Ahojte kolegovia. Tak takú smolu ako ja, čo sa týka tejto pliagy má asi málokto. Mala som tiež iba jedného partnera a už 10 rokov nikoho nemam. V čase, ked som mala partnera nikdy nič a teraz tak pred 3 rokmi, ked som sa vrátila z náročného poznávacieho zájazdu - zrejme oslabená imunita - šup a bol tam. Hambila som sa isť k doktorke, čo som sa odhodlala až tento rok v januári. Dala mi tiež Valtrex a veľmi dobrý je Epigen spray. Ten mi skutočne pomohol hned. Doktorka mi jasne povedala, že tento vírus má každý v sebe, keď som jej vysvetlila moju situáciu. Keď vidím koľko % ľudí s tým má problém a stále sa na to pozerá ako na pohlavnú chorobu, spojenú s promiskuitnými ľuďmi je mi z toho ozaj zle. Držme sa!

Tak toto je presne ten prípad o ktorom som písala. Veď ako môže 8 ročné dieťa dostať herpes od nejakého partnera! Pani psychoterapeutke Rite odpovedám za seba: Može to mať súvis! Ako som písala 10 r. nemam partnera a na dovolenke / po ktorej sa mi objavil / som stretla bývalého priateľa s ktorým som uvažovala aj nad sexuálnym vzťahom. Keďže sa mi po návrate domov urobil Herpes a odvtedy sa mi robí pravidelne, k tomuto kontaktu zatiaľ nedošlo a obávam sa, že ani nedojde, kto by na mna čakal 4 roky.

Kika, co ste ochotna pre seba urobit, ako rozmylsat a ake pocity si pripustit - dovolit v suvislosti s tym, co ste pisali? Ma nejaku suvislot ten vas byvaly priatel s vasou uvahou o sexualnom vztahu, alebo je to nieco ine, hlbsie, co sa tyka len vas osobne, pripadne vasej historie, alebo rodinej historie? Mne nemusite v tejto rubrike odopovedat, je to vasa intimna tema, ktora z mojho pohladu potrebuje iny ramec, priestor na jej skumanie, aj ked je to anonymne. Je na vas ako sa rozhodnete a odvazite s touto temou pracovat dalej, alebo nechat driemat. Len vas zivot bezi a “cakanie” je vo vasich rukach. Rita Svihranova, www.psychoterapeut.zzz.sk

Ahojte, mala som len jedneho partnera, ktory hovori, ze on to nemal nikdy v zivote. Je mozne, ze to len prenasa, ze to od dakoho dostal a jemu sa to nemusi prejavovat a sa mu to nikdy neprejavilo? A preniesol to na mna? Nechapem. Je to strasne. Pise sa o tom, ze je to pohlavne prenosna choroba. Ale je mozne to mat aj bez sexu? Same od seba?

Ahoj, Helena, prosím Ťa, napíš mi, aké potencie homeo lieku ranunculus bulbosuss si užívala a ako často, napíš presne ako. Ďakujem. Eva

Ahoj, ja som bola dnes u gynekológa a povedal, ze staci, ze som bola v kontakte (nielen sexualnom), staci dotyk apod. s nejakym nositelom a mam oslabenu imunitu a je to tu. Tiez mam len jedneho partnera a vidis. :frowning:

Ahojte. Prave mam geitalny herpes prvy krat v zivote. Neskutocne to boli. Neviem co mam s tym robit. Dnes mi praskli pluzgieriky a nemozem ist ani na WC lebo stale placem od bolesti. Popri tom mam aj zapal moc. ciest a je to asi 300x horsie. Lekarka mi dala Zovundex, ale mam pocit ze mi nepomaha. Prosim pomozte mi. Prosim.

Genitálny herpes mám už dlho a mám aj odpozorované symptómy “predtým”. Pocit ako keď lezie na mňa chrípka, únava a aj psych. zmeny, nespavosť. Ako prvú pomoc si dám 500 mg C vitamín s post uvoľňovaním, B komplex 4 tabl, dobrý vaňový kúpeľ, biolampou to nasvietim cca. 10 minút, a nakoniec pred uložením sa do postele užijem Lexaurin na upokojenie. / Alebo ak nemám lexaurin, Stilnox, či inú tabl. na spanie. Ráno, dôležitá je hyg, genitálii, vlaž. vodou a nasvietim to znova biolampou + vitamíny. Nasvecujem to až 5x za deň / ak som práve doma /. Nemám veľmi bolestivý priebeh a trvá to celé cca. 2 dni. Mám to odskúšané, vitamíny + pokoj sú dôležité. Teplo takisto, nahrievajte si okolie, konečník a hlavne sa vyhýbajte chladu, napr. v električkách, ale aj vôbec nedostatočným oblečením.

Dievcata viem, ze to cikanie je hrozne. Ale hlavne neprestavajte pit. Jednak sa z toho pribera a moc je stiplavesi. Mne pomaha, ked cikam v sprche. Akoby to ten prud vody izoloval.

Ahoj baby, pripajam sa k vam, ku skupinke, ktore trpia genitalnym herpesom. Mne sa prvy krat objavil asi pred rokom, pricom priatel si myslel, ze som ho podviedla, ale nebolo to tak, proste sa mi objavil a bolo to hrozna bolest, no lieky som nemala ziadne, len krem Herpesyn a ten mi pomohol a mam ho pri ruke vzdy, ked citim, ze sa dole nieco deje a ze by to mohol byt zas herpes, priatela som urcite nakazila, ale on nema ziadne priznaky a keby nahodou mal, tak ho hned natriem herpesynom, ale to sa este nestalo. Baby co mate problem aj s mocak, co tiez dobre poznam, tak mne pomohly Brusnice susene v podobe tabliet, akekolvek a este urologicky caj, aj ked vtedy som sa vode chcela vyhybat, lebo myslienka ist na zachod bolo ako za trest, drzim nam pace, aby nam toto hnusne ochorenie dalo aspon na dlhy cas pokoj, Natalia.

Pekne zdravim, tak mne sa objavuje gen. herpes na penise pravidelne asi rok, Herpes na ustach mavam od detstva, na to som si uz zvykol, ale tento na penise ma dost znepokojuje, mam to na stiedacku usta - penis pravidelne kazdy mesiac niekedy aj castejsie. Nakolko nezijem sexualne aktivne, ozaj neviem, cim to bude. Skusim ten B komplex, potom vam dam vediet.

Ahojte! Akurát som sa vrátila z pohotovosti - gen. herpes. veľké množstvo vriedkov po celej sliznici, desný pocit. Vedome obmedzujem tekutiny, jem jedlá, ktoré “zapekajú”. Môj prvý sexuálny partner je zároveň môj jediný u neho je to rovnako. Nikdy v živote som žiadny herpes nemala, on máva na pere, zrejme ma teda nakazil on, keďže mám oslabenú imunitu, bola som prechladnutá a mala som menzes, tak sa to na mňa zosypalo, dostala som herpesin tabletky a kupila som si aj krém, už len čakám, kedy mi zaberú, lebo tieto pocity sú neskutočné. Držím všetkým trpiteľom palce, aby vydržali.

Ahoj, silvi. Prosim ta, vies povedat presny nazov a adresu tejto ambulancie? Totiz vsade v ambulanciach v BA, kde som tento problem spomenula sa tvarili, akokeby to ani nechceli radsej riesit a dost mi to lezie na nervy. Dakujem velmi pekne za odpoved a drzim palce!

Ahoj, prosím Ťa, ak máš nejaké dobré riešenie tohoto problému, napíš! Vďaka, Eva.

Ahoj, mne tiez povedali, ze mam herpes, ale nebrali mi vzorku ani krvi ani sekretu, ako citam vase prispevky, tak neviem, co si mam mysliet, lebo mna to neboli, nemam problem s mocenim ani nic podobne “len” vyrazku o ktorej som si najprv myslela, ze reakciou na jeden krem, ktory mi predpisala gynekologicka, kedze mam vysusenu sliznicu, teraz mi ale tvrdila, ze ho uz nemam pouzivat a ze je to herpes alebo ma to boliet len zacne?

Ahoj, mala by si skorej veľa piť vody než to obmedzovať.

Ahojte všetci, chcem len reagovať na tento príspevok. Je pravda, že sa musí piť, ale najlepšie je piť urologický čaj, vtedy je moč nie taký agresívny. Teba obdivujem, lebo ja som sa prvý krát, keď som to dostala, nemohla umývať, len harmančekovým čajom som sa pomaličky utierala. Je to neskutočná bolesť. Teraz sa mi to objavuje len v menšom a z vonkajšej strany asi tak každé tri až šesť mesiacov, našťastie. Držím palce všetkým.

Som na tom rovnako, odporucam ti, ked vypozorujes prvu vyrazku nadopovat sa vitaminmy hlavne B komplex a zinok, potriet hepesinom. Ja som s tym bola v nemocnici na infuziach a preslo mi to za 3 dni, aj ked tu citam, ze sa to bude opakovat, dufajme ze budeme zdrave.

Ahoj, je to infektologicka ambulancia na Kramaroch, Dr. Matulova a ordinuje utorok a stvrtok od 13:00-15:00.