Co ja viem, zase tam nechodis kazdy tyzden, podla mna sa to prezit da, vsak preventivka raz za rok a potom len vynimocne v urcitych pripadoch…
Ako kto. Moja sestra mala kedysi neustále problémy, u gynekológa bola varená-pečená. Ak si zdravá a nedeje sa ti nič, nemáš žiadne opakujúce sa ťažkosti, tak áno. Raz za rok ideš a si spokojná, ale každá to takto jednoznačne nemá.
z vlastnej skúsenosti viem, že ak je lekár dobrý, ochotný a vyhovuje mi jeho prístup, dochádzala by som za ním aj v prípade, že by som mala problémy. nevadila by mi ani vzdialenosť. pretože pri zdraví nerobím kompromisy. ľahšie sa problémy riešia bez strachu z lekára.
Moj prvotny dovod na zmenu bol sposob objednavania. Nechcelo sa mi cakat v cakarni dlhe hodiny. Az ked som presla k panovi doktorovi som zistila, ze okrem toho aj jeho samotny pristup je uplne o niecom inom, ako som doteraz zazila.
mne sa po zmene lekara konecne splnil sen o vytuzenom babatku. po dlhom snazeni sa a neprijemnych skusenostiach u inych, nas neodbili, ale poslali na vysetrenia. pekne sa k nam spravali, vsetko vysvetlili, takze ja by som uz inam ani nesla.
Tak ano, su aj vynimocne situácie. Ale zas ak si na tom tak, ze tie problemy mas, tak si ochotna urobit cokolvek, aby si sa ich zbavila. V takych pripadoch je priorita vyliecenie a vzdialenost nehra rolu. A ja by som bola ochotna za lekarom cestovat, pokial by bol odbornik, chapavy a riesil to co treba.
tak toto bol presne moj pripad. moje problemy nechcela povodna gynekologycka vobec riesit, brala to tak ze ved o nic nejde. lenze ja som sa nielenze citila nekomfortne, postupne to preslo uz do zufalstva, a tak som na odporucanie sesternice presla k panovi doktorovi.
Ja som pocitila potrebu zmeny, ked sa roky nikam moj stary gynekolog neposunul. Ani pristup sa mi nepozdaval, ale aj sluzby, vybavenie ordinacie. Odkedy som presla k novemu lekarovi, je to neporovnatelne. Uz len ked si vezmem moznost objednavania online, to mi usetri vela casu v dnesnej hektickej dobe.
Tie cakacky u niektorych doktorov su nekonecne. Tu stravim naozaj minimum casu, ale co sa mi este viac paci je pristup pana doktora. Konecne niekto, kto sa sprava normalne a podava veci tak, ze im rozumiem…
Mne zas pán doktor Pavlita pomohol so zdravotnými ťažkosťami. Už som ani nedúfala, že sa to bude dať vyriešiť, dosť ma moja stará lekárka strašila, že to tak už asi ostane, ale našťastie sa to podarilo.
No tak nastastie si k nemu prisla, lebo taketo zanedbavanie alebo neriesenie problemov som zazila aj ja. A pritom neslo o nic neriesitelne. Ked ma predtym nepocuvali, myslela som, ze to tak je vsade, ze proste asi si len vymyslam.
okrem zanedbanych problemov, ktore mi konecne dal niekto po rokoch dokopy a preliecil, sme sa rozhodli zacat aj so skusanim o babatko. je fajn sa o tom rozpravat s doktorom bez strachu ![]()
Perfektne, tak drzim palce nech sa vam to podari. Z vlastnej skusenosti viem, ze dobry gynekolog je zaklad uspechu.
ja som pana doktora dokonca spomenula aj rodinnej znamej. kedze sa venuje aj zenam v klimakteriu. samozrejme tehotne, netehotne su uplne bezne unho. kamaratku dokonca pan doktor operoval osobne v centre jednodnovky, a potom uz na kontrolu chodila priamo k nemu do ambulancie.
No tak to sa tesim s tebou, to je uplne iny pocit, vsak? A mozno ta pan doktor k tomu aj trochu nepriamo motivoval. Mne sa minule dokonca pani sestricka ozvala, ze sa im uvolnil skorsi termin na preventivku, ci by som nechcela prist…
nie mozno, urcite mi k tomu pan doktor dopomohol. popravde, predtym som si vobec nevedela predstavit tehotenstvo, ani nic s tym spojene. muz uz davno chcel, ale ja ked som si predstavila chodit k povodnej gynekologycke na kontroly, tak som to ani nepripustala.
to je presne jedno z pozitiv. mne sa paci aj to, ze napriklad sa snazi modernizovat ambulanciu aj cakaren. ze nemysli len na svoje pohodlie, ale predovsetkym ho zaujima pohodlie pacientok. pretoze inak by to vyzeralo v cakarni a inak unho vnutri.
Toto su presne tie pridane hodnoty lekara, ktory doslova meni zivoty. Je to sice dnes uz zriedkavejsie, ale stale sa da najst dobry gynekolog. A to vsetko okolo, co robi pre svoje pacientky, to niektore zeny ani nevedia, ze sa vobec da.
@bibiky to je taky bonus navyse, co si ako pacientky vsimneme a co nas dokaze naozaj ovplyvnit. nastastie, v tomto pripade v dobrom. uz som bola aj v cakarni, kde som s hrozou cakala, kym sa dostanem dnu.
ja ked som to opisovala kamoske, ze ako vyzera cakaren, ambulancia, ako sa ku mne sprava pan dotkor, nechcela vobec verit. ved skoro odpadla, ked som zacala rozpravat, ze chcem deti. to odo mna predtym nikdy nepocula ![]()