Gynekolog v Pezinku

Presne to som myslela, že či si nemala nejaké extrémne bolesti, lebo predsa je to zásah do organizmu. Našťastie teda si mala dobrú rekonvalescenciu. Aj si musela niekoľko dní ležať? Či si mohla nastúpiť hneď do práce?

ja som si pre istotu zobrala v práci voľno, lebo človek nikdy dopredu nevie, ako to dopadne. aj som si dala taký kľudový režim. a veru, dobre mi to padlo si oddýchnuť, nie len kvôli tej operácii, ale celkovo, telo si už nejakú dobu pýtalo takú pauzu, oddych, lebo som sa predtým dosť vyčerpávala a cez víkend sa mi vôbec nedarilo zregenerovať.

Tak radsej oddychovat a mat volno, ako by si sa musela predcasne v bolestiach vratit do prace. Mne pan doktor uz davnejsie pomohol s vytokmi a palenim. Ja som myslela, ze sa toho uz nikdy nezbavim. Bolo to nie len nekomfortne ale aj velmi bolestive

veď to som si nakoniec povedala, že ostanem radšej doma. aj keď teda ja som skôr ten typ, ktorý radšej pôjde do práce, alebo bude doma niečo robiť, lebo takto sa mi to zdalo ako premárnený čas. ale pripomínala som si, že na to mám nárok, a že to telo si to žiada. tak aj tebe pomohol pán doktor a aj ste zistili z čoho to je? koľko ti to trvalo preliečiť?

Každé telo reaguje na zákroky inak, takže asi sa veľmi nedalo predvídať, ako ti bude. Ja som sa takto prekvapivo tiež zotavila rýchlo po zákroku, hoci ma lekár upozorňoval, že to bude dlhšie trvať.

1 lajk

To ani ja neviem len tak sediet a nic nerobit. Dlhodobo som bojovala s vytokmi a palenim. Mala som pocit, ze moj predchadzajuci gynekolog ma berie ako testovaciu vzorku, skusal kadejake veci, maste, lieky, ale ani raz mi nebral stery a ani na krv ma neposlal.

ja som chvalabohu nemala ziadne zdravotne problemy, kvoli ktorym som musela zmenit lekara, ale to, co si ty zazila, to si neviem predstavit. vsak to museli byt hrozne neprijemnosti a bolesti.

To mi teda hovor, clovek si najskor povie, ze jasne, ved mozno len mne nezabera to, co zvycajne vsetkym ano. Ale po case som sa zacala citit ako pokusny kralik. Nastastie som stratila trpezlivost a tie bolesti boli take, ze ma to donutilo k zmene gynekologa.

no pekne, to musel byť zážitok. keď si prešla k novému gynekológovi, on nebol prekvapený? myslím z toho, ako si všetko možné musela skúšať a podstupovať bez v poriadneho vyšetrenia.

robil s tebou nejake pokusy, alebo to bol taky sarlatan. ku komu si to presla? ten sa k tomu postavil ocividne lepsie, ako tvoj predchadzajuci lekar.

Všetko zlé je na niečo dobré, ako sa hovorí. A kto je tvoj terajší lekár? Veď ten musel riadne krútiť hlavou :grin:

ja som kvoli pristupu nahovorila aj svoju mamu, aby odisla od svojho lekara. bola v obdobi menopauzy a velmi zle to znasala, mala problemy. ked bola na poslednej kontrole u pana doktora, tak jej spominal, ze sa koncom minuleho roka zucastnil na vzdelavacej akcii o menopauze v ceskej republike. co je za mna super

Presla som k doktorovi Pavlitovi. Ked som mu to vsetko opisala, ten sa nestihal cudovat. Bolo to zaujimave, ako sa tvaril, akoze snazil sa nekomentovat lekara - kolegu, ale hned mi bolo jasne, co si o tom mysli. Na uvod mi spravil vstupne vysetrenia, poriadnu preventivnu prehliadku. To som dovtedy nezazila veru.

ja som u pána doktora už roky, takže si tú jeho reakciu úplne viem predstaviť :joy: je veľmi slušný v tomto. nedávno som tam išla s takou malou dušičkou na preventívku, lebo som sa chcela s ním poradiť o ďalšom bábätku. viem, že už mám svoj vek, ale hneď ma upokojil a odporučil mi nejaké vitamíny, aby som začala brať :wink:

tak az teraz vidis ten rozdiel, nie len vo vysetreniach, ale aj v samotnom pristupe k pacientom.
@malincha.zorka tak toto musim povedat mojej mamine, ze pan doktor bol na tej konferencii. ona akurat teraz zhana niekoho, ku komu by mohla prejst. netusila som, ze sa aj tomuto venuje tak detailnejsie.

Veru ano, ked si to spatne porovnam. @andika000 to som presne myslela, ako dokaze byt k pacientkam empaticky, mne to velmi pomohlo.

presne tak :heart: človek odchádza úplne pokojnejší, nie vystresovaný. takéto prístupy sú dnes fakt na nezaplatenie, hneď máš pocit, že v tom nie si sama :slightly_smiling_face:

Na druhej strane, ked si to porovnam aj co som mala ortopeda, ked uz som sa k nemu dostala, ani sa s nim nedalo bavit. Tam to bolo jedno, ci pridem medzi prvymi, ked som chytila cislo, aj tak som tam vzdy stravila cely den.

jaaaj, tiez by som vedela hovorit viacero pribehov, ked som bola u lekarov, co vsetko sa dokaze stat :smiley:

to je podla mna zaklad, aby sa zena nebala ist k lekarovi na preventivku, nehovoriac o tom, zdoverit sa mu s nejakym problemom, bolestami, alebo aj s tym, ze by tuzila otehotniet.