Gynekolog v Pezinku

presne tak. sice ja teda som tam isla na preventivnu prehliadku tusim pred mesiacom to bolo a prvy raz, ale fakt mozem len potvrdit ze sa netreba bat :slight_smile:

bat sa a coho? :smiley: ved mi z nosa neodhryzne :smiley: a ty si bola na preventivnej prehliadke akoze celkovo prvykrat ci len tu u pana doktora?

tak jasne ze z nosa neodhryzne ale tak isto niektore moje skusenosti s mojim aktualnym panom doktorom nie su najlepsie a verim ze ked pojdem najblizsie uz na preventivnu prehliadku sem tak sa mi to znechutenie voci tejto zdravotnej povinnosti strati.

ja sa ti aj cudujem ze co u neho este robis? ci uz aj hladas niekoho druheho? lebo takto sa neda fungovat.

Pri výbere dobrého gynekológa je dôležité zvážiť jeho profesionalitu a skúsenosti. Venujte pozornosť dostupnosti kvalifikácií potvrdených diplomami a certifikátmi, ako aj skúsenostiam v oblasti gynekológie. Dobrý lekár má vždy aktuálne informácie o nových metódach a prístupoch vo svojom odbore, takže pravidelné dopĺňanie vedomostí prostredníctvom kurzov a konferencií bude výhodou. Je tiež dôležité, aby lekár vytvoril atmosféru dôvery a rešpektu, pozorne počúval sťažnosti a otázky a poskytoval úplné a jasné vysvetlenia.

Nemenej dôležitý je osobný kontakt s lekárom. Gynekológ by mal byť pozorný, citlivý a pripravený ponúknuť pohodlné riešenia pre vaše zdravie. Venujte pozornosť recenziám od iných pacientov, najmä tých, ktorí zdieľali svoje skúsenosti s liečbou s konkrétnym lekárom. Svoju úlohu zohráva aj praktické pohodlie: poloha ambulancie, otváracie hodiny a dostupnosť služieb. Všetky tieto faktory vám pomôžu vybrať si lekára, s ktorým bude ľahké a pohodlné pracovať na vašom zdraví.

Navštevujem tohto lekára https://doctorpro.pl/wroclaw/services/gynecology

akoze zatial u neho som, ale na najblizsiu gynekologicku prehliadku som uz nahlasena inam. dost som si zistovala a pytala sa a celkom to pomohlo. a som fakt ochotna si nieco aj pricestovat a nerobi mi to problem.

no ved za to :smiley: mala som takto kamosku ktora potom chytila az blok z toho ze gynekolog mal k nej pristup ako keby bola neviem aka podradena a vyslovene sa jej montoval do zivota. akoze nie tym doktorskym stylom ze ti chce dobre, ale proste ze ta ide poucovat akoby bol tvoj rodic…no bolo to uz na nu moc, ale nakoniec od neho odisla, pretoze si nasla partnera a chceli si zalozit rodinu a toto jej fakt neprospievalo.

Prepáč ale toto podľa mňa nie je doktor. Pravý doktor sa takto nespráva a má mať svoju prácu rád. Ako chápem že jej asi nechcel zle, neviem ohľadom čoho to bolo, no čo je veľa to je veľa :smiley:

tak ale na druhej strane vies niektore zeny su az prilis citlive a nevedia sa pozriet na seba takymto stylom. napriklad tiez nie je nikde napisane ze za to ze je zena tehotna ma jest za dvoch a vyzerat neskor ako balon. len vies, niekto sa na to urazi a niekto to prijme.

Ale zase, tehotenstvo je dost zmena na telo, no a nie kazda to zvladne rovnako. A to “jest za dvoch” je viac ako mytus. Kazdy ma svoju predstavu o tom, co je ok a co nie, niekto sa neurazi, inemu to zase trhne ego. Kazdopadne, kazdy by mal mat svoje vlastne tempo a vsetko je to o pohode.

Presne, tehotenstvo je velka zmena a kazda to zvlada inak. Niekto to berie v pohode, niekto ma svoje “nervy”, ale vsetci by mali mat svoje vlastne tempo a netlacit sa do niecoho, na co sa necitia. A to “jest za dvoch” je skor o tom, aby si sa starala o seba a dieta spravne, nez o to, ze mozes zjest dve pizze. Dolezite je, aby si bola v pohode, kazda to ma inak a je to uplne ok.

Len nie kazdy to takto chape :smiley: Moje skusenosti s prvym tehotenstvom vsak hovoria ze nerozumiem ako moze niekto mat az take prekombinovane chute. Mne bolo skoro cely cas zle nevolno.

U mňa to bolo podobné, ale zase, pán doktor Pavlita mi povedal, že to je úplne normálne, keď sa telo mení a prechádzame si tak v podstate mini-apokalypsou :smiley: A to o tých chutiach, to je fakt… niektoré ženy si fakt dajú nejakú kombináciu, ktorú by si normálne ani nevšimli. Ale tak, čo už, každý to má po svojom :smile:

takto ti to povedal fakt ? :smiley: haha, no u neho sa clovek raz citi dobre a hlavne si myslim ze to potesi ked ti to povie takto odbornik ako obycajny laik len preto aby ta utesil :smiley:

tak to sa v tom pripade tesim na dalsie navstevy :smiley: bude este veselo :smiley: momentalne sa s priatelom snazime o babatko tak verim ze sa niekam dalej posunieme :slight_smile: nedavno sme sa prestahovali tak by sme radi nasu rodinu rozsirili :slight_smile:

to je super ked su aj taketo navstevy na “veselu notu” naladene :smiley: i ked akoze som z tych ze som rada ked to mam co najrychlejsie za sebou a nezdrzovat sa zbytocne :sweat_smile:

To je pravda, no toto by som asi nebrala ako zbytocne zdrzovanie. On je fakt z tych co nezdrzuju zbytocne. Vlastne asi by som to ani nenazvala ako zdrzovanie, pretoze dostanes informacie tykajuce sa tvojho zdravia a hlavne ked sa tak snazis o babatko alebo si tehotna tak je to na nezaplatenie.

my sa prave snazime o babatko, ako clovek by si povedal ze po tom prvom dietati bude na to “nachylnejsi” ale opak byva niekedy pravdou. hlavne ak sa pridruzia aj nejake zenske ochorenia alebo stres tak to potom nejde tak lahko a jednoducho ako si to clovek predstavuje.

tak to drzim palce teda, verim ze sa vam zadari. a kolko sa uz snazite? my sme mali kedysi tiez tento problem, ale stacilo mi zmenit gynekologa a problem sa vyriesil. je dobrer ked k tebe pristupuju individualne a hlavne sa ten doktor nezameriava len cisto na teba ako to vela doktorov robi ale berie do uvahy aj tvoju polovicku.

mozem suhlasit :slight_smile: mame dve deti a este predtym druhym som prestupila k druhemu doktorovi na zaklade odporucania od znamej a mozem povedat ze to bol teda fakt rozdiel. vela sa ma pytal hned na zaciatku aby vedel ci je vsetko v poriadku a ked som mu spomenula ze mame v plane a snazime sa o druhe dieta tak hned mal zaujem aj o partnerov spermiogram.