Hľadám dobrého zubára/zubárku v BA

No tak po osobnej skusenosti mozem toto osetrenie s mikroskopom len vychvalit. Dali mi do ust specialnu blanu, pod ktorou som mal volne usta, ziadne hnusne roztoky v ustach, polezal som si hodinku a pol a zub bol hotovy. Bolelo ma to potom asi 2 dni, no teraz je uz super. Este korunka a zub by mal fungovat, ze vraj az do smrti.

Peto, to je super, ze ti to vyslo a ze si spokojny. U mna to bolo rovnako, tiez som dostala blanu, zubari to volaju koferdam, aby sa zabranilo tomu, ze by sa sliny dostali do zuba, ktory sa opravuje. Zub mi funguje super a som nadmieru spokojna. U mna oprava tohto zuba nebola mozna inac ako s mikroskopom. Vraj zub si sam upchal korenovy kanal a bolo mi pekne povedane, ze taketo problemy mavaju iba starsi ludia, zubarka sa velmi cudovala, ako mohla u mna nastat takato komplikacia, ked som vtedy nemala este ani 30 rokov. No hlavna vec je, ze je vsetko v najlepsom poriadku.

Najdolezitejsie je, aby sa zubar po vyplneni korenovych kanalikov presvedcil, ci su kanaliky spravne vyplnene, a to sa da jedine pomocou kontrolneho rontgenoveho snimku, najlepsie priamo v ambulancii digitalnym rontgenom. No na Slovensku to bohuzial vacsina zubarov nerobi (napriklad v Novych Zamkoch urcite ani jeden, hoci pripustam, ze v Bratislave ako v hlavnom meste sa uz zopar uvedomelych zubarov najde, ktori sa snazia kracat s dobou). Takze na endodonciu ti odporucam ist radsej k takemu zubarovi, ktory ma vo svojej ambulancii digitalny rontgen, aj keby to mal byt zrovna sukromnik, hoci aj drahsi. Zameraj sa na Bratislavu, tam takych najskor najdes. Vela stastia.

Vsetkych, co si napisala su dobri. Ale ked chces aj implantaty, tak je najlepsie mat jedneho zubara, ktory je zaroven aj implantolog. Co si vymenovala, tak implantaty robi MUDr. Rovny, MUDr. Babcan, MUDr. Hristovski. Kvoli protetike, lebo je zle, ak mas korunky robene u jedneho zubara a implantaty u druheho. Nesedi Ti potom ani farba ani tvar a ani pripadnu reklamaciu si nemozes uplatnit.

Toto by velmi zaujimalo aj mna, ci poznate nejakeho celustneho ortopeda, najlepsie v Bratislave, ktory je naozaj dobry, moze byt aj sukromnik a moze byt aj drahsi, len nech je dobry. Popripade mi sem mozte hodit aj nejaky link, budem vdacna.

Ahoj, MUDr. Marie Balazova v Banskej Bystrici. Mne robila dva mostiky, vydrzali mi 8 rokov, bohuzial jeden sa musi teraz prerabat, lebo medzicasom mi totalne odisiel jeden zub. Take dobre skusenosti, ako som mala u nej neviem ani opisat, som velmi smutna, lebo casovo je to pre mna velmi narocne chodit kvoli zubom do BB, tak kvoli tomu hladam niekoho v BA. Mam od malicka komplikovane zuby, preto hladam fakt odbornika aj na implantaty a pod. buhuzial z tejto diskusie som zatial nenasla odpoved, preto uvazujem, ze radsej ostanem.

Chodíme k MUDr. Svaraklovej, je to v Petržalke Pečnianska 9, je perfektná - odborník a ešte aj milá.

Dr. Knapova je draha, plomba s anesteziou 60 Eur, telef. inform. bola max. 40 Eur! Pri tej prilezitosti som sa radila o perspektivnej uprave prednych zubov. Na moje velke prekvapenie ma pani doktorka chcela prepustit bez plomby, kvoli ktorej som prisla. A dovod: “to urobime az pri tej uprave prednych zubov”. Islo o znacne velky kaz a “uprava zubov” za niekolko sto Eur bola vedlajsia zalezitost. Bol to pre mna sok.

Zas premudrela inteligentka, ktora by chcela mat vsetko opravene za hodinu a zaplatit by chcela maximalne 10 EUR. A kto Ti draha Alina moze za ten kaz na prednom zube? Hmmm…? Tusis Ty vobec, ake su bezne ceny u zubarov v BA? Ale hlavne, ze vies ako zapnut internet v pocitaci a zanadavat si na diskusnom fore. P.S. Pre ostatnych - doktorka Knappova i doktor Dobes su podla mna velmi zrucni a na praci si daju zalezat. To znamena, ze plomba nevypadne za par mesiacov, je tazko rozoznatelna od zuba a ani sa pod nou nevytvori kaz. P.S.2.: Pacienti, ako je prispievatelka Alina, si isto velmi “prijemni” ludia (aj v beznom styku, nie len u zubara).

Prosim Vas, mate skusenost s Mudr. Jurkovicom Matejom? Dakujem za odpoved.

Ahojte, tiež hľadám nejakého dobrého zubára a samozrejme za rozumnú cenu. Máte niekto skúsenosti, koľko by stál priesvitný strojček len na hornú čelusť? Ďakujem

K MUDr. Segetovej som začal chodiť pred rokom, nemám pocit, že by bola drahšia, za dentálnu hygienu u zubára predtým som platil 120 Euro. U doktorky som platil 50 Euro za kompletnú hygienu-čistenie ultrazvukom, leštenie zubov, fluoridáciu. Som veľmi spokojný, dá si naozaj záležať. Odvtedy, čo som k nej začal chodiť na ošetrenie, mám konečne pokoj so zubami. Za biele výplne platím okolo tých 25-50 Euro od veľkosti plomby, tá suma 60 euro, čo si spomínala, sa mi zdá byt dosť málo pravdepodobná, zrejme v tej sume si mala aj iné ošetrenie, nielen 1 plombu.

Dobry den, no viete, ked je dentalna hygiena za 55 eur, je to normalna cena za kompletnu hygienu. Mozete mat aj za 10 eur, u stomatologov, ktori vam budu povlak zoskrabovat zo zubov rucne a aj to iba na dolnych zuboch a povedia Vam, ze inde zubny kamen nie je a na zapalene dasna vam predpisu antibiotika a tvaria sa, ze je vsetko v najlepsom poriadku. Vychadzam z vlastnej skusenosti, po par navstevach u MUDr. Segetovej, som sa zbavil mojho dlhorocneho problemu s krvacavostou dasien, kde mi u predosleho doktora bolo povedane, ze je to normalne a riesilo sa to horeuvedenymi antibiotikami, ale nikdy mi neodstarnili pricinu. Preto som pani doktorke povdacny zato, ze konecne niekto rozmysla aj nad tym, ako vyriesit pricinu problemu.

Mila Alina, k pani doktorke Knapovej uz chodim dost dlho na to, aby som vedela posudit jej kvalitu prace. Je to velka odbornicka a da si na svojej praci zalezat. Takze silno pochybujem o tom, ze by ta poslala s velkym kazom na prednom zube domov bez osetrenia. A co sa tyka cien, tak tie su myslim tiez zvladnutelne, a keby si si nenechala zuby pokazit, tak chodis len na prevencie a tie stoja 15€ a mas pol roka pokoj.A pokial ide o tu cenu, co ti povedali do telefonu, tak na to iba jedna vec. Ty by si vedela cez telefon posudit, co mas so zubom a co vsetko s nim treba urobit? Ja teda nie. Tak sa zamysli najskor a potom niekoho ociernuj.

No vzhladom na moje skusenisti v BA sa skor priklanam k tomu, ze zubarov tu zaujimaju len peniaze a na pacienta uz davno zabudli. Neodporucam Schill centrum a ani Sestaka, nenormalne vysoke ceny, velmi zly pristup a po kazdej navsteve mate novy kaz, ako v autoservise s autom, uz davno zabudli, co to je prava podstata lekarstva.

Ahojte, ja som si teraz robila dost velky prieskum o zubaroch v BA, kedze nejakeho hladam tiez a vysledky su nasledovne:

1. najdrahsi zubar v BA - Dently
2. najlacnejsi zubar v BA z tych luxusnejsich - Interklinik (chodi tam aj Zuzka Fialova)
3. najdrahsi vstup (prehliadka, zalozenie karty) - Aurel Ducko (podla mna uplne zbytocne poplatky, cca. 70 eur a to este nemate ziadny ukon)
4. najpredrazenejsi zubar - Dr. Schill

Cize mne z toho vychadza, ze bud pojdem k nejakemu lokalnemu zubarovi, alebo z tych luxusnych do Interkliniku, maju teraz nove ceny, novy pristup a celkovo su chic, myslim, ze som si ich oblubila.

Volala som inak vsetkym trom. Ducko nic moc, Dently fajn ale cakala som viac, Schill mily, Interklinik velmi mili, robia aj v celkovej anesteze a maju RTG rovno na kresle, cize nemusite nikam chodit a hlavne tie ceny su uplne v pohode!

V tom Interkliniku koľko stojí vstupná prehliadka prosím? Prípadne nejaké iné ceny za plombu, dentálnu hygienu a pod. ?

Interklinik je velmi dobry co sa tyka pomeru cena / vykon… tato prehliadka tam stoji tusim 24 eur… bola som tam pred 2 tyzdnami… bud 24 alebo 25… nepamatam si

Dobrý deň, nepoznáte náhodou MUDr. Hermanovú. Ordinuje v Ružinovskej poliklinike. Patrím k nej podľa obvodu. Ďakujem.