Hladám kvalitnú manželskú poradňu

Ďakujem za odpoveď. Manžel tvrdí, že ja nemám správnu predstavu o vzťahu matky a dospelého syna, na čo ste mi potvrdili, že mám správnu predstavu o ich podľa mňa chorom vzťahu. Týmto je moje akékoľvek riešenie nanič, pretože on v téme matka nepozná kompromis a nie je ochotný jej odporovať, aby jej neublížil (jeho slová" veď je stará, sama a chorá).Asi som v kútiku duše dúfala, že môj názor je mylný, veď ja sa skôr dokážem zmeniť, ale on asi nie a do poradne so mnou nebude chcieť ísť, pretože to pre neho nepredstavuje problém, keďže je presvedčený o správnosti svojho konania a o svojej pravde. Ešte raz ďakujem.

Prajem vam vela sil na rozhodnutie, zitie v neslobode a nemoznosti diskutovat je vycerpavajuce, riesenie bude asi len hladat pre seba to spravne rozhodnutie.Hladat pre seba ,a to s muzom alebo bez neho pocit , pre ktory chcete zit zmysluplne.
Ak je muz ziarlivy , alebo zena ziarliva v nezdravej miere , hlada len sposoby ako seba uistovat a hladat pre seba pokoj a tym casto partnera/ku/ obmedzuje, aby sa nemusela bat, ze by bola opustena.Byva to aj vo fantazijnej rovine, aj ked mu realne nic nehrozi.Druhy partner sa bud necha obmedzovat uplne, ciastocne ,a lebo hlada pre seba zivot v mire aka mu vyhovuje.Nenechat sa manipulovat a zit podla svojich predstav chce velku silu,odvahu.Psychologicka Rita Sv.

Asi musím spraviť ďalší krok. Niečo zmeniť. Pani Rita, chcem Vám veľmi pekne poďakovať, že ste venovali čas nášmu problému. Poďakovať aj za ostatných, že sa im snažíte takto pomôcť. Lebo niekedy je veľmi ťažké dostať toto druhého - partnera do nejakej poradne. Pre mnohých je toto veľká pomoc z hľadiska psychiky, času a aj financií. Prajem Vám krásne Vianoce, aj všetkým, ktorých niečo trápi.

Dakujem Vám za prianie aj podakovanie.
Aj ja zelám vsetkým v tejto rubrike do Noveho roku odvahu, silu a podporu zmeniť svoj život. A väčšiu vieru v seba , pretože verím,že v hlbke duše viete ,čo potrebujete ,ako chcete prežiť svoj život a po čom túžite.Niekedy sa to dá zmeniť aj pri tom istom partnerovi a niekedy nie, všetko závisí od miery každého človeka ,ktorú vládze a je ochotný niesť , od jeho priorít a hodnôt ,ktoré uznáva.
Rita Švihranová , psychologička , psychoterapeutka

Ahojte. Mám problém z manželkou. Sme spolu 13.rokou a máme spolu dvoch krásnych chlapcov. Pokiaľ bola manželka na materskej dovolenke čo bolo 6.r. tak to bolo všetko ok tak ako má byť. Keď začala chodiť do roboty tak sa tam poznala nové kamarátky a tam začal náš problém. Inšie som nepočul len ideme na kávu z kávy začali discotéky atď. Niekedy sa mi zdalo že prišla aj troška viac naladená ako by bolo normálne , akosi som jej to toleroval veď bola dlho na materskej s detmi o ktoré sa starala. Po niekoľkých mesiacoch som zbadal že jej zazvoní mobil a nič a tak sa jej pýtam čo to má znamenať a ona mi na to povedala že to len taký kamarát ju prezváňa. Trvalo to nejaký čas a pozoroval som že patrím ako sa povie na druhú kolaj. Jeden deň mi to nedalo a keď spala pozrel som sa jej do mobilu a to bol pre mňa strašný šok. Príchodzie správy nemali úroveň čo sa týka sexuálnych praktýk ktoré jej písal ten kamarát. Keď som vybuchol tak ma uisťovala že sním nikdy nič nemala a ani nikdy nechce mať čo sa týka inného vzťahu ako kamarát. Povedala mi že miluje len mňa a že si ma váži atď. Ja som ale v rozpakoch a neviem čo mám robiť, či veriť naďalej alebo … Vždy som jej rozprával že dokážem odpustiť všetko len neveru -sexuálnu- nie to by znamenalo koniec manželstva a ona to vie tak neviem či klamala alebo nie. Tak prosím o radu alebo o názor iných ako ďalej viem že je to len na nás. ĎAKUJEM

Ahoj.Chcem zareagovat na tvoj prispevok,mozno ta to niekam posunie.Nebudem stat na tvojej strane,hoci si asi kazdy mysli ze ublizovane je tebe.Pises,ze pokial bola manzelka na materskej za 6rokov bolo vsetko OK.Mozno pre teba bolo vsetko OK,pre nu nie.Mal si navarene,upratane postarala sa o deti.Spytal si sa jej niekedy ci je spokojna,ci jej nieco nechyba.Kolko krat ste boli niekde posediet,alebo si zatancovat?Mozem ti tu prehlasit,ze zena ktora ma v manzelstve vsetko /nemyslim tym iba na materialno/,a je stastna,nebude si nieco hladat mimo manzelstva.Jednoducho to nepotrebuje.Zena ktorej doma chyba komunikacia,bude si hladat muza s ktorym sa da porozpravat,zena ktorej doma chyba pritulenie a pohladenie,tak si to tiez bude hladat vonku.Zamysli sa sam nad sebou,co z toho tvojej manzelke doma chyba,a najdes odpoved na to,ci ti bola neverna,alebo sa potrebuje iba s niekym porozpravat.Drzim palce.

Ahoj.Ja mam podobny problem ženaty som 20 rokov mame dve deti 19 a 14 ja som tiež žiarlivec a dost vybušnej povahy.Mam skvelu manželku,a velmo ma mrzi čo som jej sposobil,svojou nezmyselnou žiarlivostou.Od septembra my vravi že už toho ma dost a ze sa rozvedie.Slubil som že sa zmenim ale je na mna taka nazlostena že jej vadi ked jej aj pomaham a snazim sa zmenit.Deti nas lubia oboch problem je len v tom že ona o našom spolužiti už nechce ani počut.Včera bola s priatelkou na kave doma som sa snažil,upratal,pripravil chlebičky pre dceru a jej kamaratky,ale reakcia manželky bola,že čo sa tvarim akoby sa nič nestalo že o ten rozvod poda aj tak.O manželskej poradni nechce počut pretože si mysli že už to aj tak nema vyznam.Prosim Vas o radu pani Rita da sa tu najst ešte nejake riesenie mimo rozvod?Vopred dakujem a prajem vsetko dobre v Novom roku.

Ahoj.Ja mam podobny problem ženaty som 20 rokov mame dve deti 19 a 14 ja som tiež žiarlivec a dost vybušnej povahy.Mam skvelu manželku,a velmo ma mrzi čo som jej sposobil,svojou nezmyselnou žiarlivostou.Od septembra my vravi že už toho ma dost a ze sa rozvedie.Slubil som že sa zmenim ale je na mna taka nazlostena že jej vadi ked jej aj pomaham a snazim sa zmenit.Deti nas lubia oboch problem je len v tom že ona o našom spolužiti už nechce ani počut.Včera bola s priatelkou na kave doma som sa snažil,upratal,pripravil chlebičky pre dceru a jej kamaratky,ale reakcia manželky bola,že čo sa tvarim akoby sa nič nestalo že o ten rozvod poda aj tak.O manželskej poradni nechce počut pretože si mysli že už to aj tak nema vyznam.Prosim Vas o radu pani Rita da sa tu najst ešte nejake riesenie mimo rozvod?Vopred dakujem a prajem vsetko dobre v Novom roku.

Ci sa da nieco riesit mimo rozvod zavisi vzdy od 2 ludi, ci su este ochotmi podstupit nejaky cas na mozne zmeny vo vztahu.
Vasa partnerka sa hneva pravdepodobne opodstatnene.neviem o miere vasej ziarlivosti nic, ani o sposoboch ,ktorymi sa vam darilo Vas vztah nicit a lasku nie podporovat ale opacne.neviem kolko rokov trva tato situacia a preto sa nemozem vyjadrovat k perspektive udrzania vasho vztahu.Skuste sa opytat manzelky, co by potrebovala vidiet, vnimat, aby Vam mohla odpustit, kolko potrebuje casu,aby mohla uverit, ci ste schopny zmeny , co sa tyka ziarlivosti.Ak je vasa ziarlivost prilis silna, skuste navstivit odbornika a popracovat na sebe, nie kvoli manzelke, ale hlavne kvoli sebe samemu.ja verim, ze vyznam navstevy poradne je vtedy ,ak je skutocna motivacia na zmenu a hladanie moznosti pre seba sameho v prvom rade a pre parovy vztah nasledne.Ak maju obaja ozajstny zaujem nieco pre seba a pre vztah robit, tak to ma podla mna zmysel.Ak to jeden z paru nechce, nech hlada riesenie pre seba ten, ktory je motivovany nieco na sebe menit ,pochopit, hladat vychodisko pre seba a pod…A ci sa par bude rozvijat a ktorym smerom zalezi aj od pohladu smerom dopredu , nielen naspat.Skoda , ze clovek niekedy pocuva ,az ked su vztahy velmi doranane a potom je potrebny dlhy cas aj na hojenie tychto ran.tento cas doprajte sebe aj manzelke.
Prajem odvahu a pochopenie aj novych suvislosti,ktore mozno este dnes nevnimate.
psychologicka,psychoterapeutka Rita Sv.

odpoved je nizsie , 1.1 2010 o 13.20

Dakujem za radu budem sa snazit postupovat podla nej a napravit svoje chyby ak uz nie je neskoro.Prajem Vam vela uspechov v praci a rodinnom zivote a vsetko dobre v Novom roku.

Ahoj. Napred mi dovoľ aby som ti poďakoval za názor ktorý píšeš. Nechcem sa obhajovať akýmisi argumentmi ale keď sú doma dve maličké deti tak na tancovačky moc času nieje, ale aj tak sme pár razy boli na plesoch a rôznych akciach. Kto sa u nás doma chce túliť mislím tým nežné slovo , pohladenie , a nejaká lichôtka tak z mojej strany to je tak 95% a z manželkynej 5% a to nie za posledný čas ale od chvíle čo som ju poznal a ona sama mi povedala že za to nemôže že ju to jednoducho nenapadne . O našom probléme sme sa dôkladne porozprávali a pokúšame sa to dávať doporiadku aj keď je to ťažké. Snažíme sa . Aj keď to bude trvať nejaký čas tak ten maličký červík v mojej hlave asi zostane. Na to nieje asi nič čo by ho dostalo von. Prajem krásny Nový rok.

Dobrý deň!
Chcela by som sa informovať, ak by ste mi mohli takisto poradiť nejakú kvalitnú manželskú poradňu v Košiciach.
Za odpoveď vopred ďakujem.
S pozdravom Marcela.

ahoj vidim ze ste tu same zeny a len malo chlapou nebudem nikoho obhajovat ved kazdy sme iny ja ako chlap mam problem zo zenou zase ja som ten co vari perie zehli upratuje a aj ranajky do postele nosi toto su moje prejavy lasky to ze nedonesiem kvetinu kazdy mesiac viem je to moja smola ale dal som do vstahu vsetko postavyl som svojimy rukamy dom mame jednu dcerku splnil som jej sen ma velikeho psa ale nestaci to milujem ju stale tak ako pred 14 rokmi ale co mi vadi .Prestala sa starat o domacnost nema chut sa milovat a ani sama nevie co chce ked sa rozpravame co vlastne chce povie ja nic ja chcem iba to aby si bol ty stastny ,ale ja nebudem stastny ked ona nebude ale nechape to tak uz neviem co mam robyt no snazim sa stale si pise skadekym a ked sa nieco opitam na tu temu tak mi povie ani ja sa nepitam .No ked jej poviem spitaj sa ja ti odpoviem ona povie nechcem to vediet .A to som jej nikdy nic nevicital chodila na disku na stretka na chatu som k nej tolerantny nehadam sa a nekricim .Moj nazor je taky ze aj tak hadkou sa nikdy nic neviriesi iba si ludia vynadaju do blbych a tad a potom toho lutuju ale vzdy to ostava uz v hlave a ono sa to neda vymazat ani velikou kiticou kvetov .

Dobry den Peter, zaujala ma jedna vec vo vasom prispevku,

a to je “ja nebudem stastny ked ona nebude”
Osobne si myslim, ze stastie je v nas vnutri a kazdy ho mozeme najst v sebe samom a partner je obohatenim k nasmu osobnemu stastiu.
Zda sa , z toho co popisujete ze aj vasa partnerka hlada tiez stastie aj inde ako v sebe, nieco mate spolocne a moze to byt aj inak ,…
myslite , ze mate moznost skumat v sebe svoje vlastne stastie?

psychologicka,psychoterapeutka Rita svihranova

Ahoj Petin.Ubehol uz nejaky cas co si tu pisal,chcem sa iba spytat,ako vam to spolu klape.Ked sa dvaja ludia maju uprimne radi,a uvedomia si obidvaja to co sa stalo,hovorim obidvaja,lebo hoci pises ze z tvojej strany bolo vsetko OK,urcite ona to tak nepocitovala,prave take nieco preveri vas vztah.Hovorim ti to z vlastnej skusenosti.Aj ja som hladala vonku to,co som nemala doma,manzel mi na to takisto prisiel,zastavil ma v pravy cas.Ak vam zalezi na sebe,a mate sa uprimne radi,tak vas to este viac pritiahne k sebe.Vela stastia.

Ahoj,
celkom Ťa chápem,viem čo prežívaš a aké sú Tvoje pocity-veriť?neveriť?Som tiež v podobnej situácii, ide o môjho manžela. Sme tiež 13 rokov spolu, máme 2 deti.Môj manžel sa správa podobne-až na tie diskotéky.Záhadne však často odíde z domu-hoci len na pol hodinu. Telefón z ruky nepustí, ide s ním všade-pomaly aj do sprchy. Zvonenie má vypnuté, ale tvrdí, že to preto, aby nerušil ooo) mobily máme hádam všetci,ale také okolky s nimi nerobíme-veď niet čo skrývať-teda aspoň u mňa to tak funguje. Môj 6.zmysel mi hovorí, že je v tom niekto 3. On tvrdí opak-až donedávna, kedy som naliehala a povedal, že má kamarátku!!!Veď som mala dojem, že mnaželka je okrem iných vecí aj kamarátka:(Raz som sa už pri ňom popálila-prišla som mu na vzťah dlho sa snažil tvrdiť, že nijaký nie je, kým som nenašla v mobile sms keď spal a ostatala som paralyzovaná.Človek začne zúriť,hlavne preto, že sa mu rúca to, čo pracne budoval dlhé roky. Bolo to pred 3 rokmi, dala som mu šancu,avšak dôvera tá škrípala. Asi sa cez to nedokáže preniesť on-že mu neverím.Tvrdí, že keď dostal šancu, amli sme na všetko zabudnúť a ísť ďalej s čistým štítom.Dá sa to však? Nemyslím.Aj keď sa človek akokoľvek snaží,stále sa vráti k tomu, čo sa stalo predtým.Tiež som rozhodnutá navštíviť manželskú poradňu,avšak on tvrdí, že to nepotrebujeme.Tak neviem. Je to ťažké. Chcem Ti však povedať, že ak sa rozhodnete o pokračovanie vzťahu,nedaj jej nikdy najavo, že jej neveríš ako predtým,že ju podozrievaš či neklame o tom kam ide a pod. Aj keď to bude ťažké, skús sa pre dobro veci cez to preniesť a možno sa to podarí. Ktovie,veď koľko ľudí,toľko rôznych charakterov a schopností vidieť a robiť veci inak-možno lepšie. Tak tomu ver,určite to dokážeš:)

Nadpis.Hladám kvalitnú manželsku popradň na Orave pre vyriešenie vzájomných rodinných problémov v tridsadďrocnom partnerskom zväzku

Máme problémy v citovej oblasti a komunikáícii
pri dridsaťročnom manželstve. Chcel by som sa opytať či by mi niekto poradil kvalitnú manželskú poradňu na Orave

Ahoj Maja. Ďakujem za povzbudenie ktoré mi dávaš. Situácia je taká že to akosi prežívame podľa mňa zvláštne. Z mojej strany sa zdá že to akosi rýchlo poľavilo a neviem či robím dobre keď sem-tam nahodím tú tému myslím doma. Keď chvílku zostaneme sami doma aby sme to neriešili pred deťmi a chcem sa o tom porozprávať z manželkou tak jej sa do toho moc nechce a tvrdí že vážne o nič nešlo a konec. Ale mne to stále vŕta v hlave ako niekto mohol písať takéto sms-ky mojej žene ktorú tak strašne milujem a žena tvrdí že aj ona mňa. Uvidíme čo prinesie čas ale vopred môžem povedať že pre mňa to bude ťažké.