Marek prosím Ťa našiel si nejakú poradňu? Ja hľadám, ale nenachádzam. Som v zúfalej situácii, už to ani nemôže byť horšie, tak prosím napíš.
Ahoj, mám záujem, môžeš mi prosím ťa poslať meno autora.
Díky Maja
ahoj, aj ja mám záujem o meno autora , vopred dakujem za ochotu
Ahoj Martinka, <br>po dlhsom case som si znova otvorila tuto stranku a videla som, ze reagujes na moj email. Akonahle clovek vyciti, ze niekto preziva nieco podobne, citi trochu ulavu. Najhorsie je to dusit v sebe a mysliet si, ze to prejde "samo". Mne pomohlo uz to, ze som svoj problem "hodila" do eteru a zistila, ze nie som sama. Som presvedcena o tom, ze ani nalepsia poradna nam nepomoze, ak si nepomozeme sami. Odbornik nam moze nastavit zrkadlo, navrhnut riesenia, ale ak sa my s tym vnutorne nestotoznime, bude to len navonok a aj tak to nebude mat dlhu zivotnost. Vzdy si hovorim, ze vsetko zle je na nieco dobre, tak aj manzelska kriza. Asi tak spoznavame nielen toho druheho, ale predovsetkym samych seba.Ak si z Bratislavy a mas chut pokecat si osobne, daj mi vediet, moja e-mail adresa je blytex@post.sk. <br>Lena
dobre rano,ani neviem odkial zacat, len sa potrebujem “vyrozpravat”. s manzelom sme zobrati 7 rokov a pozname sa od svojich 6 rokov. posledny rok spolu nezijeme, len si obcas zavolame. bola som v situacii kedy som uz nevedela ako dalej, manzel si ma prestal vsimat a chodil castejsie a castejsie von, samozrejme bezo mna a vracal sa domov vzdy v podgurazenom stave, nase city ochladli, hadavali sme sa a dost casto a snad za vsetko. chcela som, aby sme sli na par dni od seba, mozno by to pomohlo, hladala som vselijake riesenia, ale on bol proti tomu, tak som navrhla rozvod a cakala, ze si manzel nieco uvedomi, ale on s tym suhlasil, pretoze chcel volnost a slobodu. tak sme sa od seba odstahovali, za predany byt sme ziskali nejake peniaze. tie uplne za pol roka minul,a nebolo to malo, prislo mi to neskutocne luto, pretoze som cakala, ze bude konecne zodpovedny, ze sa zmeni, ze mu budem prednejsia ako kamarati a ze bude setrit, ked nie pre nas aspon pre seba do buducna. nic sa nemenilo, chodil stale von, popijal a veselo minal pokial bolo co. ja som sa medzicasom zalubila do muza, ktory mi dava to co som chcela od manzela. lenze sa mi zacal ozyvat manzel, ze ma chce naspat, ze toho lutuje, ze bezo mna nemoze zit a ja som nevedela co urobit pre koho sa rozhodnut. manzel zostal bez prace, bez penazi, bezo mna, bez rodiny, v podstaste uplne sam…nechala som to tak aj ked som sa preto velmi trapila, vlastne sa trapim doteraz. predvcerom sme mali rozvod, chcela som to ukoncit a mat uz konecne pokoj, aj ked neviem ci by som ho tymto dosiahla. lenze urobila som chybu, z lutosti som na otazku sudkyne, ci nechceme este zajst do poradne a porozpravat sa o tom s odbornikom, povedala, ze ano. som hlupa a ublizila som takto trom ludom, len v tom momente, ked som ho tam videla zroneneho, som proste nemohla inac, ani neviem kde sa to vo mne vzalo. som z toho vsetkeho zufala a neviem ako dalej, pretoze mi manzel volava castejsie ako predtym a pyta sa co bude s nim, ze on je sam a ze si nieco urobi…vo mne zostalo neskutocne prazdno az ma to desi.
Ahoj vsetci z manzelkou mame krizu a potrebujeme niejaku poradnu v Košiciach poradte nam cim skor .Dakujem
ahoj.v 22 rocnom manzelstve by sme radi prekonali asi zavaznu krizu.zatial sa to mne javi tak ,ze asi obaja ,teda aj manzelka.prosim ta o konkretne udaje ,kontakt na odbornika ,pripadne spominanu literaturu.dakujem . stano
Ospravelňujem sa, dlhšiu dobu som nepozeral odkazy, až teraz. Takže autor, ktorý ma zaujal sa vola GARY CHAPMAN a kniha sa vola “Čtyři období manželství” Je to myslím kresťanský autor a mne dal zopár dobrých myšlienok.
Mám niekoľko stránok vo Word dokumente - môžem ich ako ukážku zaslať e-mailom. Moja adresa je: bujnam@zoznam.sk Miro
zaujali ma vase diskusne prispevky k teme krizy v manzelstve.Som psychologicka a psychoterapeutka,
Osobne si myslim, ze kriza v manzelstve moze suvisiet s viacerymi temami.napr. s nasim vlastnym osobnym rozvojom,na akom mieste sa teraz sami nachadzame v osobnom rozvoji, s tym ,kam nas to v zivote taha, co hladame, co si osobne riesime ,po com tuzime, ake tiene pozname zo svojho zivota, zo zivota z rodiny z ktorej pochadzame, ake vzorce spravania,komunikovania si prenasame z povodnej rodiny do manzelstva, co vzajomne o sebe pozname, ako sa vieme rozpravat,kolko casu si vyhradime na rozhovor, akym temam sa vyhybame, ake mame tabu my samy, ake su Tabu temy v sirsej rodine…ako vieme aktivne pocuvat partnera a chapat ho s celym svojim a aj s jeho osudom,co sme schopni vnimat z prezivania partnera a v neposlednom rade ako sami seba pozname.ako sme schopni byt zodpovedni za svoje prejavy, spravanie .za to , co my vnasame do vztahu…
Casto nase problemy suvisia aj s historiou celej sirsej rodiny,ak vas to zaujima, organizuju sa k tomuto pohladu na rodinny a iny system aj seminare., alebo mozeme otvorit pravidelny diskusny seminarv ktorom sa mozete spoznavat vy alebo aj vas partner… napr.1x-2x mesacne, , ak bude zaujem min.10 ludi… tesim sa na stretnutie s Vami…www.zzz.sk-Rita Svihranova
v predoslom prispevku sa nezobrazil kontakt,
Rita Svihranova,psycholog,psychoterapeut www.zzz.sk
ja mam podobny problem ako vy. S manzelom sme uz pomaly 18 rokov a niekolko rokov to uz velmi nefunguje.Zijeme len ako spolubyvajuci.citovy a sexualny zivot 0 bodov.moje snahy o rozhovor su neuspesne.zacinam upadat do depresii
Som 30 rokov vydata a to čo ste napísali je krásna pravda ale ako riešit krízu ked manžel odmieta akukolvek debatu.Skrátka nekomunikuje a ked je toho vela tak odýde preč a za dverami mrmle nemá silu priamej debaty už som vyskúšala všeličo ale stále som sama na všetko.Mám velký problém so synom a celé naše spolunažívanie je len umelo udržiavané. Prosím o radu kde by som sa vedela poradit.
Ahoj Stano. Ozvi sa mi na horeuvedenu mail adresu a poslem ti zo zmienenej literatury ukazku.
Prosím o radu na môj e-mail, či sa nachádza v Trenčíne manželská poradňa, ak áno meno a sídlo odborníka.
Ďakujem.
Ahojte všetci,ked čitam vaše príbehy,zistujem,že je Nás neštastných viac a o to ma to viac trapi.Vydavala som sa prvy krat ako 18 ročná.S manželom sme boli spolu 7 rokov,ale nebolo to dobre uz od začiatku.Mam s nim teraz už 12 ročneho syna.Po dvoch rokov spoločného manželstva som zistila,že je gembler a ešte ktomu ma aj podvádzal.Snažila som sa kôli synovi udržať naše manželstvo,ale jedneho dna som sa proste rozhodla ukončiť moje trápenie.Dnes som druhy krat vydata,mam 15 mesačnu dceru,ale som neštastna rovnako.Terajši manžel ma nepodvádza,ani nie je gembler,ale nevie mi dať toľko lasky kolko potrebujem.(to mi povedal on sam).Sme spolu iba 2,5 roka a už je to taketo vyše roka.Stále sa hádame.Ja som na materskej,nikam nechodím iba sa venujem detom a domactnosti.On ma kamaratov s ktorymi sa stretava pravidelne.Nikam spolu nechodíme,pokial ho ja nezavolam.Urobila som mu narodeninovu oslavu,pozvala som všetkych jeho kamaratov a cely cas sa zabaval a uplne ma ignoroval.Ked mu poviem,ze mame problem,povie"Ty mas problem,nie ja".Je celkom dobrý otec ma rad aj mojho syna.Kupil koli nam byt.Dovtedy žil u rodičov.Stretava sa so svojou laskou z detstva,ktoru velmi lubil.Ked sme sa zoznamili,boli s nas dobry kamarati,vedeli sme sa zasmiať,pomocť si navzajom,poradiť…až sa to jedneho dna zmenilo na niečo viac z jeho strany a po čase som zistila,ze ani mne nie je lahostajny.Bol ten najlepši chlap na svete a stale to neviem pochopiť,kde to všetko je…Nechcem sa znovu rozviesť,ale neviem,čo dalej.Milujem ho,ale už dalej nevladzem.Ignoruje ma,ked pride domov z roboty,lebo ma zlu naladu.Bavíme sa iba ked on chce,milujeme sa iba ked on chce,všetko je iba o nom.Ak mi vie niekto poradiť,budem velmi rada a vdačna.Dakujem
S manželkou máme krízu, ale ona už podala na rozvod, máme spolu dve krásne deti, bývame oddelene už pol roka, asi veľmi ťažko ju dostanem do manželskej poradne, odmieta akúkoľvek komunikáciu so mnou,súd ešte nebol, nevie mi niekto poradiť? Alebo dobrú manželskú poradňu v Košiciach, ĎAKUJEM. stewe6@azet.sk 0915901396
Ahoj Sandra,
s takymto spravanim a postojom manzelov, partnerov (“ty mas problem, nie ja”) sa stretava hodne zien. My zeny poskytujeme emocionalnu podporu nasim manzelom, detom, ale zaroven ju aj nevyhnutne potrebujeme, aby sme mohli “fungovat”. Zial velmi casto sa stava, ze ti nasi muzi maju s preukazovanim citom a emocionalnej podpory partnerke velke tazkosti. A vtedy nastava problem - partnerky preukazuju nespokojnost, tlacia na muzov a oni sa zacnu hrat na “mrtvych chrobakov”, namiesto toho, aby s nimi komunikovali. Zeny sa potom citia, najma ak su doma s detmi, nedocenene, nemilovane, klesa im rapidne sebavedomie, ocitaju sa akoby “v zacarovanom kruhu” - snazia sa nadviazat komunikaciu za kazdu cenu, co zaroven “vytaca” oboch. Partnera preto, ze tlacime na nich a nas, zeny, ze neprejavuju ani najmensiu ochotu nam vyhoviet, alebo komunikovat. Preto si myslim Sandra, ze by bolo najlepsie, netlacit na manzela,ale zacat viacej milovat seba a spoliehat sa sama na seba (vies ako sa hovori “miluj blizneho, ako seba sameho”). Nase vnutorne problemy nevyriesi niekto iny. Aj ty si zorganizuj volny cas tak,ako manzel. Stretni sa s kamaratkou, chodte do kina,na kavu,navstiv rodinu, zacni sa venovat nejakemu hoby, ktory si mozno predtym robila, len teraz nan nemas cas…pozeraj si pracovne ponuky, ak sa planujes vratit do prace, zapis sa na jazykovy kurz… Len nesmies seba lutovat, mat pocit viny,a vyckavat, lebo to vedie priamo k depkam. Vzdy pozvi aj manzela,vysvetli mu, ze ty si stale doma a ze potrebujes trochu “zmenit vzduch” a venovat sa na chvilu sebe. Tym aspon uvidis aky je jeho postoj.Mozno aj uvita byt doma na chvilu sam, vediac, ze ty si spokojnejsia, alebo, ak s tym velmi nebude suhlasit pojde s tebou, alebo sa preukaze ako netoleratny a bude ti nieco zakazovat…Aspon uvidis ako si na tom. Ak sa prejavi ako tolerantny, vtedy je vacsia pravdepodobnost ze aj manzelska poradna ma zmysel - na to je treba dvoch. Drzim ti palce.
Linda
Odporúčam navštíviť psychológa čím skôr, a to aj vtedy, ak manželka odmieta súčinnosť a komunikáciu. Bude to plus v tvoj prospech i na súde v prípade rozvodu.
Psychológa treba vyberať zásadne zo zoznamov Slovenskej komory psychológov a Slovenskej psychoterapeutickej spoločnosti http://www.psychoterapia-sk.sk/zoznam.php , takéto poradenské služby poskytujú i referáty poradensko-psychologických služieb ÚPSVaR - viď zoznam http://209.85.129.132/search?q=cache:-L8X3UZwUcsJ:www.kpppba.sk/adresar_ppp2.rtf
Manželské poradne ja osobne neuznávam, ale poradiť môžem…
Mgr. Ovčar Mario - tel.: 0903385180.