Hladám kvalitnú manželskú poradňu

Ahoj…Mám pocit ze cítam moj prípad moje nocné mory. Som vydatá 7 rokov mám 3 a pol a 5 a pol rocných chlapcov. Po materskej som stále doma od mája t.r. deti chodia do skolky ja som ako si aj ty povedala taká chyzná este aj moj si robý pred detmi srandicky ze majú doma takú upratovacku. Stále ma uráza ze som k nicomu hádame sa koly peniazom pritom on je podnikatel má penazí dost…nezhody sme mali uz pri prvom chlapcovi ked mu bolo v ociach ze som nekojila a kupoval sa nutrilon vtedy som utiekla k nasim nachvílu sa to ukludnilo ale z takýmito istymy problémamy to ide stale dookola medzi tym sa narodil druhy chlapec ale niekady si hovorím ze som to mala ukoncit pri prvom dietati predieralo by sa mi lahsie nez z dvomy. A takto zmúrim oci uz niekolko rokov v urázkach a výcitkach koly peniazom. Teraz máme zasa tichú domácnost nevyšly mi peniaze na seky za skolku. Lebo verte mi ci nie mna manzel vypláca dva krát mesacne po 5tisíc cez banku nedá mi peniaze do ruky ale posle mi ich na ucet 5 a 25 aby mal dokaz ze mi dáva peniaze doteraz som to nepochopila a ked sa o tom niekomu zmienim tak krutia nad ním hlavou ze je prespekulovany sám pre seba.Neho ani tý krásny chlapci nezaujímajú on je mamonár iba jeho peniaze a majetok. Deti uz sú naucené na to ze od neho nemajú cakat nic naviac príkl. hracku a tak. Je mi do placu takýto zivot v zivote ich neprebalil nenakrmil tkzv. OTEC A to je moj problém. Dakujem. val drzím ti palce ci to pomoze o tom by sme si mohli porozprávat.

Ahoj.Je mi luto,že aj s tebou sa tak zaobchadza ako so mnou.Moj muž vidi všade len seba a svojich znamych čo su ako on vysokoškolaci s nejakým diplomom.Ja mam iba učnovku to vedel.Ja som pri detoch,alebo ešte len pri prvej dcere nemala čas študovať.Ved on sa sam o seba nevie postarať,stale mu musim všetko chystať,rano sa budi horšie ako moje deti.Peniaze su u nas tiež velký problem už od tedy ako sme sa zobrali,moje ,tvoje.Vieš aj ja lutujem,že som mu vobec povedala,že som tehotna.Mohla som dceru vychovať aj sama.Tak ako vravíš s jedním sa lahšie predierať.Vždy mi vraví každý musí vedieť kde je jeho miesto ,ja asi neviem podla neho.Je to tažké ked ma rodičov,čo ho podporuju aj v študiu tak ja som ta zlá aj tak.Pritom ,by si neverila čo všetko doma robim aj chlapsku robotu .Neviem dokedy to vydržíme a do poradne nechce ísť.Som rada,že si napísala aspon viem že je niekto kto ma chape .Drž sa.Ahoj

Cauko…Este že mám mamu aj kamarátku v jednom kolko krát mi povedala vykasli sa na neho nejako to zvládneme ty pojdes do roboty a ja budem z detmi nejako sa z otcom vystriedame predsa sa nebudes nechávat do nekonecna urázat.A ta kombynácia urázky a sex to je co? Moj krásy moc nepobral ale aspon srdce mohol mat o to lepsie ale nie on tým ze mna pouráza si zdvíha sebavedomie. A tie práce chlapské co aj ty spomýnas tak tie si robím sama tiež. Ja som aj maliar naterac,elektrikár…on povie ze on to nevie a tým je to vyriesené raz ma tak kopla elektrika ze ma odhodilo az na koniec chodby.A to chystanie jedla pred papulu tak to som z láskou robila uz za slobodna pekne som mu nachystala vsetko na stol vyzdobila k tomu nieco napit a tak. A teraz si nadávam do blbých krav lebo teraz to berie automaticky uz si zavolá nachystaj mi na stol hned prídem. Ale sme blbé baby co? Ale poznám aj chlapov ktory vedia nachystat zene trebarz veceru ale iba dvoch z okolia. Tych by som dala naklonovat. A tie jeho výroky ze zena je na to aby rodila varila atd atd. Co som mala ružové okuliare ked som to na nom nevidela? On bol v poradí 5dieta 4sestry a dlho dlho nic a potom on az ked jeho mama mala 45rokov a teraz si to predstavte ako on bol obsluhovaný. tak sa ani necudujem ze to teraz odomna vyžaduje.Neboj aj ja som až na neviem na kolkom mieste aj svokra je predomnou. Keby som mala dostatok prostriedkov na zacatie nového zivota iba z detmi tak uz jeho vzduch nedýcham. Ale zatial sa nechystám ani vešat ani prepadnút alkoholu mám pre koho žit aj ked v úvodzovkách ale moje deti sú moje všetko a to je ten najvačší zmysel. Ahoj.

Ahojki.Ty si moja kopia,ja malujem ,opravujem,umyvam auto na ktorom sa viac vozi on ako ja.Keby som mala dosť penazi aj ja by som tým asi praštila.Moja mama je už kvoli tomu hotova.Najhoršie na tom je to,že sme stavali na mojom pozemku prístavbu k rodičovskemu domu.Vedel aj to prečo robí.Ja si niekedy pripadam ako ta najneschopnejšia žena,ked začne.Nie si na pokecy?Mohli bysme to tam prebrať.Tvoj v čom podniká?Mne stale hovori,že by ma obral o všetko doslova.Ahoj a drž sa.V

mam 37 rokov, manzelka 33, t.c. mame pomerne vaznu krizu, 2 deti 7 a 10 rocne. Lubim svoju manzelku a snazim sa pomahat, ale mam zalubu vo futbale. Chodim 1x za tyzden a aj to je problem. Chcel by som to vyriesit a hladam kvalitnu manzelsku poradnu v BB

Aj mne to hovorí…nemysli si ze ked by si sa somnou rozviedla ze by si nieco dostala. Máme spolocného známeho on bol profesor na ekonomickej skole a on nám hovoril ze musel svju bývalú zenu vyplatit 1,7mil korún ked sa rozviedly keby si ho vydela ako zmeravel a zacal sa ho vselico vypytovat ohladne toho. A uz mne hovoril to je iný prípad to ty by si nedostala. A tak je to vypocítavy clovek jak hrom. Ale všetci ho uz majú prečítaného. Som na pokeci. Ale tu moc nechcem vypisovat nik. zatial cau.

AHOJ viki.Ja by som zostala asi na podlahe a on tovie velmi dobre.On zarobi ovela viac ako ja a to ho štve.Ked mu poviem ja som tiež roky neprespala,tak mam držať hubu a dost.Clapi su svine ked ide o peniaze.Hlane,ze chodim na noc do roboty ani to neni dobre.Ja už naozaj nevie ako ho dostat k rozumu.Keby zil moj otec tak je to ine.toho sa aspon bal.Viers najhorsie natom celom je ,že stale povie musiš vediet kde je tvoje miesto.Mne viac netreba,vies si to asi predstavit.Taketo ponižovanie a vysmech na osobu mam denne.A potom ,ze rovnopravnost medzi partnermy.Figu.To je len tam kde ma penize aj jeden aj druhý.Moj muz hovori ,aby som mu ukazala chlapa čo pomaha svojej žene.My sme dobrew na to ,aby sme rodili a starali sa o ich pohodlie.ak nie tak je koniec.Ahoj.

Moj problem je ten ze po krasnych 18 rokoch manzelstva prisla kriza. Deti mame tri 17,16 a 10 a jedneho dna si moja zena povedala ze uz so mnou nechce nic mat. Prestala sa so mnou milovat …potom mi na vianoce oznamila ze mi nie je povinna kupovat ziadny darcek a tak dalej…a vrcholom bolo ze si mam najst milenku. Tak som zacal,vlastne som si len zacal pisat s niekolkymi zenami o problemoch a mal som dobry pocit s toho ze ma niekto pocuva a dava mi rady. Lenze zena mi na to prisla a ,pokec, som prestal pouzivat a od tej doby nema nic ine v hlave ako ROZVOD. Lebo som jej vraj ublizil,prosim poradte mi co mam robit a ako mam pokracovat dalej Dakujem.

Môžem vám poradiť ale poterbujem aby ste bližšie špecifikovali Váš problém.
Marián Bc.

www.mamzelska-poradna.sk

sorry, bola som a je to super
www.manzelska-poradna.sk

Ahoj Lenka.Neviem ci este si precitas moj prispevok,lebo tu si pisala uz velmi davno.Pri citani tvojho prispevku mi nabehovala husia koza,ani nie z toho aky mas zivot,ale skor z toho,ze som v nom citala presne to co zijem alebo prezivam v manzelstve ja uz 26rokov.Mame uplne rovnake manzelstva.Hadam s tym rozdielom,ze po intimnej stranke to z jeho strany fungovalo,skôr ja som bola chladna.Moj manzel ma psychicky tyral cely zivot,samozrejme nikdy to nepripustil,podla neho on je proste taka povaha,direktivna,panovacna,rozkazovacna.A potom je velmi tazke s nim prezivat v posteli nejake vzrusujuce milovanie,ked po vas cele dni vrieska,a iba veci ktore povedal alebo spravi on,boli spravne.Z mojej strany to bolo cely zivot o plneni si manzelskych povinnosti.Ked som z toho vsetkeho po 20rokoch manzelstva skoncila na psychijatrii s depresiou,pri kazdej hadke nezabudol podotknut,ze ja som ta chora,lebo chodim k psychijatrovi.Aj v mojom zivote nastal zlom,a nasla som si priatela,samozrejme kedze v tom neviem nejako chodit,hned mi na to prisiel.Nechcel sa rozviest,odpustil mi to.Ale ja zistujem,ze hoci urobil gesto,po tolkych rokoch psychickeho tyrania,ja uz k nemu nic necitim.On sa snazi,dal by mi aj modre z neba,lenze ja mu uz nemam co dat,som prazdna,uplne prazdna…Marta…

Ahoj,Sandra.Som vydata uz viac rokov,nie velmi stastne,ale na tvoj problem by som asi vedela odpovedat.Nevnucuj sa mu,lebo si na to zvykne.Zacni zit aj ty.Viac o seba dbaj,ked pride domov z prace bud vysmiata,mila a potom mu povedz aby postrazil deti,ze potrebujes ist do kamaratky,alebo s kamaratkou do kina…atd…Hoci sa budes iba sama prechadzat po meste,rob to pravidelne,a uvidis tu zmenu,zacne si ta vsimat,lebo bude citit ze sa nieco deje…na mojho manzela to platilo,ked sa mi nepacilo jeho spravanie,a nechcel to pochopit,ked som mu o tom hovorila,tak som sa jednoducho zacala spravat tak,ako sa sprava on…

prosim uz ti niekto poradil? mam ten isty problem dakujem

Dobrý deň,ja Vám síce nechcem radiť ale povedať že mám taký istý problém. Môj manžel ma večne uráža a ponižuje aká som neschopná a že nič neurobím a pritom sa starám o domácnosť a našu 1,5 ročnú dcérku a ešte aj pracujem z domu. Že málo zarábam a on zarába viac aže koľko sa on narobí okolo domu. Pritom robím všetko čo je v mojich možnostiach aj mužské práce. Naši rodicia nám pomáhajú aj jeho aj moji ale on vidí len tých svojich. Večne hovorí kto koľko čoho urobil a koľko zarobil . Dokonca keď som včera uvarila tak mi povedal že čo som ja vlastne urobila keď maso kúpila moja mama a kapustu vypestoval on. /mimochodom ja som ju sadila/ Stále rieši len majetky a peniaze kto koľko má…slovne ma uráža a ponižuje. Robil to aj predtým keď sme spolu len chodili a teraz je to ešte horšie neviem či sa to dá vyriešiť on mi pripadá že to nemá v hlave celkom v poriadku on vlastne úplne popiera manželstvo ako také. Tiež chcem navštíviť psychológa…

Manzelsku poradnu ma vyznam navstivit, ak maju zaujem OBAJA partneri hladat, skumat, v com sa minaju, nerozumeju si.a co by mohli podniknut aby sa nieco posunulo k lepsiemu. V pripade, ze zaujem na zmene ma len jeden z partnerov, moze zacat kedykolvek od SEBA.aj to byva niekedy tazke. Skusenost ukazuje, ze zmena partnera je malo pravdepoodobna, ak sa on sam /ona sama/ pre akukolvek zmenu nerozhodne. Ak zacne hladat moznosti zmeny clovek sam v sebe, nema zarucenu zmenu v manzelstve, partnerstve,ale ma urcite vacsiu sancu sa citit sam so sebou spokojny .A tak ma aj lepsie sance netlacit na zmenu partnera, moze mat viac energie, radosti a chuti inak pristupovat napr.k detom, k sebe samemu, a ak najde v sebe zdroje sily, lahsie sa rozhodne,ako dalej…Navstivit manzelsku poradnu ma zmysel ,ak su ochotni OBAJA hladat ako sa viac akceptovat , pocuvat partnera/ku/ ako sa dohodnut na istych pravidlach a dosledne ich dodrziavat .Akakolvek pozitivna zmena jedneho z partnerov može menit atmosferu v rodine .Ak su v rodine deti , aj pre ne je lepsie,ked aspon jeden z partnerov je spokojny a v pohode.Myslim si, ze na Slovensku su silne predsudky navstevovat psychologov.Ludia sa obavaju, co si o nich druhi pomyslia.Problemy sa ututlavaju a skryvaju doma.Podcenuju sa city,vztahy, viac sa kladie doraz na vykon,peniaze, pracu., karieru.Preto osobne , dusevne i partnerske problemy narastaju, ze sa neriesia v zaciatkoch,ale sa cele roky aj generacie ,kopia.Do sucasnych rodin sa prenasaju zvyky,tradicie, vzorce spravania, sposoby komunikovania,citove prejavy a pod. aj z povodnych rodin/ od rodicov, starych rodicov./,preto sucasna rodina by mala venovat od zaciatku cas na rozhovory,dohody,skumanie. Fungovanie rodiny je zalozena na pocite bezpecia, spolupatricnosti, rovnovahy medzi prijimanim a davanim,a hierarchii a pravidlach -láske v rodinnom systeme- mozno lepsie je skusat menit seba a hladat svoje moznosti ako dalej, ako chcem prezit zivot, ako mozem byt spokojnejsi atd.V poradni sa moze poskytnut rada, ale ovela ucinnejsie je, ak sa stanete Aktivny ucastnik, ktory sam chce za podpory hladat pre seba moznu zmenu,alebo akceptaciu sameho seba.Verim , ze tieto moznosti zmeny, rastu, su v každom cloveku.Vsetci robime nejake omyly a ucime sa vzajomne ,aj z tychto omylov.Ako ich redukovat na minimum , ako zacat od seba?,
Zelam Vam vela tvorivych napadov a chuti na drobne zmeny.
psychologicka Rita Svihranova

Galino chcela by som si s Tebou písať cez pokec

Manželstvo udržuje a rozvíja pocit spolupatričnosti,pocit bezpečia lásky,rovnováha medzi dávaním a prijímaním a samorejme láska.Toto všetko závisí aj od dodržiavania hierarchie a pravidiel v rodine.Jedným z nich je aj prednosť nového vzťahu pred pôvodnou rodinou/ otec a matka a stari rodičia …/To znamená novší vzťah má prednosť pred pôvodným.Partneri by sa mali do istej miery oslobiť od citovej väzby od matiek , otcov.V našej spoločnosti je citová väzba mladých mužov na matky , alebo dcér na otcov alebo aj matky.,často silnejšia ako je zdravé pre budúci vzťah.Záleží to od spôsobu výchovy k samostatnosti, zodpovednosti za seba, slobode rozhodovania. Rodičia si niekedy priveľmi pripútavajú svoje deti ,z rôznych dôvodov, až do vysokého veku.Oslobodenie sa od prisilnej citovej väzby-tzv.separácia prebieha v období adolescencie a je spevádzaná aj pocitmi obáv, strachu, ale je to zdravé a prirodzené odpútavanie sa.Ak je mladý muž, alebo žena priveľmi naviazaný na rodičov, narúša to možnosť rastu a vývoja vzťahu .Realita je , že túto zmenu,toto odpútanie sa môže urobiť iba každý sám za seba.Niekedy je k tomu potrebná odborná podpora,pomoc a hlavne odvaha vykročiť do života a rozhodovať sa sám za seba.Manžela môžete len podporiť k odvahe odpútavať sa., Váš hnev je prirodzená reakcia na neprirodzenú väzbu dospelého múža na matku.Detaily by som rozoberala len osobne v poradni,nie na mail .
psychologička Rita Švihranova, zzz.sk

Mám problém, len ešte ho neviem definovať či s manželom alebo so sebou samou.

mám problém