Homeopatia vs. klasická medicína

Dobry den aj ja sa pripajam k priazvcom homeopatie…moja rodina na nej"slape"asi 4roky…deti,rodicia cukrovkari…a najma ja.Pred par rokmi mi diagn.onkolog.nalez absolvoala som chirur.zakrok,chemosku s kt.mam dodnes Pavlovov reflex…no vsetky zdr.problemy suvisiace s dg.som riesila homeopatcky.Nalez bol v 2 stadiu…tak si len vravim co mi asi pomaha,ked som nic ine alternativne neskusila,okrem guliciek.V nov.08to bude 5rokov a chvalahomeo mi nic nie je.Zdravim priaznivcov “guliciek”

Dobrý deň, chcela by som vedieť, či existujú homeopatiká podporujúce riedenie krvi.Užívam antihypertenzíva a súčasne Anopyrin ako pokračovanie liečby Warfarinom.Daná kombinácia liekov mi spôsobuje ťažkosti.

titul Mgr. nie je doktor, teda neviem v ktorej rovine sa tento pán pohybuje
je mi ale jasné, že pri diagnóze ako je napríklad rakovina, alebo skleroza multiplex, a podobne, by človek nemal deliť alopatiu a alternatívu, proste má brať všetko, ide o záchranu života, každá strana vie niečo dať, ale ani jedna tu nie je dokonalá,vyhrať znamená veľkú zmenu, aj myslenia, teda to alopat nedokáže,
taká rakovina vzniká v človeku niekoľko desiatok rokov, potom stačí jedna zlá správa a bum,problém je na svete, ja byť chorý, chytím sa všetkého,

Homeopatia Vam moze sposobit este vacsie tazkosti. Je to nevedecka metoda ktora nema jednoznacne dokazanu ucinnost. Uzivanie homeopatickych pseudoliekov vam moze rovnako pomoct ako aj uskodit. To ze homeopatia nema vedlajsie ucinky je loz.

Ak verite kyvadielku nejakeho pochybneho pana tak bez urazky: “Spamatajte sa”. Clovek ktory predpisuje lieky podla kyvadla… Tomu by som sa do ruk skutocne nezveril. Cudujem sa Vam. Tesim sa ze Vasa choroba ustupila ale dovod zlepsenia by ste mali hladat niekde inde. Homeopatia Vas nevyliecila. Bohuzial.

Homeopaticke pripravky Vam nepomozu.

Nie. Homeopatia nefunguje. Treba ju vysadit a spolahnut sa radsej na skutocnych odbornikov.

Riskovat zdravie vasej dcerky tym ze jej davate homeopatika len preto aby zaspala “na zelanie” a aby ste vy mali pokoj je podla mna sebecke. Cudujem sa Vam. Hlavne male deti su velmi citlive ucinky homeopatie ak vobec nejake su. Na tie pozitivne aj na tie negativne. A to ze ak existuju vobec nejake ucinky homeopatie tak urcite aj negativne to vam garantujem.

Andy sa tu rozšupuje,podľa teba, ak tu všetko neguješ, aj bez vlastných skúseností je čo dobré?? asi pán farár, nakoľko to už bolo dokázané aj španielskou inkvizíciou

Homeopatia nie je nevedecká metóda. Ty si vedec? Jej účinnosť bola jednoznačne dokázaná, aj keď na Slovensku ľudia radšej riešia svoje problémy Ibalginom. Jedno upozornenie: Nemýľte si homeopatiu s ľudovým liečiteľstvom alebo šarlatánstvom. Tak ako západná medicína, tak aj homeopatia je spôsob liečby. A oveľa účinnejší ako klasická - západná medicína. Ak správne chápeš slovo “účinný”, lebo účinnosť spočíva v odstránení problému, nie následku. Ale treba si vybrať dobrého lekára. Tak ako všeobecný lekár, neurolog, stomatológ… aj homeopat môže byť niekedy o ničom. Lebo správna a účinná homeo.liečba spočíva vo výbere správnych liekov a v správnom dávkovaní. Mám dosť skúseností s touto liečbou a nedám na ňu dopustiť.

Ja som studenktou prirodnych vied a mozem ti povedat, ze podla toho, co som si o homeopatii precitala si myslim, ze homeopatia nie je vedecka metoda. Liecivo v homeopatickych tabletkach je tak zriedene, ze nema velku sancu liecit, iba ak prostrednictvom placebo efektu.
Tvrdite, ze ucinnost homeopatie bola jednoznacne dokazana, mohli by ste teda citovat zdroj takejto informacie? V ktorom vedeckom casopise bola publikovana studia, ktora ucinnost homeopatie potvrdzuje? Rada si takyto clanok precitam ak existuje.

Homeopatia je nevedecka. Nikto nikdy nedokazal ako funguje. Ani sami homeopati to nevedia. Existuje len mnozstvo teorii. V homeopatii sa nerobia ziadne laboratorne a ine vysetrenia, cize homeopat ani presne nevie co chce liecit. Ucinnost homeopatie nebola nikdy jednoznacne dokazana.Existuje uz niekolko stoviek klinickych studii, ich vysledky vsak boli mimoriadne protirecive. Vedec niesom. Aj ja mam skusenosti s homeopatiou. Negativne. Neodsudzujem ludi ktori homeopatiu poznaju a veria jej. Odsudzujem tych, ktori ju predavaju v lekarnach nevedomym pacientom. Podla mna homeopatia nepatri do lekarni. Homeopatia je jednoznacne alternativna medicina, ktoru nesmieme stavat ani na uroven klasickej mediciny ani do jej opozicie.

Homeopatia lieči prirodzené choroby a Vaše ťažkosti sú vyvolané kombináciou liekov. Je však možnosť vziať všetky príznaky, ktoré ste mali pred podaním liečby so súčasnými príznakmi a pokúsiť sa nájsť liek, ktorý by pokrýval celý “obraz” Vašich ťažkostí.

Nerada oponujem, ale nepovažujem sa za laika, a po 18 rokoch praxe musím konštatovať, že homeopatia je účinná liečba, ktorá dokáže prinavrátiť zdravie. Je ešte veľa nezodpovedaného, ale to nebráni jej úspešnému používaniu.

Mirka, treba vyhľadať lekára, ktorý ich predpísal, aby podal liek v inej potencii, prípadne viac podobný Vašim problémom.

ak študujete prírodné vedy, tak viete, že všetko má svoje vibrácie, teda aj ultrazvuk nemôžete urobiť jeden na celé telo, všetko má svoje vibrácie a podľa toho sa to musí aj vyrábať, študujte ´dalej, a hľadajte, nájdete, len treba chcieť.

Andy vy silou mocou chcete dokázať niečo, čo vám nejde, pán hore vám jasne píše, že mu to pomohlo, teda asi ho ťažko presvedčíte, &chodte sa pomodliť, a hlavne za vašu nenávisť si žiadajte aj odpustku, aby ste nezhoreli v pekle, nám ostatným takéto veci ani neprídu na myseľ, chvála Bohu, sme slobodný

je to homotoxikologický liek, teda na vyčistenie a odstránenie toxínov v tele, ktoré brzdia zdravú životnú silu

moja zlata, bez ATB a ockovania by sme bezne skapinali este ako deti… skoda,ze v tvojom pripade ta “donutili” prezit a pustat taketo kydy do sveta…

Andy, prajem Vám, aby ste nikdy nezažili detské nočné mory. Hrôza a des v očiach vášho dieťaťa a Vaša bezmocnosť, že mu neviete pomôcť je hrozná. Prajem Vám, aby ste to v živote nezažili.