Ahojte, tiez som chcela vyskusat homeopatiu, ale ked som pochopila ze kym si je homeopat isty ci trafil kliniec po hlave…je schopny za prachy predpisat PLAcebo / casto cukor - sacharozu vo forme gulocok/ a hladat dalej, popripade veri ze mozno i placebo zaberie, no i dobry homeopat sa moze prave na Vas pomylit alebo naopak prave Vam pomoct…V lekarskej praxi beznymi liecivami, viete co jete a viete co Vam to moze sposobit / toxiny a jedy v tele, zanesenie creva, nicenie zdravej flory v trakte…atd…ale to clovek vie ako ma navratit…/ ale co ked Vam homeopat netrafi liecbu? V mojej blizkosti je vela ludi spokojnych s homeopatiou…aj ked je to dlhodoba liecba / a treba riadne platit…/, ale zazila som aj nielen velke sklamanie ale aj prudke zhorsenie stavu /akne - zmena zo stredneho typu na tazke cysticke opuchy…/ Ja mam tiez trampoty zo zdravim, ale ked som dosla k jednej vychyrenej homeopatke a lekarke…bola som zdesena ako to prebiehalo, to ze okrem mna stihla mi natlacit aj homeopatika pre sestru ktoru nikdy nevidela, a ze vraj kazdy z mojej rodiny by mal ku nej zacat chodit, ze sa da vyliecit to ti to co pribuzni maju…vypytala odo mna prachy po hodke a pytam sa jej teda na zaver > co mam ocakavat , co sa bude diat?..a ona > sama neviem, sama som zvedava, co nastane…PODOTYKAM je to znama homeopatka a lekarka…nie daky podomovy sarlatan, ale meno tu pisat nebudem, o to nejde…Takze som dosla domov o par tisic lahsia, homeopatika som zacala brat 4 dni, potom som to stopla a nikdy viac sa ich nedotkla…Citila som sa len ako sucast jej biznisu a dost sa ma to dotklo…Na moj problem /a myslim ze na skoro vela problemov/ mi pomaha dieta, rozumne stravovanie, pravidelny detox, cistenie creva, od “dnesneho chemickeho sveta” a ked pocuvam ako moja babka lieci svojich rovnako starych kamosov urinoterapiou tak s nou zacnem asi aj ja…kozne choroby miznu len tak fukot VSETKYM tu prajem krasny novy rok, vela zdravicka a STASTICKA pri hladani tej spravnej cesty ktora kazdeho bude viest zlatou strednou cestou…
kazdy sme iny, i ked z jedneho cesta, preto na kazdeho plati to iste ale inak nakombinovane. PAPA
Čo keby ste si s Radom založili novú tému, liečenie urinou??? To sem naozaj nepatrí, či sa vám to páči a či nie, urino terapia bola účinná,ale teraz je dobré sa pozrieť aj tam, koľko toxínov do tela človeka sa dostáva, obličky a pečeň sú hlavne detoxikačné orgány, ktoré práve tieto odpady posielajú von svojimi otvormi.
Pardon, ak som sa niekoho nejak dotkol, viem je tazke si pripustit nove myslienky. Tak Vam drzim palce, lenze ja som tiez zacinal na tejto stranke hladat odpovede… Zbohom
Jedna skúsenosť s homeopatičkou nedokazuje neúčinnosť guľôčok. Súhlasím, že liečba musí byť správne indikovaná a nato je potrebný odborník. Ponúkať lieky pre sestru, ktorú nevidela - to je fakt silná káva. Toto by moja lekárka neurobila, som s ňou veľmi spokojná. Už niekoľko rokov som nebola chorá, ani chrípka či angína, nič. A pritom ma to až tak veľa nestojí. Ak sa Tebe lekárka nepozdávala, mala si vyhľadať inú a minimálne po smiešnych 4 dňoch nevysadiť lieky. Tie by Ti nepoškodili, ale mohli pomôcť. Iste vieš, že homeoliečba je náročná na čas.
ahojte, som zdravotná sestra, matka 3ročného syna, ktorý je od nástupu do škôlky- vydržíme v nej 1,5 dňa permanetne chorý, laryngytídy, tracheitídy, vkuse 6mes. berieme ATB a stále sa to opakuje, včera sme boli u Homeopatky, lieky dostal dneska, ale v noci sa nám zhoršil stav zase sme na ATB,môže sa aj homeopatia s tým.Mám z toho depresie a som nešťastná, k tomu nervózny manžel, bude to niekedy ešte O.K
Chcela by som reagovat na tvrdenie, ze homeopatia je draha liecba. Nie nie je. Su len drahi homeopati, ktori si vypýtaju od choreho cloveka nemale peniaze. Ale sú aj takí, ktorí majú ceny primerane (u nas homeopaticku liecbu poistovne nepreplacaju, homeopat si plati studium, nie je hradene statom ako je to v pripade studia klasickej mediciny, literatura, ktoru si musi zadovazit tiez nie je lacna, a nakoniec je to aj jeho cas, ktory venuje studiu a praci s pacientom). Kazdy clovek ma moznost rozhodnut sa k akemu homeopatovi pojde. Ci da za to “tisice” alebo “tisicku”. Cena neodraza kvalitu. A nie je hanbou dopredu sa na cenu opytat.
A k tomu tvrdeniu o placebe. Mozne je par takych homeopatov, ktori nieco take robia…
Ale to by sa daleko nedostali…Homeopat predpise liek o ktory najblizsie pokryva pacientove priznaky. Do akej miery sa mu podarilo najst ten “spravny” liek, sa da zistit podla toho ake uspechy liecba prinasa. Nasledne na to sa bud v uzivani lieku pokracuje, alebo sa predpise iny, niekedy je aj potrebne predpisat iny, napr. pacient udava ine problemy, resp. neuviedol vsetko pri prvom vysetreni…
Homeopata by nikam nepriviedlo predpisovanie placeba (akurat tak na mizinu:-))
Neviem o akych homeopatoch sa tu pise, ale nemozete vsetkych hadzat do jedneho vreca.
To by som aj ja na zaklade mojej skusenosti mohla hadzat do jedneho vreca vsetkych dermatologou (kedze mi jedna pani kozna v prvej minute chcela predpisat na mierne akne roacutan, co je liek, ktory sa predpisuje na velmi tazke stavy - teda aspon by sa mal, vobec tomu nepredchadzalo ziadne vysetrenie, ordinovala len tak od stola…Vytvorila som si nazor len o nej a nie o vsetkych dermatovenerologov dohromady!)
Skuste pri pisani vazno nazoru pisat len podstatu, napr. nespokojnost prave s danym doktorom a nie ociernovat metodu ako taku. A ak mate na mysli konktretneho homeopata, nepiste homeopati.
Homeopatika sa môžu uživať aj spolu s liekmi, ktore použiva klasicka medicina.
(niektore skupiny liekov sice znizuju ucinok homeopatik, ale nie je vzdy mozne prerusit klasicku liecbu. Mohlo by to ohrozit pacienta. Ak sa pacient zacne citit lepsie, treba s klasickym lekarom prehodnotit davkovanie, resp. dalsie uzivanie lieku.)
Po uziti homeopatik je normalne,ze sa stav zhorsi.Znamena to,ze ucinkuju.Nemali by sa konbinovat s ATB.Ale na toto vsetko by vas mala upozornit vasa homeopaticka.Velmi vam odporucujem MuDr Kaprynaiovu,je zaroven detskou lekarkou.Velmi prijemna a odbornicka v pravom zmysle slova.Ale je sukromna.
Ale Majka, homeopatiká sa môžu kombinovať s ATB Th,
urýchli to vyliečenie
Prepáč Mitti, že tak neskoro, až teraz som našla Tvoj príspevok. Napíš mi na nika222@pobox.sk
ahojte včera sme mali veľmi kritický stav, trvá to ešte aj dnes ale je to o čosi lepšie,len v tom že bude to alergia na niečo,dnes sme boli na odberoch, dostali sme kopu sprejov,liekov tak uvidíme.Doktorka,ktorá nám dala homeopatiu nam dala lieky na chronicitu a nie na akutny stav, to sme si vysvetlili, zajtra to budem aj s ňou konzultovať.my sme mali broblém v tom,ze malý má suchý draždivý kašeľ s napínaním na vracanie a ten je kontinuálny, stále on nevie vtedy hovoriť, jesť, spať to trvá teraz už 38h a v jednom kuse. Toto je náš problém už 6mesiacov. Tak uvidím ako dopadneme na alergológii a potom budem riečiť homeopatiu,lebo tam bude asi aj zmena v liečbe tým pádam.No môj muž je proti tomu a výslovne ja neviem momentálne zaujať stanovisko ale stále verím, že to pôjde aj tou homeopatiou.aj ked sme dostali homeopatiu na dráždiví kašeľ drosera compose a arzenicum album 15ch bez efektu,neviem možno som čakala niečo a nestalo sa nič tak v tomto tápam. Uvidíme
a ešte boli sme u dr.ktorá je aj lekárka ale aj homeopatka, a tým pádom,že som aj zdravotná sestra a je ten stav akútny neohrozím na živote svoje dieťa, myslím si že toto pochopia aj ostatný, ktorí sa nestotožňujú s klasickou medicínou.Ďakujem. A ešte môj muž by mi to neodpustil a myslím, že ani sám sebe keby sa niečo stalo.
Pozrite si klasickú homeopatiu, tá je účinná pri alergiách, dokáže pomôcť na trvalo, ide o nápravu vitálnej sily tela, teda laicky podporu imunitného systému, aby sa dokázal naladiť tak, aby sa choroby, chronické dokázalo telo zbaviť.
dobrý deň chcem sa spýtať aký máte názor na homeopatiu. So synmi mám taký problém majú oslabenú imunitu a z toho dôvodu každú chvíľu majú soplík alebo kašeľ. Nikdy nemávajú horúčky myslím že je to kvôli tej oslabenej imunite a sú náchylní na choroby. So starším chodím na alergológiu ale nič závažné nemá tiež to vyzerá že len oslabená imunita ale už berie toľko liekov, že sa mi to vôbec nepáči. Chcela by som sa spýtať či by som mohla u oboch vyskúšať homeopatiu, či je možné tej imunite pomôcť. Mám s nimi problém dostať do nich ovocie zeleninu polievky, mäso len kuracie, myslím že aj to sa podpisuje na ich zdraví. Ďakujem za Váš názor.
Táto diskusia je čistý obraz dnešnej doby-vystresovaní nervózni ľudia hľadajúci pomoc, ale rýchlo, aj včera bolo neskoro-nie je to kritika,lebo píšem aj o sebe. Antibiotiká pri svojom objavení boli záchranou pre ľudstvo, zastavili smrteľné bakteriálne ochorenia. To,že ich lekári dnes rozdávajú ako cukríky, bez toho, aby sa snažili aspoň rozlíšiť, či ide o bakteriálne, alebo vírusové ochorenie/česť výnimkám/ je vec druhá.Osobne cca z 20 predpísaných antibiotík u 4roč. syna sme použili len 2, zvyšok sme zvládli homeopatiou, bylinkami.Mnohí píšete, že homeop. neveríte. Mńa presviedčajú nemalé úspechy pri liečbe malých detí a zvierat, ktoré si ťažko vsugerujú účinok.Mám veľmi dobré skúsenosti s polykompozitnými homeopatikami-Coryzalia, Paragrippe, ale je nutné ich použiť hneď po vypuknutí ochorenia,nie až po niekoľkých dňoch.Je jasné, že to nie je klasická homeopatia,ale pomáha. Ale som sa rozpísala.
súhlasím s Tebou,
len na margo tých ATB- pacienti si ich vydupú velarazy samy,zatvoria dvere ambulancie a prvé čo povedia-“ani len ATB mi nepredpísal”, a potom dovtedy chodia aotravujú, kým to nedostanú.
Prečo nie, odporúčam Vám vyskúšať klasickú homeopatiu. Predovšetkým si však nájdite dobrého homeopata (napr. na odporúčania). Homeopatické vyšetrenie by malo trvať hodinku, dve.
Myslím si, že je lepšie skúsiť túto metódu čím skôr, a nečakať až do prípadného rozvinutia ochorenia.
Ahojte,v podstate suhlasím s Gaiou,aj my máme 14 mesačnú dcérku a všetky choroby sme zvládli homeopatikami-ale ja ich dávam včas,niekedy dokonca jednotlivé prípravky aj ako prevenciu.Naša pani doktorka je tiež homeopatka a sme veľmi spokojní.A ešte k tomu ovociu-poznám tento problém-vyriešili sme ho odšťavovačom-odporúčam!
Dobrý deň, chcem sa opýtať, je možné pomôcť homeopatiou v prípade sociálnej fóbie? V podstate mám ten problém, že mám strach z ludí, z mužov, ono to súvisí aj s detstvom, ale v práci prichádzam do styku s nimi a keď mám manuálne niečo urobiť, trasú sa mi ruky, mám tachykardiu a začnem sa potiť. A neviem urobiť nič. Skončí to tým, že pochybujem o sebe, že som k ničomu a neschopná. Dá sa tomu pomôcť? So staršími ľuďmi sa mi pracuje dobre, nemám z nich strach.