HPV vírus a veci s tým súvisiace

Nieje ockovanim nasadenie oslabenych, resp. neaktivnych virusov? Telo si potom vytvori protilatky a je na boj s ozajstnym virusom lepsie pripravene? Nie som odbornik, ale doteraz som zil v tomto omyle. Dakujem za pripadne objasnenie…

Dobrý deň, v apríli som absolvovala konizáciu, všetko bolo OK, aj kontrolné stery po 3 mesiacoch boli v poriadku. Teraz čakám na výsledky zas po 4 mesiacoch, ale vzhľadom na moju imunitu, to určite budem mat späť. Chcem sa spýtať, priateľ mi len teraz povedal, že po tom ako bývame spolu sa mu na vrchcnej strane penisu objaví červený fľak, ked spolu dlhšie niesme tak ho tam nema a potom sa zas objaví, može to byt sposôsobené HPV? Vlastne ja som sa vyliečila a on mi to mohol dat spat, pretože sa neliečil. Ako sa to lieči u mužov? Ďakujem.

Venerológ ten rieši pohlavné choroby, býva častokrát súčasťou kožného oddelenia.

Očkovanie má význam len u dievčat, ktoré ešte nemali pohlavný styk a ani to už neplatí, lebo je všeobecne známe, že už dievčatká sa môžu narodiť s týmto vírusom v tele, ak ho má matka už v tehotenstve! Takže očkovanie je viac menej zbytočné, je to agresívny zásah do tela a slúži len na to, aby farmaceutický priemysel zase viac zarábal. Pri HPV je dôležitá IMUNITA, tú treba zvyšovať, detoxikovať telo, aby telo bolo dostatočne silné na vylúčenie vírusu. Tiež s ním bojujem…

Ahoj, chcela by som sa opytat, akym sposobom si sa preliecila z psoriazy, pretoze moja mamina nou trpi uz strasne dlho a len si ju udrzuje, aby sa nerozsirila. Tak neviem, ci mam zlu koznu lekarku, ktora ju nelieci, lebo sa to vraj neda. Dakujem.

Ahoj, nechcem byť neslušná alebo niečo pod. Ale nemyslíš si, že ťa tvoj partner podvádza? Ja mám ten istý problém totižto. Zistili mi tento vírus a mám priateľa s ktorým sa stretávame tak pol roka. Kedže mi môj doktor povedal, že 99% prípadov sa prenáša pohlavným stykom, ako prvá mi napadla nevera partnera, kedže ja som s nikým iným za ten čas nespala. Čo si o tom myslíš? Fakt neviem čo mám robiť, nechcem si rozbiť vzťah kvôli niečomu, čo si možno len namýšľam. Ďakujem

Pred 3 mesiacmi mi zistili HPV, po cytologii mam negativne markery ale virus mam mierneho stupna. Vela som o tom citala a dost casto ako doplnok na imunitu doporucuju Indonal a Bio colostrum. Neviem sa rozhodnut, ktory pripravok si mam zakupit a preto by som prosila o radu. Dakujem Dada

Ahojte, chcem sa opýtať, mam HPV vírus už asi pol roka a vlastne predtým až doteraz žijem sexuálne s partnerom, takže ho máme samozrejme obaja. Bola som u gynekológa, mala som aj nábeh na rakovinu krčka, tak som sa dala očkovať,. Nedávno som bola na kontrole a všetko je už ok. No ten HPV vírus do dvoch rokov väčšinou zmizne sám, podľa imunity. Zaujíma ma, že ak žijeme sexuálne, dá sa povedať pravidelne, tak neznamená to, že sa to udržiava v tele, a bude to dlhšie pretrvávať? Ako keby sme to stále na seba prenášali?

Dobry den, prosim Vas o odpoved na par otazok. Po porode, sestonedeli mi lekar na zaklade par bradaviciek, ktore sa mi vyhodili urcil HPV, robil mi test, z ktoreho vyslo, ze mam HPV typ 11. Liecbu, resp. preliecenie mi doporucil po ukonceni kojenia, a takisto mi odporucil aj ockovanie kombinovanou vakcinou. A teraz otazky: 1) K comu je vlastne ockovanie, ak uz mam virus, dobre? 2) Moj partner ziadne bradavicky nema, teda neviem, ci je nutne, aby aj on navstivil lekara? 3) Dost intimna otazka, ale dost ma to trapi, takze pytam sa priamo, hoci partner bradavicky nema, obavam sa oralneho sexu, kedze lekar nieco spominal, ze tato nakaza moze zasiahnut aj hltan a moze z toho vraj vzniknut aj rakovina krku, takisto neviem, ako je to po sexe, kedze som sa vyslovene styku vyhybala, pretoze som sa bala, ze by sa to nejako mohlo dostat na maleho. Lekar mi prve bradavicky vypalil a uz sa mi neobjavili, neviem teda, ci by sa po styku mohli objavit znova, ale predpokladam, ze ano. 4) prosim Vas, ako je to so spolocnym kupanim? Bojim sa ist s malym do bazena, vane. 5) Skor moralna otazka, v pripade zmeny partnera mu to mam oznamit? Je to dost citliva vec, ja to uz zacinam brat ako HIV. Velmi pekne prosim niekoho, kto mi moze poskytnut relevantne odpovede na moje otazky, aby odpovedal na vsetky. Pisala som uz aj do casopisovych poradni, tam vsak odpovedaju v skratke a vacsine odpovedi sa vyhli. Pekne dakujem!

Ahoj, Lukas, prosim Ta a kto Ti zistil, ze mas HPV? Myslela som si, ze u muzov ani pritomnost HPV nevedia zistit, kym nema prejavy. Alebo to posudzujes sam podla nejakych svojich problemov? Vdaka

Ahoj, prosim Ta, co to znamena, ze “prechodny stav”? Nie je to tak, ze HPV virusu sa uz nikdy neda zbavit, a napr. muz zostava prenasacom, aj ked sa u neho vuris vdaka dobrej imunite prejavit nemusi (ale uz u partnerky moze napriklad sposobit problemy, bradavice, atd)? V com by potom mal byt termin “pokojny stav” nejako upokojujici, ak sam prenasac je v pohode, ale pre inych moze znamenat problemy? Alebo je to tak, ze aj ked mal niekto virus HPV, telo ho “znici” (?) a viac ho nema a nie je prenasacom?

Ahoj, viackrat si pisala, ze nema zmysel zistovat, ci ma zena HPV virus, lebo telo ho moze casom znicit a vymizne. Co ale v obdobi, kedy ho moze prenasat, aj ked u nej si telo mozno neskor s nim poradi? Nie je tam nejake obdobie, kedy by aspon mohla zabranit, aby virus preniesla dalej? Nevravim, ze poznam niekoho s takou skusenostou, len ma zaujima logika, ak sa zena nakazi od svojho partnera nejakym HPV, ktory sice casom vie znicit vdaka dobrej imunite, ale ma medzicasom jednorazovy styk s inym muzom, ktory HPV prenesie na svoju partnerku a u tej to sposobi komplikacie? Nemalo by vtedy zmysel vediet, ze ok, partner ma nakazil HPV (aj ked v buductnosti ja sama nastastie z toho probelmy nebudem mat)?

Ahojte, chcem sa spytat, aky ma vplyv HPV v tehotenstve? Doteraz som nevedela, ze cosi take mam, lebo moj byvaly doktor mi nic nepovedal a to je 7 rokov. Teraz mam novu doktorku a som tehotna.

Ahoj, mne tiez zistili HPV, dlho ma liecili, ale bolo to zle, tak som musela ist na operaciu krcka maternice. Chcem sa spytat, budem este niekedy zdrava? Da sa to vyliecit uplne? Dakujem.

Dobry den. Chcem Vas poprosit o odpoved. Mala som pozitivny test na HPV. Mozem mat s partnerom oralny sex aj nadalej? Ci z toho moze byt rakovina hrtana? Prosim poradte mi. Dakujem.

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Ja sa obávam preto, lebo mám slabý imunitný systém. Či sa asi bude lepšie dať zaočkovať, aby som mala pokoj? Ďakujem.

Dobrý deň, mám 21 rokov pred pol rokom mi zistili HPV vírus PAP 3. Možno to tu už bolo napísané ak áno tak sa ospravedlňujem. Chodím často na vyšetrenia. Na začiatku mi môj lekár oznámil, že sa ešte nestretol s mojim ochorením v takom mladom veku. Na vyšetrenia chodím každý druhý mesiac a zakaždím sa dozviem len to, že výsledky nevyšli dobre to znamená, že sa môj stav nezlepšil. O dva dni tam mám ísť znovu. Bola som už aj na operácií, či vírus nie hlboko v krčku maternice a pritom výsledky boli v poriadku. No môj lekár mi nedávno oznámil aj to, že kráčam po veľmi tenkom lade a ak sa zhorší môj stav, tak budem musieť ísť znova na operáciu a ak to tiež víde zle, tak mi budú musieť vyoperovať maternicu, už by to aj odporúčil, ak by som už mala aspoň jedno dieťa. Prečítala som aj veľa stránok na internete, kde písali, že vírus, ktorý mám jeho liečenie môže trvať aj rok - dva. Ja sa len pýtam, či to nie je unáhlený krok môjho lekára, veľmi túžim po deťoch, a keby som čakala už teraz dieťatko bolo by to pre neho veľké riziko?

Ahoj, v tomto prípade nie je naozaj zlé objednať sa na konzultáciu k inému lekárovi pre tzv. druhý názor lekára, nech je to niekto, kto sa s ním nepozná, možná ti poradí aj tvoj obvodný lekár, ako takéto niečo absolvovať, ale ak chceš vylúčiť konflikt “ješitnosti lekára”, tak si to urob súkromne v inom okrese, ide o dosť vážnu vec na to, aby si verila jednému lekárovi, aj oni sú len ľudia a vedia sa mýliť, mimochodom naše zdravotníctvo je v takom stave, že ja sama osobne som sa posledný rok podľa internetu vyliečila z angíny a chrípky bez liekov, bez špeciaálnych doplnkov výživy a bez rôznych liečiteľov len tým, že som si naordinovala kľud, veľa tekutín, kopu ovocia a zeleniny a spánok, keby som počúvla lekára (tam som išla len kôli papieru pre zamestnávateľa) , tak som 3 krát zbytočne na antibiotikách a X liekoch, ktoré boli na receptne napísané a ani neviem, na čo slúžili.

Ahoj, ak si z BA, odporucam navstivit MUDr. Janeka, momentalne si prechadzam tym istym. Akurat sa v zivote nezmienil o tom, ze by chcel brat maternicu. Pokial ti dokladne lekar nevysvetli preco by to chcel urobit, urcite to nerob. Mna caka konizacia, a lekar popiera akekolvek problemy s otehotnenim. HPV - nevyliecis! Resp, mozes svojou imunitou potlacat akekolvek priznaky.

Dakujem Vam, no vcera som bola opat u lekara a ten mi povedal, ze ked uz 3 krat za sebou som mala vysledok PAP 3, tak sa to robi u vacinu zien operacne, aby nenastala rakovina krcka maternice. Ale este to mam prekonzultovat s inym odbornikom, tak uvidim, co ako bude.