HPV vírus a veci s tým súvisiace

Ahojte, pred dvomi mesiacmi som absolvovala prvu cytologiu (mam 23 rokov), cytologia bol na 3-, tak mi doktor odporucil vysetrenie nejake specialne za 25 euro. Vysledky boli hpv16, teraz mi robil dalsie odbery aby vraj zistil, ze ako daleko virus zasiel. Baby poradte, ktora ste na tom boli tak ako ja? Ja teraz cakam ake budu vysledky o dva tyzdne mam volat, ale sa bojim, ze to bude zle… Je tam velka pravdepodobnost? A keby vysledky neboli take zle, tak sa musia robit dalsie tie vysetrenia, ktore uz len pri vysloveni nahanaju strach a kolkokrat sa mi musi opakovat zla cytologia, aby ma poslali na konizaciu? Alebo na koloskopiu? Baby bojim sa moc. Je tu sanca, ze sa s tym moje telo vysporiada samo bez akychkolvek zakrokov, kedze tam bola ta zla cytologia 3- a hpv 16? Doteraz som absolvovala zatial iba jednu cytologiu, dakujem za radu.

Ahoj Janka, aj ja chodím k tomu istému gynekológovi. Pravdepodobne budem riešiť to isté, vyšla mi horšia cytológia a už sú aj výsledky HPV. Okrem konizácie sú ešte aj nejaké iné metódy / napr. podporenie imunity? Ďakujem za odpoveď.

Dobrý deň, mne bol taktiež zistený HPV vírus vzhľadom na to, že môj partner si našiel kondylómy jeho doktor mu to vypálil a povedal, že teraz môžme mať pohlavný styk len s kondómom najbližších 6-8 mesiacov. V decembri som bola naposledy na prehliadke a výsledky z cytológie boli v poriadku, ale zistilo sa to, že mám HPV. Čítala som, že to z tela nikdy nezmizne tak do kedy musíme používať s partnerom kondóm alebo už celý život? Je to naozaj až tak nevyhnuté? A dosť sa bojím.

Dobry den, zistili mi HPV virus sposobujuci rakovinu krcka maternice, vysledky onkologickeho vysetrenia dopadli v poriadku. Prve priznaky v podobe kondylomov som si nasla v lete 2011. Odvtedy sa mi kondylomy zhorsili, mam 4 velke kondylomy a co je horsie, objavuju sa aj nove. Vobec neviem, ako pokracovat. Dokonca ani len po hygienickej stranke, pretoze mam pocit, ze umyvanim sa mi prenasaju dalej. Taktiez som na internete citala, ze mozu viest k rakovine koze. Chirurgicky zakrok by som rada vynechala. Vyskusala by som tekuty dusik, pripadne homeopatiu, ktoru mi odporucil sam gynekolog, ale neviem najst ziadny osvedceny tip. Vedeli by ste mi poradit ambulanciu v Bratislave poskytujucu osetrenie tekutym dusikom, pripadne osvedceneho homeopata? Vopred dakujem za odpoved.

No vidis, poucas o informovanosti druhych a sama pises bludy. Nejde o nepokrytie korena penisu, ale molekuly samotneho HPV su mensie nez molekuly prezervativu a preto su schopne cez tuto “ochranu” prejst a nakazit sexualneho partnera. Prenos z matky na dieta je tiez mozny a pokial sa imunitny system jedinca s hpv nevysporiada, bude nositelom viru. Vsucastnosti sa skuma a pripusta moznost 1% prenosu nakazy nepohlavnym stykom pre ojedinele pripady, kde partnery vo vyskumoch absolutne vylucovali neveru alebo boli nakazene panny, ktorych maty neboli nositelkami HPV. Taktiez aktivne prejavy nizkorizikovych HPV ako bradavice je mozne chytit na plavarnach a podobne, kde HPV virus prezije dost dlhu dobu.
Dalej dalsim uzivatelom: ked sa bojite ci partner ma ci nema hpv a kopu inych pohlavnych chorob nevynimajuc, pred sexualnym stykom ho poslite k dermatovenerologovi na testy pohl. chorob. Sice to spolu aj s testom na HPV / asi 65e / vyjde na vyse 100 e, je to vzdy mensia dan nez liecit prepuknutu chorobu. Vysledky budete mat kompletne za cc. 3 tyzdne. Ak Vas partner miluje, urobi to pre Vas. Inkubacna doba pri HPV vsak vo vynimocnych pripadoch moze byt az jeden rok, obvykle vsak 2 tyzdne az 2-4 mesiace od nakazenia. Doba samovyliecenia imunitneho systemu az 24 mesiacov. Tzv. “domace HPV” cize HPV v ramci jedneho monogamneho vztahu by malo odozniet samo, telo zdraveho jedinca by malo byt schopne vytvorit si protilatky a spolocne partneri HPV eliminuju, ak si su verni. Jedinci trpiaci imunologickou chorobou ho sami nutne nevyliecia. Mate narok ziadat vasho dermatovenerologa, aby vam pri naleze napisal odporucenie k imunologovi. Imunolog nasadi spravnu imunologicku liecbu, ktora trva mesiace, niekedy aj viac nez rok - dva. Vy zatial mozete podporovat imunitu doplnkami.
V sucastnosti ste uz asi poculi aj o ockovani, je diskutabilne a nebudem tu rozvijat diskusiu, je to na kazdeho rozhodnuti, ak mate vysokorizikove HPV, zvysi vam hladinu protilatok a pomoze bojovat, ak nemate, mali by ste byt niekolko rokov imunni voci nakaze. Nie je pravda, ze ockovat s amozu len panny alebo dievcata do 26 rokov. Len nebude mat az tak zaruceny ucinok. Ockovanie sa v podstate stale testuje, vedlajsie nasledky su diskutabilne, bolo hlasenych aj niekolko umrti po ockovani, avsak celoplosne mizive percento. mnohym pomohlo, mnohi ho zatracuju, je to na rozhodnuti jedinca. HPV zdar!

Prepacte chyby, uz zijem pridlho v zahranici :stuck_out_tongue:

Dobry den, mala som zapal maternice, bola som hospitalizovana, ked ma pustili domov, zacala som mat problemy, zapal moc. ciest som mala uz 2 krat, infekcie rozneho typu a vsetko trvalo to 3 roky co som chodila k svojmu obvodnemu gynekolovi, jedine co mi povedal je, ze som zdrava, nebola som spokojna, isla som k inemu lekarovi, spravil mi zakl. vysetrenia, ktore vysli negat. spravil mi citologiu vysla mi 2,3 spravil mi STER na Hpv virus, ktory vysiel pozitivny na 5 onkogennych genotypu 58, 18, 31, 39, 52, hned som isla aj na zakrok, pretoze som mala okolo krcka 1,5 cm ranku tu mi vypalili a brali mi kusok krcka na histolku, ale spytat sa chcem, ze je mozne aby som tolko virusov chytila na raz a od jedneho partnera? A ako dlho trva prepuknutie Hpv virusu? Ci je prenasacom aj zena?

Dobrý deň, tu je dobrý článok na tvoje otázky Kalinka, dúfam, že ti pomôžu informácie ak už nie je neskoro… a držim palce! :slight_smile: http://zena.atlas.sk/sluzby/poradne/gynekologicka-poradna/nakazenie-hpv-infekciou-bez-pohlavneho-styku-je-to-mozne-ano/596583.html… ja mám kondylomy… 1. mesiac len 3 tie mi chirurg odstránil, tak som bola rada… ale potom sa objavili znova… a mam ich viac… moja kožná mi odporučila Wartec krém… každe rano a večer si to natieram už 3. deň a začínaju mi hnednúť a vypadávať… no len niektoré : / … HPV ani žiadne pohlavné choroby mi v krvy nezistili… no keď už tie kondylomy máš nikdy sa ich nezbavíš a ten virus v sebe môžeš mať až niekoľko rokov prejavuje sa vo forme bradavic hlavne ked sa zmení nejakym spôsobom imunitny system… ževraj… no otras! tak užívam už pravidelne imunoglukan… partner nemá nič a ja spávam len s ním… teraz sa mám báť pri každom pohlavnom styku aby tie malé svine nedostal keď aj pri použití prezervatívu je riziko? ! : (

Ahojte… pred rokom som zoistila, ze sa mi vytvorila bradavica… vysledok vysetrenia bol PAP3a… po 6 mesiacoch sa robilo kontrolne vysetrenie, znova rovnaky vysledok a test na HPV je v hodnote 1430… vyrazna pozitivita… nikde som nenasla stupnovanie na tieto hodnoty, aby som mala v tom jasno… bradavice som odstranila roztokom na bradavice, po psychickej stranke som bola na dne… tak ze mi bolo jedno ako to bude boliet, ale islo mi o to, zbavit sa toho… zacala som uzivat Inodal… ked som citala clanky, tak som si myslela, ze to je konecna… ale najviac mi pomahali konkretne pripady zien, ktore prispievaju do diskusi… niekedy mam pocit, ze asi aj muzi by mali byt testovani a navstevovat lekara… tak ako je to u zien:) )…

Žil som s touto smrteľnou chorobou viac ako rok, môj manžel zistil som, že sme boli obaja HIV +. Sa snažíme vo všetkých ohľadoch žiť naše životy aj cez túto vec v našom tele nie je až sme narazili na tejto mocnej bylinkár, ktorý vykreslil, že mal cure. At prvej sme boli viac skeptickí, ale môj manžel trval na tom, dávať to skúsiť a sme objednali pre niektoré zo svojich byliniek a za pár týždňov po tom, čo po riadny proces tohto bylinkár, išli sme na skúšku, ako nám povedal, moc sme boli zahltení šťastím, keď som dostal výsledok na klinike. Miera vírus v našom tele klesla a v niekoľkých ďalších týždňov sme boli totálne cured. We tiež opýtal, prečo neprišiel do sveta, ktorý mal liek, a on hovoril, že on robil v roku 2011, ale bol odmietnutý medzinárodný výskumný tím. Najdôležitejšie je, aby ste sa vyliečiť Ak chcete vedieť o tejto bylinkár mu zavolať na +234 706 542 4920 alebo e-mailom: herbalcure4 (at) gmail. com. Boh vám žehnaj.

Prosím o radu… dieťa absolvovalo povinné očkovanie a reagovalo opuchom nôžky a malo teploty, o dva týždne máme opakovať očkovanie, nie je to pre dieťa nebezpečné ? Môže dostať reakciu či nebodaj nejaku chorobu. Ak dieťa má nádchu, alebo je choré po kolkých dnôch po chorobe sa môže dieťa očkovať ? Dakujem za každý postreh a radu od Vás, resp. verím, že nám odpovie aj detská lekárka.

Ahoj Silvia.
Zaujal ma tvoj príspevok, no nenasla som na neho odpoveď. Pozerám, ze si ho písala pred troma rokmi. Mňa tieto isté otázky trápia dnes. Bolo by možné, predpokladám, že už na nich poznáš odpovede, napísať mi, čo si počas tých rokov zistila? Veľmi pekne Ti vopred ďakujem a prajem hlavne veľa zdravia Tebe i tvojim blízkym.

Ahoj ak bola konizácia dostatočne hlboká a odstránil sa celý pred rakovinový stav, žena by mala byť prakticky vyliečená. Ešte treba vedieť, že predchádzajúca infekcia nenavodí dostatočnú imunitu v prevencii ďaľších infekcii. Takže ak tvoj imunitný systém raz podľahol infekcii už nie je schopný čeliť opakovanej infekcii. Po zákroku začneš aktívne žiť pohlavným životom, môžeš sa znovu infikovať HPV, ktorý ti môže znovu spôsobiť pred rakovinový stav. Nedokážeme sa brániť pred HPV, ak chceme naplno užívať slasti sexuálneho života.

Ahoj prave si tym všetkym prechadzam aj ja… z cytologie mi prisli zle vysledky tak som isla hned na konizaciu kde mi odobrali len maly kusok krčka kedže este nemam deti a odoslali na hystologiu kde sa potvrdilo ze mam napadnutu asi polovicu krčka ktoru mi budu musiet pravdepodobne odstranit… doporucili mi ockovanie proti rakovine krčka maternice ale neviem ci je to dobry napad kedže mam už 28

Ahoj, odpisala ti, mna tiez zaujimaju vsetky pribehy zien, ako skoncili, co sa deje, mam megaobavy, znamena to, ze ak ma zena vysokorizikove hpv, vsetky dostaneme rakovinu?

Ahoj Marcela, mne gynekolog predpisa Aldara cipky, kazdy druhy den jeden, urceny na vaginalnu aplikaciu. Priznaky pri uzivani Aldary su podobne ako pri silnej chripke: bolesti klbov, nechutenstvo, ubytok na vahe. Som rada, ze som to skusila, terapia zabrala a vysledky su ok. Spytaj sa svojho Gyn lekara aky postoj k takejto liecbe. Vsetko dobre, a drz sa.

Ahojte… chcela by som poradiť… v aprili 2014 som mala robenu cytologiu na HPV virus… gynekologicka mi davala rozne tabletky na vkladanie, ci antibiotika jednorazove… vysledky mi vysli, ze som pozitivna na vysokorizikove typy HPV a to 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 58, 56, 59, 66, 68. … cytologiu mam 3jku… momentalne beriem len indol3C a isla som k imunologicke, kde beriem na imunitu injekcie a isoprinosine tabletky… viete mi niekto poradit, ci treba nieco viac? respektive ci treba ist k nejakemu inemu lekarovi? dakujem velmi pekne vopred za radu… neviem co mam robit a zacinam sa obavat…

Ahojte… chcela by som poradiť… v aprili 2014 som mala robenu cytologiu na HPV virus… gynekologicka mi davala rozne tabletky na vkladanie, ci antibiotika jednorazove… vysledky mi vysli, ze som pozitivna na vysokorizikove typy HPV a to 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 58, 56, 59, 66, 68. … cytologiu mam 3jku… momentalne beriem len indol3C a isla som k imunologicke, kde beriem na imunitu injekcie a isoprinosine tabletky… viete mi niekto poradit, ci treba nieco viac? respektive ci treba ist k nejakemu inemu lekarovi? dakujem velmi pekne vopred za radu… neviem co mam robit a zacinam sa obavat…

Svoju skusenost som uz napisala, , bola som na tom ako ty… a HPV mi po polroku vyslo negat… co som robila… brala som inodal jedno balenie a potom hlivu… ciste tobolky, bez nejakej inej zlozky a po polroku mi cyt. vysetrenie ukazalo HPV negat… ale pap3 este ostalo… tam nemozes cakat, ze sa pap hned zmeni… lebo HPVcko urobilo na sliznici… zmenu… nadalej uzivam hlivu… a hlavne pozitivne mysliet… necitat clanky, ktore strasia… ale verit si… :slight_smile:

Zdravim vasťieš mám HPV a viem čo preživaťe. Je to strašna záťaš na psychiku ňieje jednoduche sa stim zmieriť. Najhoršie natom je nájsť si partnerku ktorá by to akceptovala. Mám 25 rokov a oto je to vedšia rana na duši. Skoda že ňiesu stránky pre ľudi s touto diagnozov aby sy mohli vymieňať názori a podobňe. Rád by som sa zoznamil zo ženov ktorá ma ťieš takú diagnozu aby sme sy boli rovný. No rád aj pomôžem a poradim ako viem ak by sťe mali nejaku otásky môšťe mi napísať na môj e mail, majo999