Prijali sme zamestnanca, ktory je poberatelom invalid. dochodku. Mozem mu uplatnit nezdanitelnu cast zakladu dane? Dakujem
Som uznaná na 50 %. Mám diabetes 1. typu, pichám si inzulín 4 x, mám problémy,arytmia srdca -vynechávanie, dolné končatiny -po kŕčoch nutnosť nosiť zdravotné podkolienky. Pracujem na plný úväzok. Chcela by som sa opýtať na možnosti čiastočného invalidného dôchodku. Ďakujem.
Ahoj, prosím ako sa dá nájsť práca v chránenej dielni, pretože ja som sa o to pokúšala a nič také som nenašla. Píšem z okresu Žilina. Ďakujem pekne.
Dobrý deň, poraďte mi prosím, kde nájdem tlačivá a žiadosť o poskytnutie príspevku na ošatenie, prepravu. Nemôžem to nájsť, súčasne prosím, aké potvrdenia k tomu potrebujem, či si ich môžem stiahnúť. Som po OP, chodím s chodítkom - vozíkom, cestovanie s DP je veľmi ťažké. Vopred ďakujem za odpoveď. Pekný deň!
Dobrý deň, priznali mi plný invalidný po PN. Odvody platil zamestnávateľ do I. piliera a II. piliera / 1 / 2-1 / 2 /. Mám vystúpiť z II. piliera?
Dobrý deň. Potrebovala by som radu. Učím na ZŠ na plný uväzok, má mi byť priznaný čiastočný invalidný dôchodok na 70%. Je zamestnávateľ povinný, zo zákona, znížiť mi uväzok alebo nemusí? Z čoho sa vypočítava výška čiastočného invalidného dôchodku. Som v tomto úplný nováčik. Nechcem porušiť zákon, ale nechcem prísť ani o prácu. Prosím poraďte mi orientovať sa v danej problematike.
Dobry den. Ked som bola posudena na 50% a priznali mi polovicny ID, som stale zamestnana a teraz koncila PN, musím sa hned aj zamestnat? Poradte mi prosím. Dakujem.
Som na čiastočnom ID, pracujem na plný úväzok. Môžem ešte pracovať aj na čiastočný úväzok?
Poberám invalidný dôchodok 50%, pracujem na dohodu, môže mi dať zamestnávateľ výpoveď, ak som často vypísaná.
Dobrý deň, bol mi uznaný invalidný dôchodok na 60%, pred troma dňami to prišlo z Bratislavy, že mi bude vyplatená suma od 18 roku života. Tá čiastka je väčšia, lenže by som chcel vedieť do kedy tie peniaze pošlú a či budem musieť vrátiť rodinné prídavky, ktoré mama na mňa platila?
Dobrý deň, počas pracovného pomeru vo FR mi v SR priznali čiastočný ID. Neviem však či môžem pokračovať s prácou vo Francúzsku. Vie mi niekto podať takúto informáciu?
Som invalidný dôchodca nad 70 percent. Našiel som si prácu maséra vo fitness centre, kde budem zamestnaný na dohodu podľa počtu masáží budem platený, ktoré vykonám. Čo mi z toho vyplýva, aby som neporušil predpisy. Ďakujem.
Marianna, chcela by som sa vás, opýtať, či ste na vašu otázku dostala, fundovanú odpoved? Som na tom ako vaša mama, a ja neviem čo môžem, a koľko pracovať, či dohody, či trvalý prac. pomer, kam mám ísť, pomôžte mi, prosím a ďakujem.
Mam 60% ciastocny dochodok, uznanu chorobu z povolania a nepracujem, nevladzem. Chcem vediet co teraz pisu, ze chcu zobrat ciastocnym dochodcom 30% z dochodku. Ci je to pravda?
Treba sa obratit na Urad prace, socialnych veci a rodiny. Tam vam poskytnu aj claviva. Ak vam zdravotny stav nedovoluje ist tam osobne, poslite niekoho z rodiny. Oni potom pridu za Vami, aby posudili Vas stav a aby Vam priznali davky.
Priznanie ID nemá vplyv na Vašu prácu.
Pracovať môžte bez obmedzenia. ID Vám môžu odobrať len pri zmene zdrav. stavu k lepšiemu. Pokiaľ máte trvalé následky tak Vám ani kontrolu nenaplánovali.
Nie, nie je to pravda, najdôveryhodnejšie info Vám podajú na web. str. soc. poist.
Pokiaľ nemáte uzatvorenú pracovnú zmluvu a pracujete len na dohodu, kedykoľvek Vás zamestnávateľ môže prepustiť. Jozef
Dobry den, mam 26 rokov a priznany ciastocny inv. dochodok 70%. Pred mesiacom som, ale podstupila operaciu a dochodok by sa mi mal podla vsetkeho zvysit nad 70%. Zatial som evidovana na urade prace. Byvaly zamestnavatel ma sancu vytvorit pre mna chranenu dielnu a zamestnat ma. Chcem sa spytat: Mohol by ma zamestnat aj keby mam uznany plny invalidny dochodok? Aby ma mohol zamestat, musela by som byt zaevidovana na urade prace? Keby mi uznali plny i. d. vyradili by ma z uradu prace? Za odpoved dakujem.