Krčné mandle

ahoj zuzka… no ja mavam stale anginy a som neustale na antibiotikach, len mam pocit, ze tento moj stav vadil skor mne ako mojej doktorke, kedze ta ma len zasobovala antibiotikami, z kt. mne uz bolo total zle a vobec mi nezaberali v poslednej dobe… tak som sa pytala na krcne, ten ma vsak nechcel pustit na vyber, ze musim najskor na infekcne, kedze som prekonala mononukleozu (moja doktorka mi to ani nikdy neoznamila, len teraz spatne ked sa na to pozeram, tak asi viem, kedy priblizne som ju mala) a nakoniec ked som dojedla tabletky z infekcneho a moj stav sa nezmenil, tak ta povedala, ze ich treba dat von… a tak som tu… :smiley: len sa bojim na tej operacii 3 veci - ze sa im tam na sale povraciam, ze mi to zacne krvacat /doktorka z krcneho mi uz oznamila, ze to zacne krvacat osmym percentam ludi/ a ze budem musiet vynechat dost vela zo semestra (tie dva tyzdne sa mi zdaju ako vecnost - dufam, ze to budu len dva tyzdne…

Nazdar,

ja som bol pred 1 a pol tyzdnom vyberat krcne aj nosne mandle :smiley: … celkom v pohode som to z nasal no na predoperacke som dostal trosku strach ale dali oblbovacsku tabletku a z doktorom som somariny taral o drogach ze nech mi da troska anestetika domov :D:D:D … robili ma v celkovke koli tomu ze mi vyberali oboje mandle … u mna operacia vraj prebehla v pohode a sestricky boli super :wink: … pooperacii som hned pil vodu ale po malych duskoch iba a ide to celkom v pohode len si treba zvyknut :smiley: … najhorsie je ked vam daju jest antibiotika den po operacii :D:D:D to je dost o rit aj to jedlo co som dostaval :confused: ani zradlom sa to nedalo nazvat to boli pomyje pre prasa ale tak najprv ma to sralo potom som si zvykol :smiley: … na 3 den po operacii ma pustili domov a este v ten den som si bol dat tequilku :smiley: … najhorsie je ze mate po operacii v hube ako v polepsovni ja som uz skoro 2 tyzdne po a stale je to na nic … ale ma to velkeeee plus mozem teraz pit piva kolko chcem :D:D:D … nebojte sa nic celkom v poho to je potom 2 tyzdne na marodke :wink:

Čaute šeci čakatelia, ja som 4 den po operácii, bola som v lokalke. Samotna operacia je neprijemna ale aspon nič nebolí. Predtým vám pichnú injekciu do ramena a daju cmúlat take hnusné tabletky ob ktorých vám strpne všetko v puse to aby mohli dat injekcie do mandly to tá lokálka, je to neprijemné ale nebolí to. Ja som tam sebou raz skoro sekla, tak ma dali na chvilku lahnut a potom pokračoval. Cele to trvalo asi 10 minút. Potom ma odviezli na izbu a tam to začalo, myslela som že tam zlomím rám tej postele takže nečakajte a hned si pýtajte niečo od bolesti… Inak budte radi že idete v lokalke lebo v celkovej vraj ta krv steká do žaludka a preto može byt zle a grcat z čerstvo vybratými mandlami no uf…inak tej krvy bolo máličko ale asi to záleží od oberatéra, mne to hned vypaloval takým niečim… Klamat vás nebudem bolí to jak svina ale s liekami sa to dá vydržat a ked budete dodržiavat to čo vám povie lekár tak to pojde. Nebojte sa jes, lebo musíte byt silný aby sa to dobre hojilo a nekrvácalo to lebo to by ste museli ist naspat do nemocnice. Inak ked jete to boli menej neviem čim to je ale u mna to tak je a to som sa tešila že schudnem no čo už hlavne nech sa to rýchlo zahojí… Taaaakže držím palčeky a nebojte sa vela dá sa to vydržat. Tiež som túto diskusiu aj inú čitala pred a bola som velmi vystrašená ale dá sa to. Tak sa majte

vierka, si ma dost upokojila…ja som si myslela, ze mi tam hned pochnu injekciu do mandli a ze ta mi to umrtvi tu oblast, aby som nic necitila :smiley:

Aj mna si velmi upokojila :slight_smile: akoze ja mam taky malinkaty strach hlavne z toho zakroku ale uz sa nebojim vobec :slight_smile: A s tou stravou, tak ak ta to nebude obtazovat, tak napis ze co konkretne ti davali v nemocnici. A je to pravda ze pocas zakroku je velmi dvolezite dychat ustami, a po nom pit vela vody ?

vierka a nemala si pri tom zakroku nutkanie na zvracanie, ked sa ti doktori hybali v ustach tymi vsemoznymi nastrojmi? ci si to ani necitila? aj mna zaujima to dychanie pri zakroku :smiley: a inak, ten zakrok sa robi posediacky ci poleziacky a je v nejakom specialnom nemocnicnom ubore, ci normal v nejakom pyzame, v ktorom je clovek v nemocnici?

V den operácie ti nedaju jest nič, pit musíš vela ale repíkový čaj, ja som si kúpila v lekárni aj džus Aloe vera. Na druhy den nám dali ráno čoko puding, na obed čistý vývar a koprovu omáčku a na večeru to sa nedalo identifikovat bolo to ako nejaká uvarená zahustená smotana ale slaná to bol humus. na dalšie ranajky nam dali opat puding ale už aj s piškotikmi. Doma už jem všeličo len rozmixované a také redšie aby sa to tam lepšie šmýkalo ha ha…,jedla som aj detskú výživu s piškotmi, krupicovú kašu, dokonca dnes kačku knedlu a kapustu samozrejme poriadne požuvat a jest pomali. VELMI doležite je to dýchanie ústami lebo inak ta bude napinat na vracanie na to sa sústred. Uvidíš nebude to také hrozne ale ja si idem švihnút niečo od bolesti. Ak maš otázočky, kludne napíš rada odpoviem pa

Asi dva krat ma naplo ale ked ma lekár upozornil že robí z ostrými nastrojmi tak ver mi hned ma to prešlo ale hlavné je dychat ustami trenuj si to. robi sa to posediačky a ja som bola normalne na operačke takže som mala taký zelený pláš z otvoreným zadkom ešte že som mala spodné prádlo. Ale potom som sa hned prezliekla do svojho pyžama a potom ma odviezli na oddelenie. Určite budeš vnímat že ti niečo robia v ustach ale je to ako u zubára iba že ta nič nebolí…

a to si pdo ten plast nemozem nechat oblecene pyzamo, ci musim byt vyzlecena, resp. v spodnom pradle? to si ma prekvapila, sice neviem, co som cakala, ale toto asi nie… sorry za moje hlupe otazky, ale ja som nikdy v zivote v ziadnej nemocnici nebola (okrem toho, ked som sa narodila, ale to sa nepamatam), tak som z toho mimo

nemožeš mat nič lebo to je sterilné prostredie.Ale ja som bola v ba-petržalke a oni tam maju na to taku miestnost len nemali inštrumentarky tak sme museli na operačku

a ako to, ze si mala spodne pradlo?

To fakt len v spodnom pradle ? woooow no mne sa naskyta dalsi malilinkaty problem, lebo ja som chalan a ked tam budu velmi pohladne sestricky a pani dokotora ? :-)))hmm no nevem hehe aaaa ten Flector EP Rapid proti bolseti ti nedavali ? Je to tu v diskusii dost chvalene. A kolko si bola hospitalizovana ?

no to som povedala že dole nedám ked som zbadala ten plášt a bolo to iba chvilku

Ako to myslis ze mas v hube ako v polepsovni ?

NO TAK TOHO SA NEBOJ, to by ta aj tak hned prešlo a keby si bol náhodou nejaky superman a podarilo by sa ti to tak neboj ten plášt je volný…flektor nie ale dávali ladové obklady po operácii. V stredu ma prijali aj hned operovali a v piatok som išla domov

A kvapky algifen ? tie si mala alebo nie ?

mala ale vobec nezaberajú, davali na aj čipky ale radšej si pýtaj injekciu, tá je najlepšia

keny, ten flector je naozaj dobry, je to taky rozpustny prasok do vody a naozaj to pomaha… prakrat som to pila aj ja, ale napr. moja mamina to pouziva na bolesti klbov a zabera jej to skoro hned… len keby to nebolo take sladkaste, ci ako nazvat tu chut… :smiley:

sorry kenny, mali tam byt dve n v tom tvojom mene :smiley:

Ahoj Satnak, kdeze mne povlak zmizol do týždna po vybrati, po týždni som uz mohla vsteko jest ani nebolelo a uz ani nevadi co mi vadilo akosi to preslo, asi to bolo este v stadiu hojenia, akurat sa mi stava, ze niekedy v tom mieste kde boli mandle mi cosi ostatne a potom mi to tam vadi kym to vyjde.