Krčné mandle

som 6 dní po vybratí krčných mandlí brali mi ich v lokalnej anesteze dali mi injekciu a bol som jak nafajčený z marihuany čiže pohodička operacia bola uplne pohode ale ked prestala injekcia posobiť brutalne bolesti ale co už vydržal som teraz som konečne doma a pri prehltaní to furt boli raz am boli jedna strana raz druha furt sa to strieda neviem prečo ale trpeli mi strašne aj uši v noci hlavne som maval tlaky na uši a dosť to bolelo dufam že šetko bude ok uvidim ako a co ale chcel by som sa konečne normalne najesť ne len tie kašovité blbosti ked bude šetko ok minilane rok si nedám čaj ani kašu ani puding

No ja som dnes dostala horúčku 38, bolí ma desne hlava a celý den len spím. Ráno som bola u obvodného a dal mi nové lieky od bolesti ale aj tak si zase musím dávat ten paralen. Volali sme mojmu krčnému a ten povedal že je to normálne len keby mi neklesala a vystúpila mi nad 38,3 tak mám ist do nemocnice. Tak sa za mna modlite nech mi to prejde

nevadi Keny ako Kenny :-))) xixi Inak som Fero len na pokeci aj skoro vsade na NETiku si davam nick Kenny :slight_smile: takzeee v nomcnici si budem pytat Flector:) som to spominal uz aj mojej ORL a ona zeee skade ja take vem hehe Jooooj mne sa to uz krati, aaaa uz iba trikrat sa vispinkam s mandlickami ;-)aaa potom mandlicky uz nebuduuu

joooj nebud chora :frowning: a oks hodim za teba očenaš. Napis potom ako si dopadla hej. A teplotka nech ide rychlo dole :wink:

Ze mi smrdi z huby :smiley:

Ahoj Kenny tak uz to mas za par…budem na teba mysliet.Drzim palceky, nech to dobre dopadne. predoperacne vysetrenie uz mas z sebou> ako to prebieha, co ti vsetko robili? ja si to idem v stredu vybavit.Inak osobne uz sa aj tesim na ten vyber, lebo mi je stale na nic a chcem uz mat pokoj…

Skelino ahojky,ja som tiež po výbere mandlí,je tomu dva a pol mesiaca…Tiež to nebolo nič príjemné,ale zase nemôžem povedať,že sa to nedalo prežiť…Nieje to až také strašne,ako to niektorí opisuju…Robili mi to v celkovej anestéze a je to super,lebo celý zákrok som prespala zobudila som sa už bez mandlí.Tie najhoršie bolesti prišli až na 3.deň…no strašne má to bolelo,najmä v noci:-((.Museli mi davať infuzie,až tak bolo dobre…Odkedy som bez mandli tak mám sa super:-).Žiadná únava,bolesti hrdla…proste je mi fajn.Aj tebe prajem skoré uzdravenie:-)).ak chceš ozvy sa:-))
z.hraskovie@azet.sk

vierka, neboj sa, aj ja som mala teplotu po vybere mandli, ale celkom rychlo to preslo. Pi vela caju- harmancek, repik, daj si panadol- mne zaberal aj na bolest- teda ak mozes prehltnut a spi. Mne to preslo po jednom dni. Takze vela stastia

No pocuj, s tym kecanim sa neboj, ja som rozpravala uz na druhy den uplne v pohode… :smiley: aj ked som si potom rozmyslela co hovorim. Ale ked budes od zaciatku vela vela vela pit a oddychovat tak sa das rychlo do poraidku. Ja som bola celkom ok za 2tyzdne od operacie. Tak drzim palce.

kaciatko, mne vyberali mandle 13.10,v PO, v nemocnici som bola od pondelka do piatku, vynechala som 2tyzdne zo semestra, ale nic sa nedeje, zo je ok, aspon sa vyspis poriadne… :slight_smile: a krvacania som sa bala aj ja hrozne… ale nic sa mi nestalo- zatial a dneska je 22den od operacie. asi tak, drzim palce…

caute, pocujte, mam mat spravene interne predoperacne vysetrenia a krv a moja obvodna doktorka mi povedala, ze mi to interne vysetrenie spravi sana… ja som si myslela, ze sa to robi v nemocnici, ze su to nejake specialne vysetrenia a nie nieco, co moze spravit aj normalna doktorka… co vsetko obnasaju tieto vysetrenia? aby sa mi potom nestalo, ze vdaka svojej doktorke mi potom bude polovica veci chybat… diky…

No hej uz iba dve nocky sa vyspinkam s mandlickami a potom mi ich mudry ujo doktor a aj dufam ze pekne tety sestricky vyberu :-))) xixi No hej napozajtra si uz o takomto case budem lezat na lozku a ma bude asi priserne boliet hrdlo. A interne vysetrenie mam za sebou. Ja som bol u svojho kardiologa, ktory je zaroven aj internista a predtym nez si otvoril sukromnu prax tak pracoval na internom odd. v nemocnici. Vysetrenie spociva v tom ze sa objenas, dohodnes sa so sestrickou kedy prides na odber krvi, spravi sa odber, sestricka ti da listocek na RTG pluc a pojdes si vybavit RTG. Minimalne na druhy den prides aj so snimkom, a vysetrenie spociva v tom ze lekar ti najprv fonendoskopom pocuva ako ti bije srdiecko, potom ti poposlucha ako dychas, lahnes si, zase poposlucha srdiecko, rukou ti ohmata brucho ci nenaraza pecen a slezina a este skontroluje lytka ci neopuchaju. Dalej uz len sedi za PC a prepisuje vysledky krvi a popripade sa nieco pyta ohladom zdravotneho stavu. Potom uz len vytlaci spravicku, dovi dopo a tod vsjo :wink:

No teoreticky by to mohla spravit aj obvodacka, nevem nevem brknem kamoske MUDr. a zistim ti to oks ;-)Inak mne robil len to co mam rozpisane o asi dve prispevky nizsie

Kenny tak držim pršteky, ešte zajtra zavítaj nech ta možme podporit

takze to mam ist aj ku kardiologovi aj na rtg pluc? tak ja neviem…

No pisal som kamoske smsku a podla nej ti interne predoperacne vysetrenie asi musi spravit internista. Ale mi napadlo take ze ak ma tvoja obvodacka atestaciu z interneho lekarstva, tak to moze potom aj ona. A ten RTG hmmm neviem ja som bol.

Janseeeee zavitam :slight_smile: a ked budu mat sestricky na sestrskej izbe NETik tak napisem aj z odd.:)ich nejak ukecam xixi

A co teplota uz je OK ?

No hvala bohu dnes už nieje…inak chcel si povedat že ich ugestikuluješ hi hi

Dobry den
po precitani vasho clanku by ma zaujimalo ake su to tabletky mam ist na vybratie odkladam to uz 5 rokov keby ste mi poradili
Dakujem Visnovcova Ivana