co ake su to tabletky? akoze na zmiernenie bolesti, alebo ako je to myslene?
no a naostatok mam este jednu otazocku - vsetci tu pisete o to, ze sa maju pit nejake bylinkove cajiky, prip. si nimi kloktat, tak by ma zaujimalo, ze ci tie caje normalne davaju v nemocnici, abo si ich treba doniest kupene…
Kaciatko mali by to davat v nemocnici-aspon injekcie, cipky a caje na kloktanie, ale potom ak budes doma, je dobre si zohnat mozno flector, algifen a repikovy caj…aspon ja to tak budem robit. Kedy inak ides na vyber? Mna to caka 19.11.
mna 14.11., takze ta asi predbehnem flector poznam, nejaky mame aj doma, ale nechcem ho mamine vyjest, tak si xem na bud. tyzden, ked pojdem k obvodnej na predop.vys. dat este jedno balenie flectoru predpisat… a ake caje su najlepsie? ja sa v cajoch nevyznam vobec, nakolko ich nepijem skoro vobec, max. parkrat do roka nejaky ten ovocny… ja pijem len cistu vodu
a ake mas problemy, ked ti idu vyberat mandle?
Aaa ja som uz doma z nemocnice bebe Dnes rano si po mna boli tatino a mamka. Ospravedlnujem sa ze pisem prispevok az teraz ale nesiel mi NETik. Takze vo stvrtok rano cca o pol osmej som prisiel nalacno na prijem, najpr administrativne formality, popdisi, na izbu vybalit sa, prezliect do pyzamka, rozlucit z nasimi a cakat:) Este si ma vysetrila jedna pekna pani doktora a tak no mohlo byt po devietej, prisla setricka s narazovou davkou 6g ATB co bolo 12 tabletiek (asi kvoli tomu mojmu prekonanemu zapalu srdcoveho svalu)a to som mal vypit s asi decom vody, lebo pred zakrokom sa nesmie ani pit. Zobral som tabletky a potom mi pichal naladovku a lezat. Pekne sa mi zatocila hlavka ako keby som si nieco dal xixi a uz ma len tahalo na spanie:) Ako si tak lezim tak zase setricka, ze ideme. Ja taky omameny, drzala ma za ruku a viedla po chodbe kde som pri jednych dverach som videl pana primara prichystaneho ako ma uz cakal. Ja ze ideme nato a on ano:)vosiel som to tych dveri, taka mala zakrokova miestnost s kreslom v strede. Dali na mna taky biely plast aby som sa nezadrbal, sadol som si, striekol mi do ust taky sprej po ktorom mi zatrplo kustik v hrdle. Sadol si na stolicku aj pan primar, sestricka mu dala taku jedno obrovksu injekciu, mne misku do ruk a uz som len zazmuril oci a cakal co bude. Prvy vpich som zvladol Ok ale po druhom ma hned zacalo napinat a napinalo ma pocas celeho zakroku:( Prislo mi aj trosicku zle, ale len tak chvilkovo. Najprv sa vybrala lava mandla ta sla v pohode, potom mi to poopaloval s laserom aby to nekrvacalo. Druha madnla bola komplikovanesia nakolko tam boli velke jazvy a aj ja som mu to kmplikoval staly napinamim na vracanie, tak sa s tym kustik babral. Bolestive to nebolo ale citil som trosku ze mam v utsach nejaky instrument, potom ze tam nieco strihal a nieco pricvakol a tak. Po vybrati aj druhej mandle to este raz povypaloval aby to nekrvacalo a na konci zakroku ked som uz tak riadne otvoril oci tak pan primar bol ako Jack Rozparovac, ostriekany cely od krvi, ja miska plna krvi takze taky mensi akčak heh. Tak som sa postavil, zasmial na sestricku a lezat na izbu. Na izbe studeny obklad na krk aby sa nrychlejsie zastavilo krvacanie, misku pred seba a vypluvovat. Krvacat som prestal asi do hodky. Tak cca. o druhej si ma pan primar skontrloval ze ako to je odsal taku malicku zrazeninku a zase na izbu. Este okolo stvrtej jedna kontrolo a potom az rano vizita.
Prosím Vás o radu, kamoška ma vystrašila, že jej bola najnepríjemnejšia náladovka, veľmi sa jej krútila hlava a bolo jej na vracanie,je to ozaj tak hrozné?? ďakujem
Ahooooj Kenny, pisala som uz minule, ale akosi sa to tu nezobrazilo V prvom rade Ti gratulujeeem, ze si to tak dobre zvladol…a dodal nam tu vsetkym optimizmus…
Pisem radsej len tak v skratke, lebo sa bojim, ze sa rozpisem a zase sa to tu nezobrazi. Ako sa dari?? Stale je to OK? Pravdu! ja to mam za 8 dni dnes-zjtra mi ide na vyber kamaratka v celkovej anesteze, tak som zvedava co mi povie aj ona. ozaj a rozpravat mzoes? toho si sa tusim najviac bal
No dik dik :-))) hej aj ja som, tu minule presvihol, mato len nejakych trapnych 2500znakou a to je velmi malo :DDD tak som to rozdelil na dve prispevky sice dlhe ale co uz hehe Som tak trosku detailista xixi
No dari sa mi celkom fajn, lezim si na postielke, bolesti prijatelne. Len akosi ma stipe trosku intenzivnejsie na lavej strane pri koreni jazyka tak nevem cim to je ale nejako to vydrzim. tabletku od bolesti som si este nedal ziadnu zatial to nepokladam za potrebne, da sa to v pohode vydrzat. Len kecat nemozem :-((( ma to kustik pobolieva ked rozpravam. Ale papat sa mi dari, len musim dlho zuvat a zuvat, esteze tatino navaril fajn kuracu polievocku takze od soboty som neumrel celkom od hladu:)Kamoska potom nech tiez s niecim prispeje do diskusie
No naladovka je s toho vsetkeho asi najlepsia :))) faaakt xixi mna pichal sestricka do zadku a potom uz nasledoval len ten prijemny pocit ako ked ma vipite heh, trosku sa somnou potocilo, trosku sa mi plietol jazyk ked som kecal s spolubyvajucimi a potom mi len padali a padli ocne viecka Skartaka clovek je taky hmmm kludny a omameny:)
Ale vedla som mal takych malych spuntov, jeden mal 11 a druhy 10 a ty co vystrajali po naladovke ako keby si dali nejaku poriadnu travu
sestricke videl dve hlavy a rozrehotany jak leco
Sestricky tiez vraveli ze to fest zabera na deti, vidia skriatkou a take podobne halusky
Hmmmm a podla mna kamoske nebolo zle od naladovky ale od toho ze bola hladna. Ja uz ked sme tam isli tak mi bolo tak vselijak, takze podla mna to bude tym, ze clovek neje a nemoze ani pit.
Kenny noo asi to bude tym, lebo som ti pisala velmi dlhu spravu to je super a to uz mas tie kriticke dni 4-5-ty, co vsetci vraveli…neuveritelne si ma ukludnil, aj ked je to asi individualne-ta bolest…a ty si tiez mladsi
Inak vcera, ze idem si kupit flector do lekarne a je to na predpis! to som nevedela
Skusim sa spytat este obvodnej.Vo stvrtok mam interne…
A lezis poslusne v postielke? teplotu nemas? Kedy ams ist s tym potom na kontrolu? a ako ti to v ustach vyzera?
Ahojky Kenny, ako pokracujes v lieceni?
ďakujem pekne za infošku
zdravíííím…tak to uz aj mna zajtra caka…hmm…zatial sa este nejako enbojim, ale ono to urcite pride a najma, ked uz budem v nemocnici - to viete, moj syndrom bieleho plasta sa prejavi urcite na 300percent drzte palcoky…
kenny…ako ti zavidim, ze to uz mas za sebou…
a to si ani raz nemusel ist s tym krvacanim do nemocnice? bo kamoske to tiez raz zacalo krvacat a s tou hned otec bezal do nemocnice, kde jej zastavovali krvacanie atd.
a to si si ako zastavil to krvacanie?
Ahoj kaciatko, držim palčeky a neboj ja mám tiež syndrom bieleho plášta a zvládla som to. Ja som sa ukrutne bála toho krvácania a preto sa mi zdalo čudné že kennymu dali hned tuhú stravu, ved si len predstav že ked sa len škrabneš alebo porežeš a nejako do toho zavadíš tak to začne krvácat a nieto ked máš v puse velkú ranu. Ja som mala len kašovitú stravu nejakých 10 dní a nekrvácalo mi to ani raz. A dávaj pozor na kašlanie, kýchanie a zívanie. Zívat nemožem ešte ani ja poriadne a to som 15 den po
ale to nemozem velmi ovplyvnit to kychanie… to co budem robit, zapchavat si nos zakazdym, ked sa mi bude znat, ze mi treba kychnut…?
Kaciatko kychania sa aj ja bojim, aj kaslania, ale proti kychaniu mi pomaha ak uz to na mna ide, zatlacim si jazyk hore medzi horne zuby a podnebie a funguje to…mama ma to naucila, aj ked nie je zdrave kychanie zadrziavat, ale v tomto pripade to urcite bude napomocne Drzim Palce na zajtra-dnes mi akurat pisala kamaratka-ta to uz ma za sebou-rano ju operovali…boli ju to, ale ze da sa…Neboj prezijeme vsetci a za mesiac dva uz sa nad tym hadam len pousmejeme
Inak Kenny sa uz dva dni neozval, hadam sa ma FAJN…
No kaciatko:) zajtra uz budes o takomto case lizinkat na postielke bez mandliciek;-) Inak do prichodu nemocnice sa snaz nato nemysliet, potom ti daju asik naladovku tak budes kludnejsia, zakrok bude v pohode,neboli to a ked uz budes na kresle tak vtedy ti uz bude jedno co s tebou budu robit. Ked budes lezkat na posteli, tak radsej si spomen na tie najdrastickejsie prispevky co su tu v diskusii a cakaj tu najkrutejsiu bolest. A ono budes cakat cakat aaa nakoniec si uvedomis ze sa to celkom da tak drzim prsteky nazajra a bude sa snazit na teba mysliet.
A inak “Kenny9994” hehe sa tu objavil aj nejaky obycajny kenny:) no ale k veci tak Kenny9994 sa nema fajn od utorka sa mi spravil nejaky opuch a skoro nic nejem lebo nemam nervy na tu bolest pri prehlatani, ktora preustuje az k uchu, v hube ma sucho a aj nejak sa mi divne dycha. Moja ORL ma nadopovala dithiadenom tak si len pochrapkujem. V utorok asi okolo polnoci som sa zase fest brutalne rozkrvacal, nejako to ustupilo, zastavilo sa, potom slabo spustilo, zase zastavilo, tak do auta a do nemocnice. Tam mi sestricka pichale nejake 3 injekcie a zatim, poklopkal som po stole je to OK. Inak krvacanie sa zastavuje so sterilnym tamponom a vysusuje sa rana. Ale pochybujem ze si bude niekto doma sprat s pinzetou do hrdielka tak na krk ladovy obklad a ak ma clovek zrazanlivost krvi ok tak by sa to malo zastavit. Aspon u mna to tak je. Som uz kustik s toho nervozny a boji sa krvacania lebo bolo dost masivne a je to aj neprijemne.
citaj a dozvies sa
no asi tak nejak a ver že si to razmyslíš že či kýchat alebo nie