Hehe ja som na PNke od februara tak toto som ja neriesil.
Diana a kam ides?
no dneska este na zrazanlivost krvi a bola zla tak mi este pichli kanavit sa musim preobjednat na termin … v PP nemocnici ale uz idem ku inemu ku krcnemu Kovacovi ktory to robi nejak bezbolestne lejzrom sa to vypali alebo dajak tak no
to si este sla na zrazanlivost krvi? to naco? mne nic take nerobili…
Ahojte chcela by som Vás poprosiť o info., mám termín na výber mandlí a teraz mi diaknost. chlamýdie, nevie mi niekto poradiť zo skúsenosti, či si mám mandle vybrať aj napriek tomu, že ma neohrozujú, ale bývajú chronicky zapálené? Ďakujem každému za odpoveď, pekný deň
ako si teda dopadla,uz si zrejme doma a uplne v poriadku,co vravys na sestricky a oddelenie v Ruž ? podla mna hlbaoky totac a navrat do stredoveku…
zuzu, kde si? uz by si mala byt domka
kaciatko dnes este nieeee, vcera bola prijata, dnes mala zakrok v celkovej anesteze a tak doma bude az zajtra alebo piatocek hehe ale tesima sa na nu xixi. Inak ty sa mas ako ?
mily peto, ja z osobnej skusenosti ti mozem povedat, ze ORL v Nitre je super.na vybratie krcnych mandli sa len chystam, termin mam o 2 tyzdne, no mojmu mladsiemu bratovi tam pred rokom vyberali aj nosne ak krcne mandle.a aj napriek tomu, ze sa zlakne vsetkeho, lebo je strasne bojazlivy, z vyberu mandli traumu nemal.aano, aj v Nitre to robia v celkovej anestezi, cize ta uspia pred zakrokom, no musis uz den pred operaciou ist lezat do nemocnice, najprv ti daju diazepam, potom dajaky oblbovak a na sale ta uspia.samotny zakrok prespis a ak vsetko pojde hladko o 20 min si naspat na izbe.bolesti prichadzaju este v den operacie ako sa prebudis z narkozy no to sa da zniest, daju ti klavky Algifen, kazdych 6 hodin analgetika, bud tabletkami, alebo injekcne, no najvacsie bolesti prichadzaju na 3. den, no daju ti infuzky proti bolesti.vsetko sa da zvladnut, 3-4 dni si polezis v nemocnici, potom nejaky ten tyzden doma na lozku, budes sa setrit a uz ani nebudes vedet, ze ti nejake mandle vyberali…nie je to ziadna zlozita a tazka operacia, ved ti nejdu operovat mozog, alebo nejaky nador.tak vela zdaru, Roman z Nitry.
dobre, paradoxne takmer bez bolesti… neviem, ale mne doktori vraveli a aj na takom letaciku to je napisane, ktory mi dali v nemocnici, ze najvacsie bolesti su rano po spanku… ja skor citim hrdlo najma vecer, take stipanie, ale do rana to vacsinou ustupi… kenny, nevies, kedy sa zacnu tie povlaky odlupovat? bo mne sa nedaju poriadne otvorit usta (neviem, ako to bolo u teba) a tak sa mi tam neda pozriet… a ked to uz mam siesty den po operacii a doteraz mi nekrvacalo (klop-klop-klop), tak uz neni taka velka sanca, ze by mi to zacalo, nie? ked jem same riedne veci… sa normalne aj bojim zacat jest nieco hustejsie… co by sa muselo zuvat, bo mi sestricka povedala, ze ono sa to moze potrhat aj tym, ze zuvas, cize pohybujes ustami… co ty na to? a tebe uz nic nekrvacalo? a bolesti ako? predpokladam, ze uz ziadne… uz jes aj normalne veci, ci si este na riedkej strave?
zuzka, sak ked byvaju chronicky zapalene, tak ta ohrozuju uz len tym… pretoze potom uz neplnia mandle svoju funkciu, ale skor skodia organizmu… neboj, neni to take hrozne, ako sa to pise v niektorych prispevkoch, zalezi od toho, ako sa ty k tomu stavias… ja ked som bola v nemocnici, tak som to brala s nadhladom a s tym, ze mi to pomoze (takisto aj jeden chalan, co tam bol tiez vtedy) a my sme nemali skoro ziadne bolesti a ini isli zomriet od bolesti…
kenny, myslis, ze som spravila hlupost, ked som si dnes srpavila prazenicu? sak to je tiez kvazi riedke jedlo, nie? bo ja som uz taka hladna a tie sladke kraviny a studene pomixovane polievky mi lezu hore krkom
No podla mna by si sa uz rozkrvacat nemala:-) a ja som kasovitu stravu velmi ani nejedol. Skvor nieco take co sa lahsie rozuva. V nemocnici mi dali sendvic a na druhe ranajky mi dali vianocku. Doma tak isto som sa napchaval vianockou so sunkou Riadne si daj daco normalne hehe ale nenarocne na zuvanie, lebo ja som nemal nervy to zuvat a zuvat
by som to najradsej nahadzal do seba
A s prazenicou si nic nepokazila
nebojinkaj. Aaa Povlaky, fuuu neviem, ja ich uz skoro nemam ale ked sa pred zrkadlom pozriem s takou malilinkatou baterkou do hrdla tak este sa sem tam najdu. V tomto ti neporadim lebo ja som normalne otvoril usta.
A bolesti uz nemam ziadne dnes som si riadne dal hambureger hehe :-))) akurta co som neskusal tak nieco teple. Teraz mi dole mamča robi hranolky tak sa uz konecneee normalne najem
A ta divna strava uz liezla hore krkom aj mne. Docasne jogurty a pudingy nemusim hehe
Hmmmm nemas pocit ze sme tuto diskusiu zmenili na CHAT :-))) hehe asi najviac prispevkou je tu odomna, teba a Zuzu :-))) joooj dufam ze ju nic neboli
hej, ale je to prijemny chat… nie? ktovie, kedy pride zuzu… som zvedava na jej reakcie
No Tak som to v zdravi prezila aj ja :)))) Akurat som prisla domov a hned za net, napisat VAm V utorok som nastupila aj s jednou holkou v mojom veku dokonca este aj alergologicku mame spolocnu…ona si to tu urcite precita, lebo Kennyho z netu poznala(KENNY SI SLAVNY) :)) Tak zdravim Ivet
Obidve sme isli v celkovej anesteze, ja na mandle, ona na zvysky mandli, co jej ostali z detstva po lokalke… Poviem Vam najhorsie z celeho vyberu pre mna bol den pred a hodiny na druhy den pred operaciou (operovali ma az okolo 10)…ten stres sa neda opisat a pritom, ked som mala potom, bola som len rada, ze som nazive a ani bolest som nevnimala.Teraz vobec nelutujem, ze som isla v CA.Ani naladovku som nemala…len nejaky liek pred, co davali vsetkym.Z toho mi nic nebolo a uz na operacke akurat injekciu do ruky-to si este pamatam ako mi trpla a potom az prebudenie…
Pisem radsej po kuskoch, lebo sa bojim, ze mi to zase nezoberie taky dlhy prispevok.Ked som sa zobudila-bola mi dost zima, som sa triasla, ale to trvalo len chvilu-potom som vsetko uz vnimala…mala som vyhlad rovno na hodiny-takze este hodinku som bola JIS-ke a obzerala si spolupacientov :)Zle po anesteze mi vobec nebolo, az na jeden moment u tak k veceru, ked som isla na wc prvy krat sa to so mnou trochu zatocilo, aj som myslela, ze pride k najhorsiemu, le isla som rychlo na balkon a hned to preslo.Odvtedy vsetko OK.Bolest je znesitelna-celkom sme aj jedli - samozrejme kasicky, pudinceky, jogurtiky, ale poviem VAm som stastna, ze to mam za sebou.A HLAVNE PRVY KRAT PO ROKU NEMAM ZVYSENU TEPLOTU neuveritelny pocit…Primar, co ma operoval vravel, ze mandle boli zjazvene a plne hnisu…takze som urobila dobre
No ja som bola prvy krat v zivote v nemocnici, tak to neviem nejak porovnat.Nemocnica ale dost komunisticka, sestricky boli v pohode-niektore svojske.Ja som mala ale stastie na spolubyvajuce-to bolo najdolezitejsie pre mna…Teraz len dufam, ze uz mam zase na par rokov pokoj s nemocnicami…
Zuzu Zuzu Zuzu, no ahojceeeeeeeeeeeek hehe vitaj, juj tesim sa z teba tak ako z kaciatka ze vsetko bolo OK. hehe No som rad ze cela zaciatko-novembrova partia to mame z krku
hehe a to “z krku” to pre nas plati doslovne xixi. Tak dzfam ze aj doma budes mat kludny priebeh a vsetko bude OK. Joooj sakra kazdy dostal puding v nemocnici len ja nie
Sice ja som mal svoje pudinceky a aj pribinacikoch dvoch
hehe Aaa apropo ta kocka ma skade poznala? Tuna z tejto diskusie? teda ako som nizsie pisal kaciatku ze pre nas to je skvor taky CHATik hehe
Hmmm kaciatko? Zuzu? Ved mi mame este aj nosnu mandlu :-)))))))))))))))) co vy nato ??? :-)))))))))))