Ahoj Zuzka, ked ma doviezol tatko z nemocnice, hned som zalomila… az teraz ze si pozriem, ake prispevky pribudli a ty uz pises Uz som do seba natlacila nejaky termix a ‘vnutro’ rohlika… bratovi som chcela ukazat hrdlo, ale branil sa :-)))…
Prosim Vas, nemate niekto skusenosti s nitrianskou nemocnicou ?? Lebo mam ist tiez na vyberanie krcnych mandli.Tak by som sa chcel daco dozdediet napr. o lekaroch, o pristupe k pacientom a tak.A konkretne by ma zaujimal doktor Tibor Lenárt, lebo ten ma bude operovat.A este jedna otazka, neviete, ci sa to aj v Nitre robi v celkovej anestezy ? Lebo mnne povedal, ze v ziadnom priprade, ze bude to spravene v lokalnej a hotovo.Tak, drzte sa vsetci…cawko…
Aaa takze ty si ta tajomna, znama neznama spolubojovnicka nasej Zuzu :-))) hehe Welcome na fore
Ja som zalomila hned ako som to tu dopisala a az teraz som vstala.Napchala do seba flector, zjedla puding a musim rychlo este nieco, lebo poviem ti, ked mi prestane ucinkovat ten flector-dost to boli…ty ako si na tom?
A beriete aj nieco proti bolesti? okrem diazepanu…ten nemam rada, z neho som ako mechom udreta potom…jaaaj a este jedna vec, ako som teraz spala-snivalo sa mi o kurati z ryzou a kyslych uhorkach
Hmmm do kolonky meno, napis svoje meno a ja som od bolesti nebral nic.
boooze, a ja rozmysla, ze kedy sme s kennym pisali spolocne prispevok xixi…
no ja som od bolesti tiez enbrala nic (iba v nemocnici mi prvy den nanutili tie algifenove kvapky, ale to ani nie od bolesti, len ze si to mam vraj vziat, aby ma potom neboleli usi)… ale musim povedat, ze posledne dva dni som so rozrobila s vodou Flector EP Rapid, pretoze som uz nadobro skoncila s tekutou stravou a pri prehltani som citila a citim niekedy take rezanie, tak si davam vzdy rano tak 9glgov toho rozrobeneho Flectoru (cize jeden normalny pohar mi vydrzi aj dva-tri dni) a cely den potom necitim ziadnu bolest, ani neviem, ze mi daco je a napchavam sa normaaaaaaaaalnym jedlom… huraaaaaaaaaaaaa!!!
roman, vsak si daky chlap, nie? lokalku vydrzis v pohode… na mna sice umrtvenie velmi nezabralo, ale dalo sa to aj tak prezit… a ono na tu pripadnu bolest velmi rychlo zabudnes… podla mna je lokalka omnoho lepsia ako po prebudeni z celkovej zacat zvracat na cerstvo vybrate mandle, nie? aj mojej spolubyvajucej z nemocnice bolo po prebudeni strasne zle… a mala aj omnoho vacsie bolesti ako ti ludia, co tam boli len v lokalke… pretoze dost casto sa stava, ze tych po celkovej este krasne bolia okrem mandli aj usta z tych roznych nastrojov, ktore ti lekari napchaju do ust, aby si ich mal otvorene a este ti pri operacii natecie krv do zaludka a to je potom hlavny dovod zvracania… ja keby som sla znovu na vyber mandli (a to by som v pohode sla), tak by som isla znovu do lokalky… ale sprav ako xes… drziiim palce…
ja vieeeem… a uz som nad tym rozmyslala, ze ked budem v pondelok na krcnom, tak sa opytam aj za moj nos… bo nemam nadchu, ale mavam upchaty nos niekedy… tak nech sa na to pozru… ale ze vraj nosnu mandlu vyberaju len detom - je to pravda, ci to som somarinu niekde zacula? ze dospelym robia tu nosovu prepazku… hmm…
zuzu… blahozelaaaaaaaaaaaaaaam k prezitiu, tak sa lieckaj doma… ja idem v pondelok na 10den na krcne na kontrolu a rovno uz ostavam aj v skole v bystrici… som sa rozhodla, ze uz nebudem druhy tyzden doma, bo je to brutal nuda… ja som dokonca uz teraz vo stvrtok (na 6. den) pochodovala 15minut peso k obvodnej doktorke a 15 nazad a pohoda… a vcera som sla dokonca do mesta a bola som tam 3hodiny na nohach a nic… ani unava, ani vacsie bolesti, nic… som sa rozhodla, ze sa musim hybat priebezne, bo keby som sa prvykrat zdvihla z postele po dvoch tyzdnoch a tak mala ist do skoly, tak by som tam umrela asi po hodine…
aj nemocnica v bystrici nebola nejaka extra uzasne vybavena budova, ale dalo sa to zniest… ja som sa najviac pred operaciou ani tak nebala tej operacie ako tej nemocnice, kedze som v nej tiez nikdy v zivote nebola (okrem narodenia, na co sa vsak samozrejme nepamatam)… ale bolo tam fajn, ja som sa tam citila dokonca dobre, taka leharen… mi to pripominalo nejaku dovolenku - som chora, co?
ale sestricky boli uzasne, hlavne ta sestricka co tam mala sluzbu celu sobotu, len skoda, ze neviem ako sa vola, hned by som jej daco doniesla
Mna to nejako brutalne neboli, dufam, ze to tak aj zostane… "Liek"proti bolesti som naposledy zobrala vcera rano v nemocnici… akurat ma znervoznuje to, ze sa mi chce casto kaslat… a som rychlo vycerpana a potrebujem si lahnut… KENNYmu: vdaka za privitanie, ked som ta v nemocnici zacala citovat, Zuzu prezradila, ze to bola ona, co si s tebou pisala, viditelne mas pozitivny vplyv na ludi
Ahojte! tak zase mame o den viac, ako sa citite? Mna to rano dost brutalne bolelo, asi kvoli tomu, ze som celu noc neprehltala.Dala som si flector aodvtedy mam klud.Jedla som normalne aj na ranajky kolacik a vyzivu s piskotami,na obed fasirku a pyre, samozrejme mi to dlhsie trvalo, ale zjedla som vsetko a teraz este horalku a stale pijem.Hladovat teda nehladujem :)Bolest je znesitelna,resp prava strana ma neboli vobec, len lava-tam som mala tu mandlu ovela vacsiu.Chcela som sa ale spytat, neviete kedy zacnu zliezat tie biele povlaky?lebo vyzera to dost desne v tej puse…je to zatial este kratko, ale musim povedat, ze sa citim urcite lepsie-teplotu po roku NEMAM!!! a celkovo vobec nie som taka unavena ako som predtym byvala
Uvidime o tyzden-dva, ked uz budu aj usta zahojene.Tak napiiste ako sa mavate ostatni.Pa zatim
ahojte, ja som 4 deň po operácii… mala som lokálku. nech mi už nikto nikdy nehovorí že je to v pohode. mala som síce mandle asi 2x zväčšené ako sú bežné, ale sám lekár a to bol fakt že dobrý lekár si s tým nevedel rady. Cítila som všetko ako keby mi to robil za živa, hotové peklo, ale prežiť sa to zas dá. Horšie boli na tom tí, čo si to dali robiť v narkoze, pretože im bolo po operácii zle a vracali. A to vám poviem, že to musí byť peklo cez tie čerstvé rany vracať, pretože ja som nevedela prehltnuť slinu, taká bolesť to je. Dnes už začínam aj trošku rozprávať, už sa to lepší, ale viac by som to už nechcela absolvovať. Ale kočky má to aj svoje pozitíva, už som dala z tej super stravy 4 kg dole :)))
koho to len čaká, držím palce a nech to dobre dopadne…
Ahojte, ja som bez krcných mandli prave siesty den a teda ak niekto vie o nejako zazraku, ktory potlaci tu strasnu bolest tak sem s nim! Mne to robili v sukromnej ORL klinike V Banskej Bystrici, v celkovej anestezii, vobec som po nej nezvracala, naooak, to skor lokalku by som nerozchodila, chvalim si aj tamojsi pristup personalu, robia vam to rano, hned ked pridete, zostavate cez noc a ka nie su komplikacie druhy den rano idete domov. Proti bolesti som dostala len Algifen, spociatku som dodrziavala pokyn,ze kazdych 6 az 8 hodin, teraz to uz nesledujem, lebo to tak boli, stale sa citim pripuchnuta,boli to aj pri rozpravani a o jedeni ani nehovorim…asi som citlivejsia, poznam ludi, ktori mali celkom iny…veselsi priebeh, najhorsie je to fakt v noci…obcas ma nieco vydrazdi ku kaslu a vtedy si myslim ze je moj koniec…takze ak je nieco na urychlenie hojenia a hlavne zmierenie bolesti budem vdacna za typ. Vsetkym prajem rychle zotavenie.
Ahoj Denisa.Ja som bola operovana v stredu 19.11. cize sme na tom skoro podobne.Mne pomaha flector rapid-prasok,ktory sa rozpusta vo vode a pijem to 2-3 krat denne (len je to na recept-ja som si to este pred vyberom vypytala od svojej obvodnej).Bez neho by som to asi neprezila-s nim je to celkom v pohode…zatial…dufam, ze sa to coskoro zlepsi…drzim palce aj Tebe.Pa
ahoj.na operacii krcnych mandiel som bola 13.11 tento rok.Bola som v bratislave na kramaroch na nosovu krcno usnej klinike pre deti(mam 15rokov).myslim ze sa o dcerku nemusis tak bat,lebo robili nam to viacerim a vsetkych nas uspali.ked sme sa zobudili nevracali sme ani sme nemali komlikacie.sestricky mi proti bolesti davali kazdych 6hodin liek.samozrejme ze ma to starsne bolelo ale tie lieky pomaly zaberali.myslim ze sa nemusis obavat operacie na slovensku lebo systemy operacii sa menia.skus sa spytat v bratislave na tych kramaroch.drzim palce
A tak ja a Zuzu sme stary partaci Inak ako sa mas, ja som uz totalne zahojeny
hehe hmmm to kedy ste to boli vy dve v nemocnici 19teho ? asik hej vsak. A hmmm wow
som nevedel ze mam taky vpliv na ludi
ty mas kolko rokov ?
caute, caute… tak ja mam dneska meniny to sa len chvalim samozrejme a mam 11den od operacie a je to uz rianda pohodicka… ja uz druhy den chodim do skoly, a som tam od rana do vecera, kedze na vyske je to trosku ine
ale pohoda
Juj mne ani nenapalo zeby si mohla byt katka inak na pokeci je jedna kocka co ma nick kaciatko13 a ja som bol uz druhy co sa jej pytal ze ako sa bez mandli a ona len nechapavo odpisovala ze dobre ale s nimi hehe :-)Inak ty mas nick na pokeci ? alebo daj sem svojho maila
moj je Kenny9994@azet.sk
a vsetko naj sice oneskorene ale co uz hehe
ahoj, na pokeci som katka253111 tak si ta dam medzi priatelov, xixi… inak, kenny, uz som sa davno xela spytat, kolko ty mas vlastne rokov? hmm? ja 21 (vo februari sa to zmeni) a som 4-tacka na vyske