Krčné mandle

aha, tak uz som zistila, aj ty mas 21… :smiley:

chuda ta baba na pokeci, sa musela cudovat, o com to tocis :smiley: inak, kedy ti uplne odpadli tie fibrinove povlaky? a to si citil, ked to odpadlo? a potom co? vyplut to alebo co? si to neviem predstavit akosi :smiley: mi povedala krcna v pondelok, ze som asi nejaka rarita, ked nemam bolesti… a ze som po operacii nemala tiez skoro ziadne… ze tie prve tri-styri dni su najhorsie… mna to skor asi za po tyzdni tak trochu viac bolelo… :smiley:

Ahojte ludia tak novembrova partia to prekonala hravo ako tak ciitam :slight_smile: bolo by dobre keby zacala pisat decembrovo-januarova partia …lebo cez sviatky moc nerobia a sama nevem ci mi idu vyberat v decembri alebo v januari … tak sa hlaste…dnes mi iba krcna oznamila ze je to na vyber mandli ale i tak uz mam stress… :(( juj to to dako zvladnem … no uurcite si idem tad v celkovej anestreze … aj ked som citala ze po prebudeni byva ludom zle …o pisali to vecinou taky ktory si dali vyberat mandle v lokalnej …a ani od jedneho/jednej v celkovej anesteze som nepocula ze by mu bolo zle ze by po prebudeni zvracal a podobne …tak nevem co je pravda :smiley: ale dufam ze to bude lepsie v celkovej ako v lokalnej … lebo byt pri vedomi toho … auu …tak vopred dakujem za dake ohlasy :))) piste

kikina, to nie je len vymysel, ze ludom byva po celkovej zle… ja som sice bola v lokalke, ale mala som tam spolubyvajucu na izbe, ktora totalne zvracala, a aj kamoska, co bola v celkovej, mi vravela´, ze zvracala a dokonca ju 3tyzdne este boleli usta z tech nastrojov, ktorymi jej ich pri operacii drzali otvorene…
ale ono to mozno nemusi platit na vsetkych… vidis, vsetci tiez vraveli, ako to neznesitelne boli a bla-bla a my s kennym v pohodicke sme boli… podla mna to bolelo asi ako najmensia angina… to aj moja obvodna na mna kukala, ze ci som nejaky hybrid alebo co :smiley:

inak, nejako to tu vymrelo… kde su vsetci?

Ahoj Kikina, mozem hovorit za seba, bola som v celkovej, zle mi vobec nebolo, ani som nezvracala… takisto spolubyvajuca, co isla v celkovej, nezvracala… Vybrala som si celkovu, lebo som sa bala zakroku v lokalnej… Hornu peru a trochu jazyk som mala napuchnute z najstrojov, ale toto ma trapilo urcite najmenej… Brali mi zvysky, ktore mi zostali po zakroku v lokalnej (prvykrat mi to robili v detstve a branila som sa ako lev), a pocula som, ze celkova je lepsia aj kvoli tomu, aby tam uz naozaj nic nezostalo… ale zalezi od teba, ako sa rozhodnes, aj lokalna moze mat nejake pre, ktore mna osobne - kvoli strachu - vobec nezaujimali…

tak baby dakujem za rady …fakt je to individualne …niektory pisu ze im bolo zle po celkovej niektory ze nie … neveiem podla coho to zavisi … podla organizmu … dufam ze v mojom priipade mi zle nebude lebo som sa rozhodla pre celkovu … ale jednu vec nemam este vyjasnenu … niekto pise ze po lokalnej byva aj preto ludom zle lebo krv prudi do zaludka pri operacii a nevypluva sa ale neodsavaju pri zakroku dako tu krv? … nechali by too ustit do zaludku to sa mi nezda… ja si idem dat vyoperovat mandle na sukromnej klinike v Banskej Bystrici ak je tu nekto taky kto tiez a tiez v obdobi janura-februara nech sa ozve … no nvm kedy mi to budu robit ked som objednana len 15-januara na vysetrenie … potomo dake dva tizdne mi budu robit predoperacne vysetrenia a potom o tri dni az zakrok tak sa este nacakam … wr :frowning: uz nech to mam z krku …

tam mas chybu, ze byva zle po lokalnej, ma byt celkovej :smiley:
dva tydzen ti budu robit predoperacne vysetrenia? to asi tazko… men zobrala krv obvodna a na internom predop.som bola den vopred… pohoda… ja som tiez bola v bystrici, ale v roosveltke, som vtedy ani nevedela, ze je tam aj sukromne krcne… a kde to je?

jj chybu som postrehla …nie :smiley: tak som to nemysela ze mi budu 2 tyzdne robit predoperacne vysestrenia ale ze az po dvoch tyzdnoch mi budu robit zakrok …

Ahojte, taaak kedze vidim, ze to tu vymrelo pomalicky, ale isto-idem nieco napisat zase po dlhsom case aj ja. Kenny musi byt uz asi UPLNE ZDRAVY, ked sa tu ani neukaze :slight_smile: Ja som momentalne 2 a pol tyzdna po a je to uz relativne OK. Jem uplne vsetko-v hrdle to vyzera uz pekne zahojene, aj na kontrole povedal doktor, ze sa mi to pekne zahojilo. Pobolieva ma este trochu prava strana a prave ucho…ale uz sa to neda porovnat s tym, co to bolo predtym. Ratam este taky tyzden-najviac dva a nebudem uz hadam nic citit a rychlo zabudnem, ze nejake mandle aj boli…najvacsie pozitivum momentalne asi je to, ze v tom krku to bez tych mandli vyzera ovela krajsie :slight_smile:

zuzu suhlasim, ten krk teraz vyzera fakt dober… :smiley: a tooolko priestoru je tam :smiley: heh… aj ja som uz uplne zdrava, aspon tak sa citim a musim povedat, ze sa celkovo citim viac fit… mna to uz neboli, len ked zivam, tak to citim, akoby sa mi to natahovalo este, ale inak je to ok… ja som jedla vsetko uz na 6den po operacii a mozem kludne povedat, ze by som na to sla znovu, nebolo to nic hrozne… este lepsie ako angina :smiley: bo anginy ma boleli podstatne viac… :smiley: a zuzu, inak si este na pnke? ja som uz po tyzdni bola v skole, aj ked som nerozpravala tam… prvy den bol zabijak, ale zvykla som si a to mam skolu ze od nultej rano do osmej vecer, takto je to dva dni, akurat jeden den koncim normalne :smiley:

Zdravim =) tak vybrali mi krcne mandle 2.12.
Robili mi to v celkovej anesteze… v pohodičke som zaspal… a aj sa prebudil… Nebolelo to prve dni velmi… skoro ako slaba angina…
5.12. ma pustili domov a este v noci som sa tam vratil… lebo som citil v krku krv… ale uz to nekrvacalo tak som sa mal rano vratit… a rano sa na to pozrela doktorka lebo cez noc tam bola len sestricka… doktorka povedala ze to musi tu krvnu zrazeninu odtial odstranit… zacalo to krvacat pravdepodobne odtoho ze ten povlak co sa tam vytvoril sa zacal odlupovat…
Kto uvazuje ze by si to dal robit v lokalnej tak prajem pevny zaludok lebo len to ako mi odtial davala prec bol hrozny pocit… a nie to este operovat to. Velmi malo chybalo aby som neodpadol.

Chcem sa opytat ze ako dlho Vas to bolelo a co ste brali po operacii ked ste boli doma… lebo ja mam Ascorutin (to je proti krvacaniu) Novalgin (od bolesti) a este čaj harmančekovy mam…

co odporucate?

s pozdravom DECO

este som zabudol dodat ze teraz nevladzem rozpravat, ani jest ani pit… a mam velke bolesti… ale to asi preto ze sa to tam odlupuje… mali ste aj vy tak? lebo uz ten povlak je skoro cely preč… diky ahojte

deco, ahoj… no mna to skoro vobec nebolelo, cely cas ako taka slaba az stredna angina (naproti angine to bolo lepsie, nakolko ja som mavala velmi bolestive anginy)… krvnu zrazeninku som mala aj ja v nemocnici, ale mi to tam hned aj zmizlo… mna to nebolelo nejako moc dlho, resp. mna to nikdy tak nejako v kuse nebolelo, ale len sem-tam, pri nejakom tvrdsom jedle som to citila a tak… bolesti mas teraz vacsie, bo si este v tych kritickych dnoch, kedy to citis trochu viac… ak nechces citit ziadnu bolest, odporucam dat si predpisat u obvodnej/dneho flector (rozpustny prasok do vody)… ten je bohovsky… :smiley:
a co sa tyka toho rozpravania… tak nerozpravaj, aspon si to nenamahas… ja som prve dni rozpravala v pohodke, az potom som s tym prestala, bo som zistila, ze mi to nerobi dobre na hrdlo (potom som viac citila tie mandle, resp. diery po nich) a nedala sa mi aj tak otvarat poriadne sanka, nakolko som ju mala zablokovanu od operacie, co som tam hodinu drzala otvorene usta dokoran…a ja som uz na 7den po operacii sla do skoly, len som bola ticho tam :smiley:

Ahooj kaciatko… nerozpravam iba minimalne ked je to nevyhnutne… ono sa mi to tam cisti… ako ani ja nemam velke bolesti stale… ale z casu na cas to boli hrozne… ale to sa mi tam cisti lebo furt sa tam nieco uvolni… taka tekutina co sa tam tvori tak to mi drazdi jazyk… ked som sa zobudil som citil v krku ze mam nieco… tak som to vyplul a bola tam taka husta tekutina… a potom som tam zase citil nieco v krku a som to vyplul krv… ale nekrvaca mi to odvtedy… tak asi ako sa to odlupuje tak sa tam uvolni aj krv… aspon si myslim a dufam…

DECO

ahojky tak od bolesti ti najlepšie odporučam kvapky algifen…sú veľmi dobré od bolesti,mne tiež vybrali krčné mandle,je už tomu pomaly 4.mesiaca,bolelo má asi tak do tých 10.dní najhoršie,potom mi to ustupovalo…robili mi to v celkovej anesteze a môžem povedať,že je to lepšie ako lokalka…Nič som necitila a hlavne na žalúdok bolo dobre.Ak chceš tak sa mi ozvy na z.hraskovie@azet.sk

bol som dnes na krcnom lebo som nevedel jest a pit… a dali mi infuziu… povedali ze sa to hoji dobre

Aleee nechcem tu pisat prispevky lebo celkom zmagorim cakatelov na TE :slight_smile: hehe ale mas pravdu Zuzu som zdravyyy ako rybicka :slight_smile: V sobotu som si v pohodickeee popijal chladenu kofolku a v boxe pri mne sedeli kamos a kamoska a sem tam pokaslovali heh taaak ja som sa len tak zasmial xi xi Aj vy setrenie u kardiologa mi dopadlo OK . A lenovost ze vraj nieje choroba a v lekarni preto nato ani nic nemaju no :slight_smile: takze tak :DDDD Zuzu daj naseba nejaky mail alebo kde si zaPokecovana tak nick na Pokec diiiik :slight_smile:

Nazdars DECO no ja som mal problem s krvacanim, dokopy som sa rozkrvacal asi 4 krat a raz som bol na ORL odd. a tam mi sestricka pichla 3 injekcie. Ale mas uz 6 den po zakroku takze uz by to malo byz OK. Ja som to zriesil len ladovym obkladom a pekne sa to zastavilo.

A ako ti odstranovala tu zrazeninu ? Mne sa tam hned po zakroku spravila taka mini zrazeninka ale to mi odsali s odsavackou, cizeee 3 skeundova zalezitost hmmm taze tak.

Zdravim vsechni skveli lidy … joj vam sa tak zije ze to mate uz podaktory za sebou … waa.mna to len caka … davam si vyberat mandle na sukromnej klinike v BB v celkovej narkoze … uz sa tesim ale aj bojim … tesim sa preto lebo mam uz 2 mesiace hnisave anginy a bojim toho co tu pisete …wed od niektoryych to znie hororovo … nno proste brutalne … ale nechapem jednej veci ja som uz vo viacerych clankoch citala ze na vybratie mandli musis mat dlhorocne problemy s nimi ja mam len 2mesacne a uz idu von … neni to zavcasu ale aj sama mozem uznat ze to neni nic prijemne vkuse trpiet tie anginy a 5 antibiotik za sebou … som vkuse chora v skole som vymeskala viac hodin ako vsetci ziaci dokopi spolu v nasej triede … uz aj triedna je nervozna … ak sa vam bude chciet ozvat …napiste resp. odpiste tu alebo na pokeci mam nick MissChaos …čawkooo

otazka: kikuska = kikina? ci ee? :smiley:

kikuska, ja som mala posledne dva-tri roky nesutale anginy, stale som bola na antibiotikach, ktore mi uz vobec nezaberali a moja doktorka sa mi vysrala s tym nieco robit… len mne to strasne vadilo… prisla som niekde medzi ludi a hned som sa nakazila alebo co… proste hroza… najhorsie to bolo v lete, ked som bola v tabore s deckami, tam som vzdy ochorela, na antibiotikach a v horuckach som musela na 150percent byt v pohotovosti, v noci malo spanku atd a ked som prisla konecne domov, tak som mala cas akurat na to, aby som sa ako-tak vyliecila a zas som sla naspat…a tam mi jeden doktor povedal, ze ked mam taketo problemy, ze nemam co vahat…

ja som povedala mojej doktorke, ze chcem ist na krcne, aj ked ona ma nechela pustit, ze vraj mam ASLO v poriadku (a to mi vobec nepovedala, ze som prekonala kedysi mononukleozu…predpokladam ze min,.rok, ked som bola tak strasne chora)…az na krcnom mi to doktor povedal, a hned povedal, ze mandle maju ist von (aj ked mi to musela odporucit este infekcna, kedze zapaly mohla sposobovat aj prekonana mononukleoza ci co)… moje mandle boli total hnisave a hlbokymi jazvami… strasne… doteraz nemozem pochopit, ako mi s tym moja doktorka tolke roky nic nerobila… sak to musela vidiet…
kikuska a ty mas ake problemy? ci len 2mesiace anginu? nemas nahodou mononukleozu? ta byva taka zdlahava… brali ti krv? a co tvoje mandle? ako vyzeraju? ked otvoris usta, tak ich pekne vidis? zjazvene? hnisave?