ahoj kaciatko ano som to ja aj kikina aj kikuska … psroste mne sa moje problemy zladu kratke nato aby sli mandle von krv mi bola prana ked sa mi zacali choroby tam mi vysetrovali ci nemam mononukleozu ale zistili ze nemam a je to v poriadku len mam zvysene aslo dobrala som antibiotika a zas som ochorela a takto sa to opakovalo 5 krat vzdy ked som dobrala antibiotika vzdy som znovu ochorela ale toto sa odohralo len za 2 mesiace …teraz doberam dalsie antibiotika a ked som ochorela teraz doktorka ma poslala ku krcnej a ta mi povedala ze mandle musia ist von…no anginu som mala za 2 mesiace 3-4 krat … tento utorok idem nakrv cizze skontroluje vsetko este raz .-…nnajracej by som bola keby mi povedali ze mandle mi nemusia vyberat lebo moje mandle teraz po prelieceni anginy vybadaju bajecne su v povodnom stave male … nezahnisane nebolia ma ziadne jazvy ani biely povlak … cize vsetko sa mi zda ok ako myslis mam bojovat zato aby mi ich nevyberali alebo mam pockat ci ochoriem znovu …
no a este nieco pred dakymi tromi mesiacmi som si dala piercing do jazyka …no uz ho nemam zlozila som si ho pred tyzdnom lebo krcna povedala ze to moze byt aj prave tym … lebo mne sa to hojilo mesiac co sa zvykne hojjit tyzden maximalne … no a krcna povedala ze mi to mohlo prerazil nejake imunitne receptory a ze choroby mozu byt zapricinene tym ze mam slabu imunitu lebo ze telo bojovalo z tym aby sa mi to zahojilo a predsa je to cudzie teleso v organizme … a tak pricinou mozno aj tohoto je to ze kazda choroba co presla okolo mna sa namna nalepila … tak nvm ci sa mi to polepsie ked nemam piercing ale musim uvazovat co a ako dalej …lebo ak budem musiet brat 7 antibiotika v dvoch mesiacoch spravi to vo mne taku sarapatu … ved antibiotia su vlastne jed ktory nici komplet organizmus …
a ozaj , ty uz mas malde von vsak? ake to bolo? bola si v celkovej ci lokalne narkoze … bojim sa toho …ak mi budu chciet vyberat mandle
hej, hej…mam ich von… to ake to bolo si precitaj tak pri konci tejto stranky, uz sa mi to nechce cele dopodrobna opisovat… ale bolo to tak zhrnujuco v pohodke, sla by som kludne este raz…
inak si myslim, ze ked ti krcna povedala, ze maju ist von, tak asi naozaj maju… lekari vedia lepsie nez my co robia a co je spravne pre zdravie organizmu…
Robili mi to 9/12 v celkovej an. na Antolskej. Dnes ma pustili domov, boli to ale da sa to vydrzat, horsie je to so slinami, mam ich akosi moc a stale musim prehltat. Este moc nejem len 1-2 jogurty za den. Do ust sa radsej nepozeram ako to tam vyzera, ale ani by som sa tam asi nedostala, take to mam spuchnute. na bolest zatial nic neberiem, ale asi budem musiet zacat…
ahoj,
mam ASLO trosku viac ako vyssie cca 1400… ORL odporuca mandle, aj ked nemam anginove problemy…bola jedna teraz a tak pred 7 rokmi naposledy. mam obavu ze aj po vybrati mandli stale bude ASLO vysoke a bude sa cakat ze co dalej…chcem sa opytat ci ti ti ASLO spadlo do normalu alebo si stale nad normu…
diky moc…
sue, neboj, bude lepsie… aj ja som to mala opuchnute, aj slin celu hrbu… na zaciatku som mala v ustach neustale take divny pocit pachu alebo co, tak som si stale umyvala zuby a polhodinu som sa vzdy snazila vypluvat tie natahujuce sa sliny… aj povlak na jazyku som mala z toho, co sa to hojilo, ale aj to zmizlo…
ja som sa nemohla kukat do ust kvoli tomu, ze sa mi nedala velmi otvorit sanka a kvoli opuchu, ale ked som bola este v nemocnici, tak tam sa mi to podarilo vidiet… no riadne to bolo… ako po bombardovani… ale terza je to uz v pohodicke a za chvilku “oslavim” mesiac po operacii…
kenny, ty si uz mesiac mal… ako si to oslavil?
Prosim vas je to normalne že mam stale také bolesti? Mam 5den po operácii a je to stale neskutočna bolesť. V noci spavam asi tak 2hodiny a budim sa s takou bolesťou…Bohužial som astmatička a ten flektor čo tu všetci spomínajú že je super,tak ja ho nemožem. Asi kolko trvaju tie bolesti a kedy sa to začne hojiť?Schudla som 3kg a nevladzem ani nič zjessť.Prosim aj u vas to malo taký zlý priebeh???Ďakujem
AHoj, je normálne, že Ťa to na 5ty deň bolí… daj si panadol, alebo algifenove kvapky… aby Ťa to čím menej bolelo, musíš veľa piť- repíkový, šalviový al. kamilkový čaj… lebo čím je to “vlhšie” tým lepšie sa to hojí… ale čaj musííí byť studený… úplne… teda, mna to uz nebolelo na 5ty den skoro vobec, ale kazdy sme iny… drzim palce… pa
heh, ze zuby umyvat… to mi vyslovene zakazali, to bol prednes, ked som sa preriekla, ze som si ich umyla hned na druhy den… heh… momentalne ma to boli viac ako v nemocnici, dnes je 4ty den od operacie a bez antibiotik neviem fungovat sa mas, ze uz mas mesiac po tom…
ahoj ja mam 4ty den, a tiez to stale nechutne boli… divne je, ze studeny caj mi tiez dost vadi, skor znesiem taky vlazny ale aj to je len so sebazaprenim… schudla som rovnako ako ty, ale pri tychto bolestiach to bude urcite viac… ja si davam tiez algifenove kvapky, pytaj od lekarky, lebo je to len na predpis… mne zase nechceli predpisat ten flector
ahoj Maďka
Tie bolesti eešte budeš mať,tak do tých 10.dni je najhoršie:-((.ale potom to už bude pomaly ustupovať.Ak ti môžem poradiť tak si daj predpísať od lekarky kvapky algifen…sú veľmi dobré od bolesti.Mne tiež vyberali mandle,takže viem aké to je nepríjemné?:-(((.tiež som nič nemohla jesť len kašovitú stravu:-(((.strašne dačo…ak chceš tak sa mi ozvy
zuzika0918@azet.sk
no ja som sa dnes uz vratila z nemocnice lebo tam uz bola hrozna nuda !!mne mandle vyberali v lokalke ale nelutujem sice omrtvenie bolo dost bolestive ale pred operaciou mi dali naladovku tak som sa poces nej aj smiala . som po tom stvrty den a uz ma skoro nic neboli .na druhy den som uz mohla jest aj chleba co ina baba pri mne lezala a ties jej ich vyberali sa na mna kukala ako puk :Dod bolesti som na druhy den ties nic uz nepotrebovala a ta pani este aj dnes si musla dat inekciu takze to je individualne ako to znasame ale isla by som este raz furt som podriemkavala behala po chodbach co som sa tak nudila takze bolo dobre !!jednoznacne bat sa nemusite boli to asi tak ako angina P.S.drzim palce vsetky tym co to maju este len pred sebou
Ďakujem ti veľmi pekne, no snažim sa veľa piť,ked ked ani mi nechutí velmi.Kedy to robili tebe?
ahoj SUE .Mam aj alg.kvapky no prehanať to s nimi nemôžem koli astme.Ale aj keď si dam, tak to nejako extra nepomaha.Nič dokopy nejem, nechutí mi.A čo by mi chutilo,nemožem. Želam ti aby sa ti to čim skor vyliečilo…nikomu neželam taku bolesť ako preživam…A ešte jedna otázka, spavaš v noci?
AHOJ ZUZANKA…
Ďakujem že si sa mi ozvala,no bola som pripravena, že to vraj velmi boli,ale že až takto?To som nevedela…Inak by som si to nedala urobiť.Najhoršie na tom je že každa sme sama s tou svojou bolesťou a niekde inde, keby sme ason 2-3 mohli preživať tuto bolesť spoločne…Boleli ťa aj uši?Mňa velmi boli ľavé,to asi preto, že lava strana ma boli podstatne viac.už nech mam po bolestiach,lebo mam sklon k zblazneniu…pa
sue … zuby umývať zakazali aj mne, vraj je to nebezpečné…Nemaš antibiotika?Mne tesne pred operaciou pichli do svalu pendepon, strašne to bolelo ako žiadna inekcia predtým…su to vraj antibiotika ktoré ma vraj ochrania na 3 týždne,no ale čo sa bolesti týka tak nezbralo ani kusok…
algifenove kvapky su na nic… to akurat mozno pre deti… naj je flector alebo nic… neviem si predsatvit ako vas to boli, kedze mna to skoro vobec nebolelo, alebo len minimalne…
4.-5 den je kriticky, tak sa nestresujte, ze ci je to normalne, ze vas to este boli alebo nie… nebojte sa, zvladnete to aj vy… a potom o mesiac budete aj vy pisat novym odmandlovanym ludom, ze sa to dalo… vid kenny, ja a zuzu
Ahoj Madka, no v noci byva problem. Spim tak 2 hodinky a potom sa zobudim. Strasne ma dusi, kaslem a tym si to este viac rozdrazdim a boli to Vankuse som si nastavila tak ako v nemocnici, takze namiesto lezania skoro sedim, ale nepomaha mi to. Ty ako v noci?
ano, ano maďka, aj mne dali pred operaciou nieco take do zadku so zasobou na 3tyzdne… musim povedat, ze to miesto na zadku este teraz niekedy citim… aj mne zakazali umyvat zuby, ale len prve dva dni… sak ty kokos, ja aj keby som nemohla, tak by som viac nevydrzala… sak to bol nenormalne hnusny pocit na zuboch… ono to zakazuju kvoli tomu, aby si si to tou kefkou nejako nerozondiala… sak ale malokto si umyva zuby az v krku si myslim ale mozno maju pravdu, treba hlavne tie predne, tie mozes, len na zadnych daj pozor… ja so si nemohla ani hlavu umyvat aspon 5-6dni a uz toboz nic robit v predklone… ale na 6den som si v predklone umyla hlavu a pohodka… bo ja si inak to neumyvam