No cafteeee tak co to tu uz nejako nenavstevujem tak sa to tu rozhybalo heh. Ako citam tak uz finishuje aj decembrova partia
Inak je to super nemat krcne mandle, ja sa nalievam studenov kofolkou, pijem si bublinky, vonku je kosa a ja len tak v mikinke heh skratka super :-))) a maximalne tak kustik potecie z nosa a to staci utriet do rukava :-)))))Takze pozakrokovy marodi, vela sily pri tych bolestiach, a nervou pri zuvani a zuvani
hehe
No s tym ako prekonat bolesti vam neporadim, lebo ja som nebral totalne nic a nejak extra bolesti som nemal. Len som kloktal hrdielko harmancekovym cajikom a vela pil. Ale zato som sa 4 krat rozkrvacal tak to bolo kustik blbsie, aleee zriesilo sa to studenym obkaldom na krk
Takze vsetkym drzim palcekyyyy tie svoje samozrejme hehe
ahoj Sue… No ja v noci taktiež spim cca 2hod. tiež mam vankuše skôr v sede a ležmo. Dali mi naspanie aj nejaké lieky,ale nezabera…Poradim ti, že aj v noci musiš vela piť a bude to trošku menej bolieť.Kolký den už maš za sebou?ja dnes 8my.Už mam aj povlak v puse,vypada to ako pleseň.Včera sa mi to začalo odpadavať a velmi som zvracala, tak ma navštivila aj pohotovosť.Zvracať cez tie rany,fuuu,to bola riadna bolesť.A tebe sa inak ako darí???
No, mne vyberali mandle 13.10.2008 takze to bolo uz zufalo davno, ani si to nepametam :)… ne ne… zaklad je pit, kloktat a nenamahat sa velmi… drzim prstiky…
no aby som tam nevykrvacala preto mi to robili
ja mam dnes 9ty den, tak sme asi na rovnako, robili ti to 9teho? posledne dva dni ma to boli este viac, tak mam problem do seba dostat nejake tekutiny… mam pocit, ze mi to tiez odpada, snazim sa casto odpluvat… a stale som na antibiotikach zajtra idem krcnej na kontrolu…
Ahojte. Tak teraz velmi polemizujem, ci si mam dat vybrat krcne mandle alebo nie. Velmi casto sa mi stava, ze sa mi tvoria v tych zahyboch mandli take svetle hrudky, ktore hnusne zapachaju, predpokladam, ze to je hnis. Casto si ich vyberam so spilkou. Niekedy su vacsie, niekedy mensie. Stalo sa to uz niekomu z vas? Hrdlo ma bolieva par krat do roka a niekedy to aj prejde do choroby, potom to musim vylezat, aj dnes ma to akurat chytilo, hrdlo v prdeli, teplota a kasel.
cau…nepolemizuj nad tym, nech rozhodne lekar… on vie najlepsie… ked mas taketo problemy, tak sup-sup von s nimi… nech mas pokoj
caute, caute… prajem vsetkym ODMANDLOVANYM AJ NEODMANDLOVANYM LUDKOM STASTNE A VESELE VIANOCE, nech uz su vzdy zdravi
Ahoj Sue…Mne to robili 8/12. Aj ja som už bola na kontrole a hoji sa to super,vraj ma to preto tak velmi bolelo lebo boli veľké a bolo tam vela hnisu a ineho bordelu.Takže podla mna to zaleží od toho kto má aké problemy s mandľami,nepačilo sa mi keď tu kačiatko napisalo že niektorí z toho robia komara zo somara…Každý do zvlada inakšie a opakujem sa je to aj podla nalezu… Ja mam ešte problemy s tým odlupovaním, lebo niekedy je to dosť bolestive,rano sa tiež ešte budim s bolesťou,ale je to ovela lepšie ako prvé dni.A tebe čo na kontrole povedali?Držkaj sa a dufam, že sa na vianoce už pekne napapaš…Vesele vianoce
prepac, maďka, ak ta urazili moje slova “z komara somara”, ale zial niekedy to je tak… ja viem, ze kazdy to zvlada inak, ale niektori ludia su uz od prirody prehnani a vsetko zvelicuju…
ale dakujem za pripomienku
pekne vianoce a vela zdravia, nech ta uz choroby obchadzaju
Madka, mne na kontrole povedali, ze sa to sice hoji, ale pomaly Ale snazim sa uz zit bez liekov, davam si len na noc. Uz aj papam, je to sice niekedy dost bolestive, ale co uz, jogurty ma uz nebavia. Urcite je to kazdym dnom lepsie a lepsie. Ty uz tiez vsetko papas?
Cafte Maďka a Sue No polemizujete tu o boestiach a ja som sa tu nacital dost prispevkoch pred TE a fak u kazdeho je to rôzne, kazdy ma iny prah bolesti a svoje takisto zohrava vek. Napr, ja a kaciatko tak obaja mame po 21 a my sme to zvladli v pohode ( zakrok aj hojenie rany ). Ja som od bolesti nebral nic, akurat mi sestricka pichla novalgin asi 2 hodky po zakroku a to s toho dvovodu aby mi klesla teplota a jednine co ma bolelo asi 15 min tak to bol zadok a noha
A asi je nieco pravda natom ze hojenie zavisi aj od toho ze kto ako mal preliecene mandle, ake velke boli jazvy, a tak. Moje isli vonku kvoli inej diagnoze aaa zjazvenu som mal len pravu mandlu, lava bola v pohode a vonku bola asi za pol minuty.
Inak to vam nikomu v nemocnici nenakazovali si po jedle kloktat hrdlo harmancekom ?
Mne vyberali mandle v aprili 08 a k priebehu mozem dodat asi tolkoto: Mam 27 rokov obe mandle som mal po castych zapaloch zvacsene a zjazvene. Operacia prebiehala pri lokalnom umrtveni a trvala 40 min (pocuvali sme pri tom Fun-radio a dvakrat som pocul dopravny servis). Operacia dala zjavne zabrat viac doktorovi ako mne kedze mandle boli v dosledku infekcii zjazvene a prirastene, tak ich musel skoro trhat. Po operacii mi krk oblozili ladom nech to nekrvaca. Bolet to nebolelo vobec no napriek tomu ma presvedcili, ze potrebujem injekciu od bolesti. Po jej aplikacii ma bolel zadok. Na druhy den som sice tazko ale predsa asi hodinku a pol telefonoval s rodinou a aj trochu papal. Den na to uz i s jedlom to bolo fajn, rozpraval este huhnavo ale predsa a stale bez bolesti. Na treti den som balil kufre domov i so skatulkou Novalginu, ktoru mam zabalenu dodnes. Pre mna bolo dolezite aby som mal pri lezani hlavu hore (teda dost podlozenu). Prave pri vodorovnej polohe tela to bolelo, takze dva tyzdne som spaval na velkej poduske. Celkova doba liecenia bola tyzden. Dakujem timu lekarov a sestriciek nemocnice TN za perfektne odvedenu pracu. Vam prajem bezbolestny a bezkomplikacny priebeh operacie a liecbu. A v tomto obdobi i sviatky.
cavinko kenny, mne praveze povedali, ze kloktat nemozem vobec, bo ze by som si to mohla nejako porusit… max, vyplachovat som si mohla, ale sami od seba mi nic nepovedali, to som sa len ja pytala ci mozem ze mam tu kamilku - ani neviem, kto mi ju odporucal, ci ty alebo niekto iny
Na injekciu presvedcila sestricka aj mna a takisto ma bolel zadok A aj NOVALGIN mam stale doma ako Miso.
Hmmm ja som uz v nejakom prispevku uz dakoval ale tak este raz, chcem podakovat celemu kolektivu na sukromnom ORL odd. v humennom, Panovi primarovy Hriseňkovy - operaterovy, sestričke ktora mu asistovala, pani doktorke Mackovej ktora namna dohliadal, a vsetkym sestrickam a sanitarkam Dakujeeem
noo, ked tak uz vsetci dakujete, podakujem aj ja a to ORL ODDELENIU V ROOSEVELTOVEJ NEMOCNICI V BANSKEJ BYSTRICI, vsetkym sestrickam, ktore boli naozaj uzasne, doktorom a vsetkym tym, ktori sa tam tak uzasne a perfektne starali (a staraju) nielen o mna, ale aj o inych pacientov…som vam za to veeelmi vdacna a prajem vam stastne a vesele vianoce a este krajsi a uspesnejsi novy rok
oh ludia,vy si asi neuvedomujete, ze toto nie je bitka o tom kto ma pravdu !kazdy to znasa uplne inak a neda sa povedat, ci to bude boliet alebo nie.ja som teraz 12, denpo vybere nosnej aj krcnych mandli, bola som v celkovej narkoze a urcite to kazdemu odporucam.pretoze ti vsetci co tam boli a vyberali mandle lokalne vyzerali otrasne, pravdupovediac ani sa nedivim, ked si ma clovek vyplut vlastne mandle a vidi vsetko co mu robia a k tomu tie rpve injekcie a sprej.celkova anesteza bola skvela, nic som necitila, fajne sa vyspala.Ked ma prebudili mala som parkrat vyplut sliny a to bolo vsetko.ziadna krv… a mam 100x mensie bolesti ako ostatni co boli v lokalke.jasne ze to prve dni velmi boli,ale co cakate ked idete na chir. zakrok.velmi pomahaju ladove obklady, su lepsie ako zmrzlina a samozrejme harmancek.Mne to vyberali 15.12., teda pred Vianocami, ale teraz zjem v pohode ryby,polievky, morku, vsetko okrem bublinkovej vody a ovocia co drazdi.Ja teda vrelo ODPORUCAM celkovu.ale aj tak by som si uz mandle nikdy vybrat nedala…
boze ludia …ja som taka rada ze mi idu mandle vyberat nezaujima ma ziadna bolest to zvladnem po zakroku … sice idem v celkovej co je este plus…ale tesim ked uz budu von … lebo za posledne 3 mesiace som mala 5 angin a 5 antibiotik z kazdeho po dva balenie cize antibiotika berem bez prestavky…antibiotika su vlastne jed povedala to aj doktorka cize aj preto som taka oslabena …cele vianoce dopadli zle a aj silvester …budem travit doma vo styriciatkach a este jedna vec vkuse mam straaasne bolestive anginy a tie mandle mam v dezolatnom stave ked je angina su tak napuchnute ze neni dokopi ani priestor pre prudeie potravi … cize uz nech su sup sup von … bojim sa len jednej veci ze mi po prebudeni z celkovej anesteeze bude zle…ze budem zvracat a musi to byt zle zvracat cez tie rany auuu … proste tesim sa na zaaakrok … znenavidela som moje mandle znicili mi cele vianoce aj silvester najracej by som si ich sama vydrapla no uz nebudem nedockava :D:D
Ahojte vsetci:),tiez mam problémy s mandlami a teraz to uz vyvrcholilo.doktorka mi odporucila dohodnut si operaciu u krcneho.mam anginy tak priemerne aj 4krat do roka,co je vraj uz velke zatazenie ATB na organizmus.na tie antibiotika dokonca uz dostavam alergie v podobe zihlavok tak neviem cim by ma potom liecili…noo ale mam dost velký strach z toho…ja si ich dam zobrat urcite len sa bojim tej bolesti co tu pisu…a este aj moji znamy mi hovoria ze potom budem mat problemy s prieduskami, ze mandle mi zachytili tie choroby…atak.napiste mi ako ste na tom zdravotne po vybrati…mate teraz ine problemy??dakujem:)
nika, ja enmam problemy ziadne… momentalne mam okolo seba kopu chorych ludi a na mne sa neprejavuje nic (teda okrem mini nadchy, ktoru mam cely rok)… neviem ako je to s tymi prieduskami, ale ked nebudes podla mna po nejakom maratonskom behu pit ladovu vodu, tak ta to nemoze len tak z nicoho nic chytit, nie? bolest je v pohode, aspon u mna aj kennyho (vid prispevky nizsie) bola minimalna…