Krčné mandle

andrejka, supeeer pristup… ja som na to sla s podobnym… myslim, ze pozakrokova bolest nie je nic v porovnani s tym, ako bolia niektore anginy - a tie moje anginy boleli veeeelmi moc :frowning: a kedy ti to idu robit?

a zabudla som este sa spytat, ze nielen kedy, ale aj kde ti to idu robit?

tak idu mi torobit koncom januara a kde? v banskej bystrici na ORL oddeleni v roosveltvovej nemocnici … dufam ze tam budu milii a v pohode :wink:

adi, tak tam je to uplne v pohodke :smiley: nemaj boj… ja som tam bola a boli naozaj vsetci uzasni, najma vsak sestricky… :smiley: drziiim palce :smiley: je to tam na 11stom poschodi, heh :smiley:

a ete som sa chcela spytat ako dlho si bola potom v nemocnici??

Ahojte ja som po vybere mandli 16.12.08 do silvestra som nemala žiadny problem ani mi to nekrvacalo nič normalne jem už všetko len pri zyvani ma to boli a presne na silvestra už 15 dni po operacii sa mi to rozkrvacalo rovno o 22:00h večer skoro ma šiblo a nijako som sa nenamahala nič nechapem z čoho mi to začalo tiect a to som si myslela že už som zavodou.po obklade mi to hned prešlo bola som pre istotu aj na pohotovosti ale doktor povedal že to mam dobre že to nemam ani krvave že sa mi to hoji a že mi len možno nejaka cievka pukla.dobre teda silvestrovsku noc som preležala v posteli.potom to bolo v pohode no v piatok v noci som sa o pol 2h. rano zobudila nato že mi to zase začina tiect zase som si dala obklad a preslo to neviem si to vysvetlit že prečo ked sa nenamaham a je to už 18 dni po operacii v pondelok mam už ist na kontrolu tak som zvedava čo mi doktor povie…tak mi držte palce nech už je to ok. majte sa

ja som tam prisla v piatok, hned ma aj robili (v lokalke) a v nedelu doobeda som sla domov, aj ked som mala na prepustacej sprave pondelkovy datum… ale ak ides v celkovej, tak tam budes musiet byt o den skor…ale ten cas ti tam rychlo prejde, ja som sa hrozne desila hlavne tej nemocnice, nakolko som v ziadnej v zivote nelezala, ale bolo to tam v pohodke, ako na nejakej dovolenke som sa miestami citila - velmi zalezi aj od ludi, s ktorymi tam lezis… a tak sme cely den kukali v jedalni telku abo chodili na nanuky :smiley: a kecali a kecali odusu :smiley:

adi, ty si z bystrice? a kolko mas rokov? ja som zo zv a mam 21

Ufff no najviac rozkrvacany po zakroku som tu bol asi ja, celkom asi 4 krat aj s takym mini krvacanim ale to bolo v priebehu 9 dni po zakroku, potom sa mal klud. Sice stalo sa mi ze som mal aj potom taku divnu chut slin ale ked som si ich skontroloval na vreckove, tak slinky boli pekne, ciste :slight_smile: Nooo Maťka asi si ma tromfla :-DDD No daj vediet ze co nato povedal tvoj ORL MUDr.

Tak drz sa a hlavne sa uz nerozkrvacaj :-)))

ahoj no od vtedy od piatku mi to už nekrvacalo už aj makam aj som jazdila na koni a nič tak ked sa mi to už pri fizickej namahe nerozkrvacalo tak už hadam nikdy :smiley: no doktor povedal že to mam v poho takmer zahojene a že to možu este niektore cievky pracknut ale že by to malo byt OK tak už je :smiley: už som spokojna ako blcha už ma to vobec neboli som spet :smiley: xixi

Ahojte stale sa niekomu, ze mu po vybere opuchla jazykova mandla? Ja som uz tri mesiace po vybere a mam s tymto problem… :frowning:

čaute všetci!!! ja mam 9 dni od operacii mandli aj krčnych aj nosnych a je to celkom v pohode ale este dva dni do zadu som vobec nemohla preglgat a som sa nahnevala dala som si radlera /to je pivo so sprite / a na druhy den ma to vobec nebolelo a aj preglganie pre mna bola hračka. tak si dajte pivko a bude vam lepšie ale nie moc ja som mala asi 3dcl. Tak nech vam chuti

ahojte,odhodlávam sa ísť k lekárovi s mandlami od min.roka.odrádza ma tá bolesť pri zákroku, ale aj po.chcem sa spýtať že aká je čakacia doba na zákrok.

cez víkend som sa rozhodla že tento týždeň pôjdem už k doktorovi, nech to už mám za sebou, aj ked sa strašne bojím.ked mi raz vyberali ambulantne jačmeň z oka tak som im tam skoro odpadla, tak si neviem predstaviť čo by som robila pri výbere mandlí.ale počula som že sa dá uspať, len že potom to je ešte bolestivejšie.

ja som bola koncom novembra a objednali ma na 9 januara. len ak mam odporucit tak lepsie je ked si date vybrat mandle este kym je zima lebo v lete sa to dlhsie hoji.Ja som sa tiež bala ale neni to take strašne, mam 10 dni od zakroku a je to celkom v pohode

Zdravim,

je tu vela uzitocnych rad, len sa chcem opytat na skusenosti, teda ak niekto ma, s nemocnicou Antolska, co sa tyka vyberania mandli.

Dik moc

ahojky,ja som tiež prežila operaciu mandlí,no tiež som sa strašne bála,robili mi to v celkovej anesteze,celkom sa to dalo zvladnuť…až na tie bolesti:-(((.ale prežila som to,už je tomu 5.mesiacov,ako nemám mandle a mám sa super,žiadné angíny,bolesti hrdla…Vôbec neľutujem,že som ich dala von…Ak chceš tak sa mi ozvy
zuzika0918@azet.sk

ja som bola v oktobri a objednali ma na 14.november…teda tak za dva a nieco tyzdna… nie je dlha :smiley:

100mika, kolko mas pls rokov? bo som pocula, ze nosne mandle vyberaju len detom? ci to tak nie je? ja som bolesti po operacii nemala skoro ziadne, ale aj tak by som si alkohol asi na to endavala… moj nazor, nemusi platit :smiley:

ahoj Maďka

Prepáč,že píšem až teraz,ale som nemala PC.bol v oprave.Tak ako sa cítiš po mandliach??Dufam,že je všetko dobre.Mám sa dobre,bez problémov…žiadné bolesti hrdla,angíny atď…Neľutujem,že mám vonku mandle.Ak chceš tak sa mi ozvy
zuzika0918@azet.sk

cawte stastlivci …celkom fajn citat niektore clanky, ze to bolo dobre a tak …ja som to trochu posral sam - 3 roky mi doktori hovorili, aby som si dal mandle vybrat …tak po troch rokoch som to konecne urobil - v celkov anesteze …primar, co ma operoval vravel, ze horsie mandle v zivote nevidel - velke, kadeako pozrastane …4 den po zakroku som siel domov …4 dni som doma brutalne trpel a na 4 dni som zase musel ist naspat do spitalu …mal som ukrutne bolesti a spuchnutysom bol ako pampuch…vraj nejaka reakcia na zakrok, sa mi zdurili uzliny a tak …teraz som uz 12 dni po a je to ok…chcem len napisat, ze ak mate nejake problemy, rieste to hned a nebudte barani ako ja …bol to brutal …