v popradskej nemocnici je cakacia doma asi 15 dni
ahoj…no ja som mala do roka asi 12 angin z toho niekolko hnisavych a 40 teploty takze nemas to az take hrozne… ale urcite by som ich vybrala ked ti aspon trocha prekazaju
Caute. Ja sa rozhodujem taktiez po odporucani lekarky ist si dat vybrat mandle. Bolo by to v Bojnickej nemocnici. Ma tu niekto skusenosti ako to robia tu?
Majo Ja som po vybrati mandlí,mne to robili v narkoze,ale väčšinou sa to robí v lokalke…Podľa mna je lepšie si to dať urobiť v narkoze…zákrok prespíš a zobudíš sa už bez mandlí.Operácia trva asi 30.min.Samozrejme,že v ten deň nebudeš môcť nič jesť…len piť.Jesť budeš až na druhý deň a to len kašovitú stravu.Od bolesti budeš dostavať infuzie,teda aspoň mne to davali.Nieje to vôbec také strašne ako sa tu opisuje.Tak ti držím palce a skoré uzdravenie:-))).
zuzika0918@azet.sk
Zdravím všetkých
Som po výbere mandlí už 6.mesiacov a stále mám zvýšenú teplotu a vysoké aslo okolo 400.prosím o radu.
zuzika0918@azet.sk
Ahojte, zajtra bude týždeň čo som si dala vybrať mandle…ide ma rozhodiť, lebo som si myslela že to už bude lepšie, síce viem že rana sa hojí dlho a pomaly…ale predsa človek dúfa, že to rýchlo prejde… aspoň ja som taký optimista…Mám problém s tými kvapkami…Algifen, lebo mi vôbec nepomáhajú, teda mám taký pocit, možno fakt len trochu tlmia bolesť, ale v noci sa mi stále nedá poriadne spať a to je už týžden…rozmýslam nad tým práškom, len neviem prečo hned nepredpisujú ten…máte niečo podobné aj vy?
Ahoj. Mne mandle vyberali pred 7-mi dňami a stále mám neskutočné bolesti. Tiež som si myslela, že to po pár dňoch bude v pohode, ale nie je. Jediné, čo môžem ako tak normálne zjesť sú jogurty. Didi mne dali tie prášky, ktoré sa rozpúšťajú v čaji a tie zaberajú, ale keď prestanú účinkovať tak je to peklo. Ja som len zvedavá koľko to bude ešte trvať…
Ahoj Ivett, presne ako ty vravíš, takže sme na tom asi rovnako, čo sa týka času, lebo ja mám dnes presne týždeň od vybratia mandlí…a tiež to hnusne bolí stále…Ja tiež väčšinou jem len jogurty a už mi idú hore krkom, niekedy si dám aj vývar…skúšala som aj zemiakovú kašu, ale nejde to…začali mi ešte väčšie bolesti…kde ťa operovali?? No ja ani nemám ten prášok, a to vôbec necítiš potom bolesť??No mandle sa veru dlho a pomaly hoja, to je to najhoršie…
baby, algifenove kvapky vobec nepomahaju… ja som si dala pred operaciou u svojej obvodnej doktorky predpisat FLECTOR EP Rapid, je to super vec a pomaha to naozaj rychlo…tak skuste to… ja som ho pouzila len raz asi po operacii, pretoze mna to skoro vobec nebolelo a vypila som ho len ked som asi na 4den xela zjest nieco tvrdsie, tak aby som nic necitila… len nezabudnite, ze musite veeela veeela pit, pretoze tym sa to rychlejsie hoji, aj ked to boli, musite to premoct a pit a pit… a ked ste uz tyzden po operacii, tak mozete zacat aj nieco menej kasovite jest…
samozrejme opatrne, ale mozete… ja som uz na 6den po operacii sla do skoly (som vysokoskolacka, sice to vyzeralo tak, ze som v nej bola od rana do vecera), ale dalo sa… kedze som nelezala po operacii stale v posteli, tak som bola v kondicii, tak som potom bola rychlo schopna fungovat normalne… my sme aj v nemocnici behali stale po chodbe a cele dva dni kukali telku v jedalni
inak, papajte zmrzlinu, je to peckove a dopre to posobi aj na tie mandle, resp. diery po nich
a kde ste boli na operacii?
Ahojky, no ja som tiež toho názoru, že tie kvapky fakt nepomáhajú moc, fakt ak len trošku, ale inak to cítiť všetko…lenže som sa pýtala sestričky mojej, a povedala, že ten prášok dosť oslabuje organizmus a je silný, tak že mi ho nepredpíše…neviem ako ju mám presvedčiť… Ja sa normálne divím, lebo som skúšala jesť zemiakovú fučku a nejde mi to nejako, začne ma bolieť celý krk…pri prehltaní…zase ked jem tak isto kašovité jedlo, tak mi to ide celkom v pohode, neviem, možno niektoré suroviny mi na to dosť ešte vplývajú…No to ťa teda obdivujem, že už si išla do školy, ja som už týždeň po, a stále ležím a mám bolesti…no ale každý to vníma inak…No ja aj papám zmrzku, ale som počula, že to nie je moc dobre na hrdlo…a mne to doktorka priam odporúčala, tak potom fakt neviem…vraví sa aj tak, aj tak…ja som bola na operácii v BB, a ty?
Ahoj Didi. Tak ako? Mne začali tie najväčšie bolesti ustupovať asi tak včera, takže už ani toho prášku nemusím toľko užívať. A dnes som po týždni ani tak nehladovala:-) Mňa operovali v BA v celkovej anestéze. Tebe to ako robili? Tak veľa síl a rýchle zotavovanie.
tiez v bb… v roosveltke tiez si bola tam?
Ahojky, no jasné, tiež som bola tam…hehe, no aká náhoda… :))
Ahojky, no mne sa už tiež trošku polepšilo, ale ešte nemôžem prehltnúť všetko… niekedy ma dosť až pichá v uchu, je to strašne nepríjemné, a hlavne v noci cítim bolesť najväčšiu…aj si schudla?
ja som si myslela že schudnem, ale zatiaľ vôbec to nebadám…hmm, a čo takého už papáš?
no mňa lokálne v BB operovali…aj tebe prajem nech už je všetko ok…
a za kade si? ja zo zv, mam 21r. a som 4tacka na vyske a ty? inak, ked si tam bola, nehucal tam taaaak strasne ten radiator, ci co to je… tie potrubia, co tam su v kazdej izbe… a spolocnost na chodbe - tety z geriatrie…
a ozaj didi, kto ti to robil? mne nejaka mladucka doktorka, predpokladam, ze len uciaca sa, nakolko doktor sedel za nou ale spravila to vyyyborne, aj ked na mna akosi to lokalne umrtvenie neposobilo a citila som to riadne… ale ked som prezila tu operaciu, tak potom to uz bolo o nicom
drziim palce, nech sa ti uz polepsi
Zdravim,
chcel by som popisat vlastnu skusenost s tonzilektomiou.
Takze, robili mi to v lokalnej anesteze, zakrok trval asi 8 minut, necitil som nic len injekcie pred operaciou. Cele sa to podobalo na scenu z filmu Hostel, napriek tomu vsak odporucam lokalnu anestezu, celkova an. je velka zataz na organizmus, vraj to dost skodi a navyse viacerym ludom byva po zobudeni nevolno, neviem si predstavit ake zle to musi byt ked niekto musi zvracat cez tie rany co zostanu po mandliach, bleee… po operacii som dostal injekciu od bolesti tak sa to dalo prezit, dalsi den som uz jedol rozky a tak, predtym ale Algifen od bolesti. dnes je 4 den od operacie, mam sa dobre, ziadne komplikacie len prehltanie stale boli.
ti co mate po operacii, odporucam vela pit ale aj jest, je to dolezite lebo jedlom sa odstranuju tie biele povlaky co zostanu na ranach.
skore uzdravenie vsetkym, a tym, ktorych to este caka vela stastia
Ja som okres Žiar nad Hronom, takže nie ani tak daleko od ZV… mám 19…a máš pravdu, straaaašne tam hučal, som najprv nevedela čo to je, či mám halucinácie alebo čo, ale ked sa to opakovalo tak ma napadlo že to bude asi ono…
a ešte aj v noci, juuuuj…ale no tak nie všetko je dokonalé…
No u mňa to bolo nejaké poprehadzované všetko a nejasné… lebo na pohovor, čo ma príjmali, tak bol taký mladší doktor…ten ma vyspovedal, k nemu potom prišla mladučká doktorka, inak ja si tiež myslím že sa tam aj tých sestričiek väčšina len učila, lebo strašne mladé boli a to nemohli mať už takú prax…tak som si myslela, že to tá ma ide operovať, ale zdala sa mi tak na 20 rokov max…a nakoniec už ked som bola na sále, tak prišla úplne iná, ktorú som nikdy nevidela…
tak okolo 30 mohla mať…takže takto ma domútili…
neviem či to mal byť zámer…
mňa tie injekcie tiež boleli, a tiež som to aj cítila trochu…prvý týžden som mala strasne bolesti, už je to lepšie nastastie…aj tebe prajem vsetko dobree…
ja som sa chcela spztat ze ci mi to moze predpisat aj moja obvodna lekarka … a ze kolko to asi tak stoji ??? dakujem