Krčné mandle

kloktat by si to nemala, mozno aj tym je sposobene to krvacanie… treba to len vyplachovat :slight_smile:

a k tomu fajceniu sa ja ako zaryty antifajciar radsej nevyjadrujem… kazdy musi prist na to, co je prenho dolezitejsie - zdravie alebo nejaky navyk… a v tomto pripade, po operacii, by som na to hned nemyslela…ale to je moj nazor…

mne to ustupilo az po 9. dni a s tym fajcenim tak to ti neporadim

doris

Ahojček moja tak to mi je fakt ľúto,že máš až také problémy,čo nemavaš stolicu,s tým som sa ešte nestretla,že 6.dni bez stolice,ak ti môžem poradiť tak si kúp glicerinové čípky,to by malo pomôcť na stolicu a tie bolesti tak to musíš len z liekmi…Ja som po výbere mandlí už 6.mesiacov a bolesti mi ustupovali až na 10.deň…Verím,aké to je nepríjemné:-(((.Ak smiem vedieť tak aké babské medicíny vyskúšala na tu stolicu?Želám skoré uzdravenie a ozvy sa mi
zuzika0918@azet.sk

cau zuzi, dako si zmenila meno… som si nebola ista, ci si to ty, alebo nie si, tak som kukla pokec :smiley: a spoznala som ta este podla toho slova OZVY :smiley: bo tam ma byt makke i :slight_smile: ale to je jedno… ako sa ti dari? a hrdlo co? uz je vsetko ok?

ajoj už si zistila po kolkých dnoch sa može po operacii fajcit??? lebo aj ja jako pisu iny ludia som zavisla na cigaretach a co kazdi ma neaký zlo zvik a zato tu nemusia ludia hadzat vseliake poznamky nato … a ak si to zistila prosim informuj ma dikes

martina

Ahojček tak ako sa cítiš po výbere mandlí?Mne tiež vybrali mandle v auguste2008.a môžem povedať,že ešte som nemala bolesti hrdla…ani chrípku…Teploty mávam vždy poobede,ale len mierne zvyšene…No neviem čo to môže byť,ale zle sa vôbec necitim.Chodím teraz na alergologiu,tak ta má liečia…Ak chceš tak si môžme dopisovať:-))).ozvy sa mi
zuzika0918@azet.sk

zdravim vas vsetkych. idem sa teda aj ja s vami podelit o pocity po operacii . na zaciatok by som chcel ze by bolo dobre keby ze uvadzate aj vek lebo v kazdom veku to je ine ked vyberaju mandle. takze ja mam 31 a mandle mi vybrali 24.2.2009 cize teraz v utorok. robili mi to v celkovej anesteze lebo pozerat sa na to by som asi nezvladol aj ked som chlap. prebral som sa uz na preberacej izbe este s krvou na ustach. odvtedy som bol hore a cakal som na prve bolesti. ked vyprchala uplne narkoze tak mi sestricka doniesla repikovy caj a sacok s takym praskom od bolesti (Flektor) je to uplne uzasna vec. s tym praskom nemam vobec ziadne bolesti. mozu sa pozit len tri sacky denne no jeden vydrzi na take 4-7 hodin.zatial som v pohode a dufam ze ziadne komplikacie s tym nebudu. vela zdaru prajem vsetkym. :slight_smile:

ozvi a nie ozvy!!!

Ahoj a rosim ta ake prasky od bolesti ti davali? ja ma Algifen kvapky, ale velmi nepomahaju

Zdravim, pred piatimi dňami mi vyberali krčné aj nosné mandle v BA na Antolskej v celkovej narkóze. Keď som sa zobudila vyvracala som tú krv, čo som počas zákroku nejak zhltla a bolo mi lepšie. Len som mala strašné bolesti, tak som dostala injekciu. Deň po operácii to bolo celkom fajn, ale od štvrtku ma to stále viac a viac bolí…dnes to bolí rovnako ako včera… Je normálne, že z tých bielych povlakov stále vypľúvam hnis?

kaciatko13

Myslela si mna,či som si zmenila meno??z.hraskovie už nepouživam…už mám zuzika0918 Mám sa fajn,hrdlo už mám komplet zahojené,ani má nič neboli…len poobede mavam teploty:-(((.A ty sa máš ako?

zuzika0918@azet.sk

Ahojky Bubu, no vážne to nemôžeš tak tragicky brať, je to dalšia skúška v živote človeka, niekedy si človek myslí, že je veľmi silný a dokáže všeličo zdolať, ale len v určitej chvíli zistí, že to tak nie je…a čo sa týka tých zavretých očí, je to asi podľa toho, kde ti to robia a ktorý doktor…u mňa to bola doktorka, ktorá si neželala, aby som mala zatvorené oči,takže som sa musela pozerať, ale môžeš si nájsť nejaký bod na stene, alebo myslieť na niečo pekné a nebude to také strašné…oni len asi potrebujú vedieť, že si v poriadku…

jj, zuzik, teba, teba… :smiley:
ja sa mam fajne, len jedna vec sa u mna po operacii akosi zmenila - proste mam ine pocity na chlad, uz mi nebyva stale zima, ako dakedy, co som bola total zimomravy clovek, teraz prave naopak… neviem :smiley: ale je to sranda a kym sa oni trasu zimou, ja som v pohodke :smiley:

Ahoj Timi, vyrátaj si 10 dní odo dňa operácie, ten deň si označ červeným krúžkom v kalendári, potom ťa hrdlo prestane bolieť. Iba to chce čas, je tam veľa nervových zakončení a tie sa musia tiež zahojiť. A ešte k tomu " hnisu čo vypľúvaš. Nie je to hnis, ale biele krvinky a iné potrebné zložky, čo ti v mieste operácie pomáhajú, No a ked tie čo už pomohli odumrú ty ich vypľuješ. Je to znak, že hojenie prebieha správne. Vydrž.:o)

Eva Fetkovičová

Ahojček aj ty si po výbere mandlí??Ako sa cítiš?Či len tak si na príspevkoch??Ak chceš môžme si písať
zuzika0918@azet.sk

a kedy sa zvyknú odlupovať tie povlaky a ako na to prídem, že sa to odlupuje? inak ďakujem za odpoveď :slight_smile:

ahoj peter aj ja mam ist na zakrok 16 4 ale potomto vsetkom co somteraz precitala mam strach

mandle mi vybrali ked som mala 33rokov. nič prijemne ale da sa vydržať.len treba počuvať lekara a sestričku.po 2 týždnoch je to ok. po každom jedle som vyplachovala hrdlo harmančekovým cajom.nevedela som že to ide aj v narkoze…ale asi by som sa bala, že sa zadusím krvou…

Janka

Tak,ako sa cítiš po mandliach?koľko je tomu,čo ti vybrali mandle?Mne tiež vybrali pred polrokom mandle a je mi dobré…žiadné angíny,bolesti hrdla,nič…Robili mi to v narkoze a je to super,lebo celý zákrok prespíš a zobudíš sa už bez mandlí…Vôbec sa nezadusíš,lebo ti tu krv zastavia…Lokalne by som nechcela dať urobiť…
zuzika0918@azet.sk

zuzika, tak mne to príliš nepomohlo.su tomu 2 roky.a stale som chora asi 4x do roka. mam oslabenu imunitu…a k tomu alergie.tak nic moc. ale aspon nemam potvorky v hrdle. stale som mala streptok.teraz mam od toho pokoj…držim ti palčeky, aby ťa angíny obchadzali…