Ahoj Mati - takze Ti to urobili aj ked si bola nachladnuta? mna to caka v stredu 8…minuly tyzden som bola prechladnuta,ale nadchu uz nemam ale sadlo mi to na priedusky a vykasliavam…ale mam trojdnove sirokospektr.antibiotika - ktore som mala predpisane - na 3 dni pred zakrokom -kedze som alergik a zacala al.sezona… no bojim sa,ze mi tu operaciu zrusia - co by som nerada - presne koli praci,terminom…volnu a tak… no asi si minimalne zmenim celkovu narkozu na lokalnu… teraz lezim a snazim sa “vyliecit”…
Ahoj Katka to s tym kaslom to by bol problem lebo nesmieš po zakroku kašlat mohlo by ti to začat krvacat ani nadcha by nemala byt ja som to zatajila,ale mala som len taku miernu,takze preto som to riskla.Oni sa ta pri prijme opytaju či nemáš nejaké problémy.Však možno sa ti to dovtedy zlepší držím palce.
fuu, no tak uz mi zabrali slusne antibiotika,nadcha uz skoro vobec-lebo trochu sa obcas vysmrkam, a kasel - no uz len vykasliavam sem tam hlieny…je nedela,tak dufam,ze do stredy - to je den zakroku to uz bude uplne ok…keby mi to mali prekladat tak ma porazi
akurat mam vnutorny pocit ze kedze som mala kasel -asi neist do CA ale radsej ist lokalne… ake to je? dalo sa to? nenapina na vracanie?
Ahoj, už máš po zákroku? Tiež ma to čaká v máji, ako ti to dopadlo?
Ahojky Zuzika!
Ja som mala hodnoty ASLA 963,potom po ATB 850 a skoro rok som ho znižovala prírodnou medicínou,dokonca som vyskúšala aj koloidné striebro a nič hodnota bola aj po roku 580.Ja tomu hovorím rok trápenia,neustále zvýšenej teploty a neskutočnej únavy.Teraz sa cítim a to nepreháňam ako 12 ročná.Dokonca mi zistili na imunológii že mi možno zmizla astma,ktorá ma trápi od 14-stich rokov.Môj otorinolaryngológ mi povedal,že má prípady astmatikov kedy po výbere mandlí úplne vymizla astma tak sa veľmi teším.Zajtra idem ešte na kontrolu ako sa to zhojilo,ale cítim že už je to v pohode.Mám 27 rokov a ty Zuzika koľko máš rokov?
Ahoj Januška!
Aj ty si bola v Leviciach na výbere mandlí? A operoval ťa tiež Mudr.Csendes? Ja som bola veľmi spokojná,strašne som sa bála,ale bola som milo prekvapená,že za 25 minút bolo po všetkom.Všetci sú tam strašne zlatý a na cestu domov ma vyzbrojili Flectorom(zázračný to prášok).kedy ťa operovali? A prečo si si dala vybrať mandle?
Ahojte všetci !
V nedelu alebo v sobotu ma začalo pobolievať hrdlo dneska som nemohol ani poriadne spať stale pijdem len čaj… a hltať ani nemožem strašne to boli myslite že su to mandle?čo mam robiť?dakujem
vieš mna moc nenapínalo trocha ked mi to omrtvoval injekciou,ale inak ani nie ja som potom vobec necitila bolest ale baba co bola den pre do mnou tak ta,že si pri jednej aj poplakala.Asi ako to pichnu.Mne bolo na vracanie až ked som bola na izbe,ale predychala som to.
Tak jej to potom asi zle umrtvili,nie? mne uz je fakt dobre…len sem tam si vykaslem … tak dufam,ze v stredu uz vobec… no bojim sa… a nechce sa mi byt v nemocniciii :((( ale snad to zvladnem bez komplikacii…
a oni to vyrezu skalpellom? a ako zabrania krvacaniu? a kedy si mohla naposledyy pit pred zakrokom a po?
Ahoj Cathy, aj ja som mala vysoké ASLO, ja som bola operovaná už pred dvoma mesiacmi, odvtedy mám pokoj, tiež som bola v Leviciach na jednodňovke, bola som milo prekvapená celým personálom, počnúc Dr.Csendesom, takto by to malo vyzerať v zdravotníctve, odporúčam, vraj tam robia aj plastické operácie.Pozdravujem ťa.Januška.
Asi ano,lebo tu druhu už necítila.Mne to v stredu robili a v piatok ma už pustili,to podla toho ako sa budeš cítit.Neviem čím to robili ja som sa radšej na to nepozerala.Ja som od večera nemohla pit ani jest a ráno po 8.00 mi to robili.Pila som radšej až na druhý den,ale niektoré aj večer už trocha pili.Neviem ako zabránia krvácaniu,ale mne ked vybral mandle,tak tam priložil len tampon.To až tak moc nekrváca.Určite to zvládneš,ten prvý den je taký kritický,ale potom to bude lepšie.Držím palce.
No dnes som bola na krcnom a zajtra idem na prijem - na lokalku…nepovedali mi nic o piti ani jedeni --len ze rano mam byt na lacno uplne… to moje obcasne vykasliavanie nevadi vraj …ALE na narkozu vadia tie moje antibiotika - co sa nesmie kombinovat,takze len lokalka prichadza do uvahy… ja som doteraz nemala problem s injekciami -tak dufam,ze ani teraz nebudem mat a dufam,ze to zvladnem…potom uz tu bolest no…co uz…mam predpisany od obvodneho flector rapid -na odporucania tu v diskusii… bojim sa velmi ale dufam,ze to zvladnem… ked sa tak laicky pozriem do hrdla - ved to ani nie je hlboko -aspon tak sa mi zda… mozno len zda…
kolko to asi trva? a dostala si nejaky oblbovak?
a ako je to s pitim kavy po zakroku? (jasne ze studenej?) a ako je to s tym umyvanim vlasov a tak - niekde som raz citala - ze to zakazuju
tabletku ti daju 2-3 hodiny pred zakrokom bude sa ti chcet po nej spat ale pol hodiny pred zakrokom ti este daju injekciu proti tvorbe slin.Ja som bola za pol hodinu hotová ale to podla toho či ta bude moc napinat alebo nie.Mna moc nie.Kavu som nepila ešte doteraz mohli by ta draždit tie zrniečka už mi ani nechyba a to som pila pravidelne každý den.Hlavu som si umyvala až na tretí den aj to len vlažnou vodou a žiadne záklony hlavy dole ani este teraz aby sa mi nahodou nepustila krv,tak nam to aj povedali v nemocnici.Kam vlastne ideš?Ja som bola v tn.
ja idem v BA… takze ked tam idem na pol
osmu - tak skor ako o desiatej mi to neurobia… to je dlho bez vody…teda aspon
pre mna no snad to nejako vydrzim…
uz teraz sa mi potia ruky
tak dakujem za vsetky info a prajem uz co najskorsie uzdravenie -ale myslim,ze ty si uz zavodou
Ahoj Januška!
Máš pravdu,ja som dostala pri odchode z jednodňovky taký reklamný leták že čo všetko robia.Lekár mi povedal,že plastické operácie robia docenti z Prahy a že majú veľa spokojných zákazníčok.No ja sa na takýto zákrok nechystám,ale keď pôjde niekto na výber mandlí tak jednoznačne doporučím Levice.Zajtra idem akurát na kontrolu ale už normálne vykonávam všetky činnosti vrátane behu a posilnovania.Mám pocit po výbere mandlí akoby som sa znovu narodila.
Ahojte,tak ja som uz doma…zakrok mi robili v
vcera rano, ale nemala som ani teplotu a
ani mi to zatial nekrvacalo -klop klop klop…
…dufam,ze ani nebude…
musim byt este v klude…ale s tabletkami
proti bolesti sa to da zvladnut v pohode…
U mna bol zakrok sice rychly 30min ale trosku som ho horsie znasala - lebo som
mala velke zrasty…ale doktorka povedala,
ze som sa super drzala - no mne sa to
tak nezdalo ale da sa to zvladnut…asi
ale odpouram ist na celkovu anestezu…
clovek to prespi a zobudi sa uz bez mandli…
Ahojte, ja sa chcem len spytat,ja tam po tych mandliach mam normalne velke diery,myslela som,ze to sa odreze len to co trci ale ja tam mam normalne priehlbiny…najmä na jednej strane…
ahoj Cathy
Som rada,že sa máš dobre po mandliach,to aslo by ti malo postupne klesať dole…teda aspoň mne klesa dole.Chodím ešte na kontroly ohladom asla.Ja mám 25.rokov:)).A ešte máš aj teraz teploty?Ja ich mám ešte mierne zvyšené…Chodím na alergologiu…Keď tak sa mi ozvy na zuzika0918@azet.sk
ahoj tak už maš potom?Aj ja tam mam priehlbiny nevidim si to poriadne či je to také hlboké ale asi nie.Ako sa cítiš?
Ahoj Mati,no ja sa citim,ked mam ten flector celkkom fajn, len lezim viacmenej nenamaham sa,aby som nezacala krvacat, pije sa mi celkom ok, a jem kasovite veci…resp.pudingy a zemiakovu kasu…ked prestava ucinkovat - tak to dost boli,vecer mavam tak 37 teplotu, rano a cez den nie…
zakrok som uz opisala tam dole,kde sme si predtym pisali…no nic moc - ale to preto -lebo som mala fakt asi velke zrasty a tie isli strasne tazko a lavu mandlu som musela mat dost hlboko - lebo tam mam mega dieru muz si zo mna robi srandu-ze si tam mozem schovavat potravu do zasoby ako skrecok…ale do roka sa to vraj dost zmeni a zaceli…no trvalo to sice len 30 minut ale na zaver som sa citila dost vycerpana az som sa trosku triasla…paradoxne to samotne vyberanie nebolelo,ale nejako ma stipalo to ked si to tou lyzickou aalebo co to maju podchytila pani doktorka…ale inak personal aj pani doktorka v nemocnicii boli velmi fajn… po zakroku mi to krvacalo trochu este asi tri hodinky…mala som ladove obklady a potom to preslo…a hned som nasilu po miniduskoch zacala pit a myslim,ze to bolo dobre,lebo som bola takmer hned na tom lepsie…v den operacie som vypila do noci celu kanvicu caju…cim viac som pila,tym mi bolo lepsie…- ozaj - ale nedali mi ziaden oblbovak ani tableetku…hned ako som prisla na prijem,dostala som len injekciu do zadku na tie sliny myslim a islo sa na to a po zakroku injekciu proti bolesti a hned na to aj ten flector rapid…teraz tam mam tie fibrinove povlaky…
inak ma pustili na druhy den po operacii,jednak mi to nekrvacalo,nemala som teplotu a jednak aj isli sviatky…tak som aj rada…teraz je vlastne treti den…robili mi to v stredu…dufam,ze bolesti zacnu uz ustupovat…ale dnesny den bol v pohode az teraz navecer to viac pobolieva pri prehltani…zajtra si chcem uz umyt vlasy…
ty sa mas ako? kolky si den po? ziadne komplikacie nemas?