Katarina27
ahoj Katka,som rada,že sa už máš fajn a želám skoré uzdravenie…čo najmenej bolesti:).Keď som čítala tvoj príspevok tak mi to pripomínalo tie bolesti,ja som zažila to isté minulý rok v auguste:(.Takže viem si ťa teraz predstaviť…Dufam,že ti bude už len lepšie a lepšie…Aké problémy si mala s mandľami?Ja som mala chronický zápalené a vysoké aslo…Teraz mi je už dobre.Ak chceš ozvi sa
zuzika0918@azet.sk
Ahoj Zuzka, a tebe kedy prestali bolesti po zakroku? ja sa momentalne bez flectora este nezaobidem,ale s nim je to fajn…velmi si davam na vsetko pozore,aby som nekrvacala…vcera som skusila si nedat po 8 hodinach flector a vydrzala som to hodinu a pol-potom som to vzdala -strasne to bolelo… jaa mam tie rany fakt dost hlboke - skoro az pri usiach fakt… ty si mala aky priebeh?
Ozaj , veberali mi ich preto - ze som ich mala chronicke, a stale hnis…pokazde u doktorky mi vytlacila ci tekuty alebo aj husty-aj ked ma prave hrdlo nebolelo… inak som mavala anginy najmenej dva krat do roka…kazdy prechod pocasia sa mi podpisal na hrdle, vzdy dlho trvalo sa z toho dostat, hocikedy som byvala unavena bez zjavnej priciny…nemohla som mimo totalneho leta ist plavat - okamzite by som prechladla,nemohla som vobec bublinkove… zmrzlinu som uz ani nelubila - podla mna preto,lebo v podvedomi som uz mala zakotvene,ze zmrzlina=bolest hrdla… cize suma sumarum velmi velmi citliva na vsetko… uz od strednej mi vela doktorov hovorilo-ci mi este nikto neodporucil vybrat mandle.a ja som to nejako neriesila,lebo potom sa obcas vyskytol aj lekar - co povedal,ze to netreba a ze mandle su mandle a uz mi ich nikto nevrati…teraz v zime som sa vsak nastvala a ked mi Orl povedala,ze tie mandle vyzeraju strasne zdevastovane,zjazvene,dierkovane…tak som isla k mojmu imunologovi - ktoremu chodim koli alergiam a zhorsenej imunite na slizniciach - co on na to povie a ked on to pocul na moje prekvvapenie povedal OKAMZITE VON - a to je primar a povedal,ze aj alergia sa mi moze zlepsit po vybere,aj imunita - tak uz som bola rozhodnuta ze von pojdu…aj som sledovana u kardiologa koli tomu,ze som mavala arytmie a ked on to pocul - tiez povedal,ze hned von…tak ked sa zhodli takto traja lekari - bolo rozhodnute…som zvedava na efekt… fakt je ten - ze predtym som bars kedy mala zvysenu teplotu 37,5 a po zakroku je moja najvyssia teplota max 37 aj to len vecer - nechcem to zakriknut…uvidime co bude dalej - zatial som 4 den po zakroku ak ratam ze mi to robili v stedu rano…
Ahoj vsetci!
Prosim vas, nebol niekto v celkovej narkoze
v Novej nemocnici v KE? Ake to bolo? vdaka
Ahoj KAtka ja som bola na zakroku 1.4. a je mi celkom fajn.Lavu stranu este trocha citim ta sa mi pomalšie hojí ale ta bola aj riadne zjazvená.Tabletky neberem už 9 dní mna to moc ani nebolelo ale prešlo mi to asi do uší tie ma pobolievali.Už som mala aj kávu ale akosi mi ani už nechutí.Už sa doma nudím už by som išla aj do roboty,ale ešte tyžden budem doma.
ahoj Janka, chcem sa opýtať na tvoj prípad. Malá už je určite po operácii, znížilo sa jej Aslo? Môj syn má tiež teraz 2270 po Klacide tak berie Penclen. Ale mandle idú asi von, chcem sa opýtať či by som mu nemala dať vyšetriť aj niečo iné, kde môže byť ložisko infekcie, lebo oni hned , že mandle von a hotovo.
Katarina27
ahoj Katka mne to robili v narkoze,celý zákrom trval 30.min.po prebratí som mala mierné bolesti,to najhoršie prišlo až na 4.deň,mala som silné bolesti…museli mi davať infuzie…Bolesti som mala do10.dni až tak to začalo ustupovať.Tie rany sa ti postupne budu hojiť a zarastu ti,neboj:)Želám skoré uzdravenie:)))).píš mi na zuzika0918@azet.sk
ahoj Mati, no mna to boli este stale a celkom dost ale flector zabera super.ale snad tak uz len dva dni ho budem brat…tiez ma aj usi trochu bolia a lavu stranu mam viac bolavu a hlboku velmi…dnes som si dala konecne taky makky kolacik,konecne nieco ine nez jogurt a kase a tiez uz som si od kavy odvykla…
A ty musis byt este tyzden doma? Ja idem buduci pondelok na kontrolu a odtial uz chcem ist rovno do roboty…to je tiez tak tyzden aj nieco…no uvidim, sice potrebujem lieky na bolest ale celkovo sa citim fajn.ale mam tam tie fibrinove povlaky…
Tebe kedy zmizli? ci ich este mas? a ked nie - zluplo sa to bez problemov?
vieš ja sa v robote dost naklanam tak preto som si vybavila dlhsie volno ale citim sa dobre takze bz som mohla ist uz aj teraz ale muž mi povedal aby som ešte nevymýšlala tak som este doma.povlaky mi pomaly ustupuju už tam nemam ani diery nejako sa mi to vyplnilo,pravá strana by už bola skoro fit len tá lava je ešte divoká ale pomaly sa mi už tvorí ružova koža okolo toho bieleho.ono to mizlo tak postupne nič som necítila že by sa mi odluplo.Ja už jem všetko ani som moc neschudla iba 2 kilá(škoda/
Caute mam taky problem som dva a pol mesiaca po vybere mandli a otvorila sa mi jazva.
martina 31r.
ahojček tak som rada,že sa cítiš už dobre,tak ti želám aj naďalej skoré uzdravenie bez bolesti:).Teraz už ti nude len lepšie,to najhoršie už máš zasebou…ozvi sa mi na zuzika0918@azet.sk
Ahoj - mal by si ist na krcne co najskor podlla mna… ako to -ze sa ti otvorila? ved to uz je dlho…tebe to sili alebo take nieco?
Inak mna to stale boli ako cert, tak som rada ze mam flector…ale uz mi to lezie na nervy…kazdy den cakam,ze ked vyprcha ucinok flectoru - bolest uz nenastupi…no stale to boli… uz som 8 den po…
ahoj Katka ja som si to vždy po jedle vyplachovala kamilkami teraz 2 dni som si dala pauzu,ale budem si to ešte aspon tyžden vyplachovat.Neviem či mi to pomohlo ale mna to bolelo tak viac asi len týžden po.Však uvidíš čo ti povie na kontrole.
Ahojte.
Tak si to tu v kľude čítam, čo ste všetci popísali. A rozmýšľam…
Mňa čaká vyberanie krčných mandlí začiatkom júna. Mám 50 rokov na krku. Už sa neviem dočkať tej slasti…
Pekný deň.
Peťo z Petržalky
Ahoj Peter, držím palce, konečne sa niekto na všetko díva pozitívne, a práve preto to bude mať aj pozitívny priebeh :-)))))))))))
Boba, ďakujem Ti za povzbudenie. Kiežby si mala pravdu…
Však zásadný rozdiel medzi ostatnými píšucimi a mnou je ten, že oni to majú za sebou. Určite nepatrím medzi optimistov, ale keď človek musí, tak jednoducho musí…
ahojte mam 9 ročne dieta a viete tažko sa jej prehlta a idu sa jej viberat mandle. Ale nechcem ako hovorila siska nechcem aby preživala taku bolest ako ja
Peter všetko je raz prvýkrát, no pozitívne myslenie je 99,9% úspechu, takže hlavu hore, viem o čom hovorím…Boba./som približne rovnako mladá ako Ty!!!/ :-))))))))))))))
Peter.zvladnut sa to da, nie je to uplne bezbolestne,ale nie je to ani nejaka muciaren… nastastie je doba kedy existuju lieky ako flector - ten znizuje bolest na absolutne minimum, co je uzasne - lebo sa da aj sa najest aj vela pit vdaka nemu… ja som 10 den po operaci a mna to este boli,ale mam to velmi hlboke…a mam lieky takze da sa…urcite su horsie veci ako vyberanie mandli…