Krčné mandle

a tyy?mne inak algifen moc nepomaha no:(…

ahoj Luccik

Želám ti skoré uzdravenie,hlavne bez bolesti.Verím ti ako ti je teraz,lebo ja som zažila to isté čo aj ty:(.Mne bolesti ustúpili až na 10.deň…Bolo to strašne,tie bolesti…Ak ti môžem poradiť daj si od obôdnej lekarky predpísať algifen kvapky,mne to pomohlo pri bolestiach…Ak chceš ozvi sa mi
zuzika0918@azet.sk

no tak ja idem do skoly az 4 maja…aj ty potom ne??ci ides uz tento pondelok do skoly??lebo som to moc nepochopila:D jaj no algifenove kvapky ani mne nezaberaju ale ja ich uz nepouzivam …uz jem normalne…teda este stale take jemne jedla ale uz ma to neboli…len sa mi to zachytava na hrdlo a strasne mi to ide na nervy…a ty co? uz si na tom lepsie??

halo??preco neodpisujes??

ahoj zuzika…no ja som teraz nejaky 10den po teda vlastne uz mozno aj 11ty a uz mi ustupili bolesti…konecne…este ked nieco zjem tak ma to stipe ale to uz sa da vydrzat…algifen som mala hned od zaciatku ale velmi nezaberal tak som si potom davala flector…ten bol lepsi ale bolo mi z neho nejako zle tak som prestala…a uz je to ok:)

ahoj…prepac ale som tu vcera nebola vies:)…no ja uz tiez jem normalne len niekedy zastipe ked si dam cokoladu alebo ovocie…uz tiez nic neuzivm proti bolesti…uz sa to da vydrzat:)no tiez 4.maja idem do skoly:)…este som sa ale nic neucila:D…tak som zvedava ako to dobehnem…ty si prvacka asi na strednej ze?

nie ja som este v 9 …a ja som na tom s jedlom rovnako…dnes som bola dokonca aj vonku…a zajtra idem k doktorovi na kontrolu…ja sa tiez neucim:D…naco …uz som dost trpela aj bez toho:D este sa aj ucit…no urcite…dnes som jedla vyprazany syr a vobec nic mi nebolo…len nemozem dzusiky a cokoladku…ale viem ze jogurty a krupicove kase nechcem videt minimalne pol roka:D uz sa tesim ked si dam rezen mnam…a ty si uz na strednej?teda predpokladam ze hej …kedze mas 16 …jedine ze by si prepadla:Dale nee si prvacka?alebo druhacka?

den vopred sa chodi vtedy, ak ides do celkovej, ak len do lokalky, tak prides rovno v den operacie tam… odporucam lokalku… :slight_smile:

noo ja uz som tretiacka inak siedmacka na osemrocnom…aj ked mam 16 noo je to take posunutee ves:)…no ja jem uz uplne vsetko len sem tam ma cosi zastipe inak v pohode:)…a vonku chodim uz od 5 dna po operacii:D…ale len na prechadzky…ale vcera som uz bola aj v meste…a tak no stretla som spoluziakov a vsetci take pohlady na mna ze co robim v meste:D

ahojte! no mne vyberali včera a už som aj doma… som rada lebo som bola už od pondelka v nemocnici… mali mi to robiť v utorok ale sa to akosi preložilo na včera… už včera som mohla celkom rozpravať,dnes je to už uplne v pohode… rozpravam ako keby nič,mam to zapuchnute,ale nebolí ma to… jem v pohode(polievky,výživu,jogurty a takee) uvidím či bolesť ešte nenastupi zajtra… ale už by nemusela…:slight_smile:

blahozelam, ze ti je dobre… a bezbolestne… takych nas bolo len malo… :smiley:

ahojte, tak mna caka vyberanie mandli v utorok. pomaly, ale isto ma uz zacina xytat “panika”. maju mi to robit len v lokalnej anestezii, celkovu som odmietla. snad to v zdravi prezijem. tej bolesti po…sa az tak nebojim, ved existuju analgetika, no skor sa bojim samotneho zakroku. jaaj, drzte palce :slight_smile:

noo dakujeem… ale boli to teraz viac ako predtým…hlavne rano ked to mam take “zastate” a večer už unavene…ale stale sa to da vydržať… snažím sa bez liekov od bolesti… aj ty to už maš za sebou??

ale to sa nemusíš bať… ja som mala tiež lokalku a na salu ma dviezli o 20min skor :frowning: :smiley: tak som sa stihla dosť vyplašiť,vystresovať tak potom mi bolo blbo a som musela aj rozdýchavať,ale samotný zakrok sa dal vydržať…a zdalo sa mi to hrozne rýchle… neviem či aj bolo alebo mi to len rýchlo ubehlo…!! hlavne pri tom nerozmýšlaj nad tým, čo ti tam asi robí…!! tak žiadne strachy a držím palce nech ti to všetko dobre dopadne…:slight_smile:

ahoj, ako ti je dobre, ze to uz mas za sebou :slight_smile: dufam, ze to zvladnem aj ja. prajem ti skore zotavenie :-)) papa. pekny den

ahojte ludkovia!

som tretí deň po výbere krčných mandlí a stáva sa mi taká vec, že pri pití tekutín mi tie idú von nosom…hmmm hlúpe ja viem ale prosím vás nestávalo sa to niekomu z vás? pevne verím že to prejde!

luciik…

pisem na druhy prispevok lebo cez tvoj sa to nedalo poslat:D…no tak ja sa uz velmi tesim do skoly…:smiley: viem ze to olutujem ale mometalne som rada ze nebudem sedet stale doma…no tak mna to uz skoro vobec neboli…len stale to na tej druhej strane nemam…ale tak dufam ze to je v poriadku…uz aj normalne jem a vsetko…takze som rada ze to mam za sebou…dakujem ze si si somnou pisala…ale myslim si ze ked uz sme zdrave uz to nebude nadalej potrebne:D prajem ti aby si prezila pekny zitov bez mandli:Dtakze maj sa pekne…pa

noo, ja som sa napodiv vobec nestresovala predtym zakrokom, este aj tlak som mala uplne normalny, co inokedy mam aj u normalneho doktora vysoky :smiley:

len na mna nic neucinkovalo, niektori otapeni po injekcii pred operaciou, ja som si vyslapala hore schodmi na salu, kedze vozik nebol volny a sestricka xela ist vytahom, ale ja som uz bola na schodoch a operacia sa dala… len lokalka akosi nezaberala, citila som to, najma ku koncu, uz dost velmi a este ma robili dlho, kedze sa na nas tam ucili :smiley: heh, ale sranda bola…a potom uz pohodicka, bolesti skoro ziadne, napchavali sme sa tam zmrzkou z bufetu, kukali telku a recnili ostosest :smiley: (recnit som prestala az doma, bo som sa bala, ze mi to zacne krvacat, a aj ked som sla do skoly uz na 6den po operacii, tak som bola ticho radsej)… drzim palce, nestreduj, je to fajn a ten pocit, ked uz budes mat tak dlhsie po tom a budes zdrava, ten je na nezaplatenie… ja som na tom bola v novembri a neviem, co je to byt chora odvtedy alebo co je to bolest hrdla… :smiley:

Ahojte, chcela by som od vas rady ako prebieha vyber mandli v celkovej anesteze.musim ist vybrat mandle lebo mam bacila lenze ja sa strasne bojim, lebo som ani nikdy nelezala v nemocnici a mam strach z takych veci …poradte mi ako ste to prezivali vy,dakujem

a etse by som sa chcela spytat ze ci budem most ist na tu celkovu anestezu ak fajcim ci to nema s tym nejako spolocne…dakujem