Ahoj Lucia,velmi pekne dakujem za povzbudenie a dufam,ze to zvladnem tak bravurne ako ty :-)Ja uz sa pomalicky zacinam balit ale zacina na mna naliehat nervozita…co uz,niejak to zvladnut musim a urcite odtial neuteciem :-)Moj prah bolesti je strasne vysoky,verim,ze to nebude take strasne a ze budem schopny coskoro jest a hlavne rozpravat,hoc sa doma tesia,ze budu mat konecne klud
Ahojte všetci,som 8 deň po operácii v celkovej anestéze,robili mi to vo vojenskej v BA,operácia v poho,nič som necítila,ale to hojenie…Možno tým,že mám po 30,pijem šalviu,repík a od bolesti flektor rapid-super vec.A tie povlaky a zápach dokedy to bude?Som nejaká zahlienená a núti ma na kašel,máte s tým skúsenosti ?
Dobry den zelam kazdemu ja som dneska bola u krcneho a vysledok je jasny treba ich vybrat:-( maam sice dovtedy vela casu bo chcu mi nasadit este bronchovaxom ci sa to nezlepsi ale na takych 99% mi ich vyberu lebo uz od detstva mam s nimi problemy!a uz dokonca mam aj termin…strasne sa bojim a vedel by mi niekto odporucit ze ci je lepsie v lokalnej alebo celkovej anesteze si ich vybrat???fakt newem ktory sposob je lepsi tak keby ste mi prosim vas vedeli poradit! dakujem:-)))
Ewka, tak dnes to budes mat za sebou drzim palce. da sa to zvladnut. ja som uz 4. den domka, este to pobolieva, ale je to uz lepsie. treba sa obrnit trpezlivostou a bude to dobree
tak vela stastia :-)) papa
ahoj “stresman”, ja som tam bola minuly tyzden - vyberali mi mandle (v lokalke). nebolo to nist hrozne, len trosku tie bolesti po… personal bol velmi mily, vsetko mi povedali, co mozem, co nie. teraz sa uz zotavujem doma. este to boli, nemozem skoro ani jest-ked si nedam predtym tabletku od bolesti, ale to je uz lepsie. tak vela zdaru…a pekny den :-))
ahoj Hani, mne vyberali mandle minuly tyzden v lokalke. ja som sa tiez velmi bala, ale nebolo to take hrozne. skoro nist som necitila, oni ta predtym pripravia. neboj sa.
No uz to mam naozaj za sebou…nebolo to az take strasne ako to tu niekto opisuje,uz len cakam co bude dalej ale zatial niejake enormne bolesti nemam cize mi podavaju Algifen kvapky v sesthodinovych intervaloch…Cakala som nieco horsie ale to este nieje koniec tak dufam,ze to bude uz len lepsie
ahojte vme viberali krcne mandle v pondelok ale je to strasna bolest uz ma pustili z nemocnice a teraz ma to este strasne boli uz mam nejake tabletky od bolesti…a co vam pomohli od tej rpisernej bolesti po operacii:???prosim poradte
ja som bolesti skoro nemala, ale dobry je Flector, ale je to len na predpis… su to prasky rozpustne vo vode a tym padom to aj rychlejsie posobi
jednoznacne lokalka…ja ked som na tom bola v novembri, tak my lokalkovi sme boli na tom omnoho lepsie ako ti po celkovej… mensie az minimalne bolesti, pili a jedli sme v pohodke a neustale kecali, kym ti, co boli v celkovej boli na tom dost biedne… a jedna holka tam zvracala po prebudeni, tak to si radsej ani nepredstavujem cez take hrdlo… ja by som rozhodne sla opat v lokalke, keby bolo treba (nebolo to nic hrozne, dolezite je dychat, aj ked som niekedy radsej ani nedychala
a ja som este ten typ - to som zistila az na operacii - ze na mna tie oblbovaky moc nezaberaju a ani lokalka a pohodka to bola :D)
Ahoj Luca, som rad, ze sa niekto ozval.
Tak mne to budu robit v celkovej, aspon taka je posledna verzia…
Ja sa bojim hlavne krvacania, lebo som dost
krvacavy typ.Ty si krvacala velmi? Ako dlho po
zakroku? Krvacala si aj dalsie dni? A co ostatni pacienti na oddeleni? vdaka
cao stres ja som sa tiez bala krvacania, ale to mi krvacalo (nie vela) asi take 3-4 hodinky po vybrati mandli. teda ja som to vobec necitila, zeby mi tiekla krv, len ked som to mala vypluvat, tak vtedy to tam bolo. ale neboj sa, lebo oni ti tie cievky po zakroku dobre “popalia”, takze by to nemalo krvacat. potom sa ale musis dost setrit, vylihovat, oddyxovat, budu ti davat studene obklady a budes papat zmrzku
neboj, bude to dobre. a nemal by si sa potom predklanat dopredu, jest len tekutu , neskor kasovitu stravu. a co ostatní pacienti-neviem, myslim, ze tiez v pohode. no ako kto…naozaj, nebolo to nist hrozne. da sa to zvladnut. pa
Takze predsa sa je zmrzlina? Ved vsade vravia,
ze uz sa to nedava na mandle,ze to nepomaha…divne
A nemala si nahodou niekoho na izbe, kto mal
celkovu? ci mu nebolo po prebudeni zle…
A od bolesti pichaju inekcie?
Ty mas dnes ktory den po? Este mas bolesti?
Prajem prijemne doliecenie, pekny den, vdaka
ano, mne povedali, ze mozem potom jest zmrzlinu. ono to fakt pomaha-aj na krvacanie (inak som tiez dost krwacavy typ) a trosku aj od bolesti :-)na izbe som nemala nikoho,kto by mal celkovu narkozu. ved to ta uspia, nic necitis a zobudis sa uz bez mandli.ale kazdy to inac znasa.neboj :-)je to len kratkodoba anesteza. no a ked im povies, ze mas bolesti, hned ti nieco daju.mne to davali prve dni po zakroku do zily-takze to ihned zaucinkovalo :-)no a na taky 2.-3.den mi davali tabletky (tie som teraz lahsie prehltla, ako ked som mala mandle)-brala som ich tak 2x denne. od bolesti si pytaj hlavne, ked pojdes jest(jest a pit musis). mne to robili 6.5., bolesti som mala tak asi 9-10 dni-hlavne pri prehltani, obcas to vystrelovalo aj do usi-ale hovorim, existuju analgetika, takze celkom v pohode. no a po tom 10 dni mi bolesti uz nerobia problem-teda uz neberiem lieky naozaj to nie je take hrozne, ako to tu niektorí opisuju. ja som sa tiez velmi bala, ale uplne zbytocne. naozaj. tebe to kedy maju robit? prajem pekny zbytok nedele. ahoj
Chcel by som poďakovať obom dámam, ktoré ma povzbudili, ale aj Štefanovi, ktorý mi napísal jeho skúsenosť.
Už sa mi to kráti.
3. júna idem na Antolskú. Mám streptokoka a ešte ma aj o ňho pripravia…
Budem úplne sám.
Ale mám taký pocit, že sa v nemocnici zaľúbim.
Sľubujem, dám vám všetkým vedieť. Peťo :-))))
Hani
Ahoj Hani,ak máš s mandlami problémy tak nevahaj,ale daj si ich von!Lebo neskôr môžu byť vážnejšie problémy.Mne to robili v celkovej narkoze,dalo sa to celkom prežiť.Zákrok trva30.min.Bolesti som mala až na 4.deň.ale mi davali nato lieky,prežila som to aj keď to bolo nepríjemné…Stravu som jedla kašovitu,aby mi to nekrvacalo.Nieje to také strašne,ako sa tu opisuje.Lepšia je celkova narkoza,lebo celý zákrok prespíš zobudíš sa už bez mandli…V ktorom meste ti to budu robiť?ak chceš tak sa ozvi
zuzika0918@azet.sk
mne teraz vyberali mandle v utorok bol som uspaty . najprv som dostal nejaky roztok od ktoreho som nemal stresy vobec som sa nebál len sa mi troska krutila hlava potom sme dosli do operacnej sali potom mi lekar dal nadychnut z toho pristroja a potm som si zatvoril oci a som sa zobudil v izbe bolesti prvy den boli dost hrozne ale stale to ustupuje ale mam taky problem ze ked pijem cast tekutiny mi ide do nosa prosim neviete mi stym pomoct dakujem
ahoj, aj ja som mala ten pocit. povedala som to Dr. a on povedal, ze po vybrati mandli tam teraz moze byt akykolvek pocit. uz sa mi to upravilo. to asi preto, lebo teraz je tam viac priestoru, viac miesta. ak si v nemocnici, tak sa na to spytaj
ahojte, som 2 tyzdne po vybrati mandli, bolesti uz nie su take vyrazne, ale v okoli podnebnych oblukov som si vsimla take zacervenale miesta. mate s tym niekto skusenosti, nemoze ist o zapal, alebo infekciu?! prosim napiste, co ste robili vy, teda co ste mohli a nemohli, aku stravu mate 2. tyzdne po tonzilektomii. pls. dakujem
ja som to mala tiez mierne zacervenana, ale sak, to sa este hoji, to je asi normalne, ved len tie povlaky sa zacinaju odlupovat az po dakom tyzdni mozno aj neskor…
a predsa si bola na kontrole na desiaty den, nie? tak keby to bola infekcia, tak by ti nieco krcna na to povedala
ja som mala po dvoch tyzdnoch uz stravu normalnu:D aj ked som si davala pozor a secko rozzuvala uplne, ale jedla som secko…