uz sa to upravilo aj mne uz hltam v pohode len to boli ale to sa da vydrzat.
som 4 dni po operácií vyberali mi krčne mandle a dneska ráno som vyplul nieco bordove vyzeralo to ako mala uzlina alebo neviem co to mohlo byt potom som plul krv. vám sa nic take nestalo a moze to byt nebezpecne? mozem jest pit alebo co mam robit prosim rychlo odpiste
Ahojte, mandle mi vyberali v piatok 15.5. a na 7. deň (21.5.) som sa ráno zobudil na veľkú bolesť, ktorá pretrváva doteraz. Cítim tam silné štípanie akoby som mal to mal otvorené, ale krv mi žiadna netiekla. Zrejme sa mi nejak odtrhol ten povlak čo tam má byť alebo ja neviem čo… Je to také silné len na jednej strane. Nestretli ste sa s niečim takým? Vďaka.
dakujem, ze si odpisala. uz je to v poriadku, tie povlaky mi uz odpadli. je to uz lepsie…papa. pekny den
ahoj, podla mna to moze byt len nejaka krvna zrazenina. ak by si este mal krv, skus si dat studeny obklad, nenadklanaj sa do predu, setri sa, pi vela tekutin, jedz nedrazdivu, kasovitu stravu - musi sa to. ak by ti to tieklo nadalej, treba ist do nemocnice na ORL. neboj, bude to dobre. pa
ahoj, aj ja som mala na 7. den silne bolesti. trvalo to asi tak do 9. dna a na 10. den to preslo. dovtedy mi bolest vyzarovala az do usi a do zubov. mozno si zjedol alebo vypil nieco nevhodne, preto to stipe. zuby si neumyvaj pastou, lebo aj od toho to stipe. skus vela pit (salviovy, repikovy caj) - studeny, a kloktaj harmancekom. tie povlaky sami od seba odpadnu. aj mna najprv bolelo len na jednej strane- to preto, ze sa to tam postupne hoji. pa
aj mn ato bile na jednej strane lepsie ako na drhuje
al nic take sa mi nestalo
Prispejem aj ja kedze som bol len teraz t.j.20.5.2009 na operacke mandli.Robili mi to v Bojniciach v lokalnej anestezii.Nikdy by som neveril keby som to nezazil ake je to nepredstavitelne neprijemne a bolestive.Samotny zakrok bol v pohode dali naladovku po pol hodinke na operaciu salu doktor mi strekol nejaky sprej do hrdla trosku stipal, potom napichal injekcie,to este stale bolo aspon pre mna v pohode.Aj samotne vybratie mandli bola pohoda.No a potom ma odviezli na izbu.Pokial este ucinkovalo znecitlivenie este pohoda ale po asi dvoch hodinach som cumel ako puk do neznama a neveril som co sa to deje,stale som musel vypluvat do misky sliny,samozrejme dali mi dve cipky kazdu po hodine uzit tak to zmiernilo bolest ale po dvoch hodinach sestricka doniesla tusim repikovy caj a vraj teraz sa musite napit.Ked som si dal prvy glg tak to sa ani opisat neda,mozno ako keby ste mali tisic ziletiek v krku.Nebudem dalej nikoho ani strasit ani odporucat ci ist alebo neist to sa musi rozhodnut kazdy sam a keby som to nezazil tak idem znovu ale hlavne ze su vonku mne pachlo z ust uz na polmetra odomna a to je tak neprijenny pocit ked vidite ako sa priatel, manzelka ,proste hocikto od vas odklana ze som sa rozhodol mandle von dat.Teraz je nedela mandle su pät dni vonku ale to prehltanie je tak priserne bolestive ze uz neverim ze to prestane.Ale kedze uz nemam cesty spät tak mam len jednu moznost a to je vydrzat.Tak asi uz koncim lebo by som pisal az do rana.Ale aj tak je kazdeho osobna vec ako sa rozhodne.Ked bolest prejde tak sa ozvem ako sa citim dalej.Prajem vsetkym prijemny den!
No ahoj, ako sa mas?
Predpokladam, ze uz is uplne v pohode…
no ahoj hej, uz som uplne v pohode, po bolesti ani stopy-aj ked pri prehltani to este citim-ale vobec to neboli. uz experimentujem aj so stravou
len este do piatka som na pn. ach jaj, nuda. a ty ako? uz si zdravy?
Ahoj, tak mám dnes 10. deň a to štípanie výrazne ustúpilo (klop, klop). Dokonca je dnes prvý deň kedy si asi nevezmem tabletku Samozrejme to stále bolí, a pri jedení sa mi v jednej “diere” čo mi zostala po mandli zachytáva jedlo a pichá
ale lepší sa to, tak sa teším
Ahojte. Ja som takmer 3 týždne po operácii. Včera som sa zobudila s velkou bolesťou hrdla. Dnes som bola u krčiarky a dala mi antibiotiká. Mám akútny zápal hltana. Pred operáciou som tiež mala atb. Dva roky nič a teraz 2 mesiace po sebe. Stretli ste sa s tým ???
no vidis. teraz to bude uz len a len lepsie. ja som 10. den uz nebrala tbl; aj ked som to mierne citila. tak len sa este setri. prajem vela trpezlivosti a pekny den. pa
dobry den no ja mam 13 rokov a som asi 5 dni po operacii krčnych mandli.bola som v košiciach v saci a odporucam ist tam lebo si mozete zaplatit nadstandartnu izbu a mozete tam zostat aj z dcerou.ja som bola v uplnej anesteze a uz v ten den som normalne hovorila hoci v dva dni som nemohla jest je to dost bolestive ale dali mi kvapky proti bolestia a po 2 dnoch po operacii ma pustili takze jednoznacne do kosic.prajem vela statia:-)
Ahoj Lucia,
no ja som dobral ATB asi pred 3 dnami, ale
citim, ze nie som v poriadku…len cakam, kedy
sa mi to vrati…hrozne…uz aby boli von…
Hlcem jedny ATB za druhymi…A ako to vyzera
v ustach u teba? Mas to uz zahojene na pohlad?
Ostali ti tam diery?
ahojky, no ta angina vie niekedy “pekne” potrapit. neboj, potom ti bude urcite lepsie. aj ked je pravda, ze kazdy to inac znasa.
mne uz odpadli tie povlaky, len mozno na jednom mieste je taky drobnulinky kusocek - ani neviem, ze tam je :-)hej, na pohlad sa to uz zda byt v poriadku. a uz papam vsetko-co mi pride pod zuby :-))) ja som mala predtym dost zvacsene mandle, takze teraz sa mi tam zda, ani nie ze mam diery, ale viac miesta, priestoru. a ovela lahsie sa mi prehlta. ved pokym som mala mandle, tak som nevedela na 1.x prehltnut ani malu tbl. a teraz som na 2. den po OP prehltla fakt bez problemov. mas ist aj na kontrolu? este marodis?
ahojte, xcela by som poprosit o radu. som 3. tyzden po vybere mandli, nemala som ziadne komplikacie, myslim, ze uz aj v hrdle je to zahojene. xcela by som sa opytat, ci uz teraz mozem nanuk, zmrzlinu…ci si tym nemozem nejak uskodit. dakujem
Po 3 tyzdnoch nie je problem, mozes.
dakujem za radu pekny dnik
ahoj vsetci,dnes je 8mi den po vybere a vcera mi to krvacalo .to m tak nestve ako to ze od asi 4teho dna ma viac a viac bolia usi ,bojim sa ci nemam zapal stredneho ucha …tabletky si davam len koli usiam lebo mam pocit ze mi prakne bubienok.neviete preco to tak je a ci to je normalne??lebo viem ze to ma boliet ale nie takdlho asi …a ten zapach …hehe to no coment…rodinka ma izolovala do izby ze je to priserne …paapa ak viete pomoct tak napiste