Krčné mandle

ahojte! chcem sa spytat, ci niekto z Vas neskusal nejaku alternativnu medicinu- nejaku liecitelku alebo homeopatiu na mandle? ja mam s nimi taky problem- v decembri mi ich rezali, vyberali hnis a v januari som si ich mala ist dat vybrat, no nesla som, lebo neviem, kam mam ist, nakolko pristup lekarov v nitrianskej nemocnici ma uplne odradil od celej operacie. dakujem za pomoc.

Ahoj Zuzka,môjho syna uši boleli asi týždeň.Po zákroku nás nato upozornili,takže je to normálna reakcia.Skoré uzdravenie

ahoj, mna asi na taky 7. den tiez zacali hrozne boliet usi aj zuby. je to normalne, je to anatomicky prepojene, je to blizko seba (mandle, usi, sanka-zuby)-preto to tam vyzaruje. ale na 10. den mi vsetky bolesti vyrazne ustupili-nepotrebovala som ziadne analgetika. na tie usi mi pomohlo nieco studene-bud zmrzka alebo studeny obklad. neboj, prejde to. a na to krvacanie si treba davat pozor.prajem vela sil :-)) papa. o xvilku ti bude dobre. maj sa pekne. treba len vydrzat :slight_smile:

Ahojte,mam 28.ja som 48 hodin po výbere krčných mandlí.Zákrok bol v pohode,bolo to v lokálke,žiadna bolesť.dostal som pred zákrokom tri injekcie - oblbovák,proti tvorbe slín a proti krvácaniu.Lekár so mnou komunikoval,vtipkoval.Hovoril ak to bolí treba povedat,pridá este umrtvujúcu injekciu.Horšie je to po zákroku s tými bolesťami.Ale predpísali mi flector,takže po užití sa môžem aj najesť,samozrejme kašovité.Ak vám nevadí trocha krvi tak odporúčam lokálku.Na druhý den ma pustili domov.Bol som vo Vojenskej nemocnici v BA.Môžem odporučiť.

cawes zuzi ja som bola na madliach 7.aprila a usi ma teda boleli este asi 10dni takze sa neboj a tiez som sa bala zapalu stredneho ucha nakolko som ho uz raz mala a poviem tio nic prijemne ale teraz pri mandliach som ho nedostala to je normalne neboj a len treba vydrzat nie je to nic prijemne ale o taky tyzden ti uz bude fajn :slight_smile:

no dakujem…dnes mam 10ty den aazobudila som sa uplne bez bez bolesti …parada …len ked sa mam najest tak to je bolestive ale inka pohoda …diki moc za rady,lepsie sa to znasa ked clovek vie ze nieje sam …:O)

siska ja si myslim ze bolest si musi kazdy pri tom vytrpet…bez toho to nejde.ale kazdy znasa inka bolest.Ja som bola v bojniciach a ties som musela spolupracovat a to kazdy musi.ale tak ju daj uspat ale vtedy sa to tazsie hoji lebo to viac krvaca ako ked je clevk v strachu a strese tak menej krvaca a rychlejsie hoji sa to …tie 3dni v nemocnici co som bola bola parada lebo do mna pichali od bolesti stale tramal a veral…a este nejake opiaty ale doma je to potom zle.ale zase deti to dobre znasaju ich zevraj pustia v ten den ako ich robia pri lokalke.ak chces dam ti meno primara co mi to robil a on sa svami otom porozprava…je mily a ochotny.strandoval cely cas na operacke lebo osm to zle znasala a skolabovala som tu tam 3x takze to urcite mala zvladne lepsie…vela stastia.

lenka, ten nanuk a zmzku si mala jest hned… to pomaha studene na to… :smiley: my sme uz par hodin po operacii v nemocnici kvarili zmrzku :smiley:

som 8 deň po vybratí mandlí a je to stále veľmi bolestivé, ja som bola v lokálke a bolo to hrozné, stále som mala plné ústa slin, napínalo ma na zvracani, trvalo to hodinu a myslela som že to nevydržím, mala som čo robiť aby som im tam neodpadla, msom po dvoch pôrodoch ale takú bolesť som si ešte doposiaľ nevytrpela, dúfam, že to bude teraz už lepšie, ale ešte stále sa mi ťažko rozpráva

Barborka ja som tiež z Nr, 2.6. mi vyberali krčné mandle v Nových Zámkoch Dr. Kurinec, v celkovej anestéze. Skús sa k nemu nejak dostať, je dobrý.

AKO SOM PREŽIL
Prajem vám pekný deň. Nie, nebudem tu opisovať horory, iba sa vám zdôverím s mojimi pocitmi.
Od 3.6. prešiel týždeň, čo mi vyberali na Antolskej krčné mandle. Bolo to v lokálnom znecitlivení. Dve povinné noci som strávil v nemocnici. Už viem, čo je bolesť uší, ako ťažké je prehltnúť čo i len sliny. Včera som prvýkrát užil Flector. Dovtedy Algifen alebo Novalgin. Už ich mám možnosť porovnať. Aj z môjho pohľadu je Flector z týchto prípravkov najlepší. Pomerne rýchlo zaberá. Nedajte sa však oklamať jeho účinkom. Včera som si myslel, že mi tá bolesť úplne prešla. Ale ona na mňa nezabudla. Vrátila sa, potvora jedna! Pitný režim, kašovité jedlá, žiadna fyzická námaha a nevystavovanie sa slnku sú dôležité predpoklady úspešného návratu do normálneho života. Je potrebné si vyplachovať ústa repíkom, ale aj Florsalmin je dobrý. Potláča zápach z úst…
Fibrínové povlaky ešte mám. Som zvedavý na ich odlupovanie.
Jedna vec mi však nejde do hlavy. Väčšina z vás spomína okolo 30 minút, počas ktorých vám mandle vyberali. Ja ich mám zrejme 6, lebo čas bol trojnásobný…
Prvýkrát som prispel do tejto diskusie 17.4. Tam mám uvedený aj vek.
Na prípadné otázky vám odpoviem aj mailom.
Majte sa krásne. :slight_smile:
Peťo z Petržalky

Ahoj prosim ta ake sa robia vysetrenia pred lokalnzm vysetrenim? Mam sa dat objednat do vojenskej nemocnice zaciatkom jula na vyber mandli, lebo mam tak 6x do roka anginu.
dakujem
kristina

ahoj Kika, aj ja som bola v lokalke. je to v pohode :slight_smile: treba ti vysetrenie krvi: Krvny obraz, hemokoagulacne vysetrenie (aka je doba krvacania a zrazania) a este vnutorne prostredie. mal by ti to urobit obvodny Dr. interne a ARO nepotrebujes-kedze budes len v lokalke. ja som mala anginy asi tak 5 x rocne. musim priznat, ze sa citim ovela lepsie, predtym som bola len stale unavena, a teraz srsim zivotom :slight_smile: a dalsie plus-zlepsila sa mi aj plet. drzim palce. papa. pekny den

Ahoj Kika. Lucia Ti napísala všetko. Napriek tomu skús osloviť Imra, pár príspevkov nižšie, ten bol nedávno vo Vojenskej nemocnici.
Peťo z Petržalky

Ahojte…mám zvyšené ASLO už asi pol roka…stále je to okolo 700…mávam aj bolesti kolien už 3 roky a to vraj kvôli mandliam… 15.7. mám termín v PO…vyzerá to tam hrozne, ale personál vyzerá na prvý pohľa príjemne… mám lokálnu anestéziu…ale z toho, čo tu píšete, že je to také hrozné, tak sa začínam báť…brala som to športovo doteraz…mala som ísť už teraz 15.6., ale vyskytli sa komplikácie tak mi to presunuli o mesiac neskôr… ľudia, myslíte na mňa…strašne sa bojíím teraz

ahoj. Ja som bola v presove vybrat mandle v lokalke. Vobec to nebolo take hrozne. Oni ti to umrtvia a nebudes to citit a este predtym ti daju oblbovak takze to nebudes tak vnimat. Budes tam asi 4 dni a pojdes domov. Doktori aj personal su naozaj zlatí takze sa nemas coho bat. Drzím palce

Zdravím, Môjmu 5 ročnému synovi odporúčili vybrať krcné mandle,ale moja doktorka to neodporúča . Ako sa mám rozhodnúť?

cau peto, aj mne to robili dlho, bo na nas, co sme tam vtedy boli, tak sa ucili mlade doktorky… ale boli na nas mile a snazili sa ako mohli :slight_smile:

ja som na vyplachovanie pouzivala Chamomilu, ci ako sa to vola, bola to vlastne kamilka…

flector je super, ja som mala jeden na cely den, ked som xela uz konecne zacat nieco normalnejsie jest… dovtedy nic… :slight_smile: bo algifen aj tak v nicom nepomahal, tak to bolo jedno, co ho jem abo nie…
a namiesto lezania v posteli som uz na 4den po operacii sla do mesta a na 6 do skoly… :slight_smile: a pohoda, akoby sa nic nestalo, az na to, ze som si setrila hlas a nerozpravala nahlas… :smiley:

Kačiatko, ďakujem Ti za Tvoju skúsenosť. Pýtal som sa doktorky, keď som bol na kontrole, prečo to tak dlho trvalo. Vraj som to mal veľmi hlboko. A je fakt, že po tej pravej mandli mám normálne kráter…
Cez deň je to v pohode, ale ráno ten Flector padne veľmi dobre. Dnes je to 12.deň. Darmo, môj vek určite zohráva úlohu…
Maj sa krásne.:-)))
Peťo z Petržalky

Vôbec sa neboj. Ja som sa bál strašne, ale keby som vedel, že to bude tak v pohode po zákroku, dal by som si ich vybrať pred rokmi. Inak robili ma v Martine 5.6.2009 a dnes nemám žiadne problémy. Kúsok to bolí, ale inak v pohode. Dal som sa však uspať. Personál cool, lieky cool, oddych cool. Neboj sa.