Inak mám 33 rokov a mal som tak 12 x do roka ang. - tá bolesť pri opakovaných angínach je porovnateľná s touto bolesťou. A v podstate poslednou.
xy,
ahojček tak ako sa cítiš po výbere mandlí?želám skoré uzdravenie:))Mne tiež vyberali mandle v Prešove…dalo sa to prežiť…ktorý doktor v Prešove ti to robil?
zuzika0918@azet.sk
Dobrý deň, Janka
môj 12 r. syn má tiež ten problém, že má zvýšené aslo. Vlani v lete mal 2x angínu, hoci už nebýva často chorý. Dala som mu zobrať krv, mal aslo vyše 700. Pol roka bral PENCLEN (antibiotiká). Po prvých troch mes. užívania sa mu to znížilo na 500, po ďalšícj troch mes. už bolo 600.
Takže pediater nám odporučil krčné mandle vybrať a krčná lekárka to potvrdila. Čaká nás to 24.6.09. Bojím sa ako to zvládne, ako zvládne tú pooperačnú bolesť a ja s ním.
Ale ako som si prečítala nejaké veci tu na internete, pri tom zvýšenom ASLE je to nutné. Dúfam, že je to tak správne a že to pomôže. Držte sa aj Vy. Už nech máme za tým Pekné leto. Gabi
ahojte…mne budu vyberat mandle 24 lenze este tento tyzden som chora a beriem lieky.maju ma uplne uspat lenze neviem ci to nebude problem kedze som este stale chora a lekarka povedala ze to prekladat nebudu lebo musia ist von.neviete ci to bude pri tom uspati vadit??
nooo…mne vyberali malnde p=red 5 dnami, boli to ale zase leieky prosti bolesti zaberaju:-)bola som uplne uspata a tak som necitiola ziadnu bolest v nemocnici mi davali lieky a infuzie od bolesti neni to takze stasne na druhy den ma pustili z nemocnice…uz cakam kedy konecne budem poriadne jest
no to sa mas ja som len 5 den po operacii
ale uz sa tesim ked to nebude boliet :DDD
presne aj mna strasne bolia usi aj ked hrdlo neboli tak usi hej …dokrtor vravel ze je to normalne…inak aj vas boli viac prava strana ako lava ??
ahoj iwonka, mala by si byt zdrava. neviem preco, ti Dr. povedala, ze ta budu aj tak robit. na vyberanie by mal byt clovek zdravy min. 5 tyzdnov. skus sa poradit s inym Dr. drzim palce.
tak to mu asi odporucali na krcnom, nie? a oni sa tomu, povedala by som, rozumeju asi viac ako normalna doktorka… moja mi to tiez nechcela dovoli, ani ist na krcne, nie to este nieco ine robit a ked tam povedali, ze musia ist von a uz davno mali byt vonku, tak sa tvarila, akoby nic…
aj moje boli riadne hlboke… ale som rada, ze su vonku a uz polroka od operacie som nemala ziadne problemy (kym predtym som bola kazdy mesiac na ATB vdaka angine…klop-klop-klop, aby som nezakrikla :D)
jj, rana byvaju bolestive, bo cez noc clovek nepije a ked je hrdlo suche, tak boli o to viac… ja som pila aj v noci, aspon sem-tam, ked sa mi podarilo precitnut…
a aky mas vek, ak to neni tajne… ja mam 22, ale vlastne na operacii som bola v novembri, cize to som mala este 21… ale niektori aj s nizsim vekom to tam znasali dost zle, sa tvarili akoby sli umriet a neviem co, ale sak, clovek daco uz znesie a ked sa raz na to dal, tak to treba dotiahnut do konca…
tot moja filozofia
Zdrawim Marian.
Mne maju vyberat 16.7 v martine mandle.Ako to prebiehalo??kolko si sa zotvoval?kolko si musel byt doma??mozes v pohode rozpravat?:Pmohol by si mi odpisat nejak na mail alebo tak?a ktoreho doktora si mal pri zakroku?
Dakujem lenka
mne vyberali mandle 05.06.2009 a bolo to hrozne, trvalo to hodinu a oblbovak mi nepichli, lebo zo mna vytiekol, kedze som uz pol dna dopredu nemala nic jest ani pit, mala som zuzene cievy a oblbovak mi neprijali…3 dni som potom bola v nemocnici a tyzden este doma, po tyzdni sa prvykrat ulavilo…dost mi pomohli kvapky augifen…teraz uz celkom v poho
jooj mne vyberali mandle teraz 24,06,2009 v BA v ružinovskej, v úplnej anestéze … bola to haluz, lenze teraz presli uz 4 dni a bolest je slabsia asi o 1% a od bolesti si mam davat paralen … cim skorej by som chcel ist do roboty, lenze som slaby, toci sa mi hlava a to stoho ze nemozem jest :(( hm … pomozte mi nekdo … ako to co najrychlejsie zlepsit,prosiim …
haketta
Mne majú madle vyberať o 3 dni v celkovej…no a dost sa bojim uz teraz…vsetci tu pišete že to boli!jedine na co sa tesim je že schudnem:D:D:D teda aspon dufam:)
Ahojte.Mam 15 rokov a som 6 dni po vybere krčnych mandlí v PO.Môžem povedať že to nieje nič hrozne a da sa to v pohode vydržať.Samotná operacia sa tiež zvlada v poho až na to dychanie ustami.Bol som iba v lokale a všetko si pamätam ale stretol som tam chlapca ktory si operaciu vobec nepamätal.Desať minut po operacii ked prestala učinkovat injekcia som mal bolesti,to je pravda ale nejaka bolest tam byt musí.Den po operacii som ešte vypľuval krv a problemy s prehltanim som mal asi 3-4 dni.A to som na 4. den bol uz doma.Všetkym ktorym to čaka prajem skore uzdravenie.
P.S:Nemusite sa ničoho bať.
no mne vyberali krcne mandle 30.6.2009 … 1.7.2009 ma rano pustili domov … robili mi to v lokalke … zakrok som vobec necitil … vcera som uz jedol spenat a zemiakovu kasu a nejaku kojenecku vyzivu… stale cakam kedy ma to zacne bolet a nic sa nedeje. Uzivam flector preventivne kazdich 7 hodin … Myslel som si ze to bude najhorsia bolest v mojom zivote a strasne som sa bal. Ale je to uplna brnkacka … Drzim palce aby to kazdemu dopadlo ako mne …
krasny den prajem…Mandle mi vyberali prestne pred dvoma tyzdnami…bola som pod narkozou pretoze som mala abses a mala som to fakt vazne museli mi to este v ten den vybrat…bolelo to dost dlho asi tyzden urcite bez injekcii by som neexistovala…ked to vyzeralo uz dost ruzovo zacalo mi to krvacat…museli mi to vypalit a ostala som zase v nemocnici…ibaze v nemocnici mi to zacalo krvacat zas a nie raz ale hned dva krat…prave som doma a krvaca mi to znova…:(( takze vas PROSIIIM niekto s podobnymi skusenostami alebo nejaky odbornik piste mi na mail co mam s tym robit lebo ja uz vazne nevladzem!!:(( takto som si svoje letne prazdniny teda vazne nepredstavovala… poradte staci aj ked tu a ak nie tak na mail!! dakujem vopred!!
Ale pls nerobte stoho az taku vedu.
ahojte všetci
…som šiesty den po operácii (v celkovej a.) bez krvacania …prosím o radu kedže mam neskutočné bolesti, sto chutí skočiť z balkóna
…neskutočný problém mi robí prehltanie este aj vlastnych slín …aktuálne ich uz rovno vypluvam celý den…napit sa cistej vody je pre mna maximálny uspech …mam pocit ze je to horsie kazdym dnom …bojim sa noci a rana este horsie …asi to bolo dost hlboke kedze su to tak silne bolesti …prehltat antibiotiká je zlý sen …“vodu” do seba dostavam len cez infuzie ktore mi dava sestra uz doma …strasia ma ze ak nebudem nic jest a pit tak sa to este zhorší ked to nebudem jedlom a vodou “roztahovat” …neviem čo je na tom pravdy…chce to naozaj iba čas a mam to skratka takto dalej prečkať alebo …mam nieco robit?..zmrzlinu uz vonkoncom nemozem …je povacsine sladká …a vobec mi nerobí dobre …za sest dní som stratila 5 kíl …najhorsie je ked mam cukor uplne dole…a je mi zle a nemozem zaspat …strasne som sa snazila aspon nieco do seba dostat …ale ono sa to fakt nedá …ak by sa dalo aspon trochu nepíšem sem…som už zúfalá prosím poradte mi … Gabi
Caf Gabi,
čo berieš od bolesti. Ja som tiež 6 deň po, užívam 3 x denne Flector EP Rapid, úžasný prášok od bolesti. Skús si to dať hneď zajtra predpísať a uvidíš, resp. ucítiš malý zázrak a garantujem ti že sa v ten deň, ako to začneš užívať aj napapáš. Držím prsty. Pa