Krčné mandle

Mimko dakovalaaa :slight_smile: …včera som tu medzi príspevkami našla viacerých čo Flector odporúčali…len som tomu nechcela velmi verit…zatial som brala Novalgin injekčne no málo mi zaberal … dnes ráno ma bolesti prinútili a šla som si Flector kúpiť…naozaj pomohol …o 80% je mi lepsie …aj ked este miestami cítim pichanie či rezanie ale asi to tak má byť ešte …dakujem krásne za reakciu si mocno prudko zlatý :o)

Ahojte. Imro hrozne si ma potešil, ja idem zajtra do Vojenskej nemocnice na vybratie madlí v lokálke. Držte mi všetci palce, potom sa ozvem.

No čo jako pokračuješ s liečbou? Ja už od včerajška Flector len preventívne na noc. Bolesti už žiadne, hrdlo sa mi pekne čistí a papám už skoro všetko. Dúfam že aj ty si na tom už lepšie.

Ahojte, ja som 5 deň po vybratí mandlí v lokáli. Včera ma pustili domov. Operácia sa dala vydržať, ale nebolo to nič príjemné a vraj pacienti s abscesmi /ako ja/ to majú bolestivejšie,pretože miesta po abscecoch sú zjazvené. Bolesti mám dodnes, brutálne ma tiež bolia uši, dávam si kvapky a ibalgin, ale asi prejdem dnes na ten flector. Prehĺtanie stále bolí, ale jem kašovité jedlá a veľa pijem aj napriek bolesti, 2,5 l denne, vraj je to dobré a tiež často kloktám a zápach necítiť absolútne. Tak sa všetci držte, bolí to, ale dá sa to vydržať, keby boli iba takéto choroby…

Ahoj ahoj …dnes sú to dva týždne …ale bolesti neustúpili. Bez Flectora to akosi ešte nejde …ide mi bolesť do uší …a hrdlo stále cítim. S papaním je to už lepšie akurát dostáva zabrať moje vnútro zrejme od liekov…tak to riešim probiotikami. Teším sa že sa máš lepšie…želám ti to … ak chceš skús sa ozvať na mail…gabi2011@azet.sk …budem rada …

ehm ahojte…v auguste mi budu vyberať krčné mandle neviete či sa dava lokalka aleboo anesteza? … kolko dni ptm budem fit? a aku budem mat stravu? je to moc bolestive?..

Chcem sa opytat,ci si bol niekto vyberat mandle v nemocnici Kosice-Saca.Mam par otazok,dakujem

Ahoj, to prejde o týžden si uz na to nespomenies, ja som na 6ty den uz zjedla zopar hranoliek :))) proti bolesti som pila panadol rapid ten rozpustny vo vode mi robil dobre na hrdlo, tie bublinky co vytvoril boli príjemné na citlive hrdlo, skus, aj ja som si poplakala ked som bola hladna a ubolena zaroven, ale hojilo sa to rýchlo.

ahoj, to sa musíš rozhodnúť Ty čo chceš, či lokál alebo celkovú anestézu. Ja som tiež nevedela, ale povedali, že zvládnem aj lokál, tak som dala na ich radu a dalo sa to vydržať. Anestézu dávajú väčšinou malým deťom… Mna pustili v piatok a robili to v utorok, PN mala byť dva týždne, ale ja som musela chodiť do práce,ale bolo to v pohode. A stravu som mala asi 6 dní kašovitú, potom som už zjedla všetko, ale dlho trvá kým to všetko poriadne požuješ. Samotný zákrok sa dá vydržať, potom to bolí to je jasné,ale si na tabletkách a musíš veľa veľa piť aj ked sa Ti vôbec nebude chcieť a veľa kloktať, aby to nezapáchalo. Neboj zvládneš to, mne to robili 7.7.09 a už pomaly ani neviem, že som bola v nemocnici :slight_smile: držím palce.

mandle mi vybrali 1.7. vsetko bolo celkom okej…hlavne naladovka:):):slight_smile: och…po prebrati z narkozy som vsak od tej bolesti dostala nejaky sok…trvalo to asi 20 minut,potom mi zabrali lieky takze to bolo v pohode.injekciu od bolesti mi za tych 5 dni dali iba raz,lebo inak sa to dalo vydrzat…takze mandle boli v pohode,lenze dostavala som antibiotika,ktore moje telo neznasa,kedze som po operacii nechcela ani jest a malo som pila,antibiotika mi tak uskodili,ze som sa ocitla v nemocnici v Kosiciach pretoze mi prestali pracovat oblicky…tam ma z toho dostali asi tak ze tyzden teraz som uz skoro celkom okej len nemozem chodit po slnku,ziadne kupaliska,nesmiem sa namahat a musim davat pozor na vsetko co robim a hlavne,aby som neochorela…takze moje prazdniny su nanic…viem vsak,ze keby som si mala znova vybrat ci mam dat mandle von urcite by som s tym nesuhlasila,pretoze ked sa teraz vratim o 2-3 tyzdne naspat a spomeniem si kal mi bolo…tak drzim prsty vsetkym co sa na to chystaju…:slight_smile:

prosim mozem sa opytat kde Vam vyberali mandle mna to caka a potrebujem lekara dobreho,nakolko mam uz 47rokov a mam z toho strach mozetemi poradit. Dakujem

mne v BB v Rooseveltke :smiley:

moj syn ma 6 rokov a vybrali mu mandle krcne aj nosne minuly tyzden. este v ten den bol v pohode. rozpraval pil…na druhy den povedal, ze nechce ani sirup od bolesti, lebo ho to boli len trocha, ked papa. takze jediny problem mame, ze 2 tyzdne po operacii, musi byt v klude a nesmie ist na slnko.

No vazeny idal, ak ste z vychodu konkretne Zemplin tak sukromne ORL v Humennom mozem len odporucit. Skoro vsetky zakroky vykonava samotny pan primar ktory je aj konatel spolocnosti, cize si na praci dava zalezat.

moze mi niekto poradit dobreho odbornika krcneho lekara na vybranie mandli z Bratislavy. Dakujem

ludia nerozumiem jednej veci,mna tiez caka vyber krcnych mandli,ale nerozumiem tomu ze zapach z ust ze treba kloktat atd…aky zapach z ust??poprosim aby sa niekto ozval a odpisal mi na mail…dakujem

No kamo tak po TE na kratsi cas sa trosku rozhadas so zubnou kefkou a pastou :slight_smile: aspon mne to tak odporucali ze si nemam umyvat zuby aby som tam nieco nedodrbal :-/ tiez som sa cudoval aaa pytal som sa tu jedneho tipka aleee v tom mnozstve prispevkou sa to tu tazko hlada :slight_smile:

kennyyyyyyy… ty este zijeees? jeeeej… nie si na facebooku? daj meno :smiley:

a este zaapach vznika aj z tych mandli… ked sa to hoji :smiley: ale da sa to vydrzat… :smiley: a ja som si zuby umyvala aj tak… nevydrzala by som bez toho, aj ked len detskou kefkou, bo sa mi sanka nedala poriadne otvorit :stuck_out_tongue:

juuuj, kenny, to je uz davno, ked sme my boli… ked budem mat cas, musim tu pohladat nase skusenosti… mohli by sme im ich hodit na zaciatok :smiley: budu mat zazitok :DDD

ahoj… ja som bola na tom podobne… flector som brala len skor preventivne, tak rano po noci, ked bolo hrdlo suche, ale bolo to aj bez neho celkom v pohode… tiez som si myslela, ze ty kokos, ze to nezvladam, najma ked som citala tie oktobrove a novembrove prispevky ludi, ktori boli predo mnou (ja som bola 14.11.08) a niektori tam pisali riadne veci… :smiley: ale pohodaaa to bola… sla by som v kludne este raz na to, lepsie ako zubarka :smiley:
tak drzim palce, nech sa ti to lieci a nech uz nikdy nemas ziadne problemy… ja som od novembra nebola ani raz chora a to predtym som bola stale na ATB, anginy to u mna istili… ale radsej klop-klop-klop, aby som nezariekla :smiley:

henika, mozno to je aj tym, ze je to lepsievyberat v zime, nie v lete…