no tak mam 18rokov a som dobrej postavy aj jasom po operácii mandlí vybral som ich 22.10. a este stale nemozem poriadne jest jem len kasovite jedla a je to dost biedne 13 mam stuzkovu a teraz som schudol 5 kil ta tak len sa modlím aby som bol do 13 fit.teraz je este len 5 den tak je to fest blbe iba kloktam hrdlo harmančekom a neviem naco je dobry ten sprej Flector ci by mi nahodou nepomohol lebo sa mi v noci dost tazko spi…tak Vas prosim fakt velmi niekto mi poradte co a ko…PROSÍM
no k tvojmu príspevku… máš tam zopár chýb, asi ti podnebné mandle operovali nie 22.10. - to ešte len bude :). Za druhé, Flector nie je sprej, je to prášok, ktorý sa rozpúšťa vo vode. Je to analgetikum a vo väčšine prípadov pomáha. Osobne som ho užíval, veľmi mi pomohol aspoň na pár hodín po užití. Treba požiadať svojho lekára, aby ti ho predpísal.
Ešte som zabudol - s tou váhou sa netráp, keďže s jedením máš teraz iný režim, váha ide dolu, no rýchlo to dobehneš naspäť. Osobne som tiež schudol - takmer 7 kilov, no teraz som už dve nabral naspäť :). Zhruba po tom desiatom - dvanástom dni mi bolo oveľa lepšie a potom sa to už zlepšovalo až doteraz. Skoré uzdravenie. PS - 13-teho budeš isto fit.
no ja som sa pomýlil s tým dátumom mne asi poškodilo daco v hlave:D:D…len dnes som po 6 dni začal pluvat krv ale to len trosku dost som sa zlakol a este aj teploty mam ale to len 37,3 max jooj s tou krvou ked som vyplaval tak som sa dost zľakol a neviem co bude…este aj ľadviny ma bolia co predtým skoro nikdy nebolo
no ja som sa pomýlil s tým dátumom mne asi poškodilo daco v hlave…len dnes som po 6 dni začal pluvat krv ale to len trosku dost som sa zlakol a este aj teploty mam ale to len 37,3 max jooj s tou krvou ked som vyplaval tak som sa dost zľakol a neviem co bude…este aj ľadviny ma bolia co predtým skoro nikdy nebolo
i ja som sa ráno zhruba tiež v šiestom dni zobudil a mal som trošku krvavý uterák, no a potom som mal v slinách trošku krvi… prešlo to, ak to nekrváca a nevypľúvaš čistú krv, zastavilo sa to, je to v poriadku. To sa ti odlupujú tzv. fibrínové povlaky a je to normálne. Teplotu zvýšenú som mal i ja, ak budeš mať nad 37,5 kontaktuj lekára. Ja som mal cez 38 stupňov, antibiotiká to napravili.
ja mam 22 operaciu krcnych mandli som absolvoval asi pred dvomi rokmi a bola to najvacsia bolest aku som kedy zazil a uz nechcem zazit…operacia bola strasna ale ustal som to a potom asi dva týzdne velkého trápenia
no ja mam uz 3 den teplotu ale len do tých 37,4 max no ale ked je to v poriadku tak som rad inak beriem paralen na tu zvysenu teplotu a snazim sa vela pit a krvacanie uz prestalo chvala BOHU len som zvedavy kedy ustupia tie teploty hej a este beriem amoksiklav to mi predpísali ked som odchadzal s nemocnice tak sa cudujem ze ta teplota nechce ustupit pod 37 noo:( tak len dufam ze bude dobre…
19.10. mi vybrali krcne mandlicky v lokalke,nebolo to take strasne ako som cakala ale ani prijemne…najhorsie bolo to opichanie na znecitlivenie.dnes som konecne doma a mala som strasnu chut dat si parky,tak som sa do nich hrdnisky pustila ale ziadna slava po dvoch kuskoch som to vzdala teraz uz hodinu do seba pcham dva kusky vianocky. Ale citala som tu o pripravku FLECTOR tak dufam ze sami to podari zajtra zohnat a ze mi to pomoze,pretoze pri prepustani mi pan dr odporucil paralen ( hahaha )
prajem vsetkym skore uzdravenie
Ahoj Daniela. Prepáč že reagujem po týždni ale skôr som namal náladu a ani chuť. Bolesť v krku nič sa nedalo jesť v noci som spával max. tri hodiny. Bral som Frector a Novalgin vždy to vydržalo asi päť hodín a bolesť bola opäť. Teraz stále cítim zápal v krku ale snáď to prežijem. Píšu tu že celá liečba trvá 21 dní takže som asi v polovici verím že sa to už bude iba zlepšovať. Držím Ti palce
ahoj Lilia pravdupovediac si ma ukludnila, o dva dni mi maju vyberat mandle a som z toho nervozna, malo by to byt v celkovej anasteze, tak dufam ze to tak aj naozaj bude. chcela som sa ta spytat ci mozem pred operaciou jest alebo musim prist na lacno? pretoze lekari ma neupozornili, tak neviem. za skoru odpoved vopred dakujem
to by aj mna zaujimalo,…ale predpokladam ze to bude asi 2 tyzdne ci sa mylim?
pokial viem, tak si môzeme vybrat, či nám ich vytiahnu za živa, alebo umrtvenie…pred 7rokmi mi tiež vytahovali, bolelo ma to nehorazne a týžden som nemohla riadne jesť, ani vraveť.nič. mala som jesť len polievky.dala som si nanuk, hned ma to prešlo…teraz mi majú vyťahovať opať, no vybrala som si aby som bola na polovice uspatá…uvidíme…títo doktori nevedia nič.
Ahojte vsetci,
tak citala som si Vase prispevky pred tym aj potom a pomohlo, hlavne tie pozitivne pristupy…
3 roky som mala problem so strasnymi anginami, uz nezaberali ani antibiotika, napriek naliehaniu doktorov som si mandle nedala vybrat, lebo som si myslela, ze dolezitejsie je ich preliecit a nie vyrezat. Skusila som rozne alternativne liecby, ale nic nezabralo. Mylila som sa. Az som tento mesiac ochorela opat, myslela som si, ze je to angina ako kazda ina, ale ked som 6 dni nic nejedla a mala horucky, hospitalizovali ma, vraj na stastie, lebo hrozilo, ze sa zadusim, hned ma narezali v lokalke, ale nenasli lozisko a tak ma poslali na ct, rozhodnutie bolo, preliecit antibiotikami a vyrezat. Od 19.10. som bola v nemocnici, kde sa o mna starali, pichali ma kadecim a testovali, ale pomohlo, v stvrtok(22.10.) ma zobrali na operaciu v celkovej anesteze, bola som stastna, ze tie mandle idu prec. Vzhladom k tomu, ze som mala prazdne brusko po tolkych dnoch nejedenia anesteza mi nepadla dobre a niekolkokrat som po operacii vracala, cim moja bolest bola vacsia, ale neva, uz to len vydrzat. Mam stvrty den po operacii a som konecne doma, bolesti pomaly ustupuje, beriem algifenove kvapky a premyvam si usta harmancekom, hlavne sa snazim pit.Ta strana kde som mala zapal mam neopissatelnu bolest a doteraz vela nenarozpravam, ale som stastna ze to mam za sebou.
Chcem len poradit, nedajte si to zajst az tak daleko, aby ste nemali takto znasobenu tu bolest, lebo inac je to znesitelne, viem to porovnat, lebo na druhej strane mi vybrali aj zdravu mandlu a hlavne pozitivny pristup, bez strachu:-)))))
ahoj daniela citala som tvoj prispevok do forumu. aj mne budu vyberat mandle a velmi sa bojim. chcela by som aby ma uspali ale neviem ci sa to da, aj ja mam 30.
cau mima, ze mas prijst nalacno znamena ze od 12tej v noci predchadzajuci den nic nepit a nejest, tak den predtym dodrz pitny rezim, ja som spravila chybu, nepila som dost a velmi ma trapil smad a po operacii som myslela na hamburger heheh, aj ked take nieco vobec nejedavam a nevedela som prehltnut ani ten caj s Flectorom, to je asi ta najvacsia bolest, prvu noc a prvy krat sa napit…som 6ty den po operacii a aktualne ma zacali boliet usi …drzim vsetkym palce, s Flectorom sa to da zvladnut aj ked to vraj mozem brat len 7 dni tak neviem co potom skusala som panadol, lebo flector straaasne uspava ale nezabera…vsetkym vam prajem skore uzdravenie, vela odvahy a trpezlivosti
Ahojte všetci,
mám 6,5 ročného syna a od septembra berie už tretie ATB.Krčná lekárka odporúča operáciu mandlí.Po týchto príspevkoch čo som čítala mám strach.Operovaný by mal byť v Humennom.Má niekto skúsenosti s prístupom lekárov, prípadne ako sa postupuje po operácii, či dávajú nejaké výživy, príp. niečo od bolesti.Ak by bol niekto, kto má tak staré dieťa ako ja a bol po operácii nech mi prosím odpíše ako to znášalo. Vďaka Gabika.
Ahojte, ja som bola 2.11. na výbere krčných mandlí v celkovej anestéze, dnes ráno ma pustili z nemocnice. Operácia bola v pohode, nevracala som po tom ani nekrvácala. Prvý deň mi dávali injekcie Novalginu, teraz beriem Flector alebo Algifen, Flector rozpustny prasok je na bolest lepsi. Boli to pri prehltani, pri jedeni a hlavne v noci a rano po prebudeni. Vela pijem repikovy a kamilkovy caj. Hlavne som rada, ze to mam za sebou. Rozpravala som hned odo dna operacie a dokonca vecer po operacii som od hladu do seba natlacila dva banany. V nemocnici mi davali od druheho dna pudingy, vtacie mlieko a pod. Zatial som jedla piskoty, zemiakovu kasu, puding, polievku. Dufam, ze to ziletkovanie v hrdle uz skoro prestane:-(
Ahojte, aj mne chcu vybrat mandle lebo mam ASLO 1500 uz rok a antibiotika to neznizili. Ale inak sa necitim chory. Skor naopak. Uz davno som ani prechladnuty nebol, ani chripku som nemal. Dufam, ze nemam tu infekciu skrytu niekde inde. Skocim este za zubarkou, ci nemam zapalove lozisko v zuboch. Mate niekto podobnu skusenost? Teda jediny priznak vysoke ASLO.
hej, zozen flector, ale musi ti ho predpisat obvodna… paralen by som nejedla ani nic podobne, pretoze to skor znasobuje krvacanie…