Ahoj katka,nechcem byť otravná ale asi aj mne hrozí výber a viem,že by som to nezvládla normálne len v narkóze. Chcem len vedieť prečo to trvalo tak dlho keď normálne to ide aj do 20-minut? Naozaj si po prebudení bola celkom fajn.Kde ťa operovali? Ak ťa to nebude moc otravovať daj vedieť prosím.Monika
PS:Skore zotavenie.
Ahoj Monika, trvalo to dlho preto, lebo tie mandle boli v hroznom stave, pri operácii sa im rozpadali, nevedeli rozoznať, čo je mandla a čo je už hltan, velmi to krvácalo.Ale musím ti povedať, že som velmi rada, že som bola na súkromnej klinike v Piešťanoch, volá sa to Medicentrum a boli tam perfektní odborníci, aj doktori, aj sestričky.A nelutujem narkozu, lebo keby som ju nemala, tak tu operáciu nezvládnem,a to mi povedal aj lekár.Ak sa chceš bližšie porozprávať, daj vedieť, a napíšem moj email, alebo skype.A ešte niečo, na 6 den mi to začalo velmi krvácať, tak som volala lekárovi, okamžite ma prijali, prišiel lekár aj sestrička, bola som tam len ja, starostlivosť je tam 100 percentná.V piešťanoch operuju väčšinou v narkoze všetkých, a v pohode to pacienti znášaju.A máš tam pohodlie, izbu len pre seba, televízor, a strašne odborný a zlatý personál
Renatka, viem, o čom hovoríš,určite si daj predpísať prášok Flector rapid, nič iné na to nezaberá.Užíva sa každých 8 hodín jeden sáčik, čo mne nevyhovovalo, ja som si ten sáčik rozdelila na polovicu, a každé4 hodiny som užila pol sáčku.takže dennú povolenú dávku som neprekročila a zaberalo to super, hlavne že každé 4 hodiny, som si mohla dať od bolesti.Skús to tak ako ja, a uvidíš, že to bude super.Mne to začalo na 6 den aj velmi krvácať, musela som ísť do nemocnice, ale už som doma, a je to ok.Flector beriem stále každe 4 hodiny, a je to perfektné.pa
Katka a vsetci spolutrpitelia:-), som tusim 19ty den po operacii, uz neberiem tyzden ziadne analgetika, ale stale mam opuchnuty jazyk a ciastocne fibrinove povlaky na lavej strane. Dost ma soklo ked som vysla na studeny vzduch dnes vecer a mala som seriozne problemy z dychanim. Ma niekto s tym skusenosti? Co Vam pomohlo? Uz som myslela, ze som v pohode. Ta sukromna klinika je asi dobry napad, ja som bola na Antolskej, ale chvalabohu mi to vobec nekrvacalo, to je ale asi dane velkostou rany a zrazanlivostou krvi.
Ahoj kaciatko 13, som rada že si niečo pozitívne napísala, ja uvažujem že si dám odstrániť mandle, lebo mávam skoro každý 2 mesiac antibiotiká, vo výtere je stále zlatý stafylokok, ale mám aj často choré priedušky a astmu, tak neviem čo robiť, lebo sa trochu bojím že potom mi to bude sadať stále na priedušky. Kde ti to prosím ťa robili?
ahoj chcela by som sa niekoho spýtať kto je po výbere mandlí dlhšiu dobu, či mu to pomohlo, alebo nie. Ja mám v mandliach vo výteroch stále zlatého stafylokoka, už aj v spúte v prieduškách. Antibitiká beriem už skoro každý mesiac, lebo väčšinou skončím so zápalom priedušiek alebo priedušnice. Vyskúšala som už do Wobenzynu, echinacee, koloidného striebra, vyplachovania, ale nechce sa to zničiť. mám aj poruchu imunity tak asi preto som tak na tom. Prosím o radu či to niekomu po vybratí mandlí prestalo alebo je to horšie. Prosím aj o radu nejakej dobrej kliniky
Ahojte, ja mám 3 den po operácii krčných mandlí a poviem Vám že tá bolesť dosť veľká pokial si nedám Novalgin čo mi predpísali.No ale ten si môžem dávať len každých 8 hodín a ešte trochu od bolesti pomáha Tantum Verde na vyplachovanie. Ešte mi predpísali Ceroxim ale ten asi nie je od bolesti. Bol som operovani v celkovej anestezii asi 30 min. v Ružomberku a potom do druhého dna na JISKE kde mi dávali infúzie a ladové zábali na krk a na tretí den už som bol doma. Chcem sa Vás spýtať či tie studené obklady si môžem ešte dávať aj doma alebo či aj zmrzlina dačo pomôže od bolesti a kolko asi trvá PN-ka
ahoj, obklady si možeš dávať, to neuškodí, a daj si predpísať Flector rapid, ten ti od bolesti zaberie perfektne.Novalgin na to moc nezaberá.
Mne povedala lekárka, že mám cmúľať kocku ľadu alebo si dať zmrzlinu, že to eliminuje prekrvenie a odpuch, skús mne to veľmi nepomohlo. Lepší bol vlažný kamilkový a repíkový čaj (pila som ho na litre). Rátaj s cca trojtýždňovou PNkou, to je ale individuálne podľa toho ako sa to hojí a tiež podľa bolesti. Flector Rapid (rozpustné sáčky) sú jednoznačne na bolesť a odpuch najlepšie po výbere krčných mandlí (aspoň u mňa). Ja som teraz už 24 dní od operácie, stále cítim tupú bolesť a trochu napuchnutý jazyk.
Ahoj Katka, dúfam že si už ok. chcem sa ťa spýtať koľko dní si musela v Piešťanoch ležať a keďže je to súkromná klinika, koľko to stálo. ďakujem
Ahojte a dakujem všetkým za odpovede.V nedelu som bol na pohotovosti- tá bolesť sa mi už viac vydržať nedala a aj tak ma poslali domov s tým že ten Novalgin je na to najlepší a tá bolesť časom ustúpi- zatial neustúpila. Dnes som bol u svojej obvodnej doktorky a ani tam mi ten Flector nechceli predpísať, vraj to čo mám je na to najlepšie a dala mi akurát k tomu Zodac a trpím ako zarezané prasa dalej.Tak mi nič neostáva a ten Novalgin užívam ked sa začnú velké bolesti-aj po 4 hodinách od posledného užitia.Hádam sa nepriotrávim z neho. Tie čaje si robievam tiež ale s obtiažou sa tiež pijú
ahoj marián, ak ti to nechcú predpísať, chod ku krčnej, tá ti to určite predpíše.stojí ti to za to, tá bolesť sa nedá vydržať.a nástoj na tom, aby ti to predpísali.
Ahoj ivka, je to jednodňová chirurgia, takže som tam bola 1 noc, a išla som domov, ale oni ti poskytnu číslo, kde sú 24 hodín denne, a možem im v prípade komplikácií zavolať.Mne to začalo krvácať, tak ma potom prijali znovu, a za to som už neplatila ani cent.Takže som doplácala štandatrne 100 euro.ale stálo to za to.
Vyberali vam niekomu krčne mandle v ružinovskej nemocnici? Ja by som tam chcela isť ale v CA. Ako ste tam spokojny so starostlivosťou?
Katka veď ja som im to na pohotovosti spomínal, ale oni ten liek ani nepoznali. Po všetkých skúšaniach domácich liekov čo užívajú rodičia som sa konečne zbavil bolesti a mohol sa nielen bez bolesti napiť ale aj najesť- som šťastný človek. Nakoniec mi pomohol Coxtral ktorý som užil o 17 hodine , najedol sa do sýta a stále je to
ahoj, som veeeeeeeeeeeeeeeeeľmi rada, že si už bez bolesti, viem, aké to je strašné.A to sa čudujem, že Flektor nepoznajú, to ťa len klamali, alebo sú potom na pohotovosti dementi.sorry za výraz.Je to neskutočné, že 21 storočí si musíš pýtať lieky sám, aj to nie sú ochotný predpísať.Ja som našťastie mala krčnú lekárku, ktorá mi to automaticky každý týždeň predpisovala, lebo keby som to nemala, tak to asi neprežijem.
No bez bolesti úplne nie, len sú potlačané tabletkami. Bolesť nastane pri jedení alebo pití ale opeť ustúpi po chvilke. Len jedno ma hnevá že účinkujú u mňa približne 6-7 hodín a ked sa chcem mať opeť dobre musím užiť ďalšiu tabletku- pritom by som podla návodu mal zjesť maximálne 2 tabletky za deň a to je pre mna málo a bojím sa že sa priotrávim ked ich užívam viacej
Užívaj to podľa návodu, aby si si neublížil. Nechápem, prečo Ti nepredpísali rozpustné prášky Flector EP Rapid 50 mg, používa sa ako analgetikum aj antireumatikum, bez predpisu Ti to ale v lekárni nedajú. Tiež som bola na pohotovosti so strašnou bolesťou a nepomohli mi, vynadali mi že užívam veľa Novalginu, ktorý mi už ani nezaberal. Povedali mi, že som po operácii a musím vydržať:-) Neboj, tá akútna bolesť cca po takom 10 dni ustúpi.
marián, odkial si?ja mám flektor doma, napíš adresu, pošlem ti to.a budeš ok.ja som to užívala 16 dní.každé 4 hodiny pol sáčku, a bolo to super
Katka som od Ružomberka, ale zatial mi dobre zabera ten Coxtral a aj pani doktorka mi potom predpísala prášky Nimesil. To zloženie tých práškov je skoro taký istý ako Coxtral tak užívam ten a vydržím na ňom skoro 12 hodín tak ako je povolené ho užívať.Zajtra bude 10 dní od operácie tak aj rátam s tým že bolesti by mali pomali ustupovať ako to tu píšete.