Krčné mandle

ja som mala teraz 14. novembra presne rok od operacie a mozem podavat, ze za tento rok som ani raz nebola chora, nebolelo ma hrdlo ani som nekaslala… uzasny pocit, kedze predtym som bola stale na ATB a anginovala som… a mozem povedat, ze rozhodne sa mi zvysila aj celkova imunita, vtedy stacilo na mna kychnut abo ani to a uz ma bolelo hrdlo a zacinala angina, teraz okolo mna vsetci kaslu a ja ostavam uplne zdrava… cize pre mna bol vyber mandli tym najlepsim krokom, co som spravila v zivote… :slight_smile:

Dobre,ten Nimesil je vlastne to isté, ako Flector,le je od inej firmy,ale zloženie je také isté.takže som rada,
že už tak netrpíš.
ja som mala bolesti asi 14 dní,ale už je to v pohode.Želám skoré uzdravenie.

Katka, 16 dni nie je dobre brat Flector alebo podobny liek, akonahle ta ostra bolest ustupi, treba s analgetikami seknut, telo si na ne zvykne a okrem toho po 16 dnoch intenzivneho uzivania max.povolenej davky mozu byt problemy s oblickami alebo srdcom alebo zle od zaludka. Da sa vypomoct s pastilkami alebo sprejom Tantum Verde.

lenže mne tá ostrá bolesť prestala po
14 dňoch, a tie dva dni som si to
dala len 1 krát za 24 hodín pol sáčku
A potom som to úplne vysadila.Som ok,
Mne pri operácii vzali aj časť podne-
bia, a zašívali mi aj podnebie, takže
ja som tie bolesti mala väčšie, ako
majú pacienti bez komplikácií.A brala
so to pod dohľadom lekára, ktorý
vedel, ako to beriem.Nebola som
predávkovaná, ani mi to nijako
neuškodilo.

Ahoj kačiatko to som rada že ti to pomohlo a máš kvalitnejší život. Ja mám ísť tento štvrtok na súkromnú kliniku do PN, na konzultáciu, čo s mandľami. Chcem sa ťa ešte spýtať či si predtým mala aj pozitívne výtery, je mám stále zlatého stafylokoka, ale čítala že väčšinou ich vyberajú keď majú streptokoka. Ale aj tak som na 90 % rozhodnutá že ich dám von. Horšie to už snáď nebude. Už sa mi aj tak bojí dať lekárka antibiotiká lebo som mala zlé pečeňové testy.

Ahoj Kati, v tých Piešťanoch ťa aj vyšetrili, prípadne ti urobili výtery a posúdili či sú mandle na vybratie? Alebo brali do úvahy nejaké odporučenie krčného lekára? Ako sa cítiš teraz? Pomohlo ti to?

Ahoj Ivka, oni tam posúdili, či je to potrebné, ale u mňa to bolo akútne, teraz vo štvrtok som bola na kontrolu, už to mám zahojené, boli tam úplne úžasní všetci, sestričky, lekári, každému kto má možnosť isť do Piešťan, vrelo odporúčam.Ak by som to mala absolvolať ešte raz, určite tam znovu pôjdem.Už sa mám dobre, a tebe budem držať palce.Ak sa pre to rozhodneš, budeš naozaj v dobrých rukách.

Ja ten Nimesil užívam 3 den, predtým som užíval Coxtral asi 4 dni a dovtedy po operaci som užíval Novalgin, ktorý nestál za nič.Zajtra bude 2 týždne od operácie, pôjdem na kontrolu a ak už budú bolesti menšie prejdem asi naspeť na ten Novalgin.

potrebujem poradit…

na piaty den mi bolo uz lepsie, ale dnes (na siesti den) je to o dost horsie a v jednom z lôžok sami objavila malá červená botočka a toto lôžko ma aj podstatme viac bolí, ako to druhé…
Máte s tím niekto skúsenosti???

neboj nic, to sa stava… a ta krvava bodka - to sa asi odlupuju fobrinove povlaky a ked sa nahodou odlepi vacsi kusok, tak krv sa moze objavit…
a ta bolest? polavi… ono sa to asi hoji… je to take rezave, nie?

ano… taka rezava bolest to bola a potom to zacalo krvacat, tak somradsej isiel k doktorovi a oni si ma nechali v nemocnici a dnes rano ma cakalo prekvapenie v podobe hodinovej najbolestivejsej operacii v mojom zivote… bez umrtvenia, bez sucitu sa mi pokusali zastavit krvacanie, ktore mimochodom sposobili oni tym, ako mi tu krvnu zrazeninkiu odstranovali… minimalne 20krat mi rano zatavovali tymi elektrodami a to pri plnom vedomi… navise mi to robili hned po ranajkach, takze som sa aj povracal a skoro odpadol… proste super… nikomu by som to neprial zazit

ahoj…ja mam podobny problem … zvysene aslo asik na 600 a tiez mam brat 3 mesiace PENCLEN…berem ho uz asik tri tyzdne a ziadne zmeny … heslo ma boli stale … horucky obcas tiez … nic moc ploste…myslis ze aj ja by som si mala dat vybrat mandle ? :frowning:

ono, niekde som počul, že sa netreba pozerať niekoľko dní do pusy, lebo je to desný pohľad, biele povlaky atd. Ja som dnes piaty den po a pozrel som sa. Ešte stále odpadávam. Inak flektor, do roboty som šiel rovno z nemocnice, jem špenáty, plenené papriky a pod. a prežívam. Celková najlepšia, výborná nemocnica na toto je bývalá NMO v BA

Ahojte pls je tu niekto kto bol vyberat naraz krcne aj nosne mandle s celkovou narkozou?pls pise ak ano mam zopar otazkom…dik

Mne vyberali mandle pred 4 dnami. Robili mi to takou novou metodou pri ktorej to nekrvaca

Vyberali mi ich v uplnej narkoze. Prebudenie po operacii bolo v pohode a kedze mi este trvali lieky proti bolesti, nic som necitil a dokonca som porobil aj 2 hodinky do prace (na notebooku). Ako vsak prestavali ucinkovat lieky, zacalo ma to poriadne boliet. Celu noc som nespal a odrataval minuty, lebo mi nepredpisali poriadne lieky od bolesti, ale len Novalgin a algifenove kvapky (tie vobec nezaberali). Na druhy den mi nastastie od znamej krcnej doniesla mama Nimesyl. Tento liek mozem vsetkym doporucit. Po jeho pouziti 8 hodin necitim silnu bolest a mozem normalne fungovat. Neviem, preco mi ho nepredpisali uz v nemocnici a kludne by ma nechali trpiet bez poriadnych liekov.
Ak mozem poradit na tom, ake lieky vam budu davat sa dohodnite pred operaciou, lebo po nej vas bude boliet kazde slovo a tazko sa komunikuje. Nemocnice sa niekedy snazia setrit na liekoch, lebo podane lieky im poistovna nepraplaca zvlast, ale su zahrnute v platbe za hospitalizaciu (fakt super zakon).

Jano kde Ti vyberali mandle? Ja chcem isť do ružinova.

taktiež ma včera robili v NMO - 17.12. a doporučujem…ale do roboty sa teda nechystám aspoň 3 týždne…

Ahoj Ivan a kde ti to robili touto metódou? Ja sa chystám tiež na výber ale do PN na súkromnú kliniku ma nechceli zobrať keďže je to len jednodňová záležitosť a u mňa sa obávali komplikácií.

Aka je to ta nemocnica NMO? napíšete mi cely nazov?

Ahojte, sedim pri pocitaci s plienkou na krku lebo predvcerom mi vyberali krcne mandle, tu bolest by som nikomu nepriala, ale kedze uz niesom v nemocnici nemam ziadne lieky proti bolesti. Robili mi to vo Zvolenskej nemocnici v celkovej narkoze-cely den po operacii som zvracala cistu krv bolo to otrasne asi 10 krat za den a po troch dnoch ma pustili domov-cize dnes. Neviem co si mam dat na utlmenie tej velkej bolesti, boli ma vsetko, prehltanie najviac, potom kaslanie ,kychanie, je to horor. Poradte mi prosim niekto niake volnopredajne alebo uz aj na recept liecivo, lebo ja nic nepoznam.