do zv by som nesla ani keby mi zaplatili… bola som v bb v roosveltke, v lokalke, pohodka… (sice ked som na krcnom vo zv povedala, ze nex ma odporici do bb, tak bindasa skoro trafilo)
ahoj, no jednoznačne si daj predpísať flector, alebo nimesil.nič iné na tú bolesť nezaberá.a plienku si tam nedávaj, skor ti dobre urobia studené obklady.ja som bola pred piatimi týždňami, ale bolo to strašné,takže viem, o čom hovoríš.No mne hned predpísali flector, takže sa to dalo zvládnuť.držím palce
okamžite nech Ti predpíšu Flector Rapid 50…ako to že Ti to nedali hneď po operácii?..mne to dali 3 hodiny po operácii, bol som 17.12. a pri odchode mi dali recept aj lekáreň, kde to určite majú…za toto by som ich dal k súdu…tlmenie bolesti je jeden zo základných postupov pri liečení mandlí!!!
NMO - bývalá vojenská nemocnica na Patrónke,teraz nemocnica sv. Michala, BA…ORl oddelenie…primár Abbadl…fakt doporučujem…ak chcete priamo jeho, treba si priplatiť 145€, ale ja som sa k nemu dostal náhodou, takže som neplatil…ale celkovo výborné oddelenie aj lekári…doporučujem
zdravim, zapalit si mozte po takych 7 dnoch po operacii tak mi to hovoril doktor ze to je v pohodke. aspon dokial sa odlepia tie fibrínové povlaky a trosku zacelia mandle - tych 5-8 dni. konzumavat alkohol min po 10 dnoch ale skor vinko ako tvrde-rada od skuseneho starsieho doktora. pisem pre tych ktorym to vyberali pred napr. silvestrom tak ako mne drzim palce pri uzdravovani stastne a vesele a pekny silvester!
No tak zapalit si 7 dni po operacii krcnych mandli je najlepsia rada ako si vyudit cerstvu ranu v krku:-) A dym a popol Ti pojde rovno do priedusiek, to by som neradila ani nepriatelovi:-)))
Mne vyberali krcne mandle na Zochovej ORL pred 12timi rokmi, u Dok. myslim Podolinsky sa volal, nepamatam si presne to meno a operacia bola uplne v pohode. Bola som na sale asi 1/2hodinu v lokalnej anesteze, robili mi to v lete. Najhorsie bolo, ked som cakala dve hodiny na operacnu salu. Potom prvy tyzden ma to sice bolelo, ale som mala od lekara hned ALGIFEN kvapky, ktore mi fakt pomohli a s pomocou zmrzliny som to prezila. Potom som bola este dva tyzdne PN,kde som si oddychla a este aj schudla:-) Kto ma naozaj chronicke problemy odporucam vybratie mandli. Ja som tak urobila,lebo mi nezaberali ziadne ATB a bola som permanentne chora a nelutujem toho. Nie je to vobec strasne, len treba si vypytat isto lieky alebo kvapky proti bolesti aj ked je to individualne, pretoze ja som nemala ziadne komplikacie a krasne sa mi to vyliecilo.
Ja som po operacii krcnych mandli 9 den a musim ako jedna z malo povedat,ze mna to az tak neboli,ani nebolelo…dokonca som v nemocnci nebrala ziadne lieky od bolesti.az doma som si dala asi 5 krat FLEKTOR RAPID,kedze som pocitovala take striekanie do usi …no ale aj napriek vsetkemu som na 7 den zacala krvacat v spanku.Velmi neprijemna zalezitost…nemusela som spat do nemocnice,ale na pohotovosti mi dali injekciu proti krvacaniu…
nikdy by som nepovedala,ze mandle narobia tolko bolesti a neprijemnosti…vela zdravia vam vsetkym…
Ako vidim, skusenosti po operacii su rozne. Mne to robili v celkovej anesteze a bolo to super, dokonca aj dva dni po operacii ma nic nebolelo. Bolesti zacali az na treti den a zo dna na den stupnuju. A kazdy den si hovorim, ,zajtra to uz bude lepsie". Dnes je uz 6. den a zas si hovorim, ze ,zajtra…" Boli ma hrdlo, usi a zuby. Mam 27 rokov a som ucitelka na ZS. Bojim sa len toho, ako prekricim o dva tyzdne svojich 28 ukecanych deti…
Janka27 kde Ti vyberali mandle? Ty si mohla vybrať že chceš CA? Ja by som chcela isť do ružinova ale neviem či tam robia aj v CA.
mne to robili 17.12…v lokálke v NMO na Patrónke…dopručujem,výborná nemocnica…bolesti som mal hneď po operácii, bral som Flector Rapid 50 už tri hodiny po operácii…na druhý deň som šiel domov, 8 dní som mal dosť silné bolesti, ale s Flectorom a Paralenom (čípky) sa to dalo zvládnuť…dnes som 10 deň po, stačí mi jeden Flector na deň (po pol vrecku)…treba dodržiavať pokyny lekárov, mne dali na papieri, ako sa presne správať a čo robiť, aké lieky brať a pod. Mám ešte kľudový režim, o týždeň opäť kontrola, lebo mám fyzicky ťažké povolanie…ak treba dať mandle von, neváhajte, ale vyberte si dobrú nemocnicu…dúfam že mi to pomôže a moje zdravotné problémy odídu…
keď sa pacient rozhodne do CA, musia mu vyhovieť, ale lokálka je podľa mňa bezpečnejšia, menej komplikácii
Jaja, mne to robil v Pov. Bystrici Ruzombersky doktor. Ma dobre ohlasy. Anestezu si vacsinou mozes vybrat, ale zalezi to dost od doktora, ci ti vyhovie. Niektori doktori vraj radsej uspavaju, niektori zas nie. Ja som povedala, ze nechcem uspat a oni ma aj tak uspali:)) A dobre urobili. Predoperacne vysetrenia su rovnake, ci uz ides na celkovu alebo len lokalnu. A ak si zdrava, tak sa nemusis bat nejakych komplikacii. Tiez som sa bala, ze sa moze nieco pocas spanku stat, ale anesteziolog ma ukludnil, ze sa bojim zbytocne. Nanajvys sa mozes po operacii povracat, ale mne sa ani to nestalo:) Hlavne, ked sa prebudis, musis ostat lezat a neposadit sa. Prajem ti vela stastia a ziaden strach z opreracie.
niekedy ti zvykne aj doktor odporucit, co by bolo pre teba najvhodnejsie - ci lokalka abo celkova… bo to uz na vysetreniach na krcnom vidi, kolko “vydrzis” - ze ci ta nezacne hned nadrapovat do zvracania, len co ti vlozi nastroj do hrdla… mne hned povedal, ze som vhodna pacientka na lokalku, bo som dlllho drzala…
V NMO v BA vyberaju mandle aj v celkovej anesteze? Ak ano môžem si vybrať? Teda ak budem mať tu možnosť
nôžeš si vybrať
Super :-). To je jedna možnosť kam by som chcela ísť aj keď tam pôjdem prvý krat v živote ani neviem kde to presne je, ale našla by som to.
Pred 10 rokmi bola sestra na vybere mandli u milosrdných na namestí SNP v BA, ja moc BA nepoznam, ale toto viem kde je. Neviete či tam ešte vyberaju krčne mandle? Lebo 10 rokov je dlha doba mohlo sa to zmeniť.
Aky je postup pri vybere mandli? Ja som ešte v nijakej nemocnici nebola tak neviem ako to tam chodi. Moja ORL mi musi dať odporučanku a potom sa objednam zase na vyšetrenie v nemocnici? Alebo tam si už pojdem dohodnuť iba termin operácie? Alebo sa može stať, že moja ORL mi da tu odporučanku a v nemocnici na vyšettreni mi povedia, že netreba vyberať tie mandle? Ďakujem
Dobrý deň, som mesiac po operácií krčných mandlí lokálnou anestézou. Pán primár v jednej z nemocníc v Bratislave,ktorý mi tu operáciu robil mi bohužiaľ časť jednej mandle nechal. Potvrdila mi to aj doktorka u ktorej som bol na kontrole ppo operácií. Máte niekto takúto skúsenosť? Ak áno ako ste postupovali? Ďakujem
zdravim vas mam 20 rokov vyberali mi mandle teraz 8.1.2009 prvy dne som bol na injekciach to bolo ok ale ked mi ich prestali davat tak hroza nikomu to neprajem dnes ma rano pustili uzivam tie kvapky ale nic moc bolesti mam dost velke brali mi aj nosne zaroven mam problem obcas aj zo slinami ale niekedy vpohode zjem rychlo polievku robili mi to v celkovej anesteze som si mohol vybrat ale mam strasnu chut na rezen:D zajtra idem kupit flector a uvidim co a ako ale nikdy som nezazil taku bolest v kuse vnoci nespavam poriadne a zacinam chudnut ale tie bolesti su ako to citam individualne