Krčné mandle

okamžite si daj flector…ako to chceš vydržať?..to Ti nedali???

este som zabudol pri operacii sa dava nieco do ust a elektrodou sa tusim palia rany aby nekrvacali a oni mi omylom popalili aj jazyk takze ho mam pekne spuchnuty

s jazykom sa netráp, to prejde, ale daj si flector…ak nemáš, čípky Paralen by tiež mohli zatiaľ pomôcť…

este som zabudol ked osm siel z nemocnice tak som nemal uz teplotu ale dnes vecer som mal 37.6 je to zle? a co s tym?

fuu dnes som si dal flector no cisty zazrak za 20 minut sa citim super bolest minimalna neveril som tomu ale je to super liek ale cital som ze to ma zle ucinky na zludok co mam uzivat na to?

zdravim mne chcu vybrat krcne mandle aj ked vyter bol negativny uzivala som penclen dlhodobo a ten mi asi zabral citim sa dobre tak neviem preco by som si mala dat mandle vybrat doktorka nalieha a ja neviem preco mam 33 rokov a bol by to asi des

v niekt. nemocniciach neuznavaju flector, bo ze podporuje krvacanie… tak neviem… mne ho tiez nedali, ale predtym ako som sla do nemocnice, som si ho bola dat predpisat u mojej obvodnej (btw, prva jej otazka bola, ci ma boli chrbat) - cize primarne flector na liecenie mandli asi nie je… jakub, co si to za chlapa, trochu bolesti este nikomu neublizilo… ja som za cele svoje pooperacne obdobie zjedla asi dokopy tri flectory, aj to preto, lebo som sa xela normalne naobedovat bez kasiciek…

teplota znamena vacsinou zapal… ak neprestane, sla by som s tym… ale ak ustupi, telo sa s tym vysporiadalo same… ako dlho ju uz mas?

ahoj chcem sa spytat co mam brat namiesto flectora ? lebo som sa dozvedel flector mozno uzivat len 7 dni to mi odporucil lekar a ked ma to po siedmych dnoch bude bolet tak si mam dat co? dik

ako negativny vyter? negativny na co? sak ak ti ix xu vybrat, znamena to asi, ze tam mas hnisave loziska… a ak to uz mas, nie je inej pomoci… a ten vyber je pohodka, ja som bola ako 21rocna, skoro ziadne bolesti a na piaty den po operacii som uz bola cely den v skole a veselo studovala dalej na VS akoby som ani nikde nebola… a po vybere sa citim uplne skvele, uz vyse roka neviem co je to choroba, co su to tabletky a co je to bolest hrdla… nic, proste ako znovuzrodenie… :-))) keby bolo treba, sla by som do toho este raz…

Ahoj Ivka,

chcem sa ta spytat, ci si bola v tych PN a co ti tam povedali. U mna hrozi, ze takisto budu musiet mandle von, vcera som bola na kontrolny vyter, ktory ma o tom rozhodnut, ale kedze sa necitim o nic lepsie - stale som chora, dokonca uz stracam aj hlas, zrejme tam stale bude nalez… Len by som chcela vediet, ako to v tych PN chodi, aky je personal, a tak isto, kolko sa tam plati. Dakujem a prajem vela zdravicka…
Veronika

bude Ťa to bolieť možno aj 9 dní, keď budeš o jeden dva dni brať Flector dlhšie, nič by sa Ti nemalo stať…to keby si bral dlhodobo a velké dávky by mohli byť problémy…kludne si to dávaj…

ani ja som nemal nič na výteroch, ani v krvi…ked mi ich vybrali, po výsledkoch (vždy to ide na patológiu pre istotu) mi prišlo, že som mal chronický zápal…ak máte dlhodobo problémy, treba to dať von…

a ak máš teplotu do 38,0, je to v poriadku, to sú pooperačné teploty…Tebe nedali v nemocnici informácie, ako sa máš správať, čo a ako robiť, keby to začalo krvácať?..ja som mal teploty 37,2 - 37,5 tri týždne…

neviem v akej nemocnici si bola Ty, ale Flector je v prvom rade na tlmenie operačných bolestí v ústnej dutine…je na úplne inej báze ako lieky, ktoré sa nesmú podávať po operácii - Acylpyrín, Ibalgin, Anopyrin, lebo riedia krv…doporučuje sa flektor, paralénové čípky…

Siska či už po operácií vycmulaš červené pastylky,alebo popíjaš čaj zo šalvie,priebeh hojenia je rovnaký.Ver tomu,viem o čom hovorím.šalvia lekárska má velmi hojivé učinky,obaluje bolavú sliynicu hrdla a rany.Držím palčeky tvojej dcérke a dúfam ,že som pomohla malou radou.

Caute mandláci :)) na vyber mandli som sa rozhodol pretože som ich mal hrozne velké, plné čapov a anginy som maval aj 4 krat do roka a lekari jednoznacne povedali ano… tak, som 4 dni po výbere krčných mandlí lokalnou anestezou v BB roosveltke, k lokalke asi tolko ze by bola fajn pokym by mi zaberali umrtvovacie latky presnejsie mezokain, totiz doktorky som sa pytal kolko to bude trvat a povedala ze nieco okolo 40 minut a vyzeralo to asi tak ze len tych 40 minut ma umrtvovali, museli mi dat 10 ml navyse aby som nic necitil ale ku koncu som to mal aj tak takmer ako zaživa, v zivote som nezazil nic horsie :)) bolo to niečo hrozné, neustále ma napínalo, pretoze som sa nevedel sustredit na dychanie, potom som aj zacal vracat, ale v podstate len ma natahovalo pretoze som nemal co vracat, zakrok trval nieco vyse hodiny a pol, z operačky som vychadzal akoby ma dva tyzdne bili :)) no potom to bolo už o čosi lepšie, 2 hodiny po zakroku som musel zacat pit, aj ked s velkymi bolestami ale pit je najdolezitejsie !!! na druhy den bolo ovela lepsie, takisto na treti, velmi dobre sa mi to hojilo, ziadne krvacanie, len 3 hodiny po zakroku odvtedy nic, dnes 4 den to mam kusok horsie, co sa týka glgania a bolestí, dúfam že to bude už len čoraz lepšie, jem neustále rozne polievky, pudingy, výživy a pijem nutridrinky ktoré mi predpísali, tie su super, velmi lahko sa prehltujú a sú chuťovo perfektné a majú vela živín.od bolesti dávam algifenové kvapky a flector, tak kazdych 6 hodin, hlavne na noc a rano, velmi dolezite je vela a hlavne casto pit, to mi pomaha najviac ! takze ti co váhajú, odporúčam, nebojte sa mojho prípadu, doktorky povedali ze sa to velmi malo stava ze by niekto tolko anestetik zniesol, takze smelo do toho, odporucal by som lokalku, aspon viete co s vami robia :)) už sa teším kedy si spravím 10 vyprážaných syrov a zjem ich naraz :))) tak všetkým čo sa chystajú na výber ale aj tým čo sú o mandle lahší a liečia sa držím palce !!!

u mna to bolo tiez tak, ze som sa JA rozhodla pre vyber mandli… :smiley: len s tym rozdielom, ze som anginy nemala 4x do roka, ale aj dvakrat do mesiaca… niekedy som bola tri tyzdne v mesiaci na ATB, potom chvilku klud a opat ta ista pesnicka… ale ako mam vyse roka mandle vonku - tiez v BB v Roosveltke, tak sa citim uplne skvele…

a roosveltka je skvela, dobri doktori, mile sestricky, fakt ze som tam prezila fajnych 2,5 dni :slight_smile:
ani na mna tie anestetika az tak nezaberali, citila som to na operacii, ale prezila som a v poho by som sla este raz… :smiley: ja som si dokonca vyslapala pred operaciou peso o poschodie vyssie, sestricka len hlavou krutila a aj nazad som xela ist peso, ale to mi zakazali, ale aj napriek tomu sme uz po dvoch hodinach pobehovali po chodbe :slight_smile:

tak sa drz, nech sa ti to co najskor zahoji a nech sa poriadne najes… ja som sice bolesti po operacii nemala (az na to, ze sa mi nedali poriadne otvorit usta), ale ked som sa xela par dni po operacii najest, flector bol na to naozaj vyborny…

len pekne a vela pi, aj v noci, ak sa ti podari zobudit… potom budu tie rana prijemnejsie a menej bolestivejsie :slight_smile:

ahoj :slight_smile: no ja som tiez chcel ísť pešo a ani hore mi nedovolili ísť :)) a naspäť som došiel až k výťahom pešo a tam som si sadol :smiley: noo tiez som taky ze nevydrzim lezat, takisto som neustale pobehoval po chodbe :slight_smile: hej doktori aj sestricku su super, mna operovala aj doktorka aj doktor, kazdy jednu mandlu :smiley: pretoze uz mi prestavali ucinkovat anestetiká, tak sa ma doktor spýtal či chcem riskovať otrasnú bolesť, ja že áno, tak išiel on a za 2 minuty mi tu mandlu vybral :slight_smile: tie doktorky boli super, nasmiali sme sa pri operácií, boli velmi milé… perfektne oddelenie. no a hej, každý kto má bolesti a nevie sa skrz ne najesť, odporučím flector, s ním zjem toho dosť a ani som zatial neschudol, možno 1, 2 kg :slight_smile: vela pijem, aj v noci ked sa dá, viem je to velmi doležité :)) tak som rád že niesom jediný kto si vybral taktúto strastiplnú cestu :smiley: a ano isiel by som aj ja znovu :slight_smile: dalo sa to prežiť, až na to že na druhý den som vela rozpraval preto také velké bolesti, pokým nemusíte, vela nerozprávajte, doplatia na to hlavne uši !! pokračujem v liečbe, neskor ešte opíšem priebeh :)) cc

ja som v nemocnici kecala stale (nastastie som za cele pooperacne obdobie nemala ziadne bolesti usi… fuu), len doma, ked som bola, tak som uz trosku zmlkla, mozno tam bol mierny strach, co ak by mi to zacalo krvacat… :DDD ale aj ten presiel… :-))))