Tak teraz tomu celkom nerozumiem, ved si mi pisala, ze kamaratka ma tiez zdravotne problemy a zrazu nic??? Nemas zaco a kludne sa mozes pytat, mne to vobec nevadi. Pokial budem vediet, tak odpoviem.
wau, tak to je super, ze ti kupelnu liecbu schvalili:) takze ti schvalili skupinu B, ano? liecbu ti preplati a ubytko a stravu si hradis sama. a ubytovanie si si ktore zajednala? lebo oni tam tych ubytovacich zariadeni maju riadne vela, co som vo fotogalerii pozerala:)
ahoj elizska, mňa by zaujímalo čo k tomu bolo všetko treba? tam sú nejaké podmienky, že to musíš mať na faktúre a zaplatené zo svojho účtu, že? nerobili ti s tým problém? a aký pobyt si u nich mohla absolvovať? koľko týždňov si tam bola?
ahoj, ano budem ti vdacna ak mi napises ako to funguje. najprv si musim vybavit termin tam, vsetko to zaplatit a potom mi oni vratia tu cast penazi? treba vypisat nejaku ziadost do prace, musim v kupeloch nejako oznamit dopredu, ze to chcem preplatit cez tento poukaz? vies tak aby som vedela, ze presne ak je postup aby mi potom nepovedali, ze mi to nepreplatia
Lujziena a pauli, odpisem vam do spolocnej spravy, kedze sa pytate na to iste. Aby ste mohli vyuzit rekreacny poukaz, tak musite byt zamestnana vo firme, ktora ma minimalne 50 zamestnancov a ste zamestnane dlhsie ako 24 mesiacov (2 roky). Ak toto splnate, tak zamestnavatel je povinny poskytnut vam prispevok na dovolenku. Prispevok je poskytovany vo vyske 55% opravnenych nakladov, maximalne vsak do vysky 275€. Ci je mozne preplatenie tohto prispevku si musite zistit u svojho zamestnavatela. Samozrejme, ze pobyt musi byt napisany na Vase meno a musite ho uhradit z uctu. Vsetky potrebne papiere s vami musi vypisat zamestnavatel. Ja s manzelom sme tento rekreacny poukaz pouzili na pobyt v kupeloch Lucky. Objednali sme si pobyt KLASIK na 5 noci, v ramci tohto pobytu sme mali:
- ubytovanie na 5 nocc v novom, modernom hoteli
- plnu penziu formou bufetovych stolov
- vstupnu lekarsku prehliadku
- 10 liecebných procedur
- 5 vstupov do bazenov podla vyberu
- 5 vstupov do vitalneho sveta na 60 minut
- 1 vstup do solnej jaskyne na 45 minut
- 1 vstup denne do Kardiofitness pocas pracovnych dni na 1 hodinu
Za takyto pobyt sme zaplatili 800€ ale aj moja a aj manzelova firma nam preplatila 275€, takze nas to vyslo 525€. Super, nie?
to sme sa asi nepochopili ja som pisala iba, ze by som tam bud chcela byt na izbe sama teda alebo, ze by som sla s niekym aby som bola s niekym koho poznam. a prave kamosku som nahovorila aby sla ale ona tym, ze je zdrava, ze by si tam sla so mnou aspon na chvilu oddychnut tak by si to chcela zaplatit sama
@Drahoslava_Dukska Tak to je este taka normalna lehota. No ja som to myslela len tak, ze ci sa tam musim dopredu informovat o tych volnych terminoch a na to si mi odpovedala
@elizska To ste riadne dobre vychytali, tolko ste stam toho mohli robit, ze za tych 5 dni ste sa tam ani chvilu nenudili co. A co maju v tom vitalnom svete?
wow tak to hej, takze vam to mohli akoze kazdemu preplatit zvlast z toho poukazu takze ste usetrili viac? som myslela, ze na jeden pobyt sa to da pouzit iba raz. aj ste vsetky tie procedury a tie veci co ste mali v balicku postihali? kde ste boli ubytovany?
Okey, uz to nebudem dalej rozoberat ale napisala si, ze by si rada isla s kamaratkou, ktora ma tiez zdravotne problemy. Ale to uz je jedno, mozes ist s kym chces. Tym padom by si dva tyzdne bola sama a tyzden s kamaratkou.
to by bolo celkom fajn, aj ten tyzden by mi pomohol, ze by som tam nebola sama a ved ked ma tam mozu prist aj pozriet tak to bude okay. dufam teda uz iba pockat teda kym sa to vybavi, hadam im nebude to vyjadrenie trvat tak dlho
Mas pravdu, nudit sme sa tam veru nenudili Ejvinta. Vo vitalnom svete sa nachadzaju sauny. Je tam finska sauna, mentolova sauna, rimsky kupel s prirodnymi inhalacnymi esenciami, Kneippov kupel, tepidarium, turbo sprcha a sprcha v podobe dazdu.
Ano pauliii, kedze aj ja pracujem vo velkej firme aj moj manzel, tak obidvaja sme si to mohli dat preplatit. Vies co, najviac to zalezi od toho, ako sa dohodnes so zamestnavatelom a taktiez aj s tetuskou, ktora priamo v kupeloch riesi platbu a fakturu. Jasne, ze sme stihli. Uplne vsetko sme vyuzili Ved ked sme si to uz zaplatili, tak by bola blbost, aby nieco prepadlo. V hoteli Kubo sme boli ubytovany
Oki, v tom prípade som rada, že som sa trafila a že som ti napisala presne to, čo si chcela vedieť
Ano je to super! A bolo tam super! Ano Bcko som bola
Nechce sa mi to googlit, ale co je to ten Kneippov kupel???
Jasne super dakujem, a kedy ides najblizsie?
Kneippov kupel Ejvinta funguje v dnesnej dobe na principe dvoch komor. Jedna je naplnena teplou vodou (40° - 46°, atd.), druha komora chladnou vodou (10°- 16°). Obe maju vo vyske 30cm oddelovacie predely, ktore nutia cloveka prekonavat prekazku dvihanim koncatin. Dno komor je tvorene strukturovanym povrchom (spravidla ide o male kamienky), ktore pozitivne drazdia reflexne zony chodidla. Pri procedure vstupis najprv do tepleho kupela, zostanes v nom pri stalom preslapovani cca 1 minutu, potom prestupis do studeneho, kde pri stalom preslapovani zotrvas cca 15 sekund. Cyklus sa opakuje 6-10 krat. Ukoncis to prestupom v studenej vode a dokladnym vyutieranim koncatin do sucha. Tento kneippov kupel povzbudzuje krvny obeh.
Ahojte, vidim a uz dlhsie sledujem tuto debatu o kupeloch prosim vas, date mi nejake vase real skusenosti co sa vam pacilo alebo nepacilo v kupeloch? Kde ste boli a kolko to stalo? Trpim od dectva velkymi a chronickymi alergiami, ale doktorka povedala, ze nemam akutny stav na kupele.
Nemáš vôbec za čo:wink: Fú, to ešte ani sama neviem. Ale tento rok už isto nie. Uvidím ako budem na tom budúci rok a ak sa mi bude dať, tak isto si pôjdem oddýchnuť:wink:
A ako dlho si bola tento rok?