Mam operovany syndrom karpalneho tunela na obidvoch rukach, prava ruka mi tuhne tak, ze nedovriem prsty do dlane. Marodim uz 7 mesiacov. Mam narok na invalidny dochodok? Posudkovy lekar radsej riesi to, ze potrebujem varit, piect a upratovat, a tak ma chce na kazdej posudkovej komisii vypisat do roboty. Nikdy sa neopyta ako sa citim, ci mam bolesti. Ma to tak byt?
Dakujem za odpoved. Som sklamana postupom socialnej poistovne. Obezna pani so subluxaciou, II. stupn koxarozy, dostala 45%, ja som stihla, dietujem aby som nepribrala, pretoze potom su bolesti intenivnejsie, cvicim. No jednoducho invalidny dochodok by nemal byt priznany podla vyzoru, ale podla diagnozy. Prepacte za moj subjektivny nazor.
Prosim vas, mam narok na ID, ak mam pankreatitidu, vysoky tlak, problemy so srdcom, cysty v prsniku a teraz som po operacii zlcnika?
Máte nárok na ID
Na nič, kvoli takým ludom napzaj chorí ludia nem, ajú nárok na nič!
Dobry den chcela by som sa opytat ci by som mala narok na inval. dochodok. Mam 27 rokov a tazkosti s upchavanim ciev na lavej nohe. momentalne som nezamestnana ale ked nastupim do zamestnania tak tam vydrzim tak asi 3 az 4 mesiace a moje tazkosti sa objavia zas. mam strasne bolesti v nohe a som stale unavena. Rada by som vedela vas nazor ci je sanca na ziskanie dochodku.
Pravdaže, mám odrobených 20 rokov, ale nárok nemám, lebo je korupcia.
Ano
Bez vahania. Podajte žiadosť na Sociálnu poisťovnu s dátumom od kedy mate ZŤP priznané. Držím palce. Joshua
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, aké sú podmienky podania žiadosti o čiastočný invalidný dôchodok. Je podmienkou byť určitú dobu podania PN? Alebo môžem požiadať o dôchodok aj keď som zamestnaná? Ďakujem
Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. V roku 1998 som prekonala flebotrombózu ľavého predkolenia. V Martine mi zistili bližšie neurčenú poruchu zrážania krvi. V roku 2013 som prekonala pľúcnu embóliu, znova mám v ľavej nohe tromby, mám vysoko pozit. rodinnú anamnézu. Som PN už 6 mesiacov, bola som na posudkovej kontrole zo soc. poisťovne, ale neodporúčajú mi nastúpiť do zamestnania. V decembri mi hrozí strata zamestnania a ja nemám nárok na invalidný dôchodok. Mám nastúpiť alebo mám aj tak požiadať o invalidný? Nechápem, keď som vysoko rizikový pacient nemám na nič nárok. Ďakujem ak mi niekto poradí.
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, mám primárne myogenne ochorenie - muskulárna dystrofia, stav sa mi zhoršuje, čo zjavne zbadal aj p. doktor pri kontrole a nechcu mi priznat ID iba na 60%. Mám narok aj na vyššie percentualne ohodnotenie mojej diagnozy? Ďakujem
Dobry den
Ako zistim kedy si mozem poziadat o ciastocny invaldny dochodok, mam problemi s chrbticou, mam psychicke problemi, mam obezitu a mam slaby nalez na rukach- trpnutie a bolest ruk. Kedy a kde sa mam obratit aby som vedela ci mam narok na ciastocny. Dakujem.
Chod na socialnu poistovnu, vypytaj si tlacivo, daj popotvrdzovat k odbornym lekarom, co chodis, dopln doklady co ti povedia v soc. poistovni a podaj si ziadost. Pozvu ta na komisiu a dozvies sa, ci mas narok, alebo nie…
Na invalidný dôchodok sa dostanete len vtedy, ak prídete k posudkovému lekárovi s plnou obálkou.
Ak ešte neuplynula doba od posledného rozhodnutia - je potrebné podať odvolanie. Obráťte sa na www.omdvsr.sk tam Vám určite poradia ako nato. Je to združenie ľudí so svalovou dystrofiou.
Dobry deň, mam tuto diagnozu na jedno oko :Hypermetropia… strabismus conv concom o. sin… Amblyopia o. sin-jednoočnosť… Blepharitis o… u… 6 / 6 +1, 75 6 / 6… 2 / 60-amblyopia… tak by som sa chcela spytať či by som mala narok na ID (ako hlavnu diagnozu)… tuto diagnozu mam od narodenia viem že ako dieťa som mala na karte napisane ZPS… dakujem
Prajem dobrý deň. Chcela by som vedieť či mám nárok na invalidný dochod, pooperácii bedrového klbu a pri pľucnej embolii. Ďakujem!
Dobrí večer
Dobrý deň,
som na ID (70%) , mal som nádor na mozgu a som po operácii. Okrem toho mam chorú chrbticu:
- hernia disku Th6 / 7 paramediálne vľavo, bez útlaku miechy, bez známok Th myelopatie.
- V seg. L4-5 prítomný dif. Bulging disku s presahom do 3mm. v oblasti Ľ neuroforarnenu a extraforaminálne až obraz protrúzie do 4mn s kontaktom na koreňovú pošvu L4, vpravo neuroforamen voľny, bez známok komprimácie odstupujucioh koreňových nervov.
V seg, L5-Sl foraminálna až extraforaminálna l. sin. protrúzia disku s presahom do 3, 5mm s kontaktom na koreňovú pošvu L5 l. sin. , bez známok komprimácie odstupujúcich koreňových nervov, vpravo neuroforamn voľný.
- Osteochondróza C5 / 6 s asymetrickou protrúziou disku akcentovanou paracentrálne vľavo.
Posudková lekárka neprihliadla pri stanovení miery poklesu… na poškodenia chrbtice, nepriznala mi za ne žiadne %. Mám sedavé zamestnanie. Postupovala posudková lekárka správne? Naozaj mi nemala za chrbticu priznať navýšenie percenta?
Za odpoveď vopred ďakujem.