Dobrý deň, mám zhoršený sluch na oboch stranách cca o 60 %, prekonala som mozgovú príhodu, fibriláciu predsiení, mám problémy s tlakom.
Vlastním preukaz ZŤP. Som živnostníčka, takže nemaródim, dokonca ani keď som bola v nemocnici. Je nejaký predpoklad, že by mi bol priznaný aspoň ČID? Cítim sa hrozne, bolia ma kĺby, som slabá, nevýkonná, inkontinentná. Ďakujem
Ja mám tiež túto diagnózu od r. 2009, od roku 2010 poberám invalidný dôchodok - miera postihnutia nad 70 %, popritom pracujem na polovičný uväzok, teraz po roku mi prehodnocovali invalidne, čakajú na výsledok PET vyšetrenia a podľa výsledkov mi invalidný zostane neďalej celý, alebo mi ho znížia na polovicu. Takže závisí od toho, či a ako dlho ste v remisii.
Všetky diagnózy sa prehodnocujú podľa aktuálneho klinického stavu a nie podľa toho, čo si myslí dotyčný - ktorý o posúdenie požiadal. Hodnotí sa len jedno ochorenie, nie všetky. A ešte podľa aktuálne platného zákona neexistuje čiastočný a plný invalidný dôchodok, ale miera poklesu schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť. Opakovane uvediem - nie každý, kto má preukaz ZŤP musí byť aj invalidný a naopak.
Zdravím, chcem sa spýtať, či by som mala nárok na invalidný dôchodok, keď mám reumatoidnu artritídu. Ďakujem.
To si robíš srandu? Veď druhá oblička preberá funkciu tej neexistujúcej. Potom by dávali do invalidity aj darcov.
Myslíte to vážne? A ako Vás to obmedzuje pri výkone práce? Ste zapisovateľka, a nemôžte napísať niektoré písmeno?
Dobry den, chcela by som sa spytat, ci mam narok na ID, ak mam osteoporozu T skore 2, 95. L4-3, 80 L3-3, 85. L2-2, 91. L1-1, 23. V 36 r., urobena panhysterectomia. Dlhodobe bolesti, teraz som 8 mesiacov na PN, Diagnoza: Osteoporosis postmenopauz. LIS s radikul. irit. L5, S1 I. dix. Tarlowove cysty v urovniS2, zatial operaciu neodporucaju. Dakujem
Má 15-roč. syn nárok na invalid. dôchodok s dg pes equinovarus billat od narodenia je sádrovaný, absolvoval 3 operácie, každoročne absolvuje kúpeľnú liečbu, má ŤZP 60%, výrazne slabé lýtka, pravú nohu kratšiu cca. 0,5 cm. je hypotonický, má mierne vybočenú chrbticu, slabé svalové úpony pri lopatkách. Ďalej prosím o radu, či má muž 37- roč. nárok na plný invalid. dôchodok pri dg M511-L5 / S1, extirpácia disku L5 / S1 / sin parciálna hemilaminektómia. PN bola v trvaní cca. 7 mes., teraz pracuje a chce žiadať o plný invalid dôchodok, aby sa zbavil vyživovacej povinnosti na tri deti. Druhú operáciu má plánovanú na okt. 2011. Pri prvej op. bol hospitaliz. 5 dní a na PN mal neobmedzené vychádzky. Je to vôbec možné? Starám sa o chorú matku, ktorá chodí 3 krát v tyždni na 4 hod na diaýzu, okrem toho ma ca jazyka, 5 rokov po operácii. Išlo o invazívny Ca 1, štádia. je 66 roč. dôchodkyňa. Má aj ona nárok žiadať aj invalid dôchodok? Má 80% ŤZP. Aj môj otec má 80% Ťzp. Dg diabetes mellitus pichá si 4- krát denne inz. prekonal 4 mozg. porážky, má amput. prst na nohe, glaukóm. Prosím o radu, ďakujem veľmi pekne.
Dobrý večer. Mám lýmsku boreliozu už 15 rokov, ale až dnes som sa dozvedela, že ľudia s touto diagnózou poberajú invalidný dôchodok. Vie mi prosím niekto povedať, ako to vlastne je? Ďakujem za odpoveď.
Prosím o radu. Som PN 10 mesiacov, bola som u reumatológa, neurológa, ortopéda. Všetci mi dávali lieky, infúzie, rehabilitácie. Na nete som našla neurochirurga, v Ružomberku, a urgentne urobil zákrok, zatiaľ nepomôhlo, je to niečo ako ozón. Mám ísť na ďaľší zákrok. PN mi končí 6.12.2011, preto sa pýtam, či mám nárok na ID, za porozumenie ďakujem.
Mám nárok na invalidný dôchodok? Som po operácii zhubného nádora ORL - orgánov. Na PN som 4 mesiace. Mám TZP preukaz, uznali ma na 60% postihnutia. Mám už teraz nárok na invalidný dôchodok, alebo mám čakať rok?
Takto môže reagovať len arogantný zdravý človek. Jaroslav nechce peniaze z vašich daní, ale zo svojich, ktoré zaplatil on, alebo jeho blízky, ktorý takúto pomoc dúfam nebudú potrebovať. Vy ste odborná lekárka?
Dobry vecer, zalezi aky stupen mate, povie vam to reumatolog, ci mate narok, ved s reumou suvisia aj ine ochorenia.
Dobry den, chcem sa opytat, ci mam narok na i.d., v minulosti som prekonala reaktivnu artritidu vyvolanu streptok. Infekciou, terajsi stav je hodnoteny ako postinfekcna artritida, mam celkovu osteartrozo klbov, chrbtice, z toho koxartroza III. st. lezie diskov, spolyndozu deform. univerz., kyfozu th, skoliozu, chondrozu disku C chrbtice s blokami, deficit bunkovej imunity, dalej J30, hypercholesteromia, chronicka gastritida pri HP. Mozem poziadat o invalidny dochodok, budem mat narok?
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mám nárok na invalidný dôchodok alebo aspoň čiastočný. Mám zlomeninu stavca so znížením tohto stavca o tretinu, na tom a na ďlších stavcoch hemngiom, schmorlove uzly, osteoporózu a čaká ma operácia s výmenou komplet stavca. Je tam nejaká možnosť?
Vážení, nechcem nikoho uraziť, ale odpoveď na to, či vám patrí invalidný dôchodok, sa v tejto diskusii nedozviete. Lebo pre jeho priznanie alebo zamietnutie je potrebná celá vaša zdravotná dokumentácia, ktorú posúdi komisia odborníkov na Sociálnej poisťovni. To tu už bolo veľakrát napísané. Treba čítať aj staršie príspevky. Alebo len rozmýšľať.
Mám 45 rokov, vrodenú luxáciu pravého bederného klbu, coxatroza III. stupeň. Mám príšerné bolesti, hlavne v kľude, tŕpnutie nohy pri dlhšom sede v práci. Beriem lieky od bolesti ako lentilky. Snažím sa cvičiť aj cez hroznú bolesť, len aby som sa hýbala - priznám sa sú to muky. Posudkový lekár ma uznal 20%, pretože neuznáva diagnózu, ale dobrú hybnosť a že som nebola operovaná. Ja sa práve tomu bránim pohybom a liekmi. Nechem prísť o prácu, kde ma chcú preradiť na nevyhovujúce - studené miesto na nohách / teraz som adm. prac. / Mám šancu na odvolaní? Prosím odpíšte mi.
Dobry vecer. Presne moj pripad. Koxatroza III. stupna. Uplne som mala presne vsetko tak, ako opisujete. Som na invalidnom dochodku. Teraz som 6 tyzdnov po operacii, vymena bedroveho klbu. Bolesti uz nie su. A ani tabletky uz nejem, ktore som hltala ako lentilky, lebo bez nich a bez barli som uz neurobila ani krok. Odvolajte sa. Mam 43 rokov.
Manžel mal pracovný úraz a lekár ho posielal na SP informovať sa o inv. dôchodku ale povedal, že to bol pracovný úraz, že v prípade nároku na ČID by mu ho vyplacala organizácia v ktorej utrpel úraz. Manžel sa bal, že ho zamestnávateľ prepústi a preto ani nešiel na SP. Po roku PN zrušil maródku a nastúpil do práce. Zamestnavateľ ho teraz nechce dať na pôvodné pracovné miesto, lebo už tam dal iného zamestnanca. Mal lekár pravdu? Nevyplácal by sa ČID zo SP?
Som po operácii štítnej žľazy r. 1998 bola mi vyoperovaná, beriem Eutyrox 100. V r. 2011 som bola na operácii bedrového kĺbu - totálna endoprotéza. Mám pri daných diagnózach možnosť získať ID?