Mam nárok na invalidny dochodok?

Preukaz ZŤP a invalidita sú dve rozdielne veci a aj posudzovanie na ich pridelenie sú rôzne. Jeden sa posudzuje podľa Zákona o sociálnom poistení a druhý podľa Zákona o sociálnej pomoci. Stále platí to moje pôvodné odporučenie na článok z 18. 07. 2010.

Dobrý večer. Na invalidný dôchodok aké lekárske papiere a vyšetrenie treba? Ďakujem.

Lili, keď si podáte žiadosť o invalidný dôchodok, spýtajte sa na to na patričnom sociálnom úrade.

Mám nárok na polovičný invalidný dôchodok ak som pacient s panickou poruchou?

Dobrý deň, mám 25 rokov a pred dvoma rokmi mi náhodne zistili, že mám iba jednu obličku od narodenia a chcela by som sa opýtať, či mám nárok na invalidný dôchodok pri diagnóze N13 (solitárna pravá oblička, agenéza ľavej obličky). Som v dispenzárnej starostlivosti nefrológa. Ďakujem za odpoveď.

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, či mám nárok na invalidný dôchodok pri diagnóze Scoliosis thoraco lumbalis 1. dx gr. II. Cobba 34 stupňov. Za skorú odpoveď vopred ďakujem.

Mily Jaroslav, chapem Vas, ze sa citite unaveny, kedze mate celiakiu a musite drzat dietu, ale prepacte, dvihate mi adrenalin. Kedze robite vsetko pre to, aby ste sa stal invalid a nepracujuci a ja takychto ludi z mojich dani platit nechcem. Su ovela vaznejsie pripady, ktore si invalidny skutocne zasluzia. Moja 7-rocna dcera ma tiez celiakiu, Marsh IIIa, drzi rok dietu, ale je este unavenejsia. Ak by som uvazovala ako vy, tak by som ju nechala hoviet doma a nechodila by do skoly? Pretoze ucenie je ista forma prace - pre deti, aj ked viem, ze skolska dochadzka je povinna, ci pre zdrave, ci pre chore dieta. Pan Jaroslav, zamyslite sa nad sebou a skuste uvazovat, ak budete striktne dodrziavat dietu, stav sa vam casom upravi. Ale toto vyzera na zaujem vyuzit socialny system. Zamestnavatelia maju rozne ulavy, ked zamestnavaju TZP, ked celiatik chce, tak pracovat moze. Vzchopte sa.

Mam narok na invalidny dochodok ked mam Sarkoidozu Psoriazu Degeneraciu chrbtice?

Nie je pravdou, že podnet dáva obvodný lekár / cca od r. 2004 / si musíte zájsť na Sociálnu poisťovňu vypísať žiadosť a oni Vám dajú inštrukcie, čo máte doložiť k žiadosti. Dokonca nie je ani rozhodujúca dĺžka PN pri podávaní tejto žiadosti. ZŤP žiadosť podávate na Úrade práce, soc. vecí a rodiny v mieste bydliska a taktiež tam dostanete inštrukcie.

Dobrý večer prosím o pomoc, rovnako aj ja strácam trpezlivosť, čakám na posúdenie môjho stavu a žijem z ruky do úst. Som v bolestiach už skoro rok a ako som pochopila, nieje tu žiadna pomoc. Takže celkovo mám rotačnú skoliózu, C4-6 ľahkú med. protrúziu v kontakte s miechou, C6-7 mediálnu protrúziu disku TH12-L1pravostrannú protrúziu disku, fokálnu protrúziu disku L2 / 3foraminálne vľavo s kontaktom až deformáciou koreňa L2. Obraz pripútanej miechys conus medularis vo výške L3lipómom filum terminale. Syringohydromieliu, atlantodentálnu artrózu. Posledný záver mi p. Doktor dal ako Lumbagea, Lipom filum terminale 5cm a Syringohydromielia. Uplatním si nárok? Ďakujem.

Dobrý deň, chcem sa spýtať čí mám nárok na invalidný dôchodok. Moja diagnóza je: reumatoidná artritída stupeň III séropozitívna, t. č. po sérokonverzii negatívna, vysoká a pretrvávajúca aktivita. Keď som bola na sociálnej poisťovni pre žiadosť o invalidný dôchodok, zamestnankyňa sociálnej poisťovne mi povedala, že musím byť na PN aspoň pol roka a potom si môžem podať žiadosť. Ďakujem za odpoveď.

Zdravim. Mam 23 rokov, mam vyoper. stitnu zlazu koli benignemu adenomu, mam hyperkifozu a blokovanu megatransversi skoliozu chrbtice, depresiu uzkostnosomatoformnu poruchu a mam len rocne dietatko. Trpim tymto vsetkym kazdy den, prosim poradte, ci mam narok na inv. d.

Mam diagnozu G35 - demyelizacne ochorenie CNS typu SM a liecbu interferonom uz rok a pytam sa, ci mam narok na invalidny dochodok. Vek 23 rokov.

Pre priznanie ID je rozhodujúce, aký máš EDSS. Nárok by si mala ak ho máš vyččí ako 3, 5. Presnejšie viď príloha zákona o sociálnom poistení.

O ID rozhoduje Sociálna poisťovňa. Treba si pozrieť ich webovú stránku, alebo ísť na pobočku SP

Ja som si podala o ID, moje choroby sú onkologické. Zhubný nádor na ľadvine, po dvoch rokoch sa mi objavil na prsníku. Teraz som ešte na PN. Okrem toho sa liečim už 12 rokov na reumu a diabetes. Pibudla mi liečba inzulínom. Na vyšetrení neurológa zistili, že mám stredne závažné axonálne postihnutie. Zamestnaná som už od roku 1979 u jednej firmy. Chcela by som vedieť, či sa mi to vôbec podarí.

Dobrý deň. Chcela by som vedieť, či mám nárok byť doma a starať sa o dieťa, ktoré má epilepsiu a vyžaduje dozor?

Nemám. Podla posudkovej lekárky. Už 2 roky neviem chodiť. Sama neprejdem ani 10 metrov. Neuropatia, lumbosakr. plexitída, atrofia svalov, zápal nervov. Obidve kolená necitlivé, velká bolesť, neistota, strata rovnováhy. Nemám nárok na nič. Korupcia na Slovensku kvitá. Hrôza!

Dobrý deň pani doktorka, všimla som si, že ste ochotná poradiť viacerým diskutujúcim. Chcem Vás poprosiť o radu: momentálne som na PN / od 22.3.2010 / po dvoch operáciach pohybového aparátu: výmena dvoch platničiek na krčnej chrbtici a následná operácia Guyonovho kanála na pravej ruke, ruka je stále nefunkčná ale z dôvodu, že som bola aj v roku 2009 PN od 09 / 2009 do 12 / 2009 / gynekologická operácia / dňom 14. 12. 2010 mi skončila tzv. ochranná doba - po tomto dátume aj keď som stále PN nebudem dostavať žiadnu finančnú náhradu. Podala som si žiadosť o invalidný dôchodok a bolo mi povedané, že v čase prejednania mojej žiadosti nesmiem byť PN. Neviem, ako to poriešiť ďalej, lebo do práce nie som schopná ísť. Ak by som prerušila PN a vyčerpala si napr. dovolenku mmohla by som potom ísť na ďalšiu PN s finančnou náhradou, pokiaľ by som dostala rozhodnutie o dôchodku? Budem Vám veľmi vďačná ak mi pomôžete sa zorientovať v uvedenej problematike, prípadne mi poradíte kde by som sa mohla informovať. Srdečná vďaka.

Dobry den, som po dvoch infarktoch, mam zvysenu arytmiu, mam krcove zily raz po operacii pri miernej zatazi opuchajuce, mam nevyliecitelny Bercov vred velmi bolestivy, mam zeleny zakal na oboch ociach a mam aj zaludocne vredy. Dochodok mi bol priznany, ale pretoze som nemal odrobene roky, nemohli mi ho vyplacat, mysli si niekto, ze teraz po zjednoduseni sa to zmeni? Mam 41 r., s kolkymi percentami mozem pocitat?