Mam nárok na invalidny dochodok?

Pozri sa na stranku socialnej poistovne. Tam su uvedene podmienky pre priznanie a aj pre vyplacanie ID. Percento ti povie posudkar. Doporucujem sa informovat na pobocke SP podla bydliska.

A mate odrobene aj nejake roky? Ak ano a platili ste si odvody tak určite máte narok.

Dobry den, chcem sa spytat, ci mam narok na ID, ked zijem bez stitnej zlazy, od malicka som na liekoch. Dakujem.

Vie mi niekto poradiť ako sa vyratava invalidny dôchodok z mladosti? Ak ma priznane mieru funkčnej poruchy 70%. Dakujem za odpoved.

Dobrý deň. Mám nárok na čiastočný invalidný dôchodok ak mám celiakiu - miera funkčnej poruchy 50%? Okrem toho mám ochorenie štítnej žľazy, poruchu zraku a začínajúcu osteoporózu. Za odpoveď veľmi pekne ďakujem.

Tiež mám podobný problém. Nevidím na jedno oko a som astmatik. Treba požiadať o inv. dôchodok v pobočke soc. poisťovne. Ja som tak urobil.

Dobry vecer. Invalidny dochodok nie je o PN.

Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať či mám nárok na invalidný dôchodok, nakoľko som bola operovaná 26. januára tohto roku a mám diagnózu C 43,5 ide o melanom malignum SSM s vertikálnou komponentou-Clark 3, breslow 0,8, S NB inguine negatívny Lu bez mts, chodím na kontroly každé 2 mesiace a nakoľko mám nevyhovujúcu prácu k môjmu zdravotnému stavu, tak som sa chcela opýtať na invalidný dôchodok, a po akej dobe PN môžem o dôchodok pôžiadať a aké sú pravidla, dakujem za skorú odpoveď.

Mam narok na invalidny dochodok ak sa liecim na Sarkoidozu II. stupen, zmeny na chrbtici a prekonala som viacere operacie myomy, operacia prsnika, stitnej zlazy, cysty v celovych dutinach. Liecim sa aj na alergologii - chronicka nadcha. Dakujem.

Velmi zlozito, kedze sa predpisy o vypocte dochodku kazdy rok menia. Invalidny dochodk je 68% denneho vymeriavacieho zakladu, z toho sa pocitaju este percenta poskocenia, teda u vas 70%

Dobrý deň. Mám 26 rokov a už 7 rokov bojujem so schizofréniou / 20.09 /. Momentálne pracujem vo výrobe už 4 roky, ale sa mi tam nedarí a zhoršujú sa mi príznaky choroby. Tak sa chcem touto cestou spýtať, či mám nárok na invalidný dôchodok. Za skorú odpoveď Vám ďakujem. Zuzana.

V roku 2007 mi zistili klasicky Hodgkinov lymfom typ NS1, fokalne syncialny NS2 II B KS v KR. C81. 1 - HODGINOVA CHOROBA. Rok som brala liecbu, od roku 2008 som poberala inv. dochodok asi rok, popritom smo aj pracovala ako skladnicka. Po tom roku mi inv. dochodok zobrali, ostala som zamestnana aby som mala z coho zit. Chodim na onkohematol. kontroly kazdy polrok, chcem sa spytat, ci mam narok na inv. dochodok. Dakujem.

No my to nemozeme tusit. Chodis na kontroly a na nich ti vedia posudit mieru zdravotneho postihnutia.

Dobry chcem vediet, ci ma manzel vo veku 28 rokov narok na dochodok, je po najtachsiej zlomenine kotnika, uz v zivote nesmie tu nohu vyuzivat naplno v oblickach, ma kamene od narodenia ma zvyseny bilrubin a trpi tinitusom v uchu, na pravej ruke ma na jednom prste kratku slachu a nemoze s nim hybat, je mozne aby dostal invalidny?

Dobry den, chcem sa opytat, ci mam narok na ID, ked som prekonala plucnu emboliu a som liecena na busenie srdca a mam poruchu stitnej zlazy, kvoli ktorej mi nemozu urobit ani vysetrenie, ktore je potrebne pri plucnej embolii. Dakujem

Som pacient s anamnézou intermitentných bolestí v LS chrbtici s vyžarovaním do PDK po bočnej strane stehna, autodermo L4 a L5 s positom tŕpnutia uvedenej oblasti. Po vyšetrení na CT bolo zistené, že mám spinálnu stenózu pri degeneratívnych zmenách, L4 / 5 mediálna protrúzia disku, L5 / S1pravostranná medioparamediálna disku s kontaktom na koreňové pošvy l5 bilat., praecip l. dx. Objektívne v neurologickom náleze na DK mez motorického deficitu ršo bilat. sym. pozit. Lasegue v pravo od 45 st. porucha SD LS chrbtice, taktilno hypestéza v der. L4 a L5 vpravo, ktorému boli odložené 4 termíny operácie. Zaujíma ma, kde podat sťažnosť na NCH kliniku na Kramároch v Bratislave?

Ohodnotenie je na 50 percent. Ďakujem

Dobrý deň. Mám nárok na ČID? Diagnóza M51. 1 Incipientná spondylóza a intervertebrálna chondróza LS chrbtice. Prípadne vysvetlenie uvedených pojmov. Ďakujem

Dobrý deň, mám 16 rokov cukrovku 1. typu. 6 rokov mám inzulínovú pumpu, mám problémy s ľadvinami, s očami. V poslednom roku sa mi zhoršil zrak, musím nosiť okuliare. Navyše sa mi vzhľadom na môj zdravotný stav nedarí zamestnať. Chcela by som vedieť či mám nárok na invalidný dôchodok. Poraďte prosím. Ďakujem.

Dobrý deň, bola mi diagnostikovaná familiárna adenomatózna polypóza na genetickom podklade, na základe čoho mi museli vyoperovať hrubé črevo. Potrebovala by som vedieť, či by som mala nárok aspoň na čiastočný invalidný dôchodok, nakoľko som pracovne obmedzená a žiadnu fyzicky náročnú prácu robiť nemôžem. Ďakujem.