Menštruácia

Hovori sa ze menstruaciu dostanes v tych rokoch ako tvoja mama takze sa na to pripravuj kazdu chvilu by to malo prist… ale
neni to nic hrozne.

Nemusíš sa bať vôbec to nebolí len trochu ta bude pobolievat v podbrusku. U každej baby je to ine kedy to dostane. Ja som svoj prvy menses dostala v 11 moja mama v
9 a moja sestra v 13. Zalezi na tom ci mas ochlpatenie medzy nohami a vyvynuté prsia. :wink:

Nemusíš sa báť jej oznámiť, že už máš výtok a rastú ti prsia. Ja mám 12. Prsia mi začali rásť, keď som mala 11. Výtok mi začal prednedávnom a ja som jej to normálne povedala, že už mám výtok a tak. Ak chceš mať istotu tak si kúp intímny. Ja ich používam a cítim sa istejšie. :slight_smile:

To je individuálne. Záleží na vyspelosti. Ak to chceš urýchliť, tak sa nestresuj, maj dostatok pohybu, jedz veľa zeleniny a ovocia a spí dlho. :slight_smile:

Normálne choď s vložkou na wc a tam si výmen.
PS: skryť ju radšej pred chalanmi. :slight_smile:

Môžeš ju dostať každú chvíľu. Alebo aj nie. PS: buď pripravená a ak chceš môžeš pre istotu používať intimky a poraď sa aj s rodičmi a lekármi.

Mala by si. Daj si pre prípad vložku. :slight_smile:

Asi to budeš mať každú chvilu. Mojej kamarátke som navrhla používať intímky. Kúp si tiež nejaké vložky do zásoby. :slight_smile: A neboj sa to povedať máme.

To je normálne moja mama home dostala v 15 tak kľud. Hranica je 16 a poznám dieccata, ktoré to dostali v 17. Môžete sa poradiť s gynekologom.

Výtok môžeš mať aj 1 rok.

Pri prvej to môžeš mať aj dva dní alebo medzi 1. až 2. Aj s 3 mesacnou prestávkou a 2. Môže trvať aj 10 dní kým sa to ustáli. Ale toto sa radšej poraď s dospelim.

Ustáli sa ti to, ale to trvá 2 až 3 roky. Dovtedy si to znač do kalendára. Maj pri sebe vložky a môžeš používať intímky pre pocit istoty. :slight_smile:

Ani ja nemam a to mam14

Mam 12 a kramy este nemam, vytok mam už asi 1 rok a dnes ma pobolievalo pod bruškom. Myslite že už ich teraz dostanem? :smirk:

Ahojte
Potrebujem pomoc mam 14vytok ano menzes nie ale stala sa mi taka nepriemna vec ze tam dole sa mi spravili “virášky” nejdu vyrlačiť a je ich dosť
Prosim nevie niekto co by to mohlo byt. (Samozrejme pohlavny styk nebol nikdy)

Ani ja nemam a to mam 14

Neviem mám 12 rokov a výtok 10 mesiacov (približne). Posledný mesiac ma niekedy pobolieba v podbrušku a niekedy nie. Tiež mám zväčšenú tvorbu výroku. Ale každá z nás je iná. Dostať to môžeš teraz aj o 1 rok. Pre istotu si so sebou ber všade vložku. :slight_smile:

Ja som na tom podobne. Ibaže ja mám už ochlpenie aj hore aj dole. Výtok cca. 10 mesiacov a o cca. 2 mesiace to budú 2 roky od začiatku rastu pŕs. Všade kam pôjdeš si radšej zober vložku.

Ahojte mam 12 krami som uz dostala a meskaju mi 5mesiacou… bojim sa. moja sesterka dostala minuli mesiac menstruaciu a teraz tiez to dostala… moja teta mi povedala ze to nic ze aj jej meskali ale nie tak dloho ako mne…
Prosim poradte mi co mam spraviť… :slight_smile:

Pomôžem kikava@atlas.sk